Myčky, mytí v zimě, atd.

Diskuze o všem, co nelze zařadit do jiné sekce.
Discussion about everything what has not own section.

Příspěvekod snike » 12.01.2008 12:05

jakub píše:Pánové pozor, abyste při tom mytí nahoře bez nedopadli takhle : :-P

http://www.novinky.cz/clanek/121317-mycka-lakala-ridice-na-obsluhu-nahore-bez.html

Svého času byla jedna v Praze na Zahradním městě, ale bohužel nebo spíše naštěstí ji zrušili dříve, než jsem tam stihl zajet nechat umýt auto :no: :no: :no:
KIA Sportage MY25 TOP 1.6 T-GDI GPF 4x2 MHEV 7DCT 118 kW bílá Cassa (WD) 8.666 km ... Kanec klubuObrázek
snike Muž
Moderátor
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

2. sraz Kia-Club.org (1) 3. sraz Kia-Club.org (1) Mogul Safety Cup 2009 (1) 4. sraz Kia-Club.org (1) 5. sraz Kia-Club.org (1) 6. sraz Kia-Club.org (1) 7. sraz Kia-Club.org (1) 8. sraz Kia-Club.org (1) 9. sraz Kia-Club.org (1)
10. sraz Kia-Club.org (1) 11. sraz Kia-Club.org (1) 12. sraz Kia-Club.org (1) 13. sraz Kia-Club.org (1) 14. sraz Kia-Club.org (1) 15. sraz Kia-Club.org (1) 16. sraz Kia-Club.org (1) 17. sraz Kia-Club.org (1) 18. sraz Kia-Club.org (1)
10. výročí Kia Clubu (1) 19. sraz Kia-Club.org (1) 20. sraz Kia-Club.org (1) 21. sraz Kia-Club.org (1) 22. sraz Kia-Club.org (1) 23. sraz Kia-Club.org (1) 24. sraz Kia-Club.org (1) 25. sraz Kia-Club.org (1) 26. sraz Kia-Club.org (1)
27. sraz Kia-Club.org (1) 28. sraz Kia-Club.org (1) 1. místo (1) 2. místo (1) Osobnost klubu (1) Organizátor srazu (25)

Kia Sportage V (2025)
8666 km @ 0 l/100km

• Finanční podpora Kia-Club.org
    CZ: Číslo účtu / kód banky: 2600362987/2010
    SK: Příkaz zadejte jako SEPA platbu (nikoliv jako platbu do zahraničí). Pro SEPA platbu je potřeba zadat číslo účtu ve formátu IBAN. IBAN: CZ9220100000002600362987 , BIC/SWIFT: FIOBCZPPXXX

Příspěvekod Návštěvník » 22.01.2008 20:17

Vždy doma a houbou .Mám pak snad i větší radost.
Návštěvník

km @ l/100km

Příspěvekod micronimus » 22.01.2008 20:48

poraďte nějakou prověřenou ruční myčku v Praze.Nebo kam jezdíte v Praze mýt vašeho miláčka? Ď
Cee´d SW 1,6 CVVT 95kW EX+
najeto: 75000 km
micronimus Muž
Přispěvatel fóra
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

Kia cee'd SW (2008)
62000 km @ 8.5 l/100km

Příspěvekod Martin » 22.01.2008 22:49

Slušná ruční myčka, dokonce i s teplou vodou je na výpadovce směrem na Kolín. Bohužel si nemohu vzpomenout na název pumpy, ale je to po pravé straně ven z Prahy a je tam nějaký supermarket.
Martin Muž
Fanda vozů Kia

Příspěvekod vlafi » 22.01.2008 22:54

jo jo,já tam myl už 3x při cestě z Prahy..Myslím,že je to pumpa Avanti..Má koně ve znaku..Je to hned na začátku Běchovic
vlafi Muž
KIA Family

1. sraz Kia-Club.org (1) 2. sraz Kia-Club.org (1) 3. sraz Kia-Club.org (1) Mogul Safety Cup 2009 (1) 6. sraz Kia-Club.org (1) 10. sraz Kia-Club.org (1) 15. sraz Kia-Club.org (1) 10. výročí Kia Clubu (1) 24. sraz Kia-Club.org (1)
Osobnost klubu (1) Organizátor srazu (4)

Kia cee'd (2006)
100200 km @ 0 l/100km

myčky, mytí atp.

Příspěvekod Návštěvník » 29.01.2008 11:06

nevím,j estli tady tohle téma není, tak ho zakládám. jaký máte zkušenosti? řekl jsem si, že nový auto budu mýt jen v hadrovejch myčkách, ale teď jsem dost cestoval a cestou si řekl, že to risknu.. byl jsem zrovna v mladý boleslavi, tam benzina. samozřejmě kartáč :( na autě už jsou vidět první stopy po mytí a je i trochu poškrábaný boční okno řidiče (další jsem nezkoumal). není to samozřejmě nic tragickýho, taková klasika, ale zamrzí to. na černý jde bohužel vidět každá šmouha a navíc předtím párkrát zapršelo, takže podle toho lak vypadal.. nejradši myju sám wapkou a pak třeba přeleštím voskem, ale ne vždy to jde a je na to čas. v garáži mýt můžu, ale tak max. vodou, před barákem (řadovka) používat nějakej saponát moc nechci. takže - nějaký tipy na kvalitní mytí, nemusí být ruční, ale spíš slušná myčka, která nepoškrábe lak, ideálně v praze?
Návštěvník

km @ l/100km

Příspěvekod Blackdeath.p » 29.01.2008 11:12

No já ze svých zkušeností mohu doporučit myčku OMW na Kladně u Tesca je to dvoukomorová myčka 1.komora mytí a druhá zvlášť sušení takže se tam tak dlouho nečaká jako u jedno-komorový a kartáče celkem často čistěj nestalo se mi že bych měl po výjezdu z myčky nějakej ten škrábanec na laku
Blackdeath.p Muž
Moderátor

3. sraz Kia-Club.org (1) Mogul Safety Cup 2009 (1) 4. sraz Kia-Club.org (1) 5. sraz Kia-Club.org (1) 6. sraz Kia-Club.org (1) 7. sraz Kia-Club.org (1) 9. sraz Kia-Club.org (1) 10. sraz Kia-Club.org (1) 11. sraz Kia-Club.org (1)
12. sraz Kia-Club.org (1) 15. sraz Kia-Club.org (1) 16. sraz Kia-Club.org (1) 10. výročí Kia Clubu (1) 24. sraz Kia-Club.org (1) 28. sraz Kia-Club.org (1) 2. místo (1) Osobnost klubu (1) Organizátor srazu (2)

Kia cee'd SW (2008)
205000 km @ 7.3 l/100km

Příspěvekod AllInOne » 29.01.2008 11:15

Já ti nevím, ale já byhc do myčky nikdy nejel, Já si raděj auto opláchnu sám wapkou a umeju houbou.

Určitě to už tady někde je, ale každej by mohl napsat třeba čím co umejvá a co na to používá:

- co používám na okna (přípravek) / z venku/zevnitře
- co používám na interiér - čištění, otírání (přípravek)
- co používám na kožené doplňky v automobilu
.
.
.

prostě několik typů...sám bych v autě pořád něco takového vozil, konrotétně na ten interiér, pač nevím, čím třeba utírat palubku atd od prachu

díky za typ a omlouvám se autorovi, jestli to je moc OT
AllInOne Neuvedeno
Fanda vozů Kia

Kia cee'd (2008)
53000 km @ 5.5 l/100km

Příspěvekod Blackdeath.p » 29.01.2008 11:20

AllInOne píše:Já ti nevím, ale já byhc do myčky nikdy nejel, Já si raděj auto opláchnu sám wapkou a umeju houbou.

Určitě to už tady někde je, ale každej by mohl napsat třeba čím co umejvá a co na to používá:

.
.
.

prostě několik typů...sám bych v autě pořád něco takového vozil, konrotétně na ten interiér, pač nevím, čím třeba utírat palubku atd od prachu

Tak na palubku jasně vede Cocpit sprej od Coyote

na okna mám přípravek co se smíchá s vodou nanese houbou a gumouvou stěrkou setře je to bezešmouch ale nevím jak se to jmenuje ani jestli se to dá koupit já to dostal od známého jinak dřív jsem na okna používal aktivní pěnu
Blackdeath.p Muž
Moderátor

3. sraz Kia-Club.org (1) Mogul Safety Cup 2009 (1) 4. sraz Kia-Club.org (1) 5. sraz Kia-Club.org (1) 6. sraz Kia-Club.org (1) 7. sraz Kia-Club.org (1) 9. sraz Kia-Club.org (1) 10. sraz Kia-Club.org (1) 11. sraz Kia-Club.org (1)
12. sraz Kia-Club.org (1) 15. sraz Kia-Club.org (1) 16. sraz Kia-Club.org (1) 10. výročí Kia Clubu (1) 24. sraz Kia-Club.org (1) 28. sraz Kia-Club.org (1) 2. místo (1) Osobnost klubu (1) Organizátor srazu (2)

Kia cee'd SW (2008)
205000 km @ 7.3 l/100km

Příspěvekod Návštěvník » 29.01.2008 11:36

AllInOne píše:Já ti nevím, ale já byhc do myčky nikdy nejel, Já si raděj auto opláchnu sám wapkou a umeju houbou.

.
.
.

v pohodě, tyhle tipy se taky hodí.. já něco koupil, protože na čištění moc nejsem, ale nějak si ten název nepamatuju. na kůži v sobíkovi používám nějakej přípravek z ikei, sice drahej jak mrcha, ale dobrej, jsou to dvě flašky - odmašťovač a balzám.

a k mytí - taky bych to dělal sám, i tu wapku bych měl, ale nemůžu to u nás ve čtvrti zaneřádit, to by mě hnali..
Návštěvník

km @ l/100km

Příspěvekod Beda » 29.01.2008 12:16

@magentis
obdobne tema (co se tyce myti vozu) uz zde je, takze jsem ho jen prejmenoval a sloucil s tim tvym :wink:
cee'd (2007), Hyundai Santa Fe II (2007), Sorento II (2010), Sorento II (2013), cee'd GT II (2017), Sorento IV (2021), Stinger (2017), Sportage IV (2017), Sorento III (2018)
Beda Muž
Administrátor

1. sraz Kia-Club.org (1) 2. sraz Kia-Club.org (1) 3. sraz Kia-Club.org (1) Mogul Safety Cup 2009 (1) 4. sraz Kia-Club.org (1) 5. sraz Kia-Club.org (1) 6. sraz Kia-Club.org (1) 7. sraz Kia-Club.org (1) 8. sraz Kia-Club.org (1)
9. sraz Kia-Club.org (1) 10. sraz Kia-Club.org (1) 11. sraz Kia-Club.org (1) 12. sraz Kia-Club.org (1) 13. sraz Kia-Club.org (1) 14. sraz Kia-Club.org (1) 15. sraz Kia-Club.org (1) 16. sraz Kia-Club.org (1) 17. sraz Kia-Club.org (1)
18. sraz Kia-Club.org (1) 10. výročí Kia Clubu (1) 19. sraz Kia-Club.org (1) 20. sraz Kia-Club.org (1) 21. sraz Kia-Club.org (1) 22. sraz Kia-Club.org (1) 23. sraz Kia-Club.org (1) 24. sraz Kia-Club.org (1) 25. sraz Kia-Club.org (1)
26. sraz Kia-Club.org (1) 27. sraz Kia-Club.org (1) 28. sraz Kia-Club.org (1) Osobnost klubu (1) Organizátor srazu (3)

Kia Stinger (2017)
86000 km @ 10.2 l/100km

Příspěvekod Návštěvník » 29.01.2008 12:54

Beda píše:@magentis
obdobne tema (co se tyce myti vozu) uz zde je, takze jsem ho jen prejmenoval a sloucil s tim tvym :wink:

sorry, jak člověk prolejzá víc fór, tak si už nepamatuje, co kde je.. díky za přejmenování a sloučení
Návštěvník

km @ l/100km

Příspěvekod MP1 » 04.02.2008 14:40

Včera bolo na obed krásne slnečno. Nedalo mi a umyl som auto. Je teraz oveľa krajšie. Ale je na laku dosť čiernych bodiek. Tá špína asfaltová mi ničí pôžitok z umývania. Zase budem s handrou na kolenách drhnúť nárazníky a dvere.

Čo používate na asfalt. Ja technický benzín alebo naftu.
Špeciálne prípravky nepoužívam, pochybujem že sú šetrnejšie k laku ako tech. benzín.
ED 1.6 CVVT automat / JD SW 1.6 GDI automat / JD FL 1.4 CVVT / CD 1.4 T-GDi/ Proceed 1.4 T-GDi / XCeed 1.5 T-GDi Gold / Xceed 1.5 T-GDi GT-Line a Proceed GT
MP1 Muž
Fanda vozů Kia

Kia XCeed (2023)
18000 km @ 6.5 l/100km

Příspěvekod ro.hof » 06.02.2008 23:30

MP1 píše:Včera bolo na obed krásne slnečno. Nedalo mi a umyl som auto. Je teraz oveľa krajšie. Ale je na laku dosť čiernych bodiek. Tá špína asfaltová mi ničí pôžitok z umývania. Zase budem s handrou na kolenách drhnúť nárazníky a dvere.

Čo používate na asfalt. Ja technický benzín alebo naftu.
Špeciálne prípravky nepoužívam, pochybujem že sú šetrnejšie k laku ako tech. benzín.

Používám benzínový čistič je mastnější a hadr pak nedře tolik lak dřív jsem používal lakový benzín,ale kámoš co mi ho sháněl už k němu nemá přístup změnil zaměstnání.
ro.hof Neuvedeno
Uživatel fóra

Příspěvekod Návštěvník » 07.02.2008 20:21

Zatiaľ preferujem jednoznačne ručné umývanie. Minulý týždeň som sa pohral dôkladnejšie a po chvíli som už prestal počítať tú spústu miniatúrnych oderkov, bodiek a škrabančekov čo sa nazberali počas zimy :shock: . Až to tak bude pribúdať ďalej, asi mi nepríde tak ľúto ho občas zbaviť špiny na umyvárke, hlavne keď je tam možnosť aj vystriekať spodok od soli :roll: .
Návštěvník

km @ l/100km

PředchozíDalší

Zpět na Všeobecný pokec / General Discussion