Krátce k eko-štítkům. Slouží pro jednoduché porovnání a asi by neměly být jediným kritériem při výběru. Jak rozebírali v Autosalonu, u zimních pneumatik jsou důležité vlastnosti, které ze štítku nevyčtete, ale u letních (a k těm patří i Energy Saver z tohoto tématu) jsou štítky užitečným vodítkem které může napovědět.
A teď k Michelinu. Netuším jestli lžou, je to možné a firma to určitě nepřizná, z toho by byly jen soudy a finanční ztráty. A co se týká mých vlastních zkušeností, nepovažuju pneu Energy Saver za nějak extra výborné.
Nízký valivý odpor - když přezuju letní Micheliny 185/65 R15 za zimní Continentaly ContiWinterContact 830 195/65 R15, nepozoruju nárůst spotřeby.
Přilnavost - ta je zoufalá, poznávám to hlavně na předku. Uskakuje mi při prudším nájezdu do zatáčky na nerovné asfaltce. Kola prokluzují při najetí na souběžné tramvajové koleje, při najetí na železné pásy spojující jednotlivé části mostu (v zatáčce). Teď jsem zase přezul na zimní a mám v těch samých situacích, na těch samých místech klid. Jinak na normálních cestách (i za mokra) mě zatím ty Micheliny ještě naštěstí nevypekly, ale mám 1.4 motor, takže nejezdím jako prase

Jen ty 3 problémové situace co jsem zmínil a jak říkám, na zimních ne-eko problém není.