gallyleo píše:to mexican:
Taktiež som nepovedal, že je to fakt. Sám som tam bol, ale na aute nejazdil. Hovoril mi to ale známy, ktorý tam jazdil. btw prečo ťa teda stavali? úplne bezdovodne alebo to bolo kvoli niečomu?
snike píše:Zákon č. 361/2000, §6 a v něm se píše:(1) Řidič motorového vozidla je kromě povinností uvedených v § 4 a 5 dále povinen
a) být za jízdy připoután na sedadle bezpečnostním pásem, pokud jím je sedadlo povinně vybaveno podle
zvláštního právního předpisu 2)
(2) Ustanovení odstavce 1 písm. a) neplatí pro
a) řidiče při couvání vozidla,
b) řidiče, který nemůže užít bezpečnostní pás ze zdravotních důvodů,
c) řidiče vozidla bezpečnostních sborů, ozbrojených sil a vojenského zpravodajství při plnění služebních
povinností, řidiče vozidla obecní policie při plnění úkolů obecní policie, řidiče vozidla jednotky požární
ochrany a záchranného vozidla Horské služby při řešení mimořádných událostí 8a) a řidiče vozidla
zdravotnické záchranné služby v případech, kdy použití bezpečnostního pásu brání v rychlém opuštění
vozidla za účelem výkonu dalších povinností.
snike píše:..... v tomhle případě udělala Policie správné rozhodnutí a testy na alkohol při každé kontrole podporuji![]()
![]()
Přístroje procházejí pravidelnou kalibrací. Bez platného certifikátu se přístroj nesmí používat.hermenet píše:Hlavně, aby ty přístroje měli dobře seřízené... Nebo jsem už úplně paranoidní?
Naprostý souhlas.Mexican píše:...... To ze ti u nas daju fuknut proste ber tak ako ked kontroluju vodicsky preukaz. Mne osobne to fukanie nevadi, kontrolu to predlzi radovo o pol minuty a kedze statistiky hovoria jasne, ze ludi pod vplyvom alkoholu na cestach neubuda, toto je jedna z moznych preventivno-represalnych opatreni
U PČR jsou útvary, které průběžně provádějí kontroly výkonu služby. Do toho patří i provádění dechových zkoušek (protokolárně). Sám jsem již několikrát absolvoval. Ovšem provádění každý den před nástupem do služby..... ???vladislav píše:...ale měli by si dýchat také sami. Před každým nástupem do služby....
Nechci samozřejmě licitovat, každý má nějakou zkušenost, ovšem mohu říct - bývalá praxe nepoutání je minulostí a poměr nepřipoutaných k připoutaným je dnes hodně malý. A jsou za to rovněž postihy.vladislav píše:....Jinak nepoužívání bezpečnostních pásů je u policie běžné...Jel jsem asi dvakrát v policejním autě a slova..Tady se poutat nemusíte jsem slyšel v obou případech..A to nešlo v žádném případě o nějakou bezpečnostní akci..
Jsou přístroje i na drogy. Techniku odběru zde popisovat nebudu.souk69 píše:..... A co drogy?? Že by měli v autech laboratoř a zkoumali řidičům odebranou krev.
Souhlasím, že mnohdy kuřák kouří "podvědomě". Stejně tak proč si nezapálit v koloně.... Ovšem jako bývalý kuřák jsem dříve měl pár momentů ve vazbě na zapálenou cigaretu, které mohly způsobit nehodu. Jednou to byl odpadnutý oharek na košili, podruhé pozornost věnovaná "típání" vajgla v popelníku.... To samé jídlo.... Ale je to věc polemiky, zkušeností.mbiron píše:.... Bohuzel zakaz koureni za jizdy nepovazuju jako dobrý napad. Jako clovek ktery kouril vim co to pro kuraka znamena si v aute nemoct zapalit treba v dlouhych kolonach v ucpane Praze ci. Cigareta v hube v rizeni neomezuje a mnohdy si ani kurak neuvedomuje ze cigaretu v ruce drzi - to mi asi rada z vas potvrdi.
Čambrla píše:Tak by možná bylo dobré, kdybych taky zareagoval na některé příspěvky, na které se zareagovat dá:Přístroje procházejí pravidelnou kalibrací. Bez platného certifikátu se přístroj nesmí používat.hermenet píše:Hlavně, aby ty přístroje měli dobře seřízené... Nebo jsem už úplně paranoidní?
Zpět na Všeobecný pokec / General Discussion
Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé