od mouzi » 22.07.2010 20:01
Ja mam teda ve svem Riu manualni klimu, samozrejme to neni takovy komfort, jako s automatickou, ale kdyz se s tim clovek nauci zachazet, tak to jde. Kdyz je mi moc zima, tak akorat zvysim teplotu, tudiz se mi studeny vzduch z klimy micha s teplym od motoru. Samozrejme mam zapnutou vnitrni cirkulaci vzduchu, kterou vypnu, jen kdyz jedu nekde mimo mesto a prede mnou nikdo nejede, aby se mi vymenil vzduch v aute za nevydychany a zaroven nezacouzeny, pripadne otevru okna a vyvetram okny, coz je asi rychlejsi, ale zase je to uplne nefiltrovany a nechlazeny vzduch.
EDIT: Ohledne presnych cisel - u manualni klimy nemate ani sajnu, na kolik stupnu to uvnitr chladi, je proste nejjednodussi ze zacatku jizdy vyvetrat auto pomoci oken, pak zavrit a pustit klimu na nejnizsi teplotu a postupne behem jizdy, podle toho, jak zacina byt zima, tak na teplote pridavat, az to bude vetrat prijemne. Co se tyce automaticke klimy, tak s tim mam jen kratkodobou zkusenost a musim rict, ze zadny pristroj za vas neurci, jaka je pro vas optimalni teplota. Sice vam bude udrzovat teplotu ve voze, ale to neznamena, ze vam nebude porad zima, protoze podle cidel to stale nebude idealni. Kazdy clovek ma jinou termoregulaci a o to je to tezsi, pokud ve voze cestuje vice osob.
Kia Rio II 1.4 CVVT, 71 kW (97 k) Play, Sunset Orange, MY10
Hyundai i30 1.4 CVVT, 80 kW (109 k) Style, Vivid Blue, MY09
"Nejezdím jako dobytek, ale v rámci možností."