od Skrew » 20.11.2012 22:43
Ale no tak, nebuďme až takoví KIA fanatici. Pravdou je, že třeba Octavia se s naftovou 1,6 (z marketingových důvodů stále značeno TDI) skoro neprodávala, protože ten 77kW motor je na to auto prý slabý. I když se podíváte třeba na tipcars, tak většina Octavií je 1,9 TDI (staré dvoulitry prý byly poruchové). Ten motor 1,9 se ale už neprodává a tak když chcete naftu, zvolíte si O2 s novým 2,0 motorem. Taková je prostě realita, takhle se ty auta prodávají a recenzovat něco jiného by byla hloupost. Díval jsem se na nového Golfa a konfigurátor mi nabídl 1,6 a 2,0 nafty, zbytek všechno TSI. Do testu vzali ceeda s nejsilnějším motorem s jakým se prodává, tady je 'chyba' bohužel na straně KIA Motors. Opět realita, jak už jsem psal výše, na chybějící silné motory si tady na fóru stěžují i fandové KIA. Vemte si že Hyundai nabízel dokonce Veloster jen s motory 96 a 103 kW a letos přidali Veloster Turbo se 137 a 150 kW. I to je na takové auto dost málo.
Jestli něco na článku kritizovat, tak určitě vychvalování kufru Octavie, řeči o tom jak vás A3 uchvátí až zapomenete o kolik je dražší a neustálé opakování, že ceed byl pomalejší/lenivější než koncernové vozy. Většině zákazníků bude těch 94kW co nabízí ceed bohatě stačit, spousta si ho koupí i s ještě slabším motorem a taky budou spokojeni, takže taková tragédie jak se snaží prezentovat to určitě nebude. Já bych řekl že článek zcela objektivní nebyl, ale padlo tam o ceedovi i dost pochvalných řečí. A když říkáte že porovnávali nesrovnatelné motory, vemte si že kdyby tam ceeda nedali, tak by jste si zase stěžovali že je to Das AutoTip a nic jiného než koncern neznají.