Důležité upozornění

:!: Nově je možno si pořídit klubové podložky RZ/SPZ :!:

Více se dozvíte zde https://www.kia-club.org/viewtopic.php?p=195579#p195579

Zelený Michelin

Diskuze o všem, co nelze zařadit do jiné sekce.
Discussion about everything what has not own section.

Re: Zelený Michelin

Příspěvekod Stefi » 12.11.2012 13:28

Offtopic :
Asi to bude patřit sem, na testy moc nedám,od času, co jsem koupil vychvalované Continentalky TS810/ v té době, doporučovanou novinku, a byl jsem rád, že jsem je vyzul, jinak jezdím od Šumavy, ale i na bavorské straně, po naše nížiny u Strakonic a ČB a druhý směr Sušicko, minimálně 2-3x v době zimy , ale i v létě jse proháním doma na :SK: a rovnako mám rodiny a známych od nížin až do hor, jinak na zimu doporučuji i přes testy naše polarisy :thu: ve všech podmínkách, pak GY dnes už asi 8, v létě hodně Falken, a k zimním ješte Hankook http://www.syron-reifen.de/ ,
Tie predchadzajúce príspevky asi 3 sa objavily v dobe keď som datloval a overoval niektoré postrehy :roll: tak možná som bokom :evil:
Stefi Muž
KIA Family
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

6. sraz Kia-Club.org (1) 8. sraz Kia-Club.org (1) 10. sraz Kia-Club.org (1) 11. sraz Kia-Club.org (1) 12. sraz Kia-Club.org (1) 13. sraz Kia-Club.org (1) 15. sraz Kia-Club.org (1) 17. sraz Kia-Club.org (1) 18. sraz Kia-Club.org (1)
10. výročí Kia Clubu (1) 19. sraz Kia-Club.org (1) 22. sraz Kia-Club.org (1) 23. sraz Kia-Club.org (1) 24. sraz Kia-Club.org (1) 1. místo (1) 3. místo (1) Sponzor (16) TOP sponzor (3)

Honda CR-V (2008)
157756 km @ 7.8 l/100km

• Finanční podpora Kia-Club.org
    CZ: Číslo účtu / kód banky: 2600362987/2010
    SK: Příkaz zadejte jako SEPA platbu (nikoliv jako platbu do zahraničí). Pro SEPA platbu je potřeba zadat číslo účtu ve formátu IBAN. IBAN: CZ9220100000002600362987 , BIC/SWIFT: FIOBCZPPXXX

Příspěvekod souk69 » 12.11.2012 19:28

;) Podle mne tě žádná pneumatika ať ekozelená s nízkým valivým odporem nebo nějaká pro změnu s vyšší přilnavostí neudrží na silnici když pojedeš jako prasátko. :tongue: Kiáci, chce to hlavně jezdit s rozumem.......................... :scooter:
červená Kia Ceed sw 1,6 CRDI
souk69 Muž
Fanda vozů Kia
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

Kia cee'd SW (2009)
0 km @ 0 l/100km

Příspěvekod septime » 12.11.2012 20:13

Offtopic :
@Katikakus
ani jeden z nás nepísal, že štítky pri výbere pneu sú "jediný návod" na výber pneu. Štítky sú aj na pračkách.. Koľko je "rozumný" človek ochotný zaplatiť navyše za triedu A++ oproti triede A (či už v spotrebe energie alebo vody)? Vráti sa investícia niekedy? Detto keď si vyberáš fotoaparát, marketing ťa "núti" pozerať na megapixely, zoom a počet automatických režimov. A prečo je to tak? Lebo ľudia potrebujú čísla (písmená), ktoré sa dajú ľahko porovnať s konkurenciou. Predajca ťa klame do očí, veľakrát sám nevie čo predáva. Práve na to sú testy, niektoré nestranné, niektoré menej nestranné.. A ak už si niekto vyberie čokolvek na základe akýchkoľvek kritérií, patrí ten človek do kategórie ľudí "bez mozgu" len preto, že sa rozhodol inak než by som spravil ja sám?

