od ladlen » 22.09.2014 20:57
Máte niekto skúsenosti s novými navigáciami Garmin, alebo Tom Tom? Ja by som chcel kúpiť novú, lebo môj Garmin 250 ma už na dovolenke poriadne naštval. Už som v nastaveniach skúšal kadečo, ale musím konštatovať, že sa správa často ako idiot. V Taliansku pri ceste z Bolzana do Cortiny d´Ampezzo ma viedol po tých najkrkolomnejších cestách, hoci boli kratšie a aj lepšie, pred 2 rokmi na ceste do Francúzska ma stiahol z diaĺnice a znovu zaviedol na tú istú diaĺnicu, lebo po rýchlostnej ceste to bolo na úseku 20km o 5 km kratšie, vlani v Holandsku ma po cestách-necestách zaviedol na trajekt, hoci 10 km odtiaĺ bol cez malý záliv tunel, a tohto roku ma znovu viedol na Neuschvenstein po okresných cestách, hoci sme križovali diaĺnicu, či ma zaviedol cez mesto Salzburg do zápchy, hoci diaĺničným obchvatom by som to na Passau urobil za pár minút. Proste hľadám navigáciu, ktorá uvažuje logicky, najprv diaĺnice, potom rýchlostné cesty, cesty 1. 2. a napokon tretej triedy. V Auto. motor a sport bol nedávno test navigácií, vyhral to Garmin 2597, ale ke´d som čítal jeho hodnotenia od užívateĺov, tak má podobné neduhy, ako ten môj. Máte niekto nejakú, ktorá vie aj trochu rozmýšľať?