Co vám na vašem autě vadí a ..co by mohla KIA zlepšit...

Diskuze o všem, co nelze zařadit do jiné sekce.
Discussion about everything what has not own section.

Příspěvekod ferino » 03.04.2008 12:41

MP1 píše:Nepáčia sa mi omedzovače dverí. Sú to tie páky, čo bránia dverám, aby sa neotvorili až na prednú kapotu.
Je na nich veľmi silný pružiaci mechanizmus zatvárania/otvárania dverí.
Do dverí je potrebné silno zatlačiť, aby sa otvorili. A zase pri zatváraní, na dvere pôsobí dosť veľká sila
a dvere sa rýchlo a veľkou silou zatvárajú.

Nedávno si to odniesli moje okuliare. Zatlačil som do dverí, vystrčil hlavu, dvere sa zatvorili a bolo po okuliaroch.
A tá facka čo mi uštedrili dvere - riadna rana.

Dnes večer pri Tescu to schytala manželka. Chcela šikovnejšie nastúpiť a rána do nosa. Asi nieje zlomený.

Tak toto som sa dobre pobavil. Odporucam zajst si do predajne Skoda-auto a vyskusat dvere na Octavii Tour. A potom budes blahorecit tu lahkost akou idu dvere na Cee'de.

Mam obe auta doma, takze viem velmi presne o com hovorim. :roll:
To Be Not Faster Than Your Angel Can Fly...
ferino Muž
Fanda vozů Kia
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

Kia Sportage IV (2018)
129000 km @ 5.8 l/100km

• Finanční podpora Kia-Club.org
    CZ: Číslo účtu / kód banky: 2600362987/2010
    SK: Příkaz zadejte jako SEPA platbu (nikoliv jako platbu do zahraničí). Pro SEPA platbu je potřeba zadat číslo účtu ve formátu IBAN. IBAN: CZ9220100000002600362987 , BIC/SWIFT: FIOBCZPPXXX

Příspěvekod forrester » 03.04.2008 12:44

Berka píše:Jo, jo. Prostě se doma mlátíte :shock: a jednou jsi dostal od manželky a teď jsi jí to vrátil a tady hledáš alibi. Rozbité brýle a nos házíš na to plechové stvoření které se nemůže bránit :kia: .

Až budu mít rozbitý nos já, tak jsem buď potkal tebe nebo dveře :D

:-D :-D ja si tiez myslim ze by si to mali riesit medzi sebou a nezatahovat do toho auto :-D :-D
Ceed EX CRDi predane
CEED crdi 2014
forrester Muž
Fanda vozů Kia
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

Příspěvekod Návštěvník » 03.04.2008 13:28

jakub píše:Nebyl by špatný tmavší pruh proti slunci na předním skle. Některá auta ho mají už z výroby. Sice se dá nalepit tónovací folie, ale nevím jak je to s homologací. A navíc se lepí zvenku, takže je otázkou trvanlivost. :whistling:

Taky o tom zatmavovacím pruhu na člení sklo uvažuji. Měl jsem zato, že se ty folie ale lepí zevnitř vozu. Další otrázkou je, zda se tím nesníží citlivost dešťového senzoru. :rain:
Návštěvník

km @ l/100km

Příspěvekod Návštěvník » 03.04.2008 13:35

jakub píše:Nebyl by špatný tmavší pruh proti slunci na předním skle. Některá auta ho mají už z výroby. Sice se dá nalepit tónovací folie, ale nevím jak je to s homologací. A navíc se lepí zvenku, takže je otázkou trvanlivost. :whistling:
cee'd nema zatmavovaci pruh na skle? Rio to ma :drool:
Návštěvník

