Jakub píše:Bezpečnost je hlavně v plynulosti provozu. Bezdůvodně pomalu jedoucí vozidla jsou bohužel stejně nebezpečná, protože nutí ostatní k předjíždění.
Souhlasím. Nedávno jsem projížděl Plzní a 2x jsem tam narazil (naštěstí ne doslova

Jakub píše:Bezpečnost je hlavně v plynulosti provozu. Bezdůvodně pomalu jedoucí vozidla jsou bohužel stejně nebezpečná, protože nutí ostatní k předjíždění.
mbiron píše:Mas sice pravdu, ze te brzdil ale nic neporusil, protoze v obci je soubezna jizda v levem pruhu povolena, bohuzel tento nesvar se deje i mimo obec a co vic i na dalnici a delaji to stale kamionaci.
mbiron píše:Mas sice pravdu, ze te brzdil ale nic neporusil, protoze v obci je soubezna jizda v levem pruhu povolena, bohuzel tento nesvar se deje i mimo obec a co vic i na dalnici a delaji to stale kamionaci.
kasin píše:mbiron píše:Mas sice pravdu, ze te brzdil ale nic neporusil, protoze v obci je soubezna jizda v levem pruhu povolena, bohuzel tento nesvar se deje i mimo obec a co vic i na dalnici a delaji to stale kamionaci.
Souběžná jízda to ano, ale jak je psáno(zjednodušeně): Pokud při soub.jízdě někdo zavazí, musí ten ve vnitřním pruhu uhnout rychleji jedoucímu vozidlu(§12 ods.2). Pokud se to zase nezměnilo.
To že ten rychlejší dělá možná přestupek je jiná věc. Záleží to na situaci.
mbiron píše:Diky, uz jsem to chtel hledat, usetril si mi praciKrom predpisu narizeni a vyhlasek je take dulezita ohleduplnost.
Zpět na Všeobecný pokec / General Discussion
Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé