KIA 777 je servis opravdu zdarma?

Diskuze o všem, co nelze zařadit do jiné sekce.
Discussion about everything what has not own section.

Re: KIA 777 je servis opravdu zdarma?

Příspěvekod Jiří Škoda Bc. » 28.09.2014 13:14

Ja to mám v knižke napísané priamo predajcom. Ostatné až po 2 rokoch alebo 30 tis.km
Jiří Škoda Bc. Muž
Přispěvatel fóra
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

Sponzor (3)

Kia Sportage III (2014)
126500 km @ 7.19 l/100km

• Finanční podpora Kia-Club.org
    CZ: Číslo účtu / kód banky: 2600362987/2010
    SK: Příkaz zadejte jako SEPA platbu (nikoliv jako platbu do zahraničí). Pro SEPA platbu je potřeba zadat číslo účtu ve formátu IBAN. IBAN: CZ9220100000002600362987 , BIC/SWIFT: FIOBCZPPXXX

Příspěvekod surf666 » 28.09.2014 13:42

ja to mam take v servisce dopsane rucne od prodejce...je ale take pravda, ze jsem tehdy nasel v manualu u motoru 1,6GDI v sekci olej, ze je tam napsana vymena oleje po xKM nebo 12mesicich...
Kia Ceed SW (2014) 1,6 GDi Exclusive
surf666 Neuvedeno
Uživatel fóra
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

Kia cee'd SW (2023)
12100 km @ 0 l/100km

Příspěvekod mv12 » 28.09.2014 15:08

LUKY-007 píše:ale niekto vam povedal pri kupe ze mate prist na olej alebo to tak mate v servisnej knizke uvedene alebo to bola len vasa iniciativa ?
ako pisem ja mam v serviske zec 30 000 / 24 mes co pride skor ...
tak som ani neuvazoval ze by som mal skor .. ( u skodovky som mal 15 / rok v knizke tak som neriesil :)

Už jsem to tu někde psal, že je v tom zmatek a často ani prodejce pořádně neví... Nezáleží jen na motoru, ale i typu auta. Můžu na 100% mluvit jen jak to je předepsáno u Ceedu 1.6 GDI modelový rok 2014. Garančky 24 měsíců/30000km, výměna oleje 12měsíců/30000km tj. v podstatě s autem do servisu každý rok. Prodejce mi při koupi auta zapsal do servisky jen ty dva roky a to samé mi řekl. V návodu k autu je ale uvedena i ta roční výměna oleje. Prodejce tvrdil, že to neplatí, že má jiné instrukce z :kia: Tak jsem se obrátil přímo na :kia: ČR a ti potvrdili, co je v manuálu tj. olej měnit ročně. Prodejce si to pak taky ujasnil a je to tak.
Pokud máš jiné auto než Ceed, tak bych se ještě podíval do manuálu, jestli tam není vyjímka na roční výměnu oleje.
Každopádně pokud ti záleží na životnosti motoru, víc jak rok bych olej v autě nenechával , ani kdyby to :kia: nepředepisovala. Zatím každý technik mi to potvrdil...
Obrázek
KIA Cee'd 1.6 GDI
FIFA World Cup Edition
mv12 Muž
KIA Family

15. sraz Kia-Club.org (1) 20. sraz Kia-Club.org (1) 22. sraz Kia-Club.org (1) 25. sraz Kia-Club.org (1) 27. sraz Kia-Club.org (1) 28. sraz Kia-Club.org (1)

Kia cee'd II (2014)
118000 km @ 6.73 l/100km

Příspěvekod LUKY-007 » 28.09.2014 19:09

ide o sportage 2,0 benzin,

to to je parada ked v tom mju zmatok .. co som u audi videl taa je to jasne napisane long life oleje .. 2 roky alebo 30 000 km ... ziadne olej po roku ! tak vcelku nechapem dovod na 1 rocny interval

no así sa teda obratim na KIA Slovensko, lebo vyjadrenia zo servisov .stoja za prd ... inu moznost nevidim, aby nejaky mudrlant v servise v aprili nepovedal ze som vybechal predpisany serivsny ukon ..

jeden povie to druhy hento a v konecnom dosledku servis preco by ti ten olej nevymenil ked na tom vlastne zaraba .. kludne aj a pol roka :) ze ano ...
< Everlasting Impression > < Room4More >
LUKY-007 Muž
Fanda vozů Kia
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

Příspěvekod spd001 » 29.09.2014 07:27

no ja som im pisal a trvalo skoro mesiac kym mi prisla odpoved.moja otazka bola aky olej do tohto motora(1.6GDI), kedy menit olej a preco si niekde nemozem a niekde mozem priniest vlastny olej a odpoved :

