Pozor na zadírání naftových motorů Kie 2006- 08 březen

Diskuze o všem, co nelze zařadit do jiné sekce.
Discussion about everything what has not own section.

Re: Pozor na zadírání naftových motorů Kie 2006- 08 březen

Příspěvekod Jirka N. » 02.12.2013 17:05

Ano vyndat vstřik, udělat kontrolu zda není poškozenej, dále vyčistit vnitřní dosedací plochu pro Cu kroužek na chirurgickou čistotu, dále dát novej Cu kroužek, novej šroub na přitažení svorníku a ten utáhnut předepsaným utahovacím momentem. Já vstřiky mírně potírám AL nebo Cu vazelínou a pak jdou dobře vyndat a nezarostou časem do hlavy.
Jirka N. Muž
Fanda vozů Kia
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

• Finanční podpora Kia-Club.org
    CZ: Číslo účtu / kód banky: 2600362987/2010
    SK: Příkaz zadejte jako SEPA platbu (nikoliv jako platbu do zahraničí). Pro SEPA platbu je potřeba zadat číslo účtu ve formátu IBAN. IBAN: CZ9220100000002600362987 , BIC/SWIFT: FIOBCZPPXXX

Příspěvekod stanislav » 02.12.2013 18:56

Nazdar Jirka mam este laicke otazky ak mozem.
Ako cistis dosadaciu plochu? myslel si plochu nie na vstreku ale plochu na valci nie? ked pozeram na ten prierez v Pdfku tak je tam dost zly pristup je na to neaky pripravok alebo o tom co si vyrobis sam?
podlozky Cu som nasiel co stoja ale nenaisel som ten srob na utiahnutie svorniku. Mozes mi prosim ta poslat neaky obrazok, link alebo presny nazov alebo vysvetlit o ktory diel ide? vyguuglil som si ze by to malo byt toto ale neviem ci cely diel myslis alebo len cast , tesnenie alebo uplne iny http://www.koopvanderwalparts.com/files ... /41159.jpg
Chcel by som si to dat spravit tak aby som to vedel vysvetlit znamemu a tiez aj ja by som rad vedel aspon teoreticky postup, budem mu robit šichníka pri tom.
Nemam ziadne motoricke problemy ani turbo nebolo menene ale prevencia je lepsia ako riesit nasledok.
Ceed SW, 2008 1,6 CRDi 100tis +
stanislav Muž
Uživatel fóra
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

Kia cee'd SW (2008)
125000 km @ 5.5 l/100km

Příspěvekod Jirka N. » 02.12.2013 19:01

Musí se velice důkladně vyčistit dosedací plocha pro Cu podložku v hlavě od karbonu kterej se tam může dostat při vytáhnutí vstřiku a to z konce vstřikovací trysky. Někdy je tam i karbon kterej pronikne až k Cu podložce. Takže to musí vše zmizet aby nová podložka seděla na bezvadně čisté dosedací ploše. Já mám fígl a to že na hubici vysavače přilepím lepicí páskou kus hydraulické trubky cca 12-16 mm a tímto prodloužením vysávám ten vnitřek. Někdy se podaří i vysát vnitřek válce a to díky díře po trysce. Takhle důkladně to asi v servisu nedělaj, já to vše beru spíš jako chirurg.
Co se týče šroubu tak to může bejt individální podle typu motoru. Sorento má imbus.
Jirka N. Muž
Fanda vozů Kia
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

Příspěvekod Tony » 03.12.2013 10:58

stanislav

tohle dělat u auta, které je ještě 2 roky v záruce mi připadá jako ujetost, nemyslíš? Na co si pak ty drahé prohlídky platíme??? Já jak půjdu na jarní kontrolu a přezutí tak si řeknu o kontrolu.
Tony aka FUCKER LUCKER in CoD World and LUCKER1984 in WoT
Kia cee´d 1,6 CRDi EX+
najeto 118 000 km

Tony Muž
Fanda vozů Kia
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

6. sraz Kia-Club.org (1)

Kia cee'd (2007)
118000 km @ 6 l/100km

Příspěvekod stanislav » 03.12.2013 11:08

Tony
Nazdar ja som si auto priniesol z Nemecka sam od prveho majitela.
A mam v serviske napisanu zaruku len 5rokov na motor a pohonne ustrojenstvo a 7 rokov na lak a karoseriu.
a tych 5 rokov mi minuly rok v decembri vyprsalo.
stanislav Muž
Uživatel fóra
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

Kia cee'd SW (2008)
125000 km @ 5.5 l/100km

Příspěvekod Prokeš » 03.12.2013 12:08

tak dnes sem se ptal v servise :kia: a bylo mi řečeno že mé auto šlo do výroby 28 .11. 2008 podle vin ,tak že by to mělo bejt v pohodě no ale vjeř jim ,a že motor se dohledat nedá ale že je to řádově měsíc co se vyrobí a namontuje do auta že se to nikde neskladuje....
Prokeš Muž
KIA Family
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

10. sraz Kia-Club.org (1) 12. sraz Kia-Club.org (1) 17. sraz Kia-Club.org (1) 18. sraz Kia-Club.org (1)

Kia Soul (2009)
80000 km @ 5.5l l/100km

Příspěvekod Jirka N. » 03.12.2013 13:53

Já mám Soriho vyrobenýho 15.10. 2008 a uvolněnej z fabriky byl 18.10. 2008. Protože na motoru jsou díly s kodem 10 měsíc tak alespoň u Soriho se dělalo vše v čase a to bylo již o problému půl roku známo. Takže doufám že to bude Ok, ale je to mimo záruku a tak musím spoléhat na sebe a pravidelnou kontrolu. Oleje měním sám a tak endoskopem si to zkontroluju a dodělám tlakoměr oleje. Naštěstí jako konstruktér si s tím poradím a nikdy jsem automechnik nebyl, ale proto to beru na větší váhu než v servisech.
Jirka N. Muž
Fanda vozů Kia

