Důležité upozornění

:!: Nově je možno si pořídit klubové podložky RZ/SPZ :!:

Více se dozvíte zde https://www.kia-club.org/viewtopic.php?p=195579#p195579

Zadni denni sviceni

Vše kolem elektroinstalace a elektronických prvků.

Re: Zadni denni sviceni

Příspěvekod drystone » 16.07.2019 18:03

Takže něco k tématu, od technika z autorizovaného servisu KIA jsem se dozvěděl, že naprogramování světel nelze udělat. Ono vlastně nejde upravit naprogramováním zřejmě vůbec nic (buď neumí, nebo nechtějí), chtěl jsem ubrat trochu otravného upozorňování pípíním - nelze, automatické dovírání oken - nelze. Je to škoda když u některý značek auto trochu přizpůsobit jde, protože tady pokud vás auto nějakou blbostí štve, tak bude štvát po celou dobu vlastnění, pokud se tedy nenajde nějaký jiný neoficiální způsob.
KIA Ceed SW II, 1.6 GDI 99 kW, Exclusive (2013)
drystone Muž
Uživatel fóra
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

Kia cee'd SW II (2013)
260000 km @ 6.3 l/100km

• Finanční podpora Kia-Club.org
    CZ: Číslo účtu / kód banky: 2600362987/2010
    SK: Příkaz zadejte jako SEPA platbu (nikoliv jako platbu do zahraničí). Pro SEPA platbu je potřeba zadat číslo účtu ve formátu IBAN. IBAN: CZ9220100000002600362987 , BIC/SWIFT: FIOBCZPPXXX

Příspěvekod Karensky » 26.07.2019 18:58

Sanchez píše:Presne, diky za potvrdenie.
Kto jazdi na parkovacky teraz?

Klidně se přiznám, že to mám otočené na parkovačky pořád a mám klid. V Berlíně je asi tisíc tunelů.....Ano, není idální jezdit na parkovačky v podstatě, ale denní svícení je intenzivní....Dokonce už sem to probíral s policajty místními a ti jsou v pohodě...je mě vidět zepředu i zezadu na rozdíl od mnoha střelců.....
Kia Xceed GT line 1,5 benzin rv2023
Kia Ceed SW 1,6 Crdi 100kW rv2017
Karensky Muž
Uživatel fóra

Kia XCeed (2023)
11000 km @ 6.3 l/100km

Příspěvekod Mirse » 03.08.2019 12:11

Já na ně pokud není vyloženě jasný sluneční den jezdím taky ...
KIA Ceed SW MY2024 1.5 T-GDI GPF TOP
Green Ex
10 000 km 6,2/100 km
Kia Ceed SW MY 2020 1.4 T-GDI GPF TOP - prodáno
Kia Ceed SW MY 2016 1.6 GDI Exlusive - prodáno
Mirse Muž
KIA Family
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

18. sraz Kia-Club.org (1) 10. výročí Kia Clubu (1) 19. sraz Kia-Club.org (1) 20. sraz Kia-Club.org (1) 22. sraz Kia-Club.org (1) 23. sraz Kia-Club.org (1) 24. sraz Kia-Club.org (1) 25. sraz Kia-Club.org (1) 27. sraz Kia-Club.org (1)
29. sraz Kia-Club.org (1) Sponzor (10) TOP sponzor (2) Nejvzdálenější účastník srazu (3) Organizátor srazu (2)

Kia cee'd SW (2024)
10000 km @ 6.2 l/100km

Příspěvekod Yelliman » 03.08.2019 18:12

Možno aj preto tak robia, že pokiaľ sú zapnuté stretávacie svetlá, tak sa už automaticky zapína aj prisvecovanie do zákrut, čím už zbytočne aktivuješ ďalšie žiarovky.

Navyše ak zapnem manuálne stretávacie svetlá tak sa mi podsvietenie prístrojovky prepne na nočný režim, teda sa stlmí jeho jas a aby som to skorigoval, tak ho musím opätovne pridať tlačítkom nastavenia jasu.
Následne ak vonku skutočne nastane tma, tak to musím zasa tlačítkom jasu uberať, lebo ísť v temnej noci s podsvietením prístrojovky na 100% je čistý masochizmus.

