Stupeň výbavy - ovládanie

Vše kolem elektroinstalace a elektronických prvků.

Stupeň výbavy - ovládanie

Příspěvekod Babar » 30.12.2015 00:06

Zdar,

po úmornom hľadaní a skúšaní sme sa rozhodli pre ceed sw 2016, 1,6 GDI. Najmä kvôli vnútornému priestoru, pomeru cena/výbava, ponuke klasického benzínového motoru. Toto mám už jasné. Momentálne riešim v akom stupni výbavy si ho zaobstarať. Nemám v úmysle veľa investovať do spotrebnej veci, ktorou auto je. Na druhej strane nejaký stupeň komfortu požadujem.

Chcel by som rádio s TFT displayom, keďže ten klasický červený sa mi až tak nepáči :roll: . Predpokladám, že čo nevidieť bude akcia na nejakú X-edíciu - niečo medzi silver a gold (blíži sa EURO 2016). Otázka je, čakať na tú edíciu, alebo zobrať silver? Jediné, čo mi tam bude chýbať sú parkovacie senzory (predsa len prechádzam na väčšie ;)). Prechádzam z Almery, kde mám na vek toho vozu kopec vecí (el. z. okná, zadná lakť. opierka ...) ktoré absolútne nevyužívam a ostatné v gold nepotrebujem. Jedno na čo som si extra zvykol je ovládanie z volantu. V ČR majú lepšie nastavené balíky, ale budem kupovať na SR.

Otázka je:
1. či ten mini display plní svoju funkciu pri parkovaní (kamera).
2. klasické rádio má viac HW tlačidiel a predpokladám, že sa lepšie ovláda ako dotykový display
3. ktorý typ ovládania rádia je viac "user friendly" čo sa týka pohybu medzi skladbami respektíve adresármi (bola tu určitá nespokojnosť s radením skladieb atď.)

Bonusové otázky :)
4. koľko % môžem cca počítať s fleet zľavou (lekár - manželka)
5. už sa iba rozhodujem medzi planet blue a pearl black ;)

Dík za odpovede.
Babar Neuvedeno
Nováček
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

• Finanční podpora Kia-Club.org
    CZ: Číslo účtu / kód banky: 2600362987/2010
    SK: Příkaz zadejte jako SEPA platbu (nikoliv jako platbu do zahraničí). Pro SEPA platbu je potřeba zadat číslo účtu ve formátu IBAN. IBAN: CZ9220100000002600362987 , BIC/SWIFT: FIOBCZPPXXX

Re: Stupeň výbavy - ovládanie

Příspěvekod elkan » 30.12.2015 01:06

Řešil jsem podobný problém, nejdříve jsem vybral kiu ceed sw, pak jsem vybral radši silnější benzín 1,6 Gdi, a hledal v nabídce méně vybavené auto kvůli ceně. Nakonec jsem využil výprodej modelu 2015 za výrazně nižší cenu v maximální výbavě TOP, a nelituju. Cena byla vzhledem k rozdílu výbav výhodná. Osobně bych si počkal na nějakou vybavenější. Určitě bych chtěl z vlastní zkušenosti rádio s navigací. Ani ne tak kvůli navigaci, tu bych oželel, ale kvůli dotykovému ovládání, přehlednější listování v uložených skladbách, listování ve složkách, a neocenitelná couvací kamera. Nemluvim o párování s telefonem a ovládání na volantu. A taky to teda vypadá daleko lépe. Dobrej je taky tempomat.
KIA CEED SW GT-line 1,5 t-gdi, paket seat
elkan Muž
Fanda vozů Kia
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

Kia Ceed SW III (2022)
38000 km @ 6.4 l/100km

Příspěvekod Fraycorbs » 30.12.2015 01:59

Presne toto riesim momentalne aj ja. Mam v plane na buduci mesiac kupovat Ceed_SW 1.6 GDI Gold. A tak isto neviem ci kupit alebo pockat na nejaku X-ediciu. Lenze problem tu je ze bohvie kedy bude tak edicia vonku
Plus cakacka na auto je teraz zhruba mesiac a pol az dva. Takze v konecnom dosledku sa kupa moze predlzit aj o 3/4 roka.

Ten 4.5 palcovy display je prakticky velky ako display na mobile . Skus skocit ku dealerovy ten tam ma povedcinou Ceed gold verziu.
Osobne za mna ak by som nemusel kupovat na slovensku (mam zamestnanecku zlavu) tak by som do toho ani nesiel. Slovaci maju strasne stupne vybavy.
Kia Ceed_SW 1.6 GDi Gold
Fraycorbs Neuvedeno
Nováček

Příspěvekod Rastiksvk » 30.12.2015 07:24

Ja som kupoval vo februari ediciu Slovakia X edition a uplne mi to postacuje ;) zaklad ze ma led denne svetla nie ako zakladna vybava :) co sa tyka edicie je to vybava silver + navyse vyhrievane sedadla a volant, cuvacie senzory , tonovane skla ( aj ked dal som aj folie :D ) a Alu disky... tiez som uvazoval na Gold ale tam bol rozdiel v tom ze gold mal auto klimu , sklopne spetaky, a zadne okna v elektrike co ja nemam a cena vyssia o nejakych cca 1000€ , radio mi postacuje ake je hudba stoho ide a ostatne neriesim a ak ma prestane bavit tak dnes dokupis dotykovku za cca 600€ niekedy mavajh aj v KII akcie na radia ale otom malo kto vie , nieje to origo ale nahrada pri ktorej akurat nefunguje BT aspon podla servisaka v KII, inak na origo radio som sa pytal a cenou ma zabili ak dobrr pametam nievo okolo 1500€ co je sialene nezmyselna cena :D ...a kedze vacsinou jazdim iba po meste staci mi manual klima , spetaky el. mi nechybaju a zadne el okna deto ... v zadu nesedim a inak nikdy som na aute zadne okna nestahoval :D urcite pre euro pride edicia kde daju urcite dotykove radio , cuvaciu kameru plus nieco... je uz na tebe ci sa ti cakat chce alebo nie :) od novehk roka prepokladam ze daju este nejakh akciu urcite aspon zimne pneu gratis ako kazdy rok :)
KIA CEE'D 1,6 GDi SLOVAKIA X.EDITION -Dark gun metal
Rastiksvk Muž
Fanda vozů Kia
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

Kia cee'd II (2015)
78000 km @ 7.5 l/100km

Příspěvekod Mirse » 30.12.2015 14:54

Já jsem na konci listopadu kupoval svůj Ceed SW 1.6 GDI model 2016 ve výbavě Exclusive s dokoupením paketů Navi a Color Grey (čalounění) a jsem maximálně spokojený, teprve teď přestávám chápat jak jsem vůbec mohl bez spousty věcí ve výbavě dosud jezdit ! :roll: :D A to mi jich ještě mraky z možných chybí-do těch už jsem nešel taktéž kvůli ceně ... :no:
A přestože u mě bohužel není koupě nového auta všední věc i tak vůbec nelituju, je podle mě lepší jít do trochu lepší výbavy hned nežli později litovat ...
KIA Ceed SW MY2024 1.5 T-GDI GPF TOP
Green Ex
8 000 km 6,2/100 km
Kia Ceed SW MY 2020 1.4 T-GDI GPF TOP - prodáno
Kia Ceed SW MY 2016 1.6 GDI Exlusive - prodáno
Mirse Muž
KIA Family
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

18. sraz Kia-Club.org (1) 10. výročí Kia Clubu (1) 19. sraz Kia-Club.org (1) 20. sraz Kia-Club.org (1) 22. sraz Kia-Club.org (1) 23. sraz Kia-Club.org (1) 24. sraz Kia-Club.org (1) 25. sraz Kia-Club.org (1) 27. sraz Kia-Club.org (1)
Sponzor (9) TOP sponzor (1) Nejvzdálenější účastník srazu (3) Organizátor srazu (2)

Kia cee'd SW (2024)
8000 km @ 6.2 l/100km

Příspěvekod MP1 » 30.12.2015 22:30

Akčnú výbavu by som čakal najskôr v lete (nemusí to tak byť).
Teraz začala akcia Silver Winter. Výbava Silver + vyhrievané predné sedadlá + volant (Silver+199 €).

Neoriginál navi majú funkčné BT. Zatiaľ sme narazili na problém, že nefungujú obidve tlačidlá (zelené+červené) pre telefón.
Zdvihnutie hovoru aj ukončenie sa robí tým istým tlačidlom. Platí to pre Android rádia, čo sme mali nedávno pre Ceed a Carens.
Na windowsoch fungovali obidve tlačidlá.
Nedávno bol výpredaj navigácií pre Sportage, boli trochu lacnejšie.
Cena z montážou je cca 800 € s cúvacou kamerou.
Treba si uvedomiť, že ponúkame navigácie od slovenských dodávateľov s dvojročnou zárukou (výmena kus za kus).
Napríklad TVSAT Nitra, TSS Group.
Lacnejšie sú navigácie s windowsom. Osobne v dnešnej modernej dobe by som vzal jedine s Androidom, hoci sú drahšie,
majú už wifi a google play. Aj pre Ceed je už 8-palcová.
Odvážlivci si môžete objednať sami z Číny, cena sa pohybuje cca 350 €(Windows) a viac. Cúvacia kamera plusmínus 50-60 €.

To Babar:
Fleet zľava na lekára je 12% z cenníkovej ceny.
Fleet zľava sa nedá kombinovať s financovaním bez navýšenia.
Na otázky 1.,2.,3., si odpovedzte po skúšobnej jazde. Ja sa snažím dať zákazníkom dostatok času na vyskúšanie.
Mne vyhovuje obyčajné rádio, kameru treba udržiavať čistú, ak chcete niečo vidieť.

Edit:
Zabudol som sa vyjadriť k výbavám.
Doplatili sme na koncernovú politiku šetrenia. Ale stále platí, že vieme dodať hocičo, podľa želania zákazníka.
Napríklad nedávno - Amber výbava na 15-palcových plecháčoch s automatickou klímou, koženým volantom, BT, tempomat atď,.
Jediná podmienka je odber minimálne 6 kusov.
ED 1.6 CVVT automat / JD SW 1.6 GDI automat / JD FL 1.4 CVVT / CD 1.4 T-GDi/ Proceed 1.4 T-GDi / XCeed 1.5 T-GDi Gold / Xceed 1.5 T-GDi GT-Line a Proceed GT
MP1 Muž
Fanda vozů Kia
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

Kia XCeed (2023)
18000 km @ 6.5 l/100km

Příspěvekod Babar » 31.12.2015 23:24

Ďakujem za odpovede.

Vyzerá to tak, že zoberieme silver. Vizuálne veci neriešim. Kolesá - aj tak dokúpim na leto elektrony. Zadné okná som použil za posledných 5 rokov iba keď som sa pomýlil. Vyhrievanie človek v poslednej dobe využije tak dva týždne v roku. Bude mi chýbať iba lepšie rádio a možno zadné senzory, ale ak mi to bude veľmi vadiť, tak to dokúpim.
Budúci týždeň by sme to chceli doriešiť. Dám potom vedieť.
Babar Neuvedeno
Nováček

Příspěvekod Babar » 11.01.2016 20:26

No tak sme nakoniec objednali 1,6GDI v gold výbave. :thu:
Babar Neuvedeno
Nováček

Příspěvekod Fraycorbs » 12.01.2016 07:46

Gratulujem. Presne to iste som objednal minuly tyzden ja. :drink:
Kia Ceed_SW 1.6 GDi Gold
Fraycorbs Neuvedeno
Nováček

Zpět na Elektronika