Šoférovanie v Dánsku

Diskuze o všem, co nelze zařadit do jiné sekce.
Discussion about everything what has not own section.

Šoférovanie v Dánsku

Příspěvekod ladlen » 21.08.2015 13:39

Ísť na dovolenku a do Dánska je z pohĺadu motoristu zaujímavé, ale po našich skúsenostiach aj dosť problematické.Jazda najvyššou 80 km rýchlosťou sa ešte dá zvládnuť, ale horšie to je s cyklistami hlavne na križovatkách.Totižto ak stojíte na križovatke a odbočujete vpravo, musíte dať nielen prednosť chodcom na prechode, ale aj cyklistom, ktorých trasa vedie ešte bližšie k Vám. A oni jazdia ako blázni, ak má na svojom cyklosemafore zelenú, tak ide, aj cez 3 križovatky naraz. V utorok v Odense som takto tiež odbočoval, chodcom na prechode som dal prednosť, ale nepozrel som do pravého zrkadla, či sa do križovatky neponáhĺa nejaký cyklista. V poslednej chvíli som periférne zbadal ako sa mihlo niečo čierne, skočil som na brzdu, ten rýchly cyklista, čierny ako uhoĺ mi pretočil zrkadlo a oškrel pravý blatník, vyrovnal balans, ukázal mi vztýčený prostredník a išiel ďalej. Takže som skoro pripravl Dánsko o jedného imigranta. V Kodani, tam je to už úplná tragédia, tam musíte v rovnakej situácii dať prednosť naraz aj 30-tim a križovatku opustíte úplne poslední. K tomu 2 pokuty za parkovanie po 510 dánskych korún a tak ja už do Kodane a zrejme aj do Dánska nepôjdem. Ale mám aj jednu otázku, nevie niekto, ako je to s vymáhaním pokút z Dánska, nie od štátnej polície, ale z magistrátu Kodane, lebo od nich sme tie pokuty dostali?
ladlen Muž
Fanda vozů Kia
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

Kia Sportage III (2013)
167000 km @ 0 l/100km

• Finanční podpora Kia-Club.org
    CZ: Číslo účtu / kód banky: 2600362987/2010
    SK: Příkaz zadejte jako SEPA platbu (nikoliv jako platbu do zahraničí). Pro SEPA platbu je potřeba zadat číslo účtu ve formátu IBAN. IBAN: CZ9220100000002600362987 , BIC/SWIFT: FIOBCZPPXXX

Zpět na Všeobecný pokec / General Discussion