no ja som im pisal a trvalo skoro mesiac kym mi prisla odpoved.moja otazka bola aky olej do tohto motora(1.6GDI), kedy menit olej a preco si niekde nemozem a niekde mozem priniest vlastny olej a odpoved :
Ďakujeme za Váš dotaz. Vykonávanie predpísanej údržby súvisí so záručnými podmienkami, kde pre vaše vozidlo je predpísaná výmena po 30.000 km alebo 12 mesiacoch (podľa toho čo nastane skôr). Dodržiavanie podmienok stanovených výrobcom nie je dôležité iba z právneho pohľadu a záruky na výrobok ale aj z technickej stránky, vzhľadom na to že dochádza k prirodzenému stárnutiu oleja aj v prípade, že s vozidlom sa prejde nižší počet km dochádza k chemickej a fyzikálnej degradácií oleja. Olej v zabalenej fľaši sa môže skladovať max. 4 roky, potom by sa už nemal používať. V podstate vlastníkom vozidla ste vy a vy rozhodujete ako budete s ním nakladať. Nič nemusíte o všetkom rozhodujete. Nedodržiavaním predpisu výrobcu sa však vystavujete riziku straty záruky. V prípade, že si chcete doniesť vlastný materiál je potrebné sa vopred dohodnúť so servisom. Servis totiž preberá záruku za vykonanú údržbu a to nie len vykonanú prácu ale aj tovar.
Servis ako odborne spôsobila organizácia a ako taká vas musí poučiť o rizikách resp. môže odmietnuť úkon, ktorý by vám následne mohol vaše vozidlo poškodiť alebo znížiť živostnosť. Je to aj v prípade vlastného materiálu (oleja). Na Slovensku bolo niekoľko medializovaných kauz, kde dodaný olej v orig. balení nesplňal deklarované parametre.
Ďakujeme a prajeme pekný deň
S pozdravom
KIA Motors Slovakia s.r.o.
Smutne je to ze som pisal aj do vyroby Teplicka n/v a ty mi odpisali hned na druhy den :
ďakujeme za Váš podnet. Odporúčame Vám vždy akékoľvek otázky diskutovať s autorizovaným servisom značky Kia, nakoľko používajú správne špecifikácie olejov.
Na trhu existuje veľké množstvo značiek, ktoré si môžete zvoliť a ktoré spĺňajú predpísanú špecifikáciu popísanú aj v užívateľskej príručke:
Total Long Life A5 5W-30
Shell Helix Ultra AF 5W-30
Castrol Magnatec 5W-30 A5
Dôležité je pri výmene používať Long life oleje kvôli predĺženým intervalom.
V prípade akýchkoľvek otázok môžete kontaktovať aj kolegov zo spoločnosti Kia Motors Sales Slovensko prostredníctvom e-mailu
info@kmss.sk.
a nakoniec som pisal aj do MOBISU ale ziadna odpoved.chcel som vediet aky olej nalievaju ako prvotnu napln no budem musiet vyuzit ine zdroje aby som to zistil