Ďakujeme za Váš dotaz. Vykonávanie predpísanej údržby súvisí so záručnými podmienkami, kde pre vaše vozidlo je predpísaná výmena po 30.000 km alebo 12 mesiacoch (podľa toho čo nastane skôr). Dodržiavanie podmienok stanovených výrobcom nie je dôležité iba z právneho pohľadu a záruky na výrobok ale aj z technickej stránky, vzhľadom na to že dochádza k prirodzenému stárnutiu oleja aj v prípade, že s vozidlom sa prejde nižší počet km dochádza k chemickej a fyzikálnej degradácií oleja. Olej v zabalenej fľaši sa môže skladovať max. 4 roky, potom by sa už nemal používať. V podstate vlastníkom vozidla ste vy a vy rozhodujete ako budete s ním nakladať. Nič nemusíte o všetkom rozhodujete. Nedodržiavaním predpisu výrobcu sa však vystavujete riziku straty záruky. V prípade, že si chcete doniesť vlastný materiál je potrebné sa vopred dohodnúť so servisom. Servis totiž preberá záruku za vykonanú údržbu a to nie len vykonanú prácu ale aj tovar.
Servis ako odborne spôsobila organizácia a ako taká vas musí poučiť o rizikách resp. môže odmietnuť úkon, ktorý by vám následne mohol vaše vozidlo poškodiť alebo znížiť živostnosť. Je to aj v prípade vlastného materiálu (oleja). Na Slovensku bolo niekoľko medializovaných kauz, kde dodaný olej v orig. balení nesplňal deklarované parametre.
Ďakujeme a prajeme pekný deň
S pozdravom
KIA Motors Slovakia s.r.o.

Smutne je to ze som pisal aj do vyroby Teplicka n/v a ty mi odpisali hned na druhy den :

ďakujeme za Váš podnet. Odporúčame Vám vždy akékoľvek otázky diskutovať s autorizovaným servisom značky Kia, nakoľko používajú správne špecifikácie olejov.
Na trhu existuje veľké množstvo značiek, ktoré si môžete zvoliť a ktoré spĺňajú predpísanú špecifikáciu popísanú aj v užívateľskej príručke:
Total Long Life A5 5W-30
Shell Helix Ultra AF 5W-30
Castrol Magnatec 5W-30 A5
Dôležité je pri výmene používať Long life oleje kvôli predĺženým intervalom.
V prípade akýchkoľvek otázok môžete kontaktovať aj kolegov zo spoločnosti Kia Motors Sales Slovensko prostredníctvom e-mailu info@kmss.sk.

a nakoniec som pisal aj do MOBISU ale ziadna odpoved.chcel som vediet aky olej nalievaju ako prvotnu napln no budem musiet vyuzit ine zdroje aby som to zistil :D
Obrázek cee´d_SW 1.6 GDI FIFA World Cup Edition
spd001 Muž
Fanda vozů Kia

Sponzor (1)

Kia cee'd SW II (2014)
120000 km @ 7 l/100km

Příspěvekod LUKY-007 » 29.09.2014 17:19

No pekne to si pockam dovtedz snad aj 30000 natocim;) ale to je vzdy tak v tych firmach robia ludia co o tych autach vedia figu ..samy marketing a predaj ... Technici nikoho nezaujimaju ... Potom sa caka.... keby si pisal ohladom nakupu alebo leasingu alebo tak tipride odpoved do dvoch dni :)((
< Everlasting Impression > < Room4More >
LUKY-007 Muž
Fanda vozů Kia
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

Příspěvekod mv12 » 29.09.2014 18:32

@spd001: Já když psal do :kia: :CZ: , technik mi odpověděl druhý den, takže spokojenost.

Co se týká oleje, v servisu mi řekli, že používají Shell, který berou přes :kia: :CZ:, takže je drahý, ale jsou z obliga...

Jinak Shell má na webu vyhledávání olejů dle aut a motoru. Pro náš Ceed 1.6 GDI je to: http://lubematch.shell.com/cz/cs/equipm ... _EFt8PjxzG

Při hledání jiných náhrad je prý důležité nejen 5W-30, ale také, aby olej splňoval ACEA A5...
Obrázek
KIA Cee'd 1.6 GDI
FIFA World Cup Edition
mv12 Muž
KIA Family

15. sraz Kia-Club.org (1) 20. sraz Kia-Club.org (1) 22. sraz Kia-Club.org (1) 25. sraz Kia-Club.org (1) 27. sraz Kia-Club.org (1) 28. sraz Kia-Club.org (1)

Kia cee'd II (2014)
118000 km @ 6.73 l/100km

Příspěvekod spd001 » 29.09.2014 18:57

hej to som nasiel aj ja na strankach Shell - zvlastne je ze sa predava iba v 1L baleniach.Mna len zaujimalo co povie Importer a k veci ze aky olej sa ma pouzit sa ani nevyjadril proste ta odpoved je hodna prvaka na zakladnej skole.oni proste zopakovali to co je napisane v manuale.ich len zaujimalo ze KTO teda ktory servis mi povedal ze tam mozem dat akykolvek olej len nech dodrzim 5W-30 co som im nepovedal kedze ten servis mi dal slusnu zlavu na auto nebudem im robit zbytocne problemi kvoli dementnemu primaciemu technikovi :lol:
Obrázek cee´d_SW 1.6 GDI FIFA World Cup Edition
spd001 Muž
Fanda vozů Kia

