Volba pojištovny??

Diskuze o všem, co nelze zařadit do jiné sekce.
Discussion about everything what has not own section.

Příspěvekod viki_ » 27.07.2009 14:18

Mirek28 píše:On to nahlásí na své pojišťovně a ty zajedeš s autem na pobočku jeho pojišťovny jim to ukázat (můžeš to udělat i přes servis, kam pošlou likvidátora, ale návštěva pobočky bude nejrychlejší řešení). Sepíšou to s tebou a dohodnete se na způsobu vypořádání (výplata v hotovosti - oprava svépomocí, proplacení opravy v servisu atd.) Pokud není poškozený lak, doporučuji opravu metodou smartfix, na dveřích nenajdeš kde to bylo, bude to rychle, levně a bez lakování.

Díky za info. Tak nakonec to všechno stačilo nahlásit po telefonu + zaslat emailem foto. Až to nechám opravit, mám přinést fakturu, kterou mi proplatí.
viki_ Muž
Nováček
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

• Finanční podpora Kia-Club.org
    CZ: Číslo účtu / kód banky: 2600362987/2010
    SK: Příkaz zadejte jako SEPA platbu (nikoliv jako platbu do zahraničí). Pro SEPA platbu je potřeba zadat číslo účtu ve formátu IBAN. IBAN: CZ9220100000002600362987 , BIC/SWIFT: FIOBCZPPXXX

Jak zaplatit na pojistnem o par tisic min (Allianz)

Příspěvekod Beda » 05.08.2009 14:25

Uz jsem to psal na starem foru, ze jsem hodlal zmenit pojistku diky tomu, ze zustatkova cena vozu jde hodne rychle dolu (pri vymene dveri byla zustatkova cena kolem 280tis.). Jenze na prechod k jine pojistovne je zapotrebi ukoncit predchozi smlouvu a diky vypovedni lhute muzete cekat klidne rok :x Jsem pojisten u spolecnosti Allianz, smlouvu jsem uzaviral na kamenne pobocce. Kdyz byl vuz novy, tak pojistka vysla na nejakych 16.5tis. (s bonusy) po dvou letech jsem se dostal na sumu 15.1tis. Po zjisteni zustatkove ceny jsem si schvalne udelal kalkulaci pres online vypocet na strankach Allianz. Nevenoval jsem pozornost tomu, ze se adresa webu prepla na Allianz Direct a tak jsem byl docela prekvapen, ze pojistne mi vyslo kolem 9tis. :shock: a to jsem zapocital navic nejvyssi limity, nejnizsi spoluucast, pojisteni spolucestujicich a zvetsil limit plneni na pojisteni skel :idea:
Nabehl jsem tedy s temito informacemi na kamennou pobocku a zacal zadat vysvetleni. Rozumneho vysvetleni se mi nedostalo, akorat jsem dostal nabidku, ze za cenu 15.1tis. dostanu taky vse navysene, ale na 9tis. to urcite nejde, protoze uz pry neni schopny dat vetsi slevu :thd:
Nedalo mi to a zavolal jsem si na cislo, ktere je na strankach vypoctu online pojistneho. Tam jsem se konecne dozvedel, ze Allianz Direct je odlisna spolecnost od Allianz, ktera vlastne preprodava pojistky spolecnosti Allianz, a protoze resi vse pres internet, tak nemaji zadne obrovske naklady na financovani pobocek a jejich zamestnancu a tak muzou poskytnout takovouto cenu. Jeste mi bylo vzdeleno, ze neni problem prejit z Allianz do Allianz Direct, ze staci jen par emailu, prohlidka vozu technikem (bude-li vyzadovana ... u mne nebyla, protoze uz jsem pojistku u Allianz uzavrenou mel) a smlouva bude se vsim vsudy prevedena bez vypovednich lhut :yes:

Rada pro ty co nejsou pojisteni u Allianz, chce se to jen ozvat i na vasi pojistovne. Udelat si nejakou kalkulaci pres online pojisteni a argumentovat temito papiry. Radu jak zmenit pojistku (= kdy zanika pojistna smlouva a lze uzavrit novou/vyhodnejsi) mate ve vasich vseobecnych podminkach, ktere vam poskytla primo pojistovna :yes:
cee'd (2007), Hyundai Santa Fe II (2007), Sorento II (2010), Sorento II (2013), cee'd GT II (2017), Sorento IV (2021), Stinger (2017), Sportage IV (2017), Sorento III (2018)
Beda Muž
Administrátor
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

