Osvetlenie interiéru a batožinového priestoru.

Vše kolem elektroinstalace a elektronických prvků.

• Finanční podpora Kia-Club.org
    CZ: Číslo účtu / kód banky: 2600362987/2010
    SK: Příkaz zadejte jako SEPA platbu (nikoliv jako platbu do zahraničí). Pro SEPA platbu je potřeba zadat číslo účtu ve formátu IBAN. IBAN: CZ9220100000002600362987 , BIC/SWIFT: FIOBCZPPXXX

Re: Osvetlenie interiéru a batožinového priestoru.

Příspěvekod milous » 28.01.2010 12:56

Ahoj.
V tom před a posledním odkazu je použití led pásku jako denní světla.Vypadá to dobře a jednoduše - ,ale homologaci to asi nemá :? Tak nevím co na to čertíci :? :!:
KIA RIO , 1 399 ccm, 07/2007 , stříbrná metalíza.
milous Muž
Uživatel fóra
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

Příspěvekod lebka75 » 28.01.2010 13:15

jako denní světlo bych se obával to použít právě kvůli homologaci, ale jako osvětlení kufru by to mohlo splnit účel :yes:
:kia: XCeed 1.5 T-GDi Exclusive Obrázek
lebka75 Muž
Fanda vozů Kia
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

3. místo (1) Sponzor (2)

Kia XCeed (2021)
36500 km @ 7.2 l/100km

Příspěvekod marhalu » 29.03.2010 10:53

Tak jsme se o víkendu s přítulí pustili do instalace nového osvětlení v kufru. Dali jsme tam diodové pásky přilepené oboustranou lepící páskou. Jsou připojené na originál světlo.
Je to super, spousta světla. 8-)

[album]1645[/album]
[album]1646[/album]
[album]1647[/album]
[album]1648[/album]
[album]1649[/album]
prepared to sucCEED ;)
KIA Cee'd SW FL 1.6 CRDi Comfort Plus + něco navíc
marhalu Muž
Fanda vozů Kia

Kia cee'd SW (2010)
150000 km @ 5.65 l/100km

Příspěvekod lebka75 » 29.03.2010 11:12

marhalu píše:Tak jsme se o víkendu s přítulí pustili do instalace nového osvětlení v kufru. Dali jsme tam diodové pásky přilepené oboustranou lepící páskou. Jsou připojené na originál světlo.
Je to super, spousta světla. 8-)

[album]1645[/album]
[album]1646[/album]
[album]1647[/album]
[album]1648[/album]
[album]1649[/album]

mohl bys napsat přesně tip, cenu a kde si to sehnal ? Už poměrně dlouho sleduji toto téma, ale pořád ty světla nemůžu nikde sehnat a ta originál bludička je děsná
lebka75 Muž
Fanda vozů Kia

3. místo (1) Sponzor (2)

Kia XCeed (2021)
36500 km @ 7.2 l/100km

Příspěvekod marhalu » 29.03.2010 11:32

Přesně, ta bludička mě pěkně štvala. Čekal jsem až se oteplí aby jsem to udělal. Cca 2 hodky práce.

Tak tip je tohle http://www.gme.cz/cz/led-pasek-flexibilni-samolepici-3x-led-bila-5-cm-p960-111.html. Mají to v metráži. My jsme tam dali 30cm - tedy 6 dílů po 5 cm na každou stranu. Asi by stačila polovina. Diody jsou výkonové. Je to flexibilní, zalité v průhledným silikonu. konce jsou zavařený v průhledný samosmršťovací bužírce. Tu by tam k tomu měli mít taky (já už ji měl).

GME mají i na výběr různý barvy a provedení např z výkonových diod http://www.gme.cz/cz/dum-byt-kancelar/led-pasy-z-vykonovych-diod/402121263.html a nebo ze standartních http://www.gme.cz/cz/dum-byt-kancelar/led-pasy-ze-standardnich-diod/402121262.html. Buď si vybrat na internetu anebo je lepší se tam přímo zastavit a prohlídnout si to. Mají toho tam hodně :)
prepared to sucCEED ;)
marhalu Muž
Fanda vozů Kia

Kia cee'd SW (2010)
150000 km @ 5.65 l/100km

Příspěvekod lebka75 » 29.03.2010 11:46

díky moc, to je super cena, protože u nás za to chtějí zhruba jednou tolik :!:
lebka75 Muž
Fanda vozů Kia

3. místo (1) Sponzor (2)

Kia XCeed (2021)
36500 km @ 7.2 l/100km

Příspěvekod Jakub » 30.03.2010 07:47

Kia SPORTAGE IV 1.6T-GDI DCTexclusive + paket winter, bronzová metalíza MYB
Jakub Muž
Moderátor
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

2. sraz Kia-Club.org (1) 3. sraz Kia-Club.org (1) Mogul Safety Cup 2009 (1) 4. sraz Kia-Club.org (1) 5. sraz Kia-Club.org (1) 12. sraz Kia-Club.org (1) 10. výročí Kia Clubu (1) 20. sraz Kia-Club.org (1) 24. sraz Kia-Club.org (1)
Osobnost klubu (1) Organizátor srazu (5)

Kia Sportage IV (2017)
37604 km @ 7.1 l/100km

Příspěvekod nadko » 01.04.2010 15:29

marhalu píše:Přesně, ta bludička mě pěkně štvala. Čekal jsem až se oteplí aby jsem to udělal. Cca 2 hodky práce.

