@KIASTORM
Nesmíš brát Mira moc vážně. Je jasné, že se mu sestřin HTC Wildfire S zdál proti jeho Nexusu poněkud pomalý. Jsem na tom stejně, po měsíci používání One X nechápu, že jsem měl rok Desire HD

.
Předpokládám, že měníš operátora a budeš si brát telefon za dotovanou cenu. Výběr u O
2 není sice kdovíjaký, ale něco vybereme. Dost by mi pomohlo znát výši měsíční útraty a kolik chceš do telefonu vrazit.
Pokud se budu orientovat dle HTC Wildfire S, radši bych bral Samsung Galaxy W. Wildfire S je přeci jen už trochu muzejní kousek, čip ARM 6 (65nm), procesor Qualcomm MSM7227 (600 MHz),úhlopříčka displeje pouze 3,2" a to je opravdu žalostně málo, rozlišení 320 × 480 bodů , ROM 512 MB je strašně málo atd. Ve všech těchto ukazatelích je Galaxy W lepší.
I když budeš mít telefon převážně na hovory a SMS, obecně platí, čím větší úhlopříčka displeje, tím lépe. Neboj se toho. Navíc si pořídíš chytrý telefon a časem začneš využívat různé aplikace včetně navigace a potom Tě velikost displeje a svižnost operačního systému začnou omezovat.
Srovnání v katalogu mobilů.
http://www.mobilmania.cz/default.aspx?catalog=1&catcomp=1§ion=21&itemlist=20555%2c29803EDIT: Až teď jsem si všimnul, že píšeš slovensky

. Na

asi bude u O
2 jiný výběr telefonů, kouknu se na jejich stránky.