Takže odsudzovať niekoho za to, že si vyberá pneu podľa štítku je rovnaká blbosť, ako odsudzovať niekoho za to, že si kúpi 4x4 SUV a jazdí s ním výlučne v meste, alebo za to, že má SUV 4x2, že má linux/windows, že preferuje canon/nikon, že nosí oblek/rifle... Detinské kecy. Proste každého vec.
KIA Sportage III, 1.6 GDi, EX
septime Muž
Uživatel fóra
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

Kia Sportage III (2013)
3000 km @ 7.8 l/100km

Příspěvekod Marek_Km » 12.11.2012 20:48

Tak u elektrovýrobků se ta energetická spotřeba dá podle mě docela dobře spočítat, narozdíl od gum, které se testují na různých autech, typech povrchu, teploty atd atd. A k Michelinám Energy Saverům: přemýšlím, jestli je po zimě ještě obuju, přestože vzorek mají ještě slušný. Asi mi to nebudete věřit, psal jsem to ve vláknu o zimních pneu - staré dojížděné zimáky Barum Polaris na silnici držely líp a měl jsem stejnou spotřebu benzínu.
Kia Cee´d 1.4 EX 80kW (2007)
Marek_Km Muž
Fanda vozů Kia
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

2. sraz Kia-Club.org (1) 4. sraz Kia-Club.org (1)

Kia cee'd (2007)
167000 km @ 6.1 l/100km

Příspěvekod Pete62 » 12.11.2012 20:59

Velmi zaujimave nazory sa tu clovek docita. Citim z niektorych nazorov, ze stitky EU su k nicomu a zrejme len *** moze z nich cerpat informacie, alebo ze snad asi len potencionalny samovrah (a vrah) si moze dat na auto pneumatiku s nizkym valivym odporom... Ano je to forum a je to o nazoroch a na to to ma aj sluzit, nech si kazdy urobi sam zaver o prispevkoch. Ale skutocne nechapem, preco sa ani jeden z diskutujucich nevyjadril k veci tejto temy? Vyberiete nejake slovo, alebo cast vety vytrhnuteho z kontextu a to vo Vas vyvola potrebu sa k tomu vyjadrit? Mate snad niektori patent na rozum a utkvelu predstavu rozdavat ho aj v teme, ku ktorej nemate co povedat? Ja viem, ze som teraz hruby a neprijemny. Ale ak mate potrebu diskutovat o nezmyselnosti zelenych pneumatik, ci stitkov EU, zalozte novu temu. Urcite aj k teme Moja najmilsia pneumatika, sa najde dostatok diskuterov. Najlepsie by bolo asi celu tuto temu vymazat.
Pete62 Muž
Přispěvatel fóra
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

Kia Soul (2009)
70000 km @ 5.1 l/100km

Příspěvekod Skrew » 13.11.2012 00:24

Krátce k eko-štítkům. Slouží pro jednoduché porovnání a asi by neměly být jediným kritériem při výběru. Jak rozebírali v Autosalonu, u zimních pneumatik jsou důležité vlastnosti, které ze štítku nevyčtete, ale u letních (a k těm patří i Energy Saver z tohoto tématu) jsou štítky užitečným vodítkem které může napovědět.

A teď k Michelinu. Netuším jestli lžou, je to možné a firma to určitě nepřizná, z toho by byly jen soudy a finanční ztráty. A co se týká mých vlastních zkušeností, nepovažuju pneu Energy Saver za nějak extra výborné.
Nízký valivý odpor - když přezuju letní Micheliny 185/65 R15 za zimní Continentaly ContiWinterContact 830 195/65 R15, nepozoruju nárůst spotřeby.
Přilnavost - ta je zoufalá, poznávám to hlavně na předku. Uskakuje mi při prudším nájezdu do zatáčky na nerovné asfaltce. Kola prokluzují při najetí na souběžné tramvajové koleje, při najetí na železné pásy spojující jednotlivé části mostu (v zatáčce). Teď jsem zase přezul na zimní a mám v těch samých situacích, na těch samých místech klid. Jinak na normálních cestách (i za mokra) mě zatím ty Micheliny ještě naštěstí nevypekly, ale mám 1.4 motor, takže nejezdím jako prase :) Jen ty 3 problémové situace co jsem zmínil a jak říkám, na zimních ne-eko problém není.
Riso Sportivo
Skrew Muž
Přispěvatel fóra
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

1. místo (1)

Kia cee'd SW (2010)
111111 km @ 6.5 l/100km

Příspěvekod Pete62 » 13.11.2012 13:23

Dakujem aspon za tu jednu vetu k teme. Ja som sa Vam snazil povedat, ze si kupujeme jogurt 150g v baleni, ale ked ho odvazite, tak aj s kelimkom ma 120g. Vy tvrdite, ze ten jogurt aj tak nie je dobry a ma vela konzervantov. Niektori ho nekupujete, lebo mate neznasanlivost na laktozu, inim sa nepaci farebny kelimok jogurtu. Je Vam jedno, ze si kupujete sunkovu pizzu s obsahom sunky 0,1% a zvysok je sajrajt. Tovaru je vela a tazko sa predava. Vtazi ten, kto je lacnejsi. Na kvalitu nadavame, ale aj tak si kupime v supermarkete syr, ktory nie je vyrobeny z mlieka. A tak podvodnikom sa dari a ucia tych ostatnych, ako na to. Ze aj ja som odbocil od temy? Veci treba vidiet pozitivne. Ten jogurt bude mat buduci tyzden este stale cez 100g :D
Pete62 Muž
Přispěvatel fóra

Kia Soul (2009)
70000 km @ 5.1 l/100km

Příspěvekod Katikakus » 13.11.2012 14:25

@septime priste nez zareagujes, zkus si nejdriv precist predchozi prispevky a hlavne se podivej na to video, na ktere se odkazuji a ktere postnul m@jkl. Pletes sem energeticke stitky u pracek, ktere s tematem nemaji vubec nic spolecneho a ja o nich nikde nemluvil. Tudiz je tvuj prispevek mimo misu - alespon je spravne oznaceny jako offtopic. :thd:
Naposledy upravil Katikakus dne 13.11.2012 16:48, celkově upraveno 1
Proceed GT 1.6 T-GDI Penta Metal
Sportage III 1.6 GDI Comfort Plus Orange Techno
Cee'd 1.4 Comfort Plus So Red
Katikakus Muž
Fanda vozů Kia

2. místo (1)

Kia ProCeed GT (2020)
65000 km @ 7.94 l/100km

Příspěvekod snike » 13.11.2012 15:20

Když už jsme u těch jogurtů ... tady jsou výsledky z testu iDnes ;)

jogurty2012.pdf
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.
KIA Sportage MY25 TOP 1.6 T-GDI GPF 4x2 MHEV 7DCT 118 kW bílá Cassa (WD) 10.777 km ... Kanec klubuObrázek
snike Muž
Moderátor

2. sraz Kia-Club.org (1) 3. sraz Kia-Club.org (1) Mogul Safety Cup 2009 (1) 4. sraz Kia-Club.org (1) 5. sraz Kia-Club.org (1) 6. sraz Kia-Club.org (1) 7. sraz Kia-Club.org (1) 8. sraz Kia-Club.org (1) 9. sraz Kia-Club.org (1)
10. sraz Kia-Club.org (1) 11. sraz Kia-Club.org (1) 12. sraz Kia-Club.org (1) 13. sraz Kia-Club.org (1) 14. sraz Kia-Club.org (1) 15. sraz Kia-Club.org (1) 16. sraz Kia-Club.org (1) 17. sraz Kia-Club.org (1) 18. sraz Kia-Club.org (1)
10. výročí Kia Clubu (1) 19. sraz Kia-Club.org (1) 20. sraz Kia-Club.org (1) 21. sraz Kia-Club.org (1) 22. sraz Kia-Club.org (1) 23. sraz Kia-Club.org (1) 24. sraz Kia-Club.org (1) 25. sraz Kia-Club.org (1) 26. sraz Kia-Club.org (1)
27. sraz Kia-Club.org (1) 28. sraz Kia-Club.org (1) 1. místo (1) 2. místo (1) Osobnost klubu (1) Organizátor srazu (25)

Kia Sportage V (2025)
10777 km @ 0 l/100km

Příspěvekod Pete62 » 13.11.2012 20:35

@snike, krasne nove auto a nabuchane vybavou! :thu: ... az na tie pneumatiky ;) , s najnizsim valivym odporom na trhu :D
Pete62 Muž
Přispěvatel fóra

Kia Soul (2009)
70000 km @ 5.1 l/100km

Příspěvekod septime » 13.11.2012 20:50

Offtopic :
@Katikakus
stačí ti jedno video aby si "našiel pravdu"? Asi nemá zmysel ďalej reagovať, ospravedlňujem sa, že som vôbec začínal.
PS: Do offtopicu som ten príspevok hodil sám, pretože JE offtopic, rovnako ako tento..
KIA Sportage III, 1.6 GDi, EX
septime Muž
Uživatel fóra
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

Kia Sportage III (2013)
3000 km @ 7.8 l/100km

Příspěvekod Katikakus » 14.11.2012 08:25

Vsak jsem te zato taky pochvalil... :yes:
Proceed GT 1.6 T-GDI Penta Metal
Sportage III 1.6 GDI Comfort Plus Orange Techno
Cee'd 1.4 Comfort Plus So Red
Katikakus Muž
Fanda vozů Kia

2. místo (1)

Kia ProCeed GT (2020)
65000 km @ 7.94 l/100km

Příspěvekod Hauzr » 14.11.2012 09:38

@souk69 a Skrew povedali v podstate vsetko... Ako kupujuci, budme radi, za akekolvek (+/-) nezavisle, hodnotiace kriteria, ktore mame k dispozicii a cim viac ich bude, tym lepsie pre nas (pokial sa teda nechytime ADACu ci EU stitkov jak biblii svatej). Chapem, ze si jednotlive hodnotenia mozu navzajom s*at do krku, prave preto je to cele o kompromisoch a urcitom nadhlade. Mame dobu, kedy ti je vyrobca schopny garantovat a mlatit sa do prs, ze pokial si obujes jeho produkt, nad spotrebou zaplesas a zaroven si v zivote nenamlatis cumak :yawn: Ja to berem tak, ze ak viem, co potrebujem, co ocakavam, resp. na com mi pri pneumatikach az tak nezalezi + si viem zvazit znacka vs. cena, do toho kvapku toho sedliackeho rozumu, hadam chybu nerobim.
Hauzr Muž
Uživatel fóra

Kia cee'd SW (2012)
78000 km @ 7.9 l/100km

Příspěvekod pítt64 » 14.11.2012 11:36

septime píše:
Offtopic :
@Katikakus
stačí ti jedno video aby si "našiel pravdu"? Asi nemá zmysel ďalej reagovať, ospravedlňujem sa, že som vôbec začínal.
PS: Do offtopicu som ten príspevok hodil sám, pretože JE offtopic, rovnako ako tento..

Osobně si myslím, že balit tento příspěvek je holý nesmysl. Je třeba si uvědomit že žiješ v :CZ: :SK: . Já Ti za něj osobně děkuji. Pro někoho se to zdá být zbytečně založené téma, mě to dalo ale dost informací. Pamatuj jedno...svět je plnej těžkých havarií.ale nejhorší je srážka s vo....em. Možná jsi jeden z mála cos našel odvahu kontaktovat přímo of. dovozce pneu. a nějak pomoci a dát hlavně na vědomí skutečnost jaká se v těchto banánových republikách stává pravidlem. Také jsem netušil, že jsem se dostal na mlékarenské forum... :D . hodnocení podle mě jasné...štítkům neveřit...ale potom poraďte??? kupovat podle jogurtů??? Asi je to tady jen pro ostřílené řidiče, (možná vševědy, ale také možná pro opravdové přátele) kteří, se snaží některým méně zdatným pomoci. Nebo je to špatně???
Auta v protisměru nikdy nejezdí ve skupinkách za sebou, ale vždy s velkými mezerami, aby jsi nemohl předjíždět.
pítt64 Muž
Uživatel fóra
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

Kia cee'd SW (2012)
32000 km @ 7.0 l/100km

Příspěvekod Pete62 » 14.11.2012 15:03

@pítt64, pises "hodnocení podle mě jasné...štítkům neveřit..."
Tak to som sa prave snazil zistit u Michelinu. Nieco tu nesedi. Podla stitku E, podla ADAC by som to odhadol na C, podla zastupcu Michelinu B az C (???), podla webu Michelin aspon A++. Ja by som asi aj veril tomu stitku, je to meranie stanovene za urcitych nemennych podmienok... Ja by som to skor odhadol na to, ze sa k nam dovazaju ine Energy Saver ako pre zapadnu Europu. To by mohlo vysvetlit aj rozne prakticke skusenosti :CZ: :SK: vodicov a zapadnych a aj rozdiel na stitku a tvrdenim Michelinu. Moc by som nebol prekvapeny. Neviem ake Vy mate skusenosti, ale ja, ako z prihranicnej oblasti viem porovnat Persil kupeny u nas :? a v Rakusku :) , (a nie len tento tovar :cry: ) tak ci to nebude aj tento pripad. I ked moje Saverky su z Talianska...
Pete62 Muž
Přispěvatel fóra

Kia Soul (2009)
70000 km @ 5.1 l/100km

PředchozíDalší

Zpět na Všeobecný pokec / General Discussion