1. sraz Kia-Club.org (1) 2. sraz Kia-Club.org (1) 3. sraz Kia-Club.org (1) Mogul Safety Cup 2009 (1) 4. sraz Kia-Club.org (1) 5. sraz Kia-Club.org (1) 6. sraz Kia-Club.org (1) 7. sraz Kia-Club.org (1) 8. sraz Kia-Club.org (1)
9. sraz Kia-Club.org (1) 10. sraz Kia-Club.org (1) 11. sraz Kia-Club.org (1) 12. sraz Kia-Club.org (1) 13. sraz Kia-Club.org (1) 14. sraz Kia-Club.org (1) 15. sraz Kia-Club.org (1) 16. sraz Kia-Club.org (1) 17. sraz Kia-Club.org (1)
18. sraz Kia-Club.org (1) 10. výročí Kia Clubu (1) 19. sraz Kia-Club.org (1) 20. sraz Kia-Club.org (1) 21. sraz Kia-Club.org (1) 22. sraz Kia-Club.org (1) 23. sraz Kia-Club.org (1) 24. sraz Kia-Club.org (1) 25. sraz Kia-Club.org (1)
26. sraz Kia-Club.org (1) 27. sraz Kia-Club.org (1) 28. sraz Kia-Club.org (1) Osobnost klubu (1) Organizátor srazu (3)

Kia Stinger (2017)
86000 km @ 10.2 l/100km

Re: Jak zaplatit na pojistnem o par tisic min (Allianz)

Příspěvekod slava » 05.08.2009 19:08

Toto o Allianzdirect jsem tu(no tu, na starém fóru) prezentoval už několikrát(se mnou ještě 1 člen)a přešlo to bez odezvy, neměli jste nikdo zájem. Mám u nich pojištěné obě dvě auta za všeho všudy za 7,711,-Kč. Renaulta Thalii základní na 40 000 000,- za 1,999,-Kč
:kia: Pro_cee´d základní na 80 000 000,- havarijní v rozsahu:živelní událost, odcizení a vandalismus, spoluúčast 5%, min. 5,000,-Kč, skla limit plnění 15,000,-za 5,712,-Kč a to jsem prosím pěkně ani nezvedl pr*** od počítače. Všechny potřebné smlouvy, doklady a papíry jsem měl obratem v e-mailové schránce. Všechno jsme s operátorem domluvili telefonicky, stačilo jim poslat datum, hodinu a číslo telefonu a zavolali sami a přesně. Druhý den žena v Komerčce u pokladny zaplatila podle papírů co poslali(+20,-Kč, zloději) a za dva nebo tři dny byly smlouvy i s originál zelenou kartou ve schránce. Prozatímní zelenou kartu poslali e-mailem samozřejmě hned s ostatními papíry. Ta neplatí jen na obecním úřadě při přihlašování nového auta, pro policii ano. Ale asi ji stejně nikdo potřebovat nebude, protože jde všechno vyřídit s předstihem. Uznali mi bonus 100 měsíců na obě auta. Tož tak, pánové a dámy. :tongue: :tongue: :tongue:
S pozdravem :kia: za všechny, všichni za :kia: :thu:
slava Muž
Fanda vozů Kia
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

4. sraz Kia-Club.org (1) 5. sraz Kia-Club.org (1) 6. sraz Kia-Club.org (1) 7. sraz Kia-Club.org (1) 8. sraz Kia-Club.org (1) 9. sraz Kia-Club.org (1) 10. sraz Kia-Club.org (1) 12. sraz Kia-Club.org (1) 16. sraz Kia-Club.org (1)
17. sraz Kia-Club.org (1) 18. sraz Kia-Club.org (1) 21. sraz Kia-Club.org (1) Sponzor (2) Osobnost klubu (1) Organizátor srazu (1)

Kia PRO_cee'd (2009)
35000 km @ 6.8 l/100km

Příspěvekod matysekul » 05.08.2009 19:42

Podobná zkušenost. Před koncem roku mám pojistku znovu platit,nechám si ji ještě přepočítat,abych platil opět míň.
KIA Cee´d II SW 1,6 GDI Exclusiv 45000km
matysekul Muž
KIA Family
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

Mogul Safety Cup 2009 (1) 4. sraz Kia-Club.org (1) 8. sraz Kia-Club.org (1) 10. sraz Kia-Club.org (1) Organizátor srazu (1)

Kia cee'd SW II (2015)
45000 km @ 6.5 l/100km

Příspěvekod Filda » 06.08.2009 20:51

Ahoj vespolek.
Mám auto taky pojištěné u Allianz-directu. Hned od prvního dne koupě auta. Využil jsem možnosti společného zákonného a havarijního pojištění. Pojištění bylo uzavřené večer po internetu na VIN kód, obratem přišla mailem zelená karta a ráno jsem si šel do salonu pro Ceeda SW. Později jsem zaplatil převodem 7 633,- Kč. Nemám ty nejvyšší limity plnění a docela mám vysokou spoluúčast, ale snad to bude tak stačit. Za týden jsem si vyřídil nové značky a poslal jsem poštou číslo SPZ a kopii vel.techničáku. Uznali mi bonusy z povinného ručení starého auta, jenom jsem musel starou smlouvu u Kooperativy skončit do 1. měsíce. Pak přišla poštou nová zelená karta už na SPZ. Prostě geniálně dokonalé a za pár korun. Je to až podezřele výhodné a doufám, že nebudu potřebovat nikdy nic přes pojišťovnu hradit. Docela bych rád věděl jak to potom funguje doopravdy při nárokování nějaké úhrady, pokud už má někdo s nimi zkušenosti, tak ať se ozve.
Filda Muž
Uživatel fóra

Kia cee'd SW (2009)
1500 km @ 7.4 l/100km

Příspěvekod slava » 06.08.2009 21:17

Oni jsou nějaká odnož od ALLIANZ. Takže jakékoliv plnění za ně podle papírů vyřizuje ALLIANZ. Někde v těch papírech nebo na webu jsem četl, že to je nějaká velká skupina, nebo společenství, združené pod společností ALLIANZ. A jsou myslím celoevropští. Hlavní ale je, je nikdy radši nepotřebovat. :no:
slava Muž
Fanda vozů Kia

4. sraz Kia-Club.org (1) 5. sraz Kia-Club.org (1) 6. sraz Kia-Club.org (1) 7. sraz Kia-Club.org (1) 8. sraz Kia-Club.org (1) 9. sraz Kia-Club.org (1) 10. sraz Kia-Club.org (1) 12. sraz Kia-Club.org (1) 16. sraz Kia-Club.org (1)
17. sraz Kia-Club.org (1) 18. sraz Kia-Club.org (1) 21. sraz Kia-Club.org (1) Sponzor (2) Osobnost klubu (1) Organizátor srazu (1)

Kia PRO_cee'd (2009)
35000 km @ 6.8 l/100km

Příspěvekod g.man » 12.08.2009 09:17

Taky jsem k nim přešel. Nejdřív jsem se ptal u Uniqy, kde jsem měl do té doby pojištěny všechna auta. Chtěl jsem povinné i havárko, než si vůz odvezu od prodejce. Paní mi to spočítala na "asi 21 000". Po mém údivu mi sdělila, že se "dostanem na 18". Pak mi to jiná paní od téže pojišťovny "snížila na 16,5", vždyť u nich mám i jinou pojistku. Nakonec mám auto pojištěné u Directu za 9000.
P.S.: Nejhorší zkušenosti mám s Uniqou, ale to je jiný a podstatně delší příběh :thd:
Lépe zbraň mít a nepotřebovat ji, než ji potřebovat a nemít.
g.man Muž
Přispěvatel fóra

Sponzor (2)

Kia Stonic (2018)
1200 km @ 5.7 l/100km

Příspěvekod micronimus » 12.08.2009 10:48

Direct jsou velice levní , rychlí a pružní při sjednávání pojistky ale taky už někdo z vás chtěl nějakou pojistku u nich čerpat ? Zkuste to ... každá mince má dvě strany , potom zjistíte proč jsou jejich pojistky tak levné :D
Cee´d SW 1,6 CVVT 95kW EX+
najeto: 75000 km
micronimus Muž
Přispěvatel fóra

Kia cee'd SW (2008)
62000 km @ 8.5 l/100km

Příspěvekod Katikakus » 12.08.2009 11:46

@micronimus mne teda levni zrovna neprijdou. Kdyz jsme chtel pojistit auto, tak Direct byl druhy nejdrazsi (suverenne nejdrazsi byla CP). Vyrazne nizsi ceny mely Allianz, Kooperativa a Uniqa. S Uniqou mam dobre zkusenosti, tak jsem sel k nim.
Jinak Kooperativa, Allianz i Uniqa - cca 16000 Kc
Direct - 28000 Kc
Ceska pojistovna - 32000 Kc
Proceed GT 1.6 T-GDI Penta Metal
Sportage III 1.6 GDI Comfort Plus Orange Techno
Cee'd 1.4 Comfort Plus So Red
Katikakus Muž
Fanda vozů Kia

2. místo (1)

Kia ProCeed GT (2020)
65000 km @ 7.94 l/100km

Příspěvekod slava » 12.08.2009 12:03

Já jsem nepsal o pojistce u Allianz, ani u Direct, ale u Allianzdirect. Každá z nich je něco úplně jiného. Že mají mezi sebou nějaké smlouvy, co, kdo, kdy, jak a proč pro koho dělá je mi celkem fuk. Když je škoda na autě 50 000,-, tak je 50 000,- jestli máš pojistku za 6 000,-, nebo za 13 000,-. Je jejich věc jak si nastaví limity, aby nalákali zákazníky, ne? Po citelnějším odlivu zákazníků pak vymýšlejí různé benefity, jako cestovní pojištění do zahraničí se slevou, nebo zadarmo. A když si to pak spočítám, tak mně vyjde pořád daleko levněji se připojistit dodatečně v plné výši. Ruku na srdce kolikrát kdo z nás jede za ten rok do zahraničí(až na pár vyjímek). A na pár dní to je pár peněz.
Naposledy upravil slava dne 13.08.2009 14:51, celkově upraveno 1
slava Muž
Fanda vozů Kia

Kia PRO_cee'd (2009)
35000 km @ 6.8 l/100km

Příspěvekod g.man » 13.08.2009 13:56

Tak to jsem to teda blbě napsal. Pojistku mám u Allianzdirect.
Lépe zbraň mít a nepotřebovat ji, než ji potřebovat a nemít.
g.man Muž
Přispěvatel fóra

Sponzor (2)

Kia Stonic (2018)
1200 km @ 5.7 l/100km

Příspěvekod micronimus » 16.08.2009 20:41

slava píše:Já jsem nepsal o pojistce u Allianz, ani u Direct, ale u Allianzdirect. Každá z nich je něco úplně jiného. Že mají mezi sebou nějaké smlouvy, co, kdo, kdy, jak a proč pro koho dělá je mi celkem fuk. Když je škoda na autě 50 000,-, tak je 50 000,- jestli máš pojistku za 6 000,-, nebo za 13 000,-. Je jejich věc jak si nastaví limity, aby nalákali zákazníky, ne? Po citelnějším odlivu zákazníků pak vymýšlejí různé benefity, jako cestovní pojištění do zahraničí se slevou, nebo zadarmo. A když si to pak spočítám, tak mně vyjde pořád daleko levněji se připojistit dodatečně v plné výši. Ruku na srdce kolikrát kdo z nás jede za ten rok do zahraničí(až na pár vyjímek). A na pár dní to je pár peněz.

no to je právě ten všeobecně rozšířenej omyl . Netvrdím , že když zaplatím za pojistku třeba 19000Kč oproti 9000Kč že z pojištovny dostanu potom všechno zpět , ale mám bohužel velice špatnou zkušenost s jednou takovou "levnou" pojistkou. Auto 3 roky staré , pořizovací cena 600000Kč ,ťukanec na křižovatce , nějaké plechy, chladič, nárazník a levé kolo , škoda 140000Kč dle servisu , dle posouzení pojišťovny auto vzhledem k ceně opravy na odpis. Právě u Directu bych se takovéhoto přístupu v budoucnu vcelku bál. ;)
Cee´d SW 1,6 CVVT 95kW EX+
najeto: 75000 km
micronimus Muž
Přispěvatel fóra

Kia cee'd SW (2008)
62000 km @ 8.5 l/100km

Re:

Příspěvekod dr.krtek » 21.11.2009 14:17

slava píše:
mongon píše:Nedávno jsem taky řešil pojištění a uzavřel jsem u Allianz Direct http://www.allianzdirect.cz

Mám uzavřené povinné ručení - 80/80 mil. Kč
Havarijní pojištěn (havárie, odcizení, živelní událost, vandalismus)í: s 5% spolúčastí
Pojištění skel: na max. 15 000Kč (s 0% spoluúčastí)