km @ l/100km

Příspěvekod matko100 » 03.04.2008 23:25

Nema to RIO len vo vybave sporty?
matko100 Muž
Uživatel fóra

Příspěvekod Návštěvník » 03.04.2008 23:30

Fuha, tak to netusim. Ja to mam a som spokojny :cool:
Návštěvník

km @ l/100km

Příspěvekod Tony » 04.04.2008 11:14

zatmavovací pruh na čelní sklo může být nalepen. jak mi tonovali skla (firma Trieste) tak se mě ptali jestli to chci. cena byla 300kč tuším, ale nedoporučoval mi to moc ten technik protože říkal že spousta čelních skel pří tom lepení (musí se to totiž nahřívat horkovzdušnou pistolí, lidi co už tonovali ví o čem mluvím) ¨no a že prý ty skla rády praskají. že prý to třeba ze začátku nejde vidět a jak potom člověk jede tak tím tlakem vzduchu se vám udělá prasklina přes okno a musíte měnit. že se jím to několik krát už stalo třeba na audi...
takže je to uřčitě super věc a ze zákona to může být ale nevím jestli to stojí za ten risk...
Tony aka FUCKER LUCKER in CoD World and LUCKER1984 in WoT
Kia cee´d 1,6 CRDi EX+
najeto 118 000 km

Tony Muž
Fanda vozů Kia

6. sraz Kia-Club.org (1)

Kia cee'd (2007)
118000 km @ 6 l/100km

Co vám na vašem autě vadí...

Příspěvekod Demis » 04.04.2008 19:41

Dost věcí nám vadí společných.
1. Malá svítivost světel, s Fabií se to nedá srovnat.
2. Špatný výhled při couvání, chtělo by to senzory.
3. Nevadila by signalizace zatažení ruční brzdy.
4. Možná i hlasitější tikání při použití směrovek.
5. Ovládání počítače by mohlo být na volantu.
Naopak vynikající radio,bez šumů, žádný problém.
Demis Neuvedeno
Uživatel fóra

Re: Co vám na vašem autě vadí...

Příspěvekod Tony » 04.04.2008 20:09

Demis píše:Dost věcí nám vadí společných.
1. Malá svítivost světel, s Fabií se to nedá srovnat.
2. Špatný výhled při couvání, chtělo by to senzory.
3. Nevadila by signalizace zatažení ruční brzdy.
4. Možná i hlasitější tikání při použití směrovek.
5. Ovládání počítače by mohlo být na volantu.
Naopak vynikající radio,bez šumů, žádný problém.

1. světla máš pravdu. doporučuju Osram Night breaker! obrovské zlepšení
2. kup si senzory. taky doporučuju
3. ta ručka to je věc názoru. svítí docela velká kontrolka na palubní desce takže s tím nemám problém
4. to tižší tikání směrovek mi vyhovuje. aspon me to neruší. problém s tím že nechám zaplou směrovku sem ještě neměl. ale ,možná by to šlo něčím vyřešit. např. hlasitější modul
5. počítač moc nepřepínám. mam tam pokamžitou spotřebu a sem tam se kouknu na průměrnou. je pravda že ovladaní počítače není nejlepší ale na volant bych to nechtěl. zbytečné tlačitko navic misto kterého by tam mohlo byt něco užitečnějšího

radio je fajn. USB je super ale s tim šumem bych to tak skvěle neviděl. mám hodně problém napr. s evropou2, tu chytám hodně špatně. staré rádio se mi zda že chytalo signál lépe.
Tony aka FUCKER LUCKER in CoD World and LUCKER1984 in WoT
Kia cee´d 1,6 CRDi EX+
najeto 118 000 km

Tony Muž
Fanda vozů Kia

6. sraz Kia-Club.org (1)

Kia cee'd (2007)
118000 km @ 6 l/100km

Příspěvekod vladislav » 05.04.2008 09:37

Tak jestliže do ted většině případů Kiu Ceed chválím(Což mi někteří přátelé po internetu vyčítají).Tak ted to bude z jiného soudku.. :blink: :blink: Minulý týden jsem nasadil originál nové Alu od KII...a hle začal mi vibrovat volant okolo 130km/h.Dnes ráno jsem zajel do pneuservisu....a výsledek všechny kola rozvážené..a jedno dokonce o 20gramů....žádné závaží nebylo odlepené...vše originál od KII...S vlastních zkušeností vim ,že přechod s plecháčů na Alu někdy je z problémy...Alu jsou na vyvážení háklivější...Takže se to převážilo na nuly v servisu kam jezdím léta a vím,že dělají kvalitně..zkoušel jsem to vypadá to dobře..ve vyšších rychlostech zkusím až pojedu po dálnici v neděli....jakmile to bude zase dělat tak hupky dupky reklamace.. :yes: :yes: Tu nevyváženost všech čtyř originál nejetých kol si ovšem jako dobrou vizitku KIA za klobouk nedá.. :no: :no: No pro tentokrát ji to ještě odpustím... :kia: :kia:
vladislav Neuvedeno
Fanda vozů Kia

2. sraz Kia-Club.org (1) 3. sraz Kia-Club.org (1) 4. sraz Kia-Club.org (1) Osobnost klubu (1)

Příspěvekod nocnik511 » 05.04.2008 10:27

vladislav píše:Tak jestliže do ted většině případů Kiu Ceed chválím(Což mi někteří přátelé po internetu vyčítají).Tak ted to bude z jiného soudku.. :blink: :blink: Minulý týden jsem nasadil originál nové Alu od KII...a hle začal mi vibrovat volant okolo 130km/h.Dnes ráno jsem zajel do pneuservisu....a výsledek všechny kola rozvážené..a jedno dokonce o 20gramů....žádné závaží nebylo odlepené...vše originál od KII...S vlastních zkušeností vim ,že přechod s plecháčů na Alu někdy je z problémy...Alu jsou na vyvážení háklivější...Takže se to převážilo na nuly v servisu kam jezdím léta a vím,že dělají kvalitně..zkoušel jsem to vypadá to dobře..ve vyšších rychlostech zkusím až pojedu po dálnici v neděli....jakmile to bude zase dělat tak hupky dupky reklamace.. :yes: :yes: Tu nevyváženost všech čtyř originál nejetých kol si ovšem jako dobrou vizitku KIA za klobouk nedá.. :no: :no: No pro tentokrát ji to ještě odpustím... :kia: :kia:

hádám :roll: že jsou prvně :yes: na Tvým vozítku....žes to zjistil až teď...?!
:kia: picanto 1.1 CRDi VGT LX+
Najeto 99.600 km
nocnik511 Muž
Fanda vozů Kia

2. sraz Kia-Club.org (1) 3. sraz Kia-Club.org (1) Mogul Safety Cup 2009 (1) 4. sraz Kia-Club.org (1) 5. sraz Kia-Club.org (1) 7. sraz Kia-Club.org (1) Sponzor (2)

Kia Picanto (2007)
115000 km @ 4.1 l/100km

Příspěvekod Berka » 05.04.2008 15:55

Já když pominu některé maličkosti které bych taky uvítal (hlasitější blinkry, kvalitnější reproduktory-málo středů a výšek) tak bych rozhodně chtěl lepší brzdy. Teď si asi většina z vás klepe na čelo, ale zkoušeli jste někdy brzdit ze 160 km/h když se před vámi někdo rozhodne taky zastavit? To se musíte do pedálu pořádně opřít. Při normální jízdě jsou brzdy skvělé- mají celkem ostrý nástup a v pohodě auto zastaví, ale při vysoké rychlosti mi přijde že nestíhaj. Sice se nejprve hezky zakousnou, ale aby došlo opravdu k pořádnému zpomalení tak musíte šlapat na brzdu až nezvykle silně. A to jsem naštěstí nebrzdil s obsazeným autem. Kdyby to mělo ubrzdit dalších 400-500kg tak nevim,nevim...
Subaru Outback 2.5i Executive
Renault Megane Grandtour GT 1.6 TCE EDC 151kw - prodáno
ceed II 1.6 GDI FIFA 99kw - prodáno
ceed SW 1.6 CRDi 85kw - prodáno
Berka Muž
KIA Family

4. sraz Kia-Club.org (1) 6. sraz Kia-Club.org (1) 11. sraz Kia-Club.org (1) 14. sraz Kia-Club.org (1)