Navyše čo pozorujem, tak cez deň svietia oveľa jasnejšie vpredu plne rozsvietené LED diódy ako len polovica LED diód + stretávacie svetlá. A to tam mám osadené žiarovky: "Osram H7 Night Breaker Laser Next Generation +150 %".

Napriek tomu nejazdím so zapnutými parkovačkami. Cez deň mám prepínač svetiel tvrdo v polohe "0", pri zníženej viditeľnosti dávam do polohy "stretávacie svetlá".
Na tú polohu "AUTO" som si nejako nezvykol, zapaľuje mi to stretávačky v garáži a tak isto to s nimi "bliká" skoro ráno a neskoro popoludní na rozhraní dňa, stačí len vbehnúť do úzkej uličky, riedkeho lesa alebo zastať na križovatke za kamiónom.

Keby sa to dalo nejako *rozumne urobiť, tak si tie zadné svetlá tiež nechám aktivovať odborníkom v servise.

*rozumne = nie servisný zásah za 100,-€
KIA Ceed SW 1.6 GDi (r.v. 2018)
Yelliman Muž
Uživatel fóra
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

Kia cee'd SW II (2018)
64400 km @ 6.3 l/100km

Příspěvekod MP1 » 03.08.2019 18:23

Yelliman píše:Na tú polohu "AUTO" som si nejako nezvykol, zapaľuje mi to stretávačky v garáži

Dá sa to vypnúť v nastaveniach palubného počítača.
ED 1.6 CVVT automat / JD SW 1.6 GDI automat / JD FL 1.4 CVVT / CD 1.4 T-GDi/ Proceed 1.4 T-GDi / XCeed 1.5 T-GDi Gold / Xceed 1.5 T-GDi GT-Line a Proceed GT
MP1 Muž
Fanda vozů Kia
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

Kia XCeed (2023)
18000 km @ 6.5 l/100km

Příspěvekod Karensky » 03.08.2019 18:49

Yelliman píše:Možno aj preto tak robia, že pokiaľ sú zapnuté stretávacie svetlá, tak sa už automaticky zapína aj prisvecovanie do zákrut, čím už zbytočne aktivuješ ďalšie žiarovky.

Navyše ak zapnem manuálne stretávacie svetlá tak sa mi podsvietenie prístrojovky prepne na nočný režim, teda sa stlmí jeho jas a aby som to skorigoval, tak ho musím opätovne pridať tlačítkom nastavenia jasu.
Následne ak vonku skutočne nastane tma, tak to musím zasa tlačítkom jasu uberať, lebo ísť v temnej noci s podsvietením prístrojovky na 100% je čistý masochizmus.

Navyše čo pozorujem, tak cez deň svietia oveľa jasnejšie vpredu plne rozsvietené LED diódy ako len polovica LED diód + stretávacie svetlá. A to tam mám osadené žiarovky: "Osram H7 Night Breaker Laser Next Generation +150 %".

Napriek tomu nejazdím so zapnutými parkovačkami. Cez deň mám prepínač svetiel tvrdo v polohe "0", pri zníženej viditeľnosti dávam do polohy "stretávacie svetlá".
Na tú polohu "AUTO" som si nejako nezvykol, zapaľuje mi to stretávačky v garáži a tak isto to s nimi "bliká" skoro ráno a neskoro popoludní na rozhraní dňa, stačí len vbehnúť do úzkej uličky, riedkeho lesa alebo zastať na križovatke za kamiónom.

Keby sa to dalo nejako *rozumne urobiť, tak si tie zadné svetlá tiež nechám aktivovať odborníkom v servise.

*rozumne = nie servisný zásah za 100,-€

Já režim auto nemám na Kia. Kdybych ho měl asi by mi to stačilo. Ale znám jednoho šikovného borce co dělá češtiny do aut, aktualizace map atd.... Zkusím se ho v pondělí zeptat protože nikoho šikovnějšího neznám i když primárně dělá VW group auta.
A jinak dotaz, ty žárovky nightbreaker zvažuji taky. Jsou opravdu výrazně lepší?
Karensky Muž
Uživatel fóra

Kia XCeed (2023)
11000 km @ 6.3 l/100km

Příspěvekod snike » 03.08.2019 19:09

@Karensky: Osram Nightbreaker Laser NG jsou ze zarovek ktere jsou schvalene pro provoz na pozemnich komunikaci asi nejlepsi. Jen pocitej s tim, ze je to na ukor zivotnosti. Mam je ve Sportagi a v patek mi zrovna jedna zarovka praskla po necelyvh 10 mesicich pouzivani.
KIA Sportage MY25 TOP 1.6 T-GDI GPF 4x2 MHEV 7DCT 118 kW bílá Cassa (WD) 20.999 km ... Kanec klubuObrázek
snike Muž
Moderátor
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

2. sraz Kia-Club.org (1) 3. sraz Kia-Club.org (1) Mogul Safety Cup 2009 (1) 4. sraz Kia-Club.org (1) 5. sraz Kia-Club.org (1) 6. sraz Kia-Club.org (1) 7. sraz Kia-Club.org (1) 8. sraz Kia-Club.org (1) 9. sraz Kia-Club.org (1)
10. sraz Kia-Club.org (1) 11. sraz Kia-Club.org (1) 12. sraz Kia-Club.org (1) 13. sraz Kia-Club.org (1) 14. sraz Kia-Club.org (1) 15. sraz Kia-Club.org (1) 16. sraz Kia-Club.org (1) 17. sraz Kia-Club.org (1) 18. sraz Kia-Club.org (1)
10. výročí Kia Clubu (1) 19. sraz Kia-Club.org (1) 20. sraz Kia-Club.org (1) 21. sraz Kia-Club.org (1) 22. sraz Kia-Club.org (1) 23. sraz Kia-Club.org (1) 24. sraz Kia-Club.org (1) 25. sraz Kia-Club.org (1) 26. sraz Kia-Club.org (1)
27. sraz Kia-Club.org (1) 28. sraz Kia-Club.org (1) 29. sraz Kia-Club.org (1) 1. místo (1) 2. místo (1) Osobnost klubu (1) Organizátor srazu (26)

Kia Sportage V (2025)
20999 km @ 0 l/100km

Příspěvekod Yelliman » 03.08.2019 19:22

MP1 píše:
Yelliman píše:Na tú polohu "AUTO" som si nejako nezvykol, zapaľuje mi to stretávačky v garáži

Dá sa to vypnúť v nastaveniach palubného počítača.

Ty asi myslíš tú funkciu, že pri odomknutí auta diaľkovým ovládačom za ti zapália stretávacie svetlá na niekoľko minút?
To áno, to som vypol v MENU hneď ešte v deň keď som kúpil nové auto, lebo som nepochopil zmysel tejto "funkcie"(?) Navyše v zime pri takých -15°C vonku mi to príjde aj celkom nerozumné pre autobaterku.

Ale ja som myslel to, že keď ráno naštartujem auto v garáži a pokiaľ s ním vycúvam (cca. 30 sec) tak sa zbytočne zapnú stretávačky a to isté popoludní keď auto parkujem do garáži.
Idem mi len o to, že sa zbytočne na krátku dobu žhavia vlákna žiaroviek a znižuje sa ich životnosť.
Tieto žiarovky so zvýšenou svietivosťou sú dosť citlivé na otrasy a zvlášť vtedy keď ešte vlákno nie je dostatočne nažhavené. Takže ak ich chceš zničiť, tak ich zapni a hneď prejdi po nejakej terénnej nerovnosti :D
KIA Ceed SW 1.6 GDi (r.v. 2018)
Yelliman Muž
Uživatel fóra
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

Kia cee'd SW II (2018)
64400 km @ 6.3 l/100km

Příspěvekod MP1 » 03.08.2019 20:02

Maš pravdu so svetlami, toto sa deaktivovať nedá.
Ja chodím málo v noci.
Preto chodím nonstop na parkovačky. Aj kvôli garáži. Tiež parkujem v garáži.
Aj na Ceede JD, čo máš, to funguje tak isto ako na CD. V polohe "parkovačky" svietia po naštartovaní vpredu cenné svetlá, po vypnutí motora svietia ako parkovačky.
ED 1.6 CVVT automat / JD SW 1.6 GDI automat / JD FL 1.4 CVVT / CD 1.4 T-GDi/ Proceed 1.4 T-GDi / XCeed 1.5 T-GDi Gold / Xceed 1.5 T-GDi GT-Line a Proceed GT
MP1 Muž
Fanda vozů Kia

Kia XCeed (2023)
18000 km @ 6.5 l/100km

Příspěvekod Karens » 03.08.2019 21:53

Yelliman píše:Ty asi myslíš tú funkciu, že pri odomknutí auta diaľkovým ovládačom za ti zapália stretávacie svetlá na niekoľko minút?
To áno, to som vypol v MENU hneď ešte v deň keď som kúpil nové auto, lebo som nepochopil zmysel tejto "funkcie"(?)

U VAG sa tieto funkcie volajú Coming Home a Leaving Home a myslím, že celkom vystihujú ich zmysel.
Karens Neuvedeno
Fanda vozů Kia

AKTUÁLNĚ MÁ BAN

Příspěvekod Jessrie » 04.08.2019 08:27

Inak k tym ziarovkam, na poslednom aute som mal OSRAM NIGHT BREAKER LASER+ a absolutna spokojnost, aj mi vydrzali az do predaja auta. Ale pocul som, ze PHILIPS X-TREME VISION su este o cosi lepsie - nemam otestovane, ale hodlam ich casom dat na moju KIU ked sa mi nejaka ziarovka odpali... Mozno aj skor.
KIA CEED III 1,4 MPI Silver /CSS + SilverPack/ r.2019
Jessrie Muž
Uživatel fóra

Kia Ceed III (2019)
0 km @ 0 l/100km

Příspěvekod buko1 » 04.08.2019 10:49

Yelliman píše:Ty asi myslíš tú funkciu, že pri odomknutí auta diaľkovým ovládačom za ti zapália stretávacie svetlá na niekoľko minút?
To áno, to som vypol v MENU hneď ešte v deň keď som kúpil nové auto, lebo som nepochopil zmysel tejto "funkcie"(?)

V manuáli je predsa napísané, ako sa táto funkcia volá. Z názvu "UVÍTACIA funkcia..." zmysel nevyplýva? Ja osobne som rád, keď mi auto osvetlí priestor po ktorom k nemu idem a rovnako keď od neho odchádzam k domu. Parkovať v garáži, tak mi je to jedno, ale pri parkovaní vonku docela užitočné (len treba parkovať čumákom k príchodu a odchodu, nie naopak, nakoľko zadné svetlá osvetľujú priestor podstatne menej ako predné).

Čo sa týka tejto funkcie v zime - to by mohlo robiť problém pred 30 rokmi, alebo, ak je v aute riadne stará batéria. Na starom RIO som 11 rokov vždy štartoval so zapnutými svetlami a k dnešnému dňu som zlikvidoval až druhú batériu (tú druhú ani nie tým štartovaním so svetlami, ale tým, že po rokoch sa z z RIO stalo druhé auto v domácnosti a celú zimu a väčšinu leta stálo, čo sa na stave batérie prejavilo) . Carens mám s touto funkciou a aktívne ju používam za dve zimy som si nevšimol žiaden problém pri štartovaní - parkujem vonku a na Kysuciach mrznúť dokáže. A či mi batéria vydrží 5, alebo 6 rokov neriešim, pretože na jej životnosť má dosť veľký vplyv nielen používanie, ale aj konkrétna značka, či dokonca kus. Rovnaký typ niekomu vydrží bez údržby a aj 7 rokov a niekomu odíde už po 4 rokoch, aj keď sa o ňu stará ako o bábätko.
Naposledy upravil buko1 dne 04.08.2019 13:57, celkově upraveno 1
Obrázek Rio Sporty 1,4 16V 71 kW (2008)
Obrázek
Obrázek Carens Platinum + Platinum Pack 1,6GDI 99KW (MY2018)
Obrázek
buko1 Muž
Fanda vozů Kia
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

19. sraz Kia-Club.org (1)

Kia Carens IV (2018)
89053 km @ 7.2 l/100km

Příspěvekod Mirse » 05.08.2019 09:04

Sanchez píše:Ale nechapem potom, preco radsej nejazdite so zapnutymi stretavacimi svetlami, aby ste vzadu svietili?
Radsej budete zakon vedome porusovat :shock:

Ci je problem v cene ziarovky? Ine logicke dovody mi nenapadaju.
Diky

Logický důvod je ten, že přední LED žárovky stále svítí jako denní a těmi zadními jen zvyšuji bezpečnost provozu, u nových aut se to začalo dělat přesně z těchto důvodů ..., to je vše co k tomu chci dodat
KIA Ceed SW MY2024 1.5 T-GDI GPF TOP
Green Ex
10 000 km 6,2/100 km
Kia Ceed SW MY 2020 1.4 T-GDI GPF TOP - prodáno
Kia Ceed SW MY 2016 1.6 GDI Exlusive - prodáno
Mirse Muž
KIA Family
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

18. sraz Kia-Club.org (1) 10. výročí Kia Clubu (1) 19. sraz Kia-Club.org (1) 20. sraz Kia-Club.org (1) 22. sraz Kia-Club.org (1) 23. sraz Kia-Club.org (1) 24. sraz Kia-Club.org (1) 25. sraz Kia-Club.org (1) 27. sraz Kia-Club.org (1)
29. sraz Kia-Club.org (1) Sponzor (10) TOP sponzor (2) Nejvzdálenější účastník srazu (3) Organizátor srazu (2)

Kia cee'd SW (2024)
10000 km @ 6.2 l/100km

Příspěvekod Karensky » 06.08.2019 08:00

Přesně jak píše Mirse. Plním denní svícení a jsem vidět i zezadu lépe. A obecně přes den jsou ty LEDky chvílemi i výraznější než klasické žárovky. Navíc ušetřím hlavní světlomety, hlavně pokud tam mám třeba nasazené výkonnější žárovky, ale s nižší životností. Ano, očekávám komentář že když sem si pořídil opici tak bych měl mít i na banány...Ano na žárovky prachy mám, ale je opruz je měnit zbytečně. Primárně je důležité z čeho ta potřeba vznikla.....Vymysleli denní svícení, OK beru. Akceptovala se varianta denního svícení pomocí přídavných ( případně denní - obrysové ) LED vpředu, ale vzadu se to neřešilo. Zčásti je to řešeno u nových aut automatickým režimem, ale u mnoha aut svítí předek a budíky čímž mnoho řidičů a řidiček získává pocit, že svítí....a nepostřehnou že se setmělo a nechápou proč na ně lidi blikají.....
A hlavně, jak rád říkám, žádné opatření nepřekoná vrozenou debilitu některých lidí...............Sorry pokud tím nějakého debila urážím 8-)
Karensky Muž
Uživatel fóra

Kia XCeed (2023)
11000 km @ 6.3 l/100km

Příspěvekod olin » 06.08.2019 08:16

:thu: :thu: :thu:
Obrázek Ceed SW III MY2020, 1.4 T-GDi, 103 kW, TOP Obrázeknajeto >20000 km a něco i nacouváno
Ceed SW II 1.6 GDi, 99 kW Comfort+
Ceed SW 1.4 CVVT, 80 kW Comfort+
olin Muž
KIA Family
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

Mogul Safety Cup 2009 (1) 6. sraz Kia-Club.org (1) 7. sraz Kia-Club.org (1) 8. sraz Kia-Club.org (1) 9. sraz Kia-Club.org (1) 10. sraz Kia-Club.org (1) 11. sraz Kia-Club.org (1) 12. sraz Kia-Club.org (1) 14. sraz Kia-Club.org (1)
16. sraz Kia-Club.org (1) 18. sraz Kia-Club.org (1) 19. sraz Kia-Club.org (1) 20. sraz Kia-Club.org (1) 22. sraz Kia-Club.org (1) 24. sraz Kia-Club.org (1) 25. sraz Kia-Club.org (1) 26. sraz Kia-Club.org (1) 29. sraz Kia-Club.org (1)
3. místo (1) Sponzor (16) TOP sponzor (3) Organizátor srazu (1)

Kia Ceed SW III (2020)
20000 km @ 5.9 l/100km

PředchozíDalší

Zpět na Elektronika