Prítomnosť zákazníka pri servise auta

Diskuze o všem, co nelze zařadit do jiné sekce.
Discussion about everything what has not own section.

Re: Prítomnosť zákazníka pri servise auta

Příspěvekod mica » 04.02.2016 12:57

Ahoj,28.1.2016 jsem byl na první garančce v Agroteku Hustopeče.Celou dobu jsem byl u auta,garančka trvala asi 2hod.Z mechanikem jsem si pěkně popovídal,nikomu to nevadilo.Odmítl jsem umytí auta,protže ten den pršelo.Jinak velká spokojenost i kávičku jsem dostal.
mica Muž
Uživatel fóra
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

Kia Carens IV (2014)
55800 km @ 6.9 l/100km

• Finanční podpora Kia-Club.org
    CZ: Číslo účtu / kód banky: 2600362987/2010
    SK: Příkaz zadejte jako SEPA platbu (nikoliv jako platbu do zahraničí). Pro SEPA platbu je potřeba zadat číslo účtu ve formátu IBAN. IBAN: CZ9220100000002600362987 , BIC/SWIFT: FIOBCZPPXXX

Příspěvekod Pavka » 04.02.2016 14:05

TatkaSmoula píše:Jsem tady sice nový, ale nedá mi to.
Jezdím do servisu :kia: CB AUTO v Českých Budějovicích a zatím jsem maximálně spokojenej. Od té doby co je autorizovaný :kia: , tak jsem tam Picanto dával vždycky vevnitř patřičně zasviněný. Dostal jsem ho vymydlený, uklizený, všechno se zdálo OK. Cena taky tedy byla patřičná. No a vždycky pár dnů potom mi volali z :kia: centrály "jak jsem byl spokojenej".
Doufám, že jim to vydrží a že můj novej mazlík tam bude opečováván s veškerou možnou pozorností.

Nechtěl jsem jmenovat servis kam taky jezdím, když už je to venku tak se taky přidám CB AUTO :) .
Kia Magentis II 2.0 CRDi (2010)
Pavka Muž
Fanda vozů Kia
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

14. sraz Kia-Club.org (1) Sponzor (2)

Kia Magentis/Optima II (2010)
115000 km @ 5.5 l/100km

Příspěvekod spacirx » 04.02.2016 16:30

Beru to taky tak jako Berka.
Co jde tak si zkontroluju a případně nahlásím (jako třeba aktualizace map co mi na 1. garančce neudělali) Vzduchové filtry také zkontroluju. Jinak už toho moc nejde. Teď mi třeba nevyměnili prasklý rámeček okolo přední SPZ, všiml jsem si až doma, tak příště až tam budu ...čekám až přijde roletka.
CEE'D SW II 1.6 GDI Fifa World Cup Edition
Infra red
spacirx Muž
Fanda vozů Kia
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

Kia cee'd SW (2014)
105000 km @ 6.5 l/100km

Příspěvekod Hanter » 04.02.2016 23:39

mica píše:Ahoj,28.1.2016 jsem byl na první garančce v Agroteku Hustopeče.Celou dobu jsem byl u auta,garančka trvala asi 2hod.Z mechanikem jsem si pěkně popovídal,nikomu to nevadilo.Odmítl jsem umytí auta,protže ten den pršelo.Jinak velká spokojenost i kávičku jsem dostal.

V servise SUZUKI kde som chodil s tým nemali tiež žiadny problem.. :thu:

Takto podobne by som si to predstavoval. Popripade druha alternativa je pozerať cez sklo ako do výkladu. Myslim že je to o ludoch a nie o bezpečnosti pri práci. Len by stačilo zakaznikovi vymedziť priestor kde sa može zdržovať . V podstate určite poznáte vo Vašom okoli reštiku,kde vidite kucharov ako varia.. Alebo ked kuknete za dvere tak zbadate ako sa to varilo v Tankovom prapore: velitelom pokvapkali šniclu s vyžmýkanou handrou a so želanim dobrej chuti im to podávali :D :D :D :D

Ako ste tu už spomenuli-kopu ludi to považuje za stratu času, avšak myslim že medzi majitelmi je viac tých ktorých to bližšie zaujima :thu: .
Kia CEED SW 1,6 GDI X.EDITION
Hanter Muž
Uživatel fóra
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

Příspěvekod Mirse » 05.02.2016 08:36

S tímto já také souhlasím, je to určitě jen a jen o lidech a jejich přístupu, zažil jsem podobnou opravu u Citroenu a s mechanikem jsme si krásně popovídali-ukázal mi nejen závadu ale hned i poradil jak jí příště zamezit apod., v restaraci je to jednodušší i když nejsem v kuchyni u přípravy - ono se totiž lehce pozná jestli jsem dostal řízek s bramborem když jsem si ho objednal (a nemyslím, že by mi do něj kuchař plivl když mě nezná a nic jsem mu předtím neudělal) ale jak poznám že mi mechanik opravdu např.vyměnil olej. filtr (jen příklad) ?
Ale jak jsem již zmiňoval výše, mě by se určitě líbila a stačila ta prosklená stěna " because safety first " !!! :thu: :drink:
KIA Ceed SW MY2024 1.5 T-GDI GPF TOP
Green Ex
8 000 km 6,2/100 km
Kia Ceed SW MY 2020 1.4 T-GDI GPF TOP - prodáno
Kia Ceed SW MY 2016 1.6 GDI Exlusive - prodáno
Mirse Muž
KIA Family
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

18. sraz Kia-Club.org (1) 10. výročí Kia Clubu (1) 19. sraz Kia-Club.org (1) 20. sraz Kia-Club.org (1) 22. sraz Kia-Club.org (1) 23. sraz Kia-Club.org (1) 24. sraz Kia-Club.org (1) 25. sraz Kia-Club.org (1) 27. sraz Kia-Club.org (1)
Sponzor (9) TOP sponzor (1) Nejvzdálenější účastník srazu (3) Organizátor srazu (2)

Kia cee'd SW (2024)
8000 km @ 6.2 l/100km

Příspěvekod spacirx » 05.02.2016 11:42

Na olejovým filtru si stačí udělat "nenápadnou" značku, třeba ho škrábnout hřebíkem před výměnou. (případně vyfotit ten škrábanec) Nebo na něho rovnou po každé výměně napsat nesmazatelně datum, na některých filtrech je na to i políčko. (ne na každým autě se k němu ale snadno dostanete, minimálně si zašpiníte ruku)
Když už tedy má člověk podezření a servisu nevěří, tak to ale stojí za to!

A nebo být u výměny pokud to SERVISU a VÁM nevadí...
Infra red
spacirx Muž
Fanda vozů Kia
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

Kia cee'd SW (2014)
105000 km @ 6.5 l/100km

Příspěvekod Mirse » 05.02.2016 12:30

to spacirx:
přečti pořádně: např.vyměnil olej. filtr ( jen příklad ) !!! :D
Nechci si nikde dělat čárky, to si zřejmě jen špatně pochopil. Měl to být příklad rozdílu mezi přítomností v kuchyni restaurace a servisu kde u obojího nevidno do dílny respektive kuchyně :D :D :D
Dále výše píšu, že jsem ve svém servisu zatím naprosto spokojený (no-vlastně jak jinak při dvouměsíčním miminku že ? ) :roll: :yes:
KIA Ceed SW MY2024 1.5 T-GDI GPF TOP
Green Ex
8 000 km 6,2/100 km
Kia Ceed SW MY 2020 1.4 T-GDI GPF TOP - prodáno
Kia Ceed SW MY 2016 1.6 GDI Exlusive - prodáno
Mirse Muž
KIA Family
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

18. sraz Kia-Club.org (1) 10. výročí Kia Clubu (1) 19. sraz Kia-Club.org (1) 20. sraz Kia-Club.org (1) 22. sraz Kia-Club.org (1) 23. sraz Kia-Club.org (1) 24. sraz Kia-Club.org (1) 25. sraz Kia-Club.org (1) 27. sraz Kia-Club.org (1)
Sponzor (9) TOP sponzor (1) Nejvzdálenější účastník srazu (3) Organizátor srazu (2)

Kia cee'd SW (2024)
8000 km @ 6.2 l/100km

Příspěvekod Nole » 05.02.2016 16:08

no aby sme to konečne zhrnuli chlapci
kuchyňa aj servis majú predsa len niečo spoločné
je to olej a teraz mi to trklo
od dnes budem trvať pri príprave môjho jedla na prítomnosť v kuchyni
lebo olej je olej :D
Kia ceed II 1,4 Silver
Nole Muž
Fanda vozů Kia
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

Příspěvekod spacirx » 05.02.2016 16:45

Však já to psal také jako příklad, jak zjistit jestli vyměnili olej. filtr (pochopil jsem olejový filtr, když je tam tečka za olej :D )
Pokud někdo má podezření, že ho ojebávají, tak je potřeba mít nějaký důkaz. Jinak nezbývá než zaplatit a jít příště zkusit štěstí jinam.
Infra red
spacirx Muž
Fanda vozů Kia

