Pavka píše:Já nyní najedu na plnou nádrž skoro jednou tolik než před tím. A je jedno jestli jedu 90 km/h nebo 180km/h.
Nadhera, Vy zirate, my zirame, Vizir. Tak po takomto vyplachu mozgu by som si urcite nic podobne nekupil. Ale kupil som davno pred tymto vyrokom nejaku krabicku, ktora sa montovala pred vstrekovacie cerpadlo do Octavky a mala 3 srufiky. Jazdil som s tym asi 6-7 rokov. Prve roky bez nejakeho vyrazneho efektu na vykon i spotrebu. Potom som zacal tocit srubkami, o ktorych doteraz nemam sajnu, co menili. Vykon sa dal rozne nastavovat. Az do takej miery, ze ked som vystupil z auta, tak sa mi triasli kolena, ulica vyzerala akoby cez nu presiel tank so zapnutym zadymovacim zariadenim a auto smrdelo ako po poziari. Tak som presiel asi 300 -500 m a viac som take nastavenie nezopakoval. Nasiel som si take nastavenie, ktore bolo zlahka citit na vykone a pritom este auto nedymilo. Najazdil som takto asi 180 000 km. Zial vykon auta bol, z nejakych mne nejasnych dovodov. nestabilny - kolisal. Raz bolo celkom dobre citit KW navyse, inokedy sla snad horsie ako bez pridaneho zariadenia. Spotreba zavisela od sposobu jazdy. Pri kludnej jazde sa dalo zajazdit i so spotrebou o nieco malo nizsou ako bez boxu. Pri uzivani si vykonu sla spotreba vyraznejsie vyssie ako bez boxu, logicky. Octavka ma teraz 300 000 km a je to vrak. Ale nemyslim, ze by to zapricinia pridana skrinka. Odyslo totalne turbo, ale tie odchadzaju zial uplne bezne po 100 - 150 tisicoch km. Motor, az na odhadovany momentalny vykon asi 40 kW, je v pohode. Auto pouzivam na cestu do prace a spat (po Bratislave), ale jeho spotreba je neuveritelna. V lete som jazdil pod 4 l/100 km. Zial, prichadza jeho cas a bude musiet ist do srotu, vzhladom na jeho technicky stav. Takze box ano, alebo nie? 100 ludi, 100 chuti. Cim vacsi pridany vykon, tym vacsie riziko skratenia zivotnosti casti motora, ale aj spojky a pod., zavisi predovsetkym na tom, ako sa bude s tym vykonom narabat a v neposlednej rade aj to ako je "inteligentna" uprava vykonu.