Subaru Outback V (2018)
0 km @ 0 l/100km

Příspěvekod forrester » 05.04.2008 16:09

Berka píše:Já když pominu některé maličkosti které bych taky uvítal (hlasitější blinkry, kvalitnější reproduktory-málo středů a výšek) tak bych rozhodně chtěl lepší brzdy. Teď si asi většina z vás klepe na čelo, ale zkoušeli jste někdy brzdit ze 160 km/h když se před vámi někdo rozhodne taky zastavit? To se musíte do pedálu pořádně opřít. Při normální jízdě jsou brzdy skvělé- mají celkem ostrý nástup a v pohodě auto zastaví, ale při vysoké rychlosti mi přijde že nestíhaj. Sice se nejprve hezky zakousnou, ale aby došlo opravdu k pořádnému zpomalení tak musíte šlapat na brzdu až nezvykle silně. A to jsem naštěstí nebrzdil s obsazeným autem. Kdyby to mělo ubrzdit dalších 400-500kg tak nevim,nevim...

presne toto iste som spozoroval aj ja ked som na dialnici musel prudko brzdit,lebo sa mi pichol do cesty kamion a pri 150 som musel vletet do vedlajsieho odstavneho pruhu,vsetci na mna v aute kukali ze ci mi nahodou ne**be,no nemohol som sa priznat ze som vedel ze sa to neda ubrzdit,ved je to nove auto a tomu som to aj pripisoval ze to asi este nebolo vsetko sadnute :bored: :bored: tak som uz potom nevenoval nejak extra pozornost a nastastie som uz tak extremne brzdit pri takych rychlostiach nemusel :shifty:
Ceed EX CRDi predane
CEED crdi 2014
forrester Muž
Fanda vozů Kia

Příspěvekod vladislav » 05.04.2008 16:10

@Berka

Tak zrovna včera jsem brzdil z dost velké rychlosti před srnkou...včera snad měly manevry bylo jich okolo cest plno...a v tomto ti musím dát za pravdu ..ty brzdy mají ostrý nástup,ale z vyšších rychlostí na tom člověk musí opravdu hodně stát... :lol: :lol:
vladislav Neuvedeno
Fanda vozů Kia

2. sraz Kia-Club.org (1) 3. sraz Kia-Club.org (1) 4. sraz Kia-Club.org (1) Osobnost klubu (1)

Příspěvekod Návštěvník » 05.04.2008 16:58

vladislav píše:Tak jestliže do ted většině případů Kiu Ceed chválím(Což mi někteří přátelé po internetu vyčítají).Tak ted to bude z jiného soudku.. :blink: :blink: Minulý týden jsem nasadil originál nové Alu od KII...a hle začal mi vibrovat volant okolo 130km/h.Dnes ráno jsem zajel do pneuservisu....a výsledek všechny kola rozvážené..a jedno dokonce o 20gramů....žádné závaží nebylo odlepené...vše originál od KII...S vlastních zkušeností vim ,že přechod s plecháčů na Alu někdy je z problémy...Alu jsou na vyvážení háklivější...Takže se to převážilo na nuly v servisu kam jezdím léta a vím,že dělají kvalitně..zkoušel jsem to vypadá to dobře..ve vyšších rychlostech zkusím až pojedu po dálnici v neděli....jakmile to bude zase dělat tak hupky dupky reklamace.. :yes: :yes: Tu nevyváženost všech čtyř originál nejetých kol si ovšem jako dobrou vizitku KIA za klobouk nedá.. :no: :no: No pro tentokrát ji to ještě odpustím... :kia: :kia:

měl jsem doteď zimní kola a originál alu Kia s Michelinama "16" mám týden,ale jen město. Tak jsem to dneska vyzkoušel 130-140-150 a řízení se ani nehlo. Tak to snad bude ok. Při přendavání jsem je ani nechtěl vyvážit.
Návštěvník

km @ l/100km

PředchozíDalší

Zpět na Všeobecný pokec / General Discussion