Kia cee'd SW (2014)
105000 km @ 6.5 l/100km

Příspěvekod Pavka » 07.02.2016 15:38

Souhlasím se Spacirx. Jinak to zřejmě nemá smysl řešit :) :) .
Kia Magentis II 2.0 CRDi (2010)
Pavka Muž
Fanda vozů Kia
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

14. sraz Kia-Club.org (1) Sponzor (2)

Kia Magentis/Optima II (2010)
115000 km @ 5.5 l/100km

Příspěvekod ladlen » 07.02.2016 16:26

Nuž neviem, ale podozrievať značkový servis, že by mi pri prehliadke nevymenili olej, či nejaký filter sa mi zdá už trochu paranoidné. Mne sa asi pred 5 rokmi stala príhoda v Novom Topcare D.Kubín, mal som zodraté brzdové platničky, ale servisák mi povedal, že brzdové kotúče ešte niečo vydržia. Pretože som bol ich bývalý kolega, zavolali ma k autu a ukázali mi stav kotúčov a namontovali nové brzdové platničky. Videl som ich na vlastné oči. Ale kdesi v nastavení bŕd urobili chybu a nové platničky šúchali o kotúče. Stačilo raz poslať synov na aute do Bratislavy a platničky komplet zodrali, bolo to asi po 7 tisíc km od výmeny. V servise v BA tvrdili, že platničky nemohli byť menené, také sú zodraté. Keby som ich tam skutočne namontované nevidel, asi by som sa išiel do Kubína hádať. Takto som dal v BA vymeniť komplet kotúče i platničky a bolo po probléme, akurát to aj pekne stálo.
ladlen Muž
Fanda vozů Kia
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

Kia Sportage III (2013)
167000 km @ 0 l/100km

Příspěvekod MP1 » 07.02.2016 21:25

spacirx píše:Beru to taky tak jako Berka.
Co jde tak si zkontroluju a případně nahlásím (jako třeba aktualizace map co mi na 1. garančce neudělali)

Od kedy je povinnosť na garančke aktualizovať mapy?
Ak si si ten úkon objednal a oni to nespravili, beriem späť.
ED 1.6 CVVT automat / JD SW 1.6 GDI automat / JD FL 1.4 CVVT / CD 1.4 T-GDi/ Proceed 1.4 T-GDi / XCeed 1.5 T-GDi Gold / Xceed 1.5 T-GDi GT-Line a Proceed GT
MP1 Muž
Fanda vozů Kia
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

Kia XCeed (2023)
18000 km @ 6.5 l/100km

Příspěvekod Berka » 07.02.2016 22:29

Je to součást servisu 7+7+7, aktualizace map 1X ročně.
Subaru Outback 2.5i Executive
Renault Megane Grandtour GT 1.6 TCE EDC 151kw - prodáno
ceed II 1.6 GDI FIFA 99kw - prodáno
ceed SW 1.6 CRDi 85kw - prodáno
Berka Muž
KIA Family

4. sraz Kia-Club.org (1) 6. sraz Kia-Club.org (1) 11. sraz Kia-Club.org (1) 14. sraz Kia-Club.org (1)

Subaru Outback V (2018)
0 km @ 0 l/100km

Příspěvekod MP1 » 07.02.2016 22:58

Písal som preto, že mapa je zdarma, ale samotný úkon aktualizácie môže byť spoplatnený.
ED 1.6 CVVT automat / JD SW 1.6 GDI automat / JD FL 1.4 CVVT / CD 1.4 T-GDi/ Proceed 1.4 T-GDi / XCeed 1.5 T-GDi Gold / Xceed 1.5 T-GDi GT-Line a Proceed GT
MP1 Muž
Fanda vozů Kia

Kia XCeed (2023)
18000 km @ 6.5 l/100km

Příspěvekod mv12 » 08.02.2016 01:01

Jen na :SK: :yes:
:CZ: zdarma vč. práce. :tongue:
Obrázek
KIA Cee'd 1.6 GDI
FIFA World Cup Edition
mv12 Muž
KIA Family
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

15. sraz Kia-Club.org (1) 20. sraz Kia-Club.org (1) 22. sraz Kia-Club.org (1) 25. sraz Kia-Club.org (1) 27. sraz Kia-Club.org (1) 28. sraz Kia-Club.org (1)

Kia cee'd II (2014)
118000 km @ 6.73 l/100km

PředchozíDalší

Zpět na Všeobecný pokec / General Discussion