| Důležité upozornění |
|---|
|
Více se dozvíte zde https://www.kia-club.org/viewtopic.php?p=195579#p195579 |

Sanchez píše:Presne, diky za potvrdenie.
Kto jazdi na parkovacky teraz?

Yelliman píše:Na tú polohu "AUTO" som si nejako nezvykol, zapaľuje mi to stretávačky v garáži

Yelliman píše:Možno aj preto tak robia, že pokiaľ sú zapnuté stretávacie svetlá, tak sa už automaticky zapína aj prisvecovanie do zákrut, čím už zbytočne aktivuješ ďalšie žiarovky.
Navyše ak zapnem manuálne stretávacie svetlá tak sa mi podsvietenie prístrojovky prepne na nočný režim, teda sa stlmí jeho jas a aby som to skorigoval, tak ho musím opätovne pridať tlačítkom nastavenia jasu.
Následne ak vonku skutočne nastane tma, tak to musím zasa tlačítkom jasu uberať, lebo ísť v temnej noci s podsvietením prístrojovky na 100% je čistý masochizmus.
Navyše čo pozorujem, tak cez deň svietia oveľa jasnejšie vpredu plne rozsvietené LED diódy ako len polovica LED diód + stretávacie svetlá. A to tam mám osadené žiarovky: "Osram H7 Night Breaker Laser Next Generation +150 %".
Napriek tomu nejazdím so zapnutými parkovačkami. Cez deň mám prepínač svetiel tvrdo v polohe "0", pri zníženej viditeľnosti dávam do polohy "stretávacie svetlá".
Na tú polohu "AUTO" som si nejako nezvykol, zapaľuje mi to stretávačky v garáži a tak isto to s nimi "bliká" skoro ráno a neskoro popoludní na rozhraní dňa, stačí len vbehnúť do úzkej uličky, riedkeho lesa alebo zastať na križovatke za kamiónom.
Keby sa to dalo nejako *rozumne urobiť, tak si tie zadné svetlá tiež nechám aktivovať odborníkom v servise.
*rozumne = nie servisný zásah za 100,-€

MP1 píše:Yelliman píše:Na tú polohu "AUTO" som si nejako nezvykol, zapaľuje mi to stretávačky v garáži
Dá sa to vypnúť v nastaveniach palubného počítača.

Yelliman píše:Ty asi myslíš tú funkciu, že pri odomknutí auta diaľkovým ovládačom za ti zapália stretávacie svetlá na niekoľko minút?
To áno, to som vypol v MENU hneď ešte v deň keď som kúpil nové auto, lebo som nepochopil zmysel tejto "funkcie"(?)

Yelliman píše:Ty asi myslíš tú funkciu, že pri odomknutí auta diaľkovým ovládačom za ti zapália stretávacie svetlá na niekoľko minút?
To áno, to som vypol v MENU hneď ešte v deň keď som kúpil nové auto, lebo som nepochopil zmysel tejto "funkcie"(?)

Sanchez píše:Ale nechapem potom, preco radsej nejazdite so zapnutymi stretavacimi svetlami, aby ste vzadu svietili?
Radsej budete zakon vedome porusovat![]()
Ci je problem v cene ziarovky? Ine logicke dovody mi nenapadaju.
Diky

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé