Ahoj, zajímalo by mě, jestli umýváte auto, když jsou teploty pod nulou (v myčcce/ručně), jako například teď? Četl jsem názory, že to nedělá dobře laku.
Finanční podpora Kia-Club.org CZ: Číslo účtu / kód banky: 2600362987/2010 SK: Příkaz zadejte jako SEPA platbu (nikoliv jako platbu do zahraničí). Pro SEPA platbu je potřeba zadat číslo účtu ve formátu IBAN. IBAN: CZ9220100000002600362987 , BIC/SWIFT: FIOBCZPPXXX
Nic ve zlym, ale kdyz mam misto cervenyho auta bily, tak ta sul jiste skodi laku daleko vic nez protazeni myckou. A ze teda ted je nasolino primo silene.
Souhlas, myslím že než kilo soli lépe pár litrů vody byť trochu mrzne ..., lak podle mě trpí mrazem stejně
KIA Ceed SW MY2024 1.5 T-GDI GPF TOP Green Ex 9 500 km 6,2/100 km Kia Ceed SW MY 2020 1.4 T-GDI GPF TOP - prodáno Kia Ceed SW MY 2016 1.6 GDI Exlusive - prodáno
Je jasné, že pokud se dostanou teploty nad nulu, tak je dobré auto umýt a odsolit. Jde mi spíše o to, jestli umýt auto i v tomto počasí, kdy venku je -6, svítí sluníčko, cesty vymrzle, suché. Předpověď na další týden je že má taktéž mrznout a nemá snežit, tak by auto mohlo i vydržet nezasolené. Nebo je lepší počkat až bude nad nulou, nebo na nule....
V principe to je o ničom robota. Autu škodi sol a navyše to po umyti ihned mrzne. Z lásky k autu som to skušal včera,ale ostalo to len pri podvozku zospodu,lebo na karoserii to bolo do minuty zmrznute... Myslim že menšie zlo je počkať kým sa otepli na plusovu teplotu,lebo i tak ta sol v tých mrazoch až tak agresivne neučinkuje..
Minule som umyval moje obe auta v umyvarke pri -6 vonku. Umyvarka tepla, odhadujem tak 7-10 st.vo vnutry. Nic strasne sa nestalo, otrel som hned tesnenia handrou skoro do sucha. Rano dvere trocha lepili ale nic strasne. V noci bolo - 15. Ale uz bolo treba, boli ako soletky
KIA Sportage 1,6 Tgdi Gold Mhev 7DCT, Experience green 2023.... Kia Ceed 2019 1,4 MPI Silver+Silver pack - predané Kia RIO III EX 1.25 - predané Seat Leon 1,9 TDI - predané
Na mne vyšla v těch mrazech prvá STK, auto bylo jak čuně, tak jsem byl také nucen projet myčkou. Měl jsem obavu, že ráno neotevřu dveře, ale vše bylo OK.