Skrabance z parkoviste a ine nehodicky

Diskuze o všem, co nelze zařadit do jiné sekce.
Discussion about everything what has not own section.

Re: tak se daří...

Příspěvekod kolomm2 » 15.12.2009 23:53

V souvislosti s mojí krásnou story vyvstala otázka od kolegy, a to kvalita pneumatik značky Barum? Osobně jezdím v zimě pouze na barumkách a sem spokojen. Myslím že takový nálet do díry by nepřežila žádná pneumatika. Ale kolega říkal, že kdysi koupil barumky, jednou se opřel o chodník a měl tam bouli. A když se mu udělala boule i na další pneu, vykašlal se na barum a jezdí v čemkoliv jiném. Nějaké zkušenosti co se tohoto týká?
Nevolím OranžovoRudou a nechápu jak někdo může...
kolomm2 Muž
Uživatel fóra
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

Kia cee'd SW (2009)
10500 km @ 6.7 l/100km

• Finanční podpora Kia-Club.org
    CZ: Číslo účtu / kód banky: 2600362987/2010
    SK: Příkaz zadejte jako SEPA platbu (nikoliv jako platbu do zahraničí). Pro SEPA platbu je potřeba zadat číslo účtu ve formátu IBAN. IBAN: CZ9220100000002600362987 , BIC/SWIFT: FIOBCZPPXXX

Příspěvekod Axel » 16.12.2009 01:02

zaleží jak moc se opřel...klidně může říkat, že na něj najel jak se říká, jako babička, ale klidně na něj mohl vlítnout rychle a nece to přiznat :) my máme polarys II a za tu cenu super pneu, několik nechtěně vybraných děr, teď u nás dělají silnici takže pořád teď přejíždíme přechodný schod od broušení...a pneu pořád ok
Fandím:
Moto GP
Tým: Ducati Marlboro Team; Jezdec: Casey Stoner (samo na prvním místě jsou naši jezdci :) )

Formule F1
Tým: Scuderia Ferrari Marlboro; Jezdec: Felipe Massa
Axel Muž
Fanda vozů Kia
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

5. sraz Kia-Club.org (1) Organizátor srazu (1)

Kia cee'd SW (2008)
34000 km @ 7.6 l/100km

Příspěvekod ferino » 16.12.2009 09:57

Nie je Barum ako Barum, pokial je mi znamo uz su Barum-ky aj Made in Romania. :?
To Be Not Faster Than Your Angel Can Fly...
ferino Muž
Fanda vozů Kia
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

Kia Sportage IV (2018)
129000 km @ 5.8 l/100km

Příspěvekod lebka75 » 16.12.2009 12:31

to že není barum jako barum, je pravda. V poslední době sy myslím, že se barum poměrně zhoršil, to usuzuji z toho, že ten kdo k nám jezdí přezouvat, už většinou barum nechce a dost říkají, že na ně najednou poměrně méňe než předtím. Já osobně již několik let točím na léto Michelin a na zimu Good Year a mohu doporučit :thu: .V podobné cenové relaci jako Barum je Kleber ( koncern Michelin ) a ten bych řekl, že celkem ujde
:kia: XCeed 1.5 T-GDi Exclusive Obrázek
lebka75 Muž
Fanda vozů Kia
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

3. místo (1) Sponzor (2)

Kia XCeed (2021)
36500 km @ 7.2 l/100km

Skrabance z parkoviste a ine nehodicky

Příspěvekod lada » 10.01.2010 21:15

Cau chtel bych se vas zeptat jestli se vam nahodou neprihodilo ze prijdete na parkoviste a sakra auto mate poskrabane.Ten muj predni naraznik asi odrel nakupni vozik.Kdybych ho chytl tak ... ! Myslite ze se to da resit nejak s pojistovnou.Tenhle rok je pro me nejekej zakletej.Snad uz to prejde :kia:
lada Muž
Přispěvatel fóra

Re: Skrabance z parkoviste

Příspěvekod mbiron » 10.01.2010 21:18

Tak to si jeste dopadnul dobre, me na tri dny starem aute udelali prohluben na zadnich dverich, nasledne za par tydnu na prednim batniku a nespocet skrabancu od otevrenych dveri. Proti tomu asi zadna pojistna neni, navic bych byl s autem stale v opravne na novy lak. :x :(
mbiron Muž
KIA Family
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

3. sraz Kia-Club.org (1) Mogul Safety Cup 2009 (1) 4. sraz Kia-Club.org (1) 5. sraz Kia-Club.org (1) 11. sraz Kia-Club.org (1) 15. sraz Kia-Club.org (1) 18. sraz Kia-Club.org (1) 10. výročí Kia Clubu (1) 19. sraz Kia-Club.org (1)
20. sraz Kia-Club.org (1) 21. sraz Kia-Club.org (1) 22. sraz Kia-Club.org (1) 23. sraz Kia-Club.org (1) 24. sraz Kia-Club.org (1) 25. sraz Kia-Club.org (1) 26. sraz Kia-Club.org (1) 27. sraz Kia-Club.org (1) Osobnost klubu (1)
Organizátor srazu (19)

Kia cee'd II (2013)
110000 km @ 6.4 l/100km

Příspěvekod Beda » 10.01.2010 22:49

Jedine reseni je stavat u nakupaku na druhe strane od vchodu, sice se clovek projde, ale nemusi si delat starosti, zda mu nekdo poskrabe auto :x
cee'd (2007), Hyundai Santa Fe II (2007), Sorento II (2010), Sorento II (2013), cee'd GT II (2017), Sorento IV (2021), Stinger (2017), Sportage IV (2017), Sorento III (2018)
Beda Muž
Administrátor

1. sraz Kia-Club.org (1) 2. sraz Kia-Club.org (1) 3. sraz Kia-Club.org (1) Mogul Safety Cup 2009 (1) 4. sraz Kia-Club.org (1) 5. sraz Kia-Club.org (1) 6. sraz Kia-Club.org (1) 7. sraz Kia-Club.org (1) 8. sraz Kia-Club.org (1)
9. sraz Kia-Club.org (1) 10. sraz Kia-Club.org (1) 11. sraz Kia-Club.org (1) 12. sraz Kia-Club.org (1) 13. sraz Kia-Club.org (1) 14. sraz Kia-Club.org (1) 15. sraz Kia-Club.org (1) 16. sraz Kia-Club.org (1) 17. sraz Kia-Club.org (1)
18. sraz Kia-Club.org (1) 10. výročí Kia Clubu (1) 19. sraz Kia-Club.org (1) 20. sraz Kia-Club.org (1) 21. sraz Kia-Club.org (1) 22. sraz Kia-Club.org (1) 23. sraz Kia-Club.org (1) 24. sraz Kia-Club.org (1) 25. sraz Kia-Club.org (1)
26. sraz Kia-Club.org (1) 27. sraz Kia-Club.org (1) 28. sraz Kia-Club.org (1) Osobnost klubu (1) Organizátor srazu (3)

Kia Stinger (2017)
86000 km @ 10.2 l/100km

Příspěvekod Axel » 10.01.2010 22:53

samotne auto na parkovisti je jako magnet...nekde se postavim vsude kolem me volno prazdno, kdyz se vratim vse kolem obsazeno...
Fandím:
Moto GP
Tým: Ducati Marlboro Team; Jezdec: Casey Stoner (samo na prvním místě jsou naši jezdci :) )

Formule F1
Tým: Scuderia Ferrari Marlboro; Jezdec: Felipe Massa
Axel Muž
Fanda vozů Kia

5. sraz Kia-Club.org (1) Organizátor srazu (1)

Kia cee'd SW (2008)
34000 km @ 7.6 l/100km

Příspěvekod Nalim2 » 10.01.2010 22:59

Axel píše:samotne auto na parkovisti je jako magnet...nekde se postavim vsude kolem me volno prazdno, kdyz se vratim vse kolem obsazeno...

Mám přesně tu samou zkušenost. Vždy se snažím parkovat, kde nikdo není, a při návratu jinde místo a kolem mě obsazeno... :D
Kia Cee'd II (2015)
Nalim2 Muž
KIA Family
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

6. sraz Kia-Club.org (1) 7. sraz Kia-Club.org (1) 8. sraz Kia-Club.org (1) 9. sraz Kia-Club.org (1) 10. sraz Kia-Club.org (1) 11. sraz Kia-Club.org (1) 12. sraz Kia-Club.org (1) 13. sraz Kia-Club.org (1) 14. sraz Kia-Club.org (1)
15. sraz Kia-Club.org (1) 16. sraz Kia-Club.org (1) 17. sraz Kia-Club.org (1) 18. sraz Kia-Club.org (1) 10. výročí Kia Clubu (1) 19. sraz Kia-Club.org (1) 20. sraz Kia-Club.org (1) 21. sraz Kia-Club.org (1) 22. sraz Kia-Club.org (1)
23. sraz Kia-Club.org (1) 24. sraz Kia-Club.org (1) 25. sraz Kia-Club.org (1) 26. sraz Kia-Club.org (1) 27. sraz Kia-Club.org (1) Sponzor (2) Osobnost klubu (1)

Kia XCeed (2025)
628 km @ 6.2 l/100km

Příspěvekod hermenet » 10.01.2010 23:11

mbiron píše:Proti tomu asi zadna pojistna neni, navic bych byl s autem stale v opravne na novy lak. :x :(

Moje pojistka na to byla: "parkovací škody". Protože jsem měl i pomačkaný plech a rýhu až na kov, tak jsem si to nechal opravit. V :kia: servisu mi ovšem řekli, že oprava bude trvat 3 týdny, tak jsem to nechal udělat v autolakovně za 5 dní. Nemohli sice použít originální lak, ale musím říct, že správné specializované lakovny umějí dneska namíchat barvu naprosto přesně. Výsledek je super (doufám, že to chvíli vydrží, než to zas někdo škrábne ;) ).
Doplnění: Škoda se nahlásí pojišťovně, vyplní se záznam o dopravní nehodě, kde je druhý účastník nehody neznámý, a je to. Je přitom asi jedno, kdo je viník (pokud pochopitelně zároveň nebylo poškozeno nějaké zábradlí, kandelábr, něčí kadibouda nebo něco takového).
Naposledy upravil hermenet dne 10.01.2010 23:16, celkově upraveno 2
KIA cee'd SW 1.4 CVVT 80.2 kW Active (2009) Obrázek
hermenet Muž
Fanda vozů Kia

7. sraz Kia-Club.org (1)

Opel Zafira (2016)
90000 km @ 8.37 l/100km

Příspěvekod Čambrla » 10.01.2010 23:14

Tak já už tady o tom psal. Vloni před červnovým srazem jsem zaparkoval na parkovišti před Lidlem ve Zlíně, kolem nikdo, jen jedno auto ob jedno stání - schválně jsem zastavil ob jedno stání. A vrátím se a škrábanec, jak ten *** vyjížděl. Dvě místa měl málo. (škrábanec viz foto má garáž). Přes havarijko to nemá cenu řešit, zaplatíš spoluúčast. Já si našel super pána a za tisícovku nepoznáš, kde to bylo.
cambrla@centrum.cz
Čambrla Muž
KIA Family

Mogul Safety Cup 2009 (1) 4. sraz Kia-Club.org (1) 5. sraz Kia-Club.org (1) 6. sraz Kia-Club.org (1) 7. sraz Kia-Club.org (1) 8. sraz Kia-Club.org (1) 9. sraz Kia-Club.org (1) 10. sraz Kia-Club.org (1) 11. sraz Kia-Club.org (1)
12. sraz Kia-Club.org (1) 15. sraz Kia-Club.org (1) 17. sraz Kia-Club.org (1) 18. sraz Kia-Club.org (1) 23. sraz Kia-Club.org (1) 24. sraz Kia-Club.org (1) Osobnost klubu (1) Organizátor srazu (17)

Kia cee'd GT II (2013)
123456 km @ 8.2 l/100km

Příspěvekod hermenet » 10.01.2010 23:23

Čambrla píše:Přes havarijko to nemá cenu řešit, zaplatíš spoluúčast. Já si našel super pána a za tisícovku nepoznáš, kde to bylo.

Ta "moje" autolakovna lakuje jeden kus asi za 3,5 tisíce, a protože jsem měl škráblý zadek i dveře, tak se to přes pojišťovnu vyplatilo. Je potřeba si pochopitelně zjistit a zakalkulovat, jestli pojištěnec u dané pojišťovny i při nahlášení takovéhle prkotiny nedostane nějaké trestné body. "Super pán" by byl samozřejmě nejlepší. Jen ho mít :D
KIA cee'd SW 1.4 CVVT 80.2 kW Active (2009) Obrázek
hermenet Muž
Fanda vozů Kia

7. sraz Kia-Club.org (1)

Opel Zafira (2016)
90000 km @ 8.37 l/100km

Příspěvekod titanus » 10.03.2010 14:20

tak dnes mam pokazeny cely den...prave som bol zaviest priatelku do prace a zistil som ze mi niekto obehol cely pravy bok klucom :cry: keby len jednu vlnovku ale bolo mu to malo tak cestou spet spravil este jednu takze tam mam pekny oval...chytit to ***** nemam nato ani vyraz a aj nadavky nevystihuju to pomenovanie tak mu dam prsty medzi dvere auta a velmi blazene ich zavrem :twisted: tak ho pritom chytit :sneaky:

no darmo plakat nadrozliatym mliekom, na jar sa pustim to maliarsky prac ;)

Winston Wolfe: Že tě někdo vychoval ještě neznamená, že jsi vychovaná.

Honey Bunny: Ale co dál? Chceš pracovat?
Pumpkin: Nikdy!
titanus Muž
Fanda vozů Kia

Mogul Safety Cup 2009 (1) 4. sraz Kia-Club.org (1) 6. sraz Kia-Club.org (1) Organizátor srazu (2)

Kia cee'd SW (2008)
63636 km @ 7.5 l/100km

Příspěvekod Bindick » 10.03.2010 14:41

Soucítím s tebou. U nás se tomu říká "udělat pořádnej vinil". Tak to mají ti smradi pojmenované.T
Bindick Muž
Přispěvatel fóra

Kia cee'd (2008)
0 km @ 0 l/100km

1. Nehoda

Příspěvekod LUK&s » 20.03.2010 12:28

Jak se rika vsechno je jednou poprve i kdyz bych se bez tehle zkusenosti obesel tak uz se stalo... jedu si rano za sera do prace ale vyjimecne je cesta uhrnuta :!: :?: takze je jako sklo . V zatacce jsem se naposledni chvili snazil vyhnout chodci ktery sel v tmavem obleceni takze jsem ho moc nevidel a ejhle zadek mi ukouznul tak sem se to snazil nejak ukocirovat. Nastesti sem doklouzal az na misto ktere je na fotce. A mel jsem stesti v nestesti: posadce se nic nestalo,po obou stranach cesty je prikop (jako prase), nic nejelo v protismeru, netrefil jsem auta zaparkovana pred domem a ani ten sloup (pred kterym jsem se zastavil 10cm) ale "nastesti" me zastavila hromada snehu a taky ocelove lano,ktere se zarizlo do narazniku a pak praskklo. Bohuzel se pretrhlo nad kovovou 5x10cm spojkou a ta se pak pomoci gravitace poroucela k zemi jenomze ji stalo v ceste zadni okno. Od pondeli je to v servisu a pry nejsem sam kdo boura, bo skla ani narazniky nejsou po zime skladem :angry: Jen skoda,ze na foceni jsem mel myslenky a cas az bylo auto vyhrabane takze nemam vse nafocene... Jinak vsem preju hodne kilometru bez nehod ! :thu:
misto nehody [album]1578[/album]
misto cinu[album]1577[/album]
nasledek nehody[album]1579[/album]
sranda mosí byt :) cee´d eSWéé 1,4 5K Šedý KEMA activ +
LUK&s Muž
Uživatel fóra

Kia cee'd SW (2009)
32300 km @ 6.7 l/100km

PředchozíDalší

Zpět na Všeobecný pokec / General Discussion