Příspěvekod Berka » 03.12.2013 21:31

Já jdu na plánovaný servis během tohoto měsíce, tak se o tuto kontrolu budu zajímat. Jsem zvědav co mi řeknou. Určitě to bude něco ve stylu, že dokud s tím není žádný problém tak není potřeba nic hledat. Třeba mi ale překvapí.
Naposledy upravil Berka dne 03.12.2013 23:40, celkově upraveno 1
Subaru Outback 2.5i Executive
Renault Megane Grandtour GT 1.6 TCE EDC 151kw - prodáno
ceed II 1.6 GDI FIFA 99kw - prodáno
ceed SW 1.6 CRDi 85kw - prodáno
Berka Muž
KIA Family
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

4. sraz Kia-Club.org (1) 6. sraz Kia-Club.org (1) 11. sraz Kia-Club.org (1) 14. sraz Kia-Club.org (1)

Subaru Outback V (2018)
0 km @ 0 l/100km

Příspěvekod Jirka N. » 03.12.2013 22:05

Logicky se na to vybodnou, nebudou rozebírat vršek motoru preventivně a endoskopem koukat na sejto u olejovýho čerpadla. Kolegové v Německu skoro na kolenou prosili o změření tlaku oleje speciálním měřákem a ejhle tlak byl mimo normu. Takže první ukazatel začínajícího problému. Na to se ale servis vybodne, je to v záruce a když se něco stane tak se to pak pořeší. Co když ale záruka končí v momentě začínající závady. Náklady čekají na zákazníka bez milosti. Kulance se totiž nedá očekávat.
Jirka N. Muž
Fanda vozů Kia

Příspěvekod stanislav » 04.12.2013 19:48

Zdar Jirka, vies nieco o tom ze ked sa kupia nove podlozky tak je ich treba popustit aby zmakla Cu?
Dnes mi o tom hovoril chalan co je automechanik vraj ked sa kupia podlozky je to tvrda Cu a treba ich horakom popustit aby zmakla , nestaci len nove prehodit.
Mas s tym skusenost?
stanislav Muž
Uživatel fóra

Kia cee'd SW (2008)
125000 km @ 5.5 l/100km

Příspěvekod Prokeš » 04.12.2013 20:47

ví někdo kolik měli nájezd na tachometru když se jim motor zadřel jen tak pro zajímavost :no: a ohledně těch podložek CU tak dřív se to dělalo ale tet jaký je to matroš tak to netuším...
Prokeš Muž
KIA Family
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

10. sraz Kia-Club.org (1) 12. sraz Kia-Club.org (1) 17. sraz Kia-Club.org (1) 18. sraz Kia-Club.org (1)

Kia Soul (2009)
80000 km @ 5.5l l/100km

Příspěvekod Jirka N. » 04.12.2013 20:59

Ano podložky vyžíhat protože stářím Cu tvrdne. Takže i nové díly které leží roky na skladě můžou bejt tvrdý a netěsnit na 100%.
Motory se zadíraly v rozmezí 60 - 120 Tkm ale někdy to bylo i dříve. Kia to dost tajla a ochotně opravovala v záruce a proto se o tom tolik nevědělo. V Německu byla dodavatelská firma který prý dělala deset motorů deně pro Kiu. Nyní to bylo zveřejněný lidma kteří si to měli platit sami a stálo by to více než zůstatková cena auta.
Jirka N. Muž
Fanda vozů Kia

Příspěvekod Jirka N. » 05.12.2013 15:34

Musím pochválit Dolnis Mukařov, velice ochotně mě našli informace zda se problém Cu podložek týká mého Soriho modelového ročníku 2009 . Takže netýká a alespoň o jednu starost míň. Dále mi ochotně objednali šroubení na připojení čidla tlakoměru oleje a zejtra by mělo bejt k dispozici. Je to velice vstřícný prodejce a pomohl mi i s řešením dvou problémů na které je svolávačka Sorent. Takže dostává velkou 1.
Jirka N. Muž
Fanda vozů Kia

Příspěvekod Prokeš » 11.12.2013 08:19

tak v pondělí 4 garančka tak jsem se ptal na problém zadírání motoru a bylo mi zděleno že je to jenom problém na Sorentu a jenom u některých ročníků a v Čechách jenom na 2 motorech na Sorentu vylítl vstřik,vše na záruku opraveno (nová hlava ,vstřik a kapota) o jiných motorech nic není známo a žádný problém, koukal aj do :kia: databáze na Soul a nic se tam neřeší,jináč když budu chtít tak 5 garančku sundají hlavu a kouknou na sítko jestli je čisté , změření tlaku prý není jistota,takže :kia: Pelhřimov ochota a za 1....
Prokeš Muž
KIA Family

Kia Soul (2009)
80000 km @ 5.5l l/100km

Příspěvekod Jirka N. » 11.12.2013 11:57

Zatím je to nejvíce na Sorentech podle zkušeností, ale protože Kia ve své technické informaci KTI zahrnula hodně jiných modelů Kia tak asi pro jistotu.
Jirka N. Muž
Fanda vozů Kia

PředchozíDalší

Zpět na Všeobecný pokec / General Discussion