Sponzor (1)

Kia cee'd SW II (2014)
120000 km @ 7 l/100km

Příspěvekod mv12 » 29.09.2014 19:06

Verze AF Professional se prodává po 1l, ale mají i verzi AF bez toho Professional a ta už je dostupná i v 5l. Rozdíl nevím, musel bys jít do technických listů, ale pro GDI by měly být použitelné obě, jen ta profi by dle Shellu měla být o něco lepší. Do motoru bys ale stejně potřeboval jen něco přes 3 litry, takže 4x profi nebo 5l obyč. nebude cenově moc velký rozdíl...
Naposledy upravil mv12 dne 23.12.2014 11:01, celkově upraveno 1
Obrázek
KIA Cee'd 1.6 GDI
FIFA World Cup Edition
mv12 Muž
KIA Family

Kia cee'd II (2014)
118000 km @ 6.73 l/100km

Příspěvekod a.l.f » 20.12.2014 15:15

Zdravím, jsem tu úplně nový :)
Plánuji pořízení nového auta a jedním z horkých kandidátů je Kia Ceed SW, 1,6GDI ve výbavě Exklusiv s paketem Ultra. Podle toho co jsem se všude i zde dočetl to znamená, že po dobu 7 let dojedu na garančku a nic neplatím? Nic tedy práci, materiál, vodu do ostřikovače, kontrolu "karoserie" atd... ? Je to samozřejmě velký bonus navíc :)
děkuji
Zřejmě v brzké době nákup Kia Ceed SW 1,6GDI Výbava Exclusive s Paketem Ultra
a.l.f Neuvedeno
Uživatel fóra
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

Příspěvekod matysekul » 20.12.2014 15:29

Je to přesně tak.
KIA Cee´d II SW 1,6 GDI Exclusiv 45000km
matysekul Muž
KIA Family
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

Mogul Safety Cup 2009 (1) 4. sraz Kia-Club.org (1) 8. sraz Kia-Club.org (1) 10. sraz Kia-Club.org (1) Organizátor srazu (1)

Kia cee'd SW II (2015)
45000 km @ 6.5 l/100km

Příspěvekod a.l.f » 20.12.2014 17:47

Těžko uvěřitelné v dnešní době, moc děkuji!
a.l.f Neuvedeno
Uživatel fóra
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

Příspěvekod achiles » 23.12.2014 01:07

uplne vse zdarma neni. platit si musis napr. brzdove desticky, kotouce, sterace, serizeni geometrie?, rozvodovy remen a samozrejme i tebou zminovanou vodu do ostrikovacu...

proste vse, co neni zminene v podminkach akce kia 777 http://www.kia.com/cz/-/media/cz/add-on ... z_2014.pdf

kazdopadne i tak je to od automobilky nevidana sluzba...
Kia Cee'd SW II (2013) Casa White, 1.6 GDI 99KW, exclusive + p. Ultra 3 ... Obrázek
Kia ProCeed GT (2024) Orange Fusin, 1.6 T-GDI 150KW
achiles Muž
Fanda vozů Kia
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

Kia cee'd SW II (2013)
115000 km @ 8.1 l/100km

Příspěvekod a.l.f » 23.12.2014 17:58

Díky. Původně jsem KIU neměl v hledáčku, ale tohle je jeden z velkých bonusů. Když to spočítám průměrně 5000kč za servisní prohlídku v průměru u konkurence po dobu sedmi let (řekněme 7 prohlídek * 5000 = 35 000,-), je to příjemný bonus.
a.l.f Neuvedeno
Uživatel fóra

Cena garančky při 777 Exclusive

Příspěvekod spideyx » 18.02.2015 19:37

Zdravím vespolek, pročítal jsem téma Garančních prohlídek ale odpověď jsem nenašel.

Mohli byste mi prosím někdo říct jak se pohybuje cena první prohlídky v rámci 777 Exclusive? Jdu v pátek, ale měl jsem nečekané větší výdaje, takže se trochu bojím jestli to zvládnu.
Předpokládám že by to nemělo být nijak extra moc, ale některé částky v threadu o garančkách mě trochu děsí.
Díky
Naposledy upravil Beda dne 18.02.2015 22:03, celkově upraveno 1
Důvod: Tema slouceno s jiz podobnym existujicim tematem.
spideyx Muž
Uživatel fóra

Kia cee'd SW II (2014)
2300 km @ 8.71 l/100km

PředchozíDalší

Zpět na Všeobecný pokec / General Discussion