Důležité upozornění

:!: Nově je možno si pořídit klubové podložky RZ/SPZ :!:

Více se dozvíte zde https://www.kia-club.org/viewtopic.php?p=195579#p195579

Parkovací senzory

Diskuze o všem, co nelze zařadit do jiné sekce.
Discussion about everything what has not own section.

Příspěvekod WILI » 30.01.2008 14:15

jakub píše:To teda koukám, kolik jsem ušetřil. 8-)

Taky bych chtěl ušetřit za montáž, ale mám obavy zda mi potom uznají záruku.
WILI Neuvedeno
Uživatel fóra
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

• Finanční podpora Kia-Club.org
    CZ: Číslo účtu / kód banky: 2600362987/2010
    SK: Příkaz zadejte jako SEPA platbu (nikoliv jako platbu do zahraničí). Pro SEPA platbu je potřeba zadat číslo účtu ve formátu IBAN. IBAN: CZ9220100000002600362987 , BIC/SWIFT: FIOBCZPPXXX

Příspěvekod vladislav » 30.01.2008 19:51

Mě stála montáž 1000 Kč..takže to šlo..
vladislav Neuvedeno
Fanda vozů Kia
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

2. sraz Kia-Club.org (1) 3. sraz Kia-Club.org (1) 4. sraz Kia-Club.org (1) Osobnost klubu (1)

Příspěvekod Návštěvník » 30.01.2008 22:52

WILI píše:

V Praze na Karlovarské výpadovce perfektní práce, zboží i s montáží 4.300,- Kč. Bez displeje, ten považuji za zbytečný. Stačí pípání, stejně musíš koukat do všech třech zrcátek a ne na dispej. (A co teprve, když se někdo při couvání otáčí a dívá se zadním oknem, to už je ten displej opravdu na dvě věci.).

Záruka bez problémů, to už jsem ověřil. Je to v podstatě schválené příslušenství.
Návštěvník

km @ l/100km

Příspěvekod Tony » 31.01.2008 11:18

Angel píše:
WILI píše:

V Praze na Karlovarské výpadovce perfektní práce, zboží i s montáží 4.300,- Kč. Bez displeje, ten považuji za zbytečný. Stačí pípání, stejně musíš koukat do všech třech zrcátek a ne na dispej. (A co teprve, když se někdo při couvání otáčí a dívá se zadním oknem, to už je ten displej opravdu na dvě věci.).

Záruka bez problémů, to už jsem ověřil. Je to v podstatě schválené příslušenství.

ja pouzivam zrcatka a dozadu se nedivam takze displej zase ja povazuju za super! nehlede na to ze pri couvani nemusim ztlumovat hudbu abych slysel pipani kdyz to mam hezky graficky. a stalo me to asi o 500 vice takže za to to určitě stojí
Tony aka FUCKER LUCKER in CoD World and LUCKER1984 in WoT
Kia cee´d 1,6 CRDi EX+
najeto 118 000 km

Tony Muž
Fanda vozů Kia

6. sraz Kia-Club.org (1)

Kia cee'd (2007)
118000 km @ 6 l/100km

Příspěvekod slaveck » 31.01.2008 11:29

Ja si displej s ukazatelem vzdalenosti prekazky v decimetrech + graficky vzdalenosti od kazdeho cidla zvlast nemuzu vynachvalit. Protoze parkuju z 95% v Praze, tak je to neocenitelna pomucka.
slaveck Neuvedeno
Uživatel fóra

Příspěvekod vladislav » 31.01.2008 12:38

Tony píše:
Angel píše:
WILI píše:

ja pouzivam zrcatka a dozadu se nedivam takze displej zase ja povazuju za super! nehlede na to ze pri couvani nemusim ztlumovat hudbu abych slysel pipani kdyz to mam hezky graficky. a stalo me to asi o 500 vice takže za to to určitě stojí

I já mám stejné zkušenosti a praktiky při couvání jako Tony... :yes: :yes: a displey rozhodně u mě na dvě věci není... :no: :no: Jak už jsem tu na hoře psal je lepší vidět a slyšet než jenom slyšet...aspon mě to tak vyhovuje lépe... :lol: :lol:
vladislav Neuvedeno
Fanda vozů Kia

2. sraz Kia-Club.org (1) 3. sraz Kia-Club.org (1) 4. sraz Kia-Club.org (1) Osobnost klubu (1)

Příspěvekod Jakub » 31.01.2008 12:49

vladislav píše:I já mám stejné zkušenosti a praktiky při couvání jako Tony... :yes: :yes: a displey rozhodně u mě na dvě věci není... :no: :no: Jak už jsem tu na hoře psal je lepší vidět a slyšet než jenom slyšet...aspon mě to tak vyhovuje lépe... :lol: :lol:

I já jsem si ten displej dopředu nakonec taky dal. Taky couvám podle zrcátek a displej je vidět periferním viděním. ;)
Kia SPORTAGE IV 1.6T-GDI DCTexclusive + paket winter, bronzová metalíza MYB
Jakub Muž
Moderátor

2. sraz Kia-Club.org (1) 3. sraz Kia-Club.org (1) Mogul Safety Cup 2009 (1) 4. sraz Kia-Club.org (1) 5. sraz Kia-Club.org (1) 12. sraz Kia-Club.org (1) 10. výročí Kia Clubu (1) 20. sraz Kia-Club.org (1) 24. sraz Kia-Club.org (1)
Osobnost klubu (1) Organizátor srazu (5)

Kia Sportage IV (2017)
37604 km @ 7.1 l/100km

Příspěvekod Návštěvník » 01.02.2008 01:16

lidičky, dneska jsem viděl :shock: picanto a mělo vzádu senzory parkovací v nárazníku...teda já nevím,ale mě stačí se vyklonit a vidím... :D
Návštěvník

km @ l/100km

Příspěvekod Návštěvník » 02.02.2008 13:24

ja som si vsimol ze aj kazda druha nissan micra v mojom okoli ma parkovacie senzory. to vies taky VAN to potrebuje :D
Návštěvník

km @ l/100km

Příspěvekod Tony » 08.02.2008 17:33

tak mám konečně nalakované parkovací čidla v barvě vozu. vypadá to lépe. cena 600Kč což je ok. pro porovnáni jak vypadaly předtím a jak ted

Obrázek

Obrázek

výhoda této barvy je že auto je jak prase a není to moc vidět :wink:
Kia cee´d 1,6 CRDi EX+
najeto 118 000 km

Tony Muž
Fanda vozů Kia

6. sraz Kia-Club.org (1)

Kia cee'd (2007)
118000 km @ 6 l/100km

Příspěvekod Berka » 08.02.2008 20:18

Tony píše:tak mám konečně nalakované parkovací čidla v barvě vozu. vypadá to lépe. cena 600Kč což je ok. pro porovnáni jak vypadaly předtím a jak ted

Obrázek

Obrázek

výhoda této barvy je že auto je jak prase a není to moc vidět :wink:

Prosím tě, ty senzory měli někde napsáno v návodu že je lze lakovat? Během několika dnů si chci nějaké objednat a všiml jsem si že u některých prodejci uvádějí možnost lakování a u některých se o tom vůbec nezmíní. Jde mi o to, aby po nalakování stále nepípali že jsem u překážky.
Subaru Outback 2.5i Executive
Renault Megane Grandtour GT 1.6 TCE EDC 151kw - prodáno
ceed II 1.6 GDI FIFA 99kw - prodáno
ceed SW 1.6 CRDi 85kw - prodáno
Berka Muž
KIA Family

4. sraz Kia-Club.org (1) 6. sraz Kia-Club.org (1) 11. sraz Kia-Club.org (1) 14. sraz Kia-Club.org (1)

Subaru Outback V (2018)
0 km @ 0 l/100km

Příspěvekod Beda » 08.02.2008 20:21

@Berka
co ja vim, tak Jablotrony se daji lakovat a koukal jsem, ze i rozsiril nabidku ;-)

http://www.jablotron.cz/autotechnika.php?pid=autotechnika/parkovani
cee'd (2007), Hyundai Santa Fe II (2007), Sorento II (2010), Sorento II (2013), cee'd GT II (2017), Sorento IV (2021), Stinger (2017), Sportage IV (2017), Sorento III (2018)
Beda Muž
Administrátor

1. sraz Kia-Club.org (1) 2. sraz Kia-Club.org (1) 3. sraz Kia-Club.org (1) Mogul Safety Cup 2009 (1) 4. sraz Kia-Club.org (1) 5. sraz Kia-Club.org (1) 6. sraz Kia-Club.org (1) 7. sraz Kia-Club.org (1) 8. sraz Kia-Club.org (1)
9. sraz Kia-Club.org (1) 10. sraz Kia-Club.org (1) 11. sraz Kia-Club.org (1) 12. sraz Kia-Club.org (1) 13. sraz Kia-Club.org (1) 14. sraz Kia-Club.org (1) 15. sraz Kia-Club.org (1) 16. sraz Kia-Club.org (1) 17. sraz Kia-Club.org (1)
18. sraz Kia-Club.org (1) 10. výročí Kia Clubu (1) 19. sraz Kia-Club.org (1) 20. sraz Kia-Club.org (1) 21. sraz Kia-Club.org (1) 22. sraz Kia-Club.org (1) 23. sraz Kia-Club.org (1) 24. sraz Kia-Club.org (1) 25. sraz Kia-Club.org (1)
26. sraz Kia-Club.org (1) 27. sraz Kia-Club.org (1) 28. sraz Kia-Club.org (1) Osobnost klubu (1) Organizátor srazu (3)

Kia Stinger (2017)
86000 km @ 10.2 l/100km

Příspěvekod Jakub » 08.02.2008 20:27

Berka píše: Prosím tě, ty senzory měli někde napsáno v návodu že je lze lakovat? Během několika dnů si chci nějaké objednat a všiml jsem si že u některých prodejci uvádějí možnost lakování a u některých se o tom vůbec nezmíní. Jde mi o to, aby po nalakování stále nepípali že jsem u překážky.

Lakovat jdou všechny, akorát se nesmí barvou zaplácat zvukovod senzoru. Ty které se uvádějí jako lakovatelné mají v sadě kroužky, kterými se zvukovod při lakování zacpe. U ostatních je to potřeba něčím zakrýt.
Kia SPORTAGE IV 1.6T-GDI DCTexclusive + paket winter, bronzová metalíza MYB
Jakub Muž
Moderátor

2. sraz Kia-Club.org (1) 3. sraz Kia-Club.org (1) Mogul Safety Cup 2009 (1) 4. sraz Kia-Club.org (1) 5. sraz Kia-Club.org (1) 12. sraz Kia-Club.org (1) 10. výročí Kia Clubu (1) 20. sraz Kia-Club.org (1) 24. sraz Kia-Club.org (1)
Osobnost klubu (1) Organizátor srazu (5)

Kia Sportage IV (2017)
37604 km @ 7.1 l/100km

Příspěvekod Tony » 08.02.2008 20:33

jak píše jakub lakovat jdou všechny ale musí se to umět.
ty moje mi v ostravě nalakovat nechtěli, pry jim to nejde. otázka je jestli to vubec zkoušeli... v chotěbuzi mi to stříkli bez problému za 1den a to byl lakyrník na školení. udělal to jak večer přijel domů abych měl auto co nejdříve. úplně jiný přístup. jinak fungujou bez problémů
Kia cee´d 1,6 CRDi EX+
najeto 118 000 km

Tony Muž
Fanda vozů Kia

6. sraz Kia-Club.org (1)

Kia cee'd (2007)
118000 km @ 6 l/100km

Příspěvekod Berka » 08.02.2008 20:40

Díky, tak jsem tam hned koukal a bohužel to lakování není u všech typů uvedeno. Já osobně bych chtěl pouze senzory bez displeje. Nechci nechávat tahat kabel až k řidiči, stačí mi když bude pípák umístěn někde u zadního bočního okénka a jen to uslyším. Hezky zpracovaný je ten model k držáku registrační značky, ale ceed má značku dost vysoko. Nejvíc se mi líbí model PS-084 jenže já nechci dispej a ten pípák je v displeji...
Subaru Outback 2.5i Executive
Renault Megane Grandtour GT 1.6 TCE EDC 151kw - prodáno
ceed II 1.6 GDI FIFA 99kw - prodáno
ceed SW 1.6 CRDi 85kw - prodáno
Berka Muž
KIA Family

4. sraz Kia-Club.org (1) 6. sraz Kia-Club.org (1) 11. sraz Kia-Club.org (1) 14. sraz Kia-Club.org (1)

Subaru Outback V (2018)
0 km @ 0 l/100km

PředchozíDalší

Zpět na Všeobecný pokec / General Discussion