Tempomat - da sa nechat defaultne aktivny?

Vše kolem elektroinstalace a elektronických prvků.

Tempomat - da sa nechat defaultne aktivny?

Příspěvekod branik80 » 28.05.2014 22:28

Ahoj, kupil som nedavno jazdenu Kiu a nie je mi uplne prijemne, ze musim tempomat po kazdom nastartovani najprv manualne zapnut a potom nastavit set. Zbytocne klikanie naviac. Bol som zvyknuty zo skodovky ze do toho lavym ukazovakom frnknem a ide to. Tu musim pravou rukou na volant, sklopit zrak na volant kym nahmatam spravne tlacitko, a druhe tlacitko - SET. Zda sa to ako banalita ale pouzivam tempomat kazdu chvilu. Uz ked ho nemam ergonomicky pod lavou rukou (pravacka je samozrejme 90% casu na radiacej pake), tak aspon keby sa furt nevypinal. Neviete ci sa to da nejak nastavit?
dik..
branik80 Neuvedeno
Nováček
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

• Finanční podpora Kia-Club.org
    CZ: Číslo účtu / kód banky: 2600362987/2010
    SK: Příkaz zadejte jako SEPA platbu (nikoliv jako platbu do zahraničí). Pro SEPA platbu je potřeba zadat číslo účtu ve formátu IBAN. IBAN: CZ9220100000002600362987 , BIC/SWIFT: FIOBCZPPXXX

Re: Tempomat - da sa nechat defaultne aktivny?

Příspěvekod spd001 » 29.05.2014 17:47

je to sila zvyku, tiez som bol silno zvyknuty na OII tempomat no ja osobne som sa s tymto tempomatom spriaznil cestou domov z predajne a to som ani nevedel co je na co.je pravda ze mohli radsej spravit zvlast multipacku namiesto 5 gombikov, no pre mna je to jednoduche tuknem do laveho tuknem do praveho a rychlost zaaretovana.pochybujem ze ti niekto zmeni fabricke nadstavenie v riadacej jednotke tempomatu ale nevylucujem to su rozny maniaci :thu:
Obrázek cee´d_SW 1.6 GDI FIFA World Cup Edition
spd001 Muž
Fanda vozů Kia
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

Sponzor (1)

Kia cee'd SW II (2014)
120000 km @ 7 l/100km

Re: Tempomat - da sa nechat defaultne aktivny?

Příspěvekod martin83 » 29.06.2014 18:51

Nastavit sa da tak, ze po nastartovani auta zapni packu tempomatu, neskor ked potrebujes konstantnu rychlost zmackni SET packu nadol, da sa s nou pridavat alebo uberat rychlost, ked potrebujes pribrzdit alebo pridat, nevypinaj tempomat, ale stlac len brdovy pedal, alebo vyradit rychlost, alebo preradit na iny stupen, neskor ked budes potrebovat konstantnu rychlost opet stlacit len tlacitko SET
KIA CEED SW 2014 1,4 CVVT GOLD
martin83 Muž
Uživatel fóra

Kia cee'd SW (2014)
22300 km @ 6.9 l/100km

Zpět na Elektronika