Cau lidi tak jakožto týdenní majitel nového HTC Desire S bych se s vámi rád podělil o moje postřehy s tímto telefonem. Řešil jsem a řeším ještě stále dost kravinek než ten telefon budu mít nastaven ku své představě.
1.Mým obrovským zklamáním byla funkce HTC Sense na kterou jsem se tešil, ale po důkladných zkouškách se mi prostě nepovedlo tuhle vychytávku plnohodnotně rozchodit. Jediné co mi zapomocí této funkce "občas" funguje je hlasité vyzvánění, když třeba hledám mobil je to dobré, ale jak říkám funguje to jen občas z 10-ti pokusů mi to zafungovalo 3x. Vyhledání pozice telefonu jsem nerozchodil vůbec ani nevím jak tam ta mapka vypadá protože se mi vůbec neukáže. A přesměrování hovorů mi taky nejde. Ostatní jako zablokování telefonu nebo vymazání dat jsem raději nezkoušel protože to by určitě jako na potvoru fungovalo a já bych musel řešit další starosti
2.Jako další věc jsem řešil psaní v telefonu obecně.jak sms tak i třeba emaily a jiné. Nakonec jsem si na doporučení známého nainstaloval klávesnice Swype a SlideIT. Kdo tyto aplikace nezná tak více info v odkazech:
http://nokiamania.mobilmania.cz/2011011 ... e-hd-videohttps://www.youtube.com/watch?v=mRUoWUhcRlEhttps://www.youtube.com/watch?v=229U0ZYPum8Zatím testuji obě Swype má podstatně lepší slovní zásobu, ale neumí vynechávat diakritiku což je pro psání sms důležité takže zatím na smsky používám slideIT a na internet swype. Opravud mě tyto klávesnice učarovali a vyřešili muj problém psaní na dotykovém displeji. Nehledě na to že obě umí psát i za pomocí detekce hlasu.Což je využitelné pokud potřebujete napsat něco hodně rychle a hned to odeslat zkoušel jsem to a rozpoznává to slova docela pěkně. Vždy pak jen stačilo upravit jedno až dvě slova a měl jsem větu kterou jsem potřeboval. Během pár sekund normálně bych se s tím psal na dotykovém displeji s QWERZ klávesnicí bez T9 minimálně 10 minut. Takže za klávesnice swype a slideit jsem velmi rád.
3.další obrovský téma jsou navigace. Upřímě se hodně těším jestli v budoucnu vyjde nasvět garmin pro android. V autě používám pevnou navigaci a tak navigace v mobilu má pro mě význam pouze na výlety ať už pěší nebo cyklo a k tomu neodmyslitelně potřebuji minimálně TOPO mapu a ani jedna navigace co mám v telefonu ted ji nemá. Momentálně zkouším NAVIGON, SYGIC a IGO. Zatím jsem moc možností je prohnat světem neměl, ale přijde mi že to jsou všechno navigace hodně podobné a nic moc. Pokud vyjde garmin tak určitě výše zmiňované navigace jdou pryč z telefonu.
4.řeším ještě další minidrobnosti o kterých se tu v krátkosti zmíním třeba mi na to poradíte nějakou aplikaci a já nebudu muset zdlouhavě hledat.
a) budík: předinstalovaný v telefonu je sice celkem dobrý ale nevyhovuje mi v tom že nejde jednoduše např. dotykem kamkoli na displej nebo otočením telefonu odložit buzení. musím prostě vstát otevřít oči a zmáčknout přesně tlačítko na displeji.
b)hledám nějaký jednoduchý kalendář, který by měl nějaký malý šikovný widget na plochu (ale to asi budu muset něco prohledat sám jelikož přesně nevím co chci)
c) dají se pomocí nějaké aplikace zvýšit počet praconích ploch ze současných 7 ploch na více?
d) pomocí jakých aplikací tu vytváříte ty screenshoty a ty grafy výkonnosti mobilů? to mi nějak uniklo ...?