Nemám žádné bonusy ani malusy a stálo mě to za roční pojistku 13 438Kč

Dnes jsem vyřizoval pojistku a taky u Allianz Direct a i když ještě nemám auto, už je pojišťené od 21.5.2009. Ale na tu Tvoji cenu teda koukám jako blázen. Co koukám, přímo čumím!!
Povinné taky 80/80 mil. Kč
Havarijní-odcizení, vandalismus, živelní událost; 5%spoluúčast(bez havárie, sám si auto snad nerozbiju)
Skla: 15 000(0% spoluúčast)
Bonus 100 měsíců 40% a stálo mě to 7 512,- Kč. To je teda rozdíl!!!!
A 18.5.2009 ještě přepojistím Thalii(mimochodem mrkněte, jak dobře se tak"škaredé"auto prodává) a to bude asi 2 000,- ale jenom povinná. Stálo by to asi o 700,- víc, ale furt se nemůžu rozhodnout jestli pojistit skla, když to 4 roky vydržela bez.

já mám Allianz pojištění 40/40, havarijní5% a skla 15.000 už 21měsíců, uzavíral jsem na nové a teď jsem si to cvičně udělal jako na ojeté auto, stejné podmínky a spočítalo mi to skoro o polovinu nižší pojistku (původní 15.000, nyní 9.000). tož si zažádám o přepočet, nebo tu původní zruším a uzavřu novou.
Křičíme z plných plic, Bohemka z Vršovic, Bohemka je a bude a my sme s ní všude
dr.krtek Muž
Uživatel fóra

Kia cee'd SW (2010)
23000 km @ 6.9 l/100km

Volba pojišťovny

Příspěvekod Standahe » 19.02.2010 23:26

Jsem pojištěn u České pojišťovny, zatím jsem jejich služeb nevyužil, ale vzhledem ke stížnostem na likvidaci pojistných případů u ČP, začínám uvažovat o změně pojišťovny. Na inernetu existují různá srovnání, co se týká výše pojistného, ale k tomu je ještě třeba podívat se na pojistné podmínky. Zatím jsem se podíval na ČP, Generali a Alianc. Generali tyto podmínky na své stránce vůbec nemá, asi se za ně stydí, zejména ta jejich segmentace je dílo genia, Protože mám poměrně dlouhou bezeškodní dobu pojištění, tak mě zaujalo snižování bonusu při nehodě u různých pojišťoven. ČP - sníží se doba o 36 měsíc, Generali - tam hned snižují bonus, takže třeba z 500 měsíců můžete spadnout až na první stupeň bonusu, stejně tak Alianc - ta snižuje bonus o 2 stupně a nadto má ještě u havarijníhího pojištění malus. Z tohoto hlediska se jeví ČP pro dlouhodobé bezeškodníky nejserioznější, ale existují i jiná hlediska. Zajímá mě, jaké máte zkušenosti s různými pojišťovnami. Nejlepší by bylo hlasování - pojišťovna, zkušenosti dobré, špatné, žádné - ale nevím, jestli se to dá v tomto systému realizovat.
Standahe Neuvedeno
Uživatel fóra
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

Sponzor (5) TOP sponzor (1)

Kia Venga (2010)
80000 km @ 7.0 l/100km

Re: Volba pojištovny??

Příspěvekod formis » 21.02.2010 17:02

Já jsem u Directu a zatím spokojenost. Měl jsem v lednu nehodu (viz garáž), nehodu jsem sice nezavinil, ale okolnostmi jsem by nucen ji vzít na sebe. Likvidace byla absolutně bezproblémová. Likvidátor ani nepřijel, servis poslal akorát fotky a hotovo. Po zaslání faktury okamžitě proplaceno (63000,-). Pojistku mám 5% minimálně 5000,-Kč a tím že jsem to vzal na sebe přijdu o 24 měsíců bonusu. Pojistka i se zákonným dělá na auto v ceně 400000,- cca 8300,-Kč. Měl jsem 45% bonus. Bezeškodní průběh dokonce zkopírovali z povinného ručení i na havarijní :)
Kia Ceed SW 1,6 benzin * barva 8Q * model 2010
formis Muž
Uživatel fóra
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

Kia cee'd SW (2009)
16000 km @ 7.3 l/100km

PředchozíDalší

Zpět na Všeobecný pokec / General Discussion