Montáž CB radiostanice

Vše kolem elektroinstalace a elektronických prvků.

Montáž CB radiostanice

Příspěvekod pavel n » 03.01.2009 15:47

Nemáte někdo tip kam namontovat CB radiostanici u SW? Na Feldě jsem jí měl pod rádiem, ale tady to je problém. Anténu dám magnetickou, konzultoval jsem provrtání střechy s více prodejci a pokaždé dostal jinou odpověď ohledně záruky na karosériii. Díky

P.S při annoncovaném zvýšeném počtu četníků na silnici, je to docela dobrá věcička :cool: :cool: a když nevíte kudy kam, tak se většinou dočkáte nápovědy z éteru (navigaci jsem ještě nezkoušel)
pavel n Neuvedeno
Uživatel fóra
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

• Finanční podpora Kia-Club.org
    CZ: Číslo účtu / kód banky: 2600362987/2010
    SK: Příkaz zadejte jako SEPA platbu (nikoliv jako platbu do zahraničí). Pro SEPA platbu je potřeba zadat číslo účtu ve formátu IBAN. IBAN: CZ9220100000002600362987 , BIC/SWIFT: FIOBCZPPXXX

Příspěvekod Beda » 03.01.2009 17:07

Pocitej s tim, ze pokavad by sis to delal sam, tak s uplatnenim zaruky na proreziveni apod. bude mit problemy asi u kazdeho prodejce ci importera, kde by jsi to reklamoval. Pokavad si to nechas udelat primo v servisu, tak je to na vztahu daneho servisu s importerem a nasledne importera s vyrobcem. Vzdy totiz importer ve finale reklamuje u vyrobce a ten muze reklamaci zamitnout z toho duvodu, ze at uz profesionalni montazi nejakeho zarizeni doslo k zasadnimu poruseni jimi dodavane soucasti, a proto reklamaci zamitnou :!:
cee'd (2007), Hyundai Santa Fe II (2007), Sorento II (2010), Sorento II (2013), cee'd GT II (2017), Sorento IV (2021), Stinger (2017), Sportage IV (2017), Sorento III (2018)
Beda Muž
Administrátor
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

1. sraz Kia-Club.org (1) 2. sraz Kia-Club.org (1) 3. sraz Kia-Club.org (1) Mogul Safety Cup 2009 (1) 4. sraz Kia-Club.org (1) 5. sraz Kia-Club.org (1) 6. sraz Kia-Club.org (1) 7. sraz Kia-Club.org (1) 8. sraz Kia-Club.org (1)
9. sraz Kia-Club.org (1) 10. sraz Kia-Club.org (1) 11. sraz Kia-Club.org (1) 12. sraz Kia-Club.org (1) 13. sraz Kia-Club.org (1) 14. sraz Kia-Club.org (1) 15. sraz Kia-Club.org (1) 16. sraz Kia-Club.org (1) 17. sraz Kia-Club.org (1)
18. sraz Kia-Club.org (1) 10. výročí Kia Clubu (1) 19. sraz Kia-Club.org (1) 20. sraz Kia-Club.org (1) 21. sraz Kia-Club.org (1) 22. sraz Kia-Club.org (1) 23. sraz Kia-Club.org (1) 24. sraz Kia-Club.org (1) 25. sraz Kia-Club.org (1)
26. sraz Kia-Club.org (1) 27. sraz Kia-Club.org (1) 28. sraz Kia-Club.org (1) Osobnost klubu (1) Organizátor srazu (3)

Kia Stinger (2017)
86000 km @ 10.2 l/100km

Příspěvekod emann » 03.01.2009 17:21

ja jsem ji měl jen tak položenou na sedačce není to to pravé ořechové ale když jsem ji nepotřeboval tak byla v kufru,používal jsem magnet. anténu a napájení přes zásuvku tak abych nezasahoval do el.instalace,hodně mi pomohla.
emann Muž
Přispěvatel fóra
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

Kia cee'd SW (2007)
111400 km @ 5.4 l/100km

Příspěvekod pavel n » 04.01.2009 15:08

Díky, s tou zárukou mi to bylo jasný že musim u autorizovanáho servisu, ale stejně každej povídal něco jinýho... Napájení přez zásuvku by mohlo bejt dobrej nápad. Díky
pavel n Neuvedeno
Uživatel fóra
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

Příspěvekod Berka » 04.01.2009 15:19

Do přihrádky pod ovládáním topení se asi klasické CB nevejde, ale třeba Allamat 294 měla menší rozměry a mohla by se tam vejít. Napájení přes zapalovač je asi nejlepší řešení a anténu bych zvolil magnetku z mnoha důvodů. Na místo kam bych ji umístil bych nechal nalepit průhlednou samolepku o průměru magnetu aby nedošlo k poškození laku. Samolepku ti vyříznou v každé firmě kde dělají potisky na auta.
Subaru Outback 2.5i Executive
Renault Megane Grandtour GT 1.6 TCE EDC 151kw - prodáno
ceed II 1.6 GDI FIFA 99kw - prodáno
ceed SW 1.6 CRDi 85kw - prodáno
Berka Muž
KIA Family

4. sraz Kia-Club.org (1) 6. sraz Kia-Club.org (1) 11. sraz Kia-Club.org (1) 14. sraz Kia-Club.org (1)

Subaru Outback V (2018)
0 km @ 0 l/100km

Příspěvekod pavel n » 04.01.2009 15:32

Nějakou Allamatku mám doma, jen číslo si nevzpomenu, tak to nanečisto zkusim a uvidíme. Magnetická anténa to vyhraje a ta samolepka je dobrej nápad a pravda je že by mě nenapadla.
pavel n Neuvedeno
Uživatel fóra

Příspěvekod bob17 » 04.01.2009 17:08

Taky si myslím, že magnetka to jistí. Kabel skřípnout do okna a jede se. Hodně jsme toho takhle s Formelou najezdili. Teď už CB nemám, zbyla mi doma jen ručka (Dragon), možná by nebylo na škodu dodělat si napájení z auta a pro sichr ji s sebou vozit...
bob17 Neuvedeno
Přispěvatel fóra

Kia cee'd SW (2008)
21000 km @ 5.9 l/100km

Příspěvekod pavel n » 05.01.2009 07:32

Mám pocit že na parkovišti v Rudný to měli běžně k dokoupení. Maj i obchod na netu, tak možná podívat.
pavel n Neuvedeno
Uživatel fóra

Příspěvekod pavel n » 18.06.2009 00:16

Tak cestou na sraz v Hluku namontováno - držák na levo pod volant, napájení napevno, magnetku na střechu a už to chrčíííí.
pavel n Neuvedeno
Uživatel fóra

Příspěvekod LUK&sail.cz » 19.06.2009 15:18

možná budu vypadat jako lama ale jak to funguje ? ta CB vysílačka, k čemu se to hodi?
LUK&sail.cz Neuvedeno
Nováček

Příspěvekod Axel » 19.06.2009 15:23

v podstatě je to vysílačka, naladíš kanál (už si nepamatuju který se používá nejvíc) a povídáš si s ostatníma. Když je jede např. parta z Kia clubu na sraz tak si naladí společný kanál a můžou spolu během jízdy mluvit (navigovat se, nebo jen tak mluvit o holkách :D )

např. kamion si bez cb nedokážu představit, ty si třeba říkaj jaký je kde počasí nebo kde jsou policejní kontroly atd...samo maj lepší antény a maj větší dosah signálu taky záleží i na počasí, např. když jsem ho ještě měl tak při bouřce jsem si z Dc pokecal i s Libercem :)

jinak ještě to můžes vidět v taxíkách, policajti, hasiči, záchranka atd...
Fandím:
Moto GP
Tým: Ducati Marlboro Team; Jezdec: Casey Stoner (samo na prvním místě jsou naši jezdci :) )

Formule F1
Tým: Scuderia Ferrari Marlboro; Jezdec: Felipe Massa
Axel Muž
Fanda vozů Kia

5. sraz Kia-Club.org (1) Organizátor srazu (1)

Kia cee'd SW (2008)
34000 km @ 7.6 l/100km

Příspěvekod Hurdis » 19.06.2009 18:36

pavel n píše:Tak cestou na sraz v Hluku namontováno - držák na levo pod volant, napájení napevno, magnetku na střechu a už to chrčíííí.

Bylo by možné dát foto umístění? Taky už jsem řešil "kam s ní", hlavně kvůli pytlům. V Kie poradili pod sedačku, což je nesmysl.
Kia Cee´d CRDi - 82 000 km
Š Octavia II TDi
Š Rapid 136 (2 ks)
a další..
Hurdis Neuvedeno
Uživatel fóra

Příspěvekod pavel n » 21.06.2009 21:45

Fotku dodám, neni problém. Mám jí nově pár dní a na skrytý radary to nemá chybu : a kolik to ušetřilo peněz v bejvalejcj autech P Obecně platí že čim delší anténa, tím lepší signál, nové CB se dají pořídit kolem 2 000 Kč a nejlepší info podá Bruczoun - ten je vařenej rádioamatér a pak ještě jeden kolega, ale jeho jméno si nepamatuji (tímto se mu zároveň omlouvám)
pavel n Neuvedeno
Uživatel fóra

Příspěvekod Hurdis » 21.06.2009 22:05

pavel n píše:Fotku dodám, neni problém. Mám jí nově pár dní a na skrytý radary to nemá chybu : a kolik to ušetřilo peněz v bejvalejcj autech P Obecně platí že čim delší anténa, tím lepší signál, nové CB se dají pořídit kolem 2 000 Kč a nejlepší info podá Bruczoun - ten je vařenej rádioamatér a pak ještě jeden kolega, ale jeho jméno si nepamatuji (tímto se mu zároveň omlouvám)

Nákup nových mě nezajímá. Spíš bych chtěl vědět kam s touhle mrchou, aby to posádce v případě nehody nerozbilo hlavu.
Případně to nechám na příští 4. gančku, ať si chlapci v servisu poradí, stejně nemají co dělat.
Obrázek
Kia Cee´d CRDi - 82 000 km
Š Octavia II TDi
Š Rapid 136 (2 ks)
a další..
Hurdis Neuvedeno
Uživatel fóra

Příspěvekod pavel n » 21.06.2009 23:36

Jediný místo kam to šlo dát na držačku, bylo vlevo pod volantem, vedle dveří. Zítra když dostanu k autu, tak pošlu fotku.
pavel n Neuvedeno
Uživatel fóra

Další

Zpět na Elektronika