Miro je ranní ptáče, tak mě předběhnul.
Včera se konala v San Franciscu I/O konference společnosti Google. Hlavními body bylo představení androidu Jelly Bean 4.1, referenčního tabletu Nexus 7, malého domácího multimediálního počítače s Androidem Nexus Q,
nové verze Google+ a na závěr ukázka, co všechno umí brýle Google Glass.
Jelly Bean 4.1- nový engine, takže je o poznání rychlejší než ICS.
- rozpoznání hlasu už nepotřebuje internet a je kompletně offline!
- podpora gest pro nevidomé, Brailovo písmo.
- úpravy ve fotoaparátu - vyfocené fotky se animací odsouvají do prava, podívaté se na ně posunutím hledáčku. Celé se to dá zmenšit a fotky prohlížet rychleji v jakémsi pohyblivém filmu. Ano, přesně tak to má Windows Phone.
- Knowledge Graph se používá pro výsledky vyhledávání. Telefonu se tak můžete zeptat, kolik měří nejvyšší hora na světě a podobně.
- Google Now - kompletně nová aplikace rozdělená do karet. Doprava - aktuální informace o hustotě dopravy vám navrhnou rychlejší trasu. Veřejná doprava - jak se dostanu do cíle ve městě? Chůze, autobusy, vlaky... Sports - výsledky vašich oblíbených týmů. Nemusíte ani zadávat, které to jsou, Google to podle vyhledávání pozná sám.
- Meeting - Google ví, že mám meeting a jsem 15 minut od místa konání, takže mě upozorní přesně včas, abych se na schůzku dostal
- další z karet Google Now, mezi americkými mobilními OS velmi populární funkce - výběr restaurace v okolí podle hodnocení
Galaxy Nexus, Nexus S, Motorola Xoom, dostanou Android JB v polovině července.
Tablet Nexus 7rozměry a hmotnost: 199 × 120 × 10,5 mm, 340 g
displej: 7'', IPS LCD, 1 280 × 800, 216 DPI
sítě: tablet nepodporuje telefonní sítě
konektivita: microUSB, Wi-Fi 802.11 b/g/n, Bluetooth, GPS
paměť: 8/16 GB, 1 024 MB RAM, baterie: 4 325 mAh, výdrž 8 h
procesor: Nvidia Tegra 3 T30 (4× Cortex-A9 1,3 GHz, 40nm), ULP GeForce
fotoaparát: přední 1,3MPx (1 280 × 1 024)
operační systém: Google Android 4.1 (Jelly Bean)
Jak už bylo řečeno, chybí 3G modul a také slot na paměťové karty. Přesto, pokud bude u nás cena ekvivalentem 199 $ (8GB) a 249 $ (16GB), je to dobrá koupě.
Perlička na závěr. Každý účastník dostane (6 000 lidí) Nexus pack. Je v něm telefon Galaxy Nexus i tablet Nexus 7 a dokonce také Nexus Q. Škoda, že mě nepozvali.
Více na:
http://www.mobilmania.cz/clanky/sledujte-s-nami-premieru-androidu-41-jelly-bean/sc-3-a-1320856/default.aspx