Volba pojištovny??

Diskuze o všem, co nelze zařadit do jiné sekce.
Discussion about everything what has not own section.

pojištění

Příspěvekod souk69 » 12.05.2009 18:47

Uzavřeli jste si na svého ceeda havarijní, nebo máte jen povinné ručení? Jaká pojištovna? Dík souk :no:
červená Kia Ceed sw 1,6 CRDI
souk69 Muž
Fanda vozů Kia
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

Kia cee'd SW (2009)
0 km @ 0 l/100km

• Finanční podpora Kia-Club.org
    CZ: Číslo účtu / kód banky: 2600362987/2010
    SK: Příkaz zadejte jako SEPA platbu (nikoliv jako platbu do zahraničí). Pro SEPA platbu je potřeba zadat číslo účtu ve formátu IBAN. IBAN: CZ9220100000002600362987 , BIC/SWIFT: FIOBCZPPXXX

Příspěvekod Návštěvník » 12.05.2009 19:15

Nedávno jsem taky řešil pojištění a uzavřel jsem u Allianz Direct http://www.allianzdirect.cz

Mám uzavřené povinné ručení - 80/80 mil. Kč
Havarijní pojištěn (havárie, odcizení, živelní událost, vandalismus)í: s 5% spolúčastí
Pojištění skel: na max. 15 000Kč (s 0% spoluúčastí)

Nemám žádné bonusy ani malusy a stálo mě to za roční pojistku 13 438Kč
Návštěvník

km @ l/100km

Příspěvekod AllInOne » 12.05.2009 19:22

Jenom povinné, AllInOne nebourá 8-)
AllInOne Neuvedeno
Fanda vozů Kia
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

Kia cee'd (2008)
53000 km @ 5.5 l/100km

Příspěvekod Ingdave » 12.05.2009 19:30

Já sice nebourám, ale mám auto na firmu a na úvěr, tak jsem si hned nechal auto pojistit v salóně a nabídli mi zákonné i havarijní od Uniqa, že spolupracují s :kia: :-D

edit snike - sloučeno s již existujícím tématem
Cee´d SW 1.6 CRDi - MY09 Comfort Abyss Blue
najeto: 24 015 km
Ingdave Muž
Fanda vozů Kia
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

Mogul Safety Cup 2009 (1) 4. sraz Kia-Club.org (1) 5. sraz Kia-Club.org (1) 7. sraz Kia-Club.org (1) 10. sraz Kia-Club.org (1) 19. sraz Kia-Club.org (1) 20. sraz Kia-Club.org (1) 27. sraz Kia-Club.org (1) Nejvzdálenější účastník srazu (1)

Skoda Yeti (2010)
90700 km @ 5.8 l/100km

Příspěvekod Axel » 12.05.2009 20:46

ČSOB a mám i havarijní....přeci jen i mistr Schumacher se někdy utne :D
Fandím:
Moto GP
Tým: Ducati Marlboro Team; Jezdec: Casey Stoner (samo na prvním místě jsou naši jezdci :) )

Formule F1
Tým: Scuderia Ferrari Marlboro; Jezdec: Felipe Massa
Axel Muž
Fanda vozů Kia

5. sraz Kia-Club.org (1) Organizátor srazu (1)

Kia cee'd SW (2008)
34000 km @ 7.6 l/100km

Příspěvekod slava » 12.05.2009 20:52

mongon píše:Nedávno jsem taky řešil pojištění a uzavřel jsem u Allianz Direct http://www.allianzdirect.cz

Havarijní pojištěn (havárie, odcizení, živelní událost, vandalismus)í: s 5% spolúčastí

Dnes jsem vyřizoval pojistku a taky u Allianz Direct a i když ještě nemám auto, už je pojišťené od 21.5.2009. Ale na tu Tvoji cenu teda koukám jako blázen. Co koukám, přímo čumím!!
Povinné taky 80/80 mil. Kč
Havarijní-odcizení, vandalismus, živelní událost; 5%spoluúčast(bez havárie, sám si auto snad nerozbiju)
Skla: 15 000(0% spoluúčast)
Bonus 100 měsíců 40% a stálo mě to 7 512,- Kč. To je teda rozdíl!!!!
A 18.5.2009 ještě přepojistím Thalii(mimochodem mrkněte, jak dobře se tak"škaredé"auto prodává) a to bude asi 2 000,- ale jenom povinná. Stálo by to asi o 700,- víc, ale furt se nemůžu rozhodnout jestli pojistit skla, když to 4 roky vydržela bez.
S pozdravem :kia: za všechny, všichni za :kia: :thu:
slava Muž
Fanda vozů Kia

4. sraz Kia-Club.org (1) 5. sraz Kia-Club.org (1) 6. sraz Kia-Club.org (1) 7. sraz Kia-Club.org (1) 8. sraz Kia-Club.org (1) 9. sraz Kia-Club.org (1) 10. sraz Kia-Club.org (1) 12. sraz Kia-Club.org (1) 16. sraz Kia-Club.org (1)
17. sraz Kia-Club.org (1) 18. sraz Kia-Club.org (1) 21. sraz Kia-Club.org (1) Sponzor (2) Osobnost klubu (1) Organizátor srazu (1)

Kia PRO_cee'd (2009)
35000 km @ 6.8 l/100km

Příspěvekod g.man » 12.05.2009 21:02

No Uniqa mě začíná trochu štvát. Právě jsem vyhrabal cca rok staré povinné ručení - bonus 30%. Následně sjednáno nové - bonus 15%. A to jsem neboural!!! Asi si tam budu muset jít promluvit :idea:
Lépe zbraň mít a nepotřebovat ji, než ji potřebovat a nemít.
g.man Muž
Přispěvatel fóra

Sponzor (2)

Kia Stonic (2018)
1200 km @ 5.7 l/100km

Příspěvekod Návštěvník » 12.05.2009 21:07

slava píše:
mongon píše:Nedávno jsem taky řešil pojištění a uzavřel jsem u Allianz Direct http://www.allianzdirect.cz

Dnes jsem vyřizoval pojistku a taky u Allianz Direct a i když ještě nemám auto, už je pojišťené od 21.5.2009. Ale na tu Tvoji cenu teda koukám jako blázen. Co koukám, přímo čumím!!
Povinné taky 80/80 mil. Kč
Havarijní-odcizení, vandalismus, živelní událost; 5%spoluúčast(bez havárie, sám si auto snad nerozbiju)
Skla: 15 000(0% spoluúčast)
Bonus 100 měsíců 40% a stálo mě to 7 512,- Kč. To je teda rozdíl!!!!
A 18.5.2009 ještě přepojistím Thalii(mimochodem mrkněte, jak dobře se tak"škaredé"auto prodává) a to bude asi 2 000,- ale jenom povinná. Stálo by to asi o 700,- víc, ale furt se nemůžu rozhodnout jestli pojistit skla, když to 4 roky vydržela bez.

Autem jezdí i manželka, tak to havarijní je nutnost :-)
Jinak jsem chtěl taky požádat o uznání bonusu u povinného ručení (50 měsíců), ale bonus mám na jiném autě u jiné pojišťovny a toauto stále provozuji tzn. prý tento bonus nemohou uznat. Respektive ho uznají při ukončení pojištění a doložení potvrzení o bezškodném období.
Návštěvník

km @ l/100km

Příspěvekod Axel » 12.05.2009 21:17

Jj jinak to nejde. Smlouva se ukončí a při ukončení bude vystaven doklad o tom bezškodném období....pak auto teda pojistit u jiné pojišťovny a uplatnit slevu a staré znova pojistit...
Fandím:
Moto GP
Tým: Ducati Marlboro Team; Jezdec: Casey Stoner (samo na prvním místě jsou naši jezdci :) )

Formule F1
Tým: Scuderia Ferrari Marlboro; Jezdec: Felipe Massa
Axel Muž
Fanda vozů Kia

5. sraz Kia-Club.org (1) Organizátor srazu (1)

Kia cee'd SW (2008)
34000 km @ 7.6 l/100km

Příspěvekod kofejn » 12.05.2009 21:30

No ono to jde, ale jen u Kooperativy a snad podnikatelské. U Kooperativy mi uznali 108 měsíců bonus z ČSOB. Takže i když je Kooperativa jedna z nejdražších, vychází mě levněji než u ČSOB. Bohužel nejde přeběhnout po roce s bonusem 120 měsíců, vystaví potvrzení jen na 12. K ČSOB přejdu až nazbírám pár let bonusu u Kooperativy.
kofejn Muž
Přispěvatel fóra

Kia Carens III (2007)
0 km @ 6.8 l/100km

Příspěvekod Návštěvník » 12.05.2009 21:39

Matně si vzpomínám, že u některých pojišťoven opravdu ten bonus uznají (myslím i ČSOB)... ale Allianz Direct to nebyla :-(
Návštěvník

km @ l/100km

Příspěvekod slava » 12.05.2009 23:15

Co by to bylo za za blbé zákony? Když budu měnit každý rok pojišťovnu, abych vyzkoušel všech třeba 12, tak za 12 let budu mít furt 12 měsíců místo 144? To nemyslíte vážně! Ty bonusy jsou snad za bezeškodný průběh povinného ručení a ne za věrnost. Tak se budou sčítat, až do výše % jak je má kdo nastavené a taky podle toho má i zájemce o pojišťení a hotovo. Já jsem byl u ČP léta, odhlásil se s Thalií k výročí 13.6.2009. Došlo mi potvrzení ukončení a potvrzeno 101 měsíců bezeškodného průběhu. Dnes jsem chtěl pojistit :kia: (kterou ještě nemám)u Allianz Direct a uznat bonus z Thalie, která je vlastně ještě pojištěná u ČP. Taky vymýšleli, že nejdřív pojistit naplno, bez bonusu,pak po vypršení pojistky u ČP doložit měsíce, že mi to pak vrátí. No to určitě, ani náhodou. Že kdybych koupil auto o měsíc později, tak by to šlo. Nakonec se šel borec někam někoho zeptat a pak to najednou šlo. Uznali měsíce k dnešnímu dni tedy 100 a bylo to. Ale možná je obměkčila zmínka o jiné pojišťovně nebo o tom, že Thalii pojistím taky u nich. A ten bonus mi uznají i na další 3 auta. Kašlu na ně, 2 mi stačí. A na konec mi borec řekl, že jestli mám 100 nebo 101 měsíců, vliv na výši pojistky to nemá. Musel jsem se smát. Vidíte, když se chce, všechno jde. Je to asi jak s našimi prodejci. Jeden dá 5 věcí zadarmo a ještě slevu a druhý nedá nic a ještě se tváří ukřivděně, že byl vyrušen z rozjímání.
slava Muž
Fanda vozů Kia

4. sraz Kia-Club.org (1) 5. sraz Kia-Club.org (1) 6. sraz Kia-Club.org (1) 7. sraz Kia-Club.org (1) 8. sraz Kia-Club.org (1) 9. sraz Kia-Club.org (1) 10. sraz Kia-Club.org (1) 12. sraz Kia-Club.org (1) 16. sraz Kia-Club.org (1)
17. sraz Kia-Club.org (1) 18. sraz Kia-Club.org (1) 21. sraz Kia-Club.org (1) Sponzor (2) Osobnost klubu (1) Organizátor srazu (1)

Kia PRO_cee'd (2009)
35000 km @ 6.8 l/100km

Příspěvekod kofejn » 12.05.2009 23:28

slava píše:Co by to bylo za za blbé zákony? Když budu měnit každý rok pojišťovnu, abych vyzkoušel všech třeba 12, tak za 12 let budu mít furt 12 měsíců místo 144? To nemyslíte vážně! Ty bonusy jsou snad za bezeškodný průběh povinného ručení a ne za věrnost.

To je asi na mě. Psal jsem o mém konkretním připadě: Auto má novou pojistku a Kooperativa uznala bonus z jiného auta, kterému pojistka u ČSOB dál trvá. Pokud se rozhodnu pojišťovnu změnit, vystaví mi potvrzení jen na měsíce, kdy jsem měl u nich auto skutečně pojištěné, bez těch měsíců navíc. Snad jsem to teď zformuloval líp :roll:.
kofejn Muž
Přispěvatel fóra

Kia Carens III (2007)
0 km @ 6.8 l/100km

Příspěvekod slava » 12.05.2009 23:37

To nebylo na nikoho. Jen jsem napsal jak to udělali mně. :shifty:
slava Muž
Fanda vozů Kia

Kia PRO_cee'd (2009)
35000 km @ 6.8 l/100km

Příspěvekod g.man » 24.05.2009 20:07

Byl jsem několik let u Uniqy. Měl jsem za tu dobu několik aut a logicky si myslel, že mi tedy vystaví potvrzení jako součet za bezeškodní průběh-třeba dle rodného čísla, že. To my poslali jen u povinného ručení, u havarijního jen za poslední auto. Když jsem tam volal a protelefonoval přes 15 minut, tak jsem se dozvěděl, že asi někdo něco špatně zadal, smlouva je ukončená, tedy se tam nic dopsat nedá, takže mi snad možná pošlou nějaké jednotlivé papíry od konkrétních aut. Prý to snad bude navazovat a prý to snad ta jiná pojišťovna pochopí, že to má jako asi sečíst. Prostě pěkně plaťte a hlavně nic po nikom nechtějte. Mám jich plný zuby. Zatím nic nepřišlo a už vidím, jak jsem pěkně prodělal na bonusech. Prostě mě nenapadlo, že i když neměním pojišťovnu, tak si musím pořád všechno hlídat. Ještě před tímto zážitkem jsem se byl v této pojišťovně zeptat na cenu pojistky u budoucího auta. Nejdřív 21, pak by to šlo asi za 19, no a když se to přepočítá, tak se dostanem k 15. Takže Uniqa nikdy víc.
Lépe zbraň mít a nepotřebovat ji, než ji potřebovat a nemít.
g.man Muž
Přispěvatel fóra

Sponzor (2)

Kia Stonic (2018)
1200 km @ 5.7 l/100km

PředchozíDalší

Zpět na Všeobecný pokec / General Discussion