Tak tip je tohle http://www.gme.cz/cz/led-pasek-flexibilni-samolepici-3x-led-bila-5-cm-p960-111.html. Mají to v metráži. My jsme tam dali 30cm - tedy 6 dílů po 5 cm na každou stranu. Asi by stačila polovina. Diody jsou výkonové. Je to flexibilní, zalité v průhledným silikonu. konce jsou zavařený v průhledný samosmršťovací bužírce. Tu by tam k tomu měli mít taky (já už ji měl).

GME mají i na výběr různý barvy a provedení např z výkonových diod http://www.gme.cz/cz/dum-byt-kancelar/led-pasy-z-vykonovych-diod/402121263.html a nebo ze standartních http://www.gme.cz/cz/dum-byt-kancelar/led-pasy-ze-standardnich-diod/402121262.html. Buď si vybrat na internetu anebo je lepší se tam přímo zastavit a prohlídnout si to. Mají toho tam hodně :)

Ahoj, idem si ich kúpiť, myslím že bude stačiť 25 cm na každú stranu.
Len sa chcem spýtať, kadiaľ si viedol káble k tej protilahlej strane, cez strechu, alebo spodkom?
Pôvodné svetlo si neodpájal?
nadko Muž
Uživatel fóra

Kia cee'd SW (2009)
11000 km @ 7.5 l/100km

Příspěvekod Bostra » 01.04.2010 17:14

Moc pěkné marhalu.
Přesně o tomhle uvažuji už delší dobu. V loňském roce jsem takový pásek už málem objednával, ale když jsem se ptal prodejce zdali to vydrží i těch 14V které bývají v napětí vozu, tak mi odpověděl, že bych je radši měl zapínat jenom při vypnutém motoru. To mne trochu odradilo, protože myslet na to, že kufr mám otvírat jenom při vypnutém motoru je k ničemu :no: . Ono to nějakou dobu asi vydrží, ale domnívám se, že po pár měsících asi nějaká dioda odejde (třeba se ale pletu). Kdyby někdo tady věděl jak to ošetřit, aby těch 14V těm diodám nevadilo, tak do toho určitě taky půjdu.

;) Bostra
Bostra Muž
Přispěvatel fóra
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

Kia Sorento (2007)
85000 km @ 10 l/100km

Příspěvekod marhalu » 01.04.2010 21:24

nadko píše:Ahoj, idem si ich kúpiť, myslím že bude stačiť 25 cm na každú stranu.
Len sa chcem spýtať, kadiaľ si viedol káble k tej protilahlej strane, cez strechu, alebo spodkom?
Pôvodné svetlo si neodpájal?

25 cm bude bohate stacit. Ja tam mam 30 cm a svetla je tam rekl bych az prilis :) Kablik je vedeny za tapecem dolu pod prihradky v kufru. Sly nejlip odelat tak jsem to natahnul tudy. Svetlo jsem zatim nechal ale premyslim o tom ze vyhodim zarovku. Kabliky jsem napajel na kontakty ve svetylku.

tady je to vsecko pekne videt ...
IMG_7404_resize.JPG

IMG_7403_resize.JPG
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.
prepared to sucCEED ;)
marhalu Muž
Fanda vozů Kia

Kia cee'd SW (2010)
150000 km @ 5.65 l/100km

Příspěvekod marhalu » 01.04.2010 21:29

Bostra píše:Moc pěkné marhalu.
Přesně o tomhle uvažuji už delší dobu. V loňském roce jsem takový pásek už málem objednával, ale když jsem se ptal prodejce zdali to vydrží i těch 14V které bývají v napětí vozu, tak mi odpověděl, že bych je radši měl zapínat jenom při vypnutém motoru. To mne trochu odradilo, protože myslet na to, že kufr mám otvírat jenom při vypnutém motoru je k ničemu :no: . Ono to nějakou dobu asi vydrží, ale domnívám se, že po pár měsících asi nějaká dioda odejde (třeba se ale pletu). Kdyby někdo tady věděl jak to ošetřit, aby těch 14V těm diodám nevadilo, tak do toho určitě taky půjdu.

;) Bostra

Ja bych se toho nebal. Kdyz to odejde tak to budu resit ale myslim si ze to zvladnou. Koukal jsem ze jsou urceny pro osvetlovani interieru auta a tak je jasny ze to napeti bude kolisat mezi cca 11 - 14 V.
Zase na druhou stranu kdyz lezu do kufru tak bud prichazim k autu anebo chci odejit... takze je motor vypnutej. Málo kdy se stane ze bezi a ja nebo nekdo jiny tam neco potrebuje.
prepared to sucCEED ;)
marhalu Muž
Fanda vozů Kia

Kia cee'd SW (2010)
150000 km @ 5.65 l/100km

Příspěvekod lebka75 » 02.04.2010 10:52

objednal jsem toto http://www.aukro.cz/item974051806_led_p ... y_12v.html, tak to snad bude chodit :oops:
lebka75 Muž
Fanda vozů Kia

3. místo (1) Sponzor (2)

Kia XCeed (2021)
36500 km @ 7.2 l/100km

Příspěvekod marhalu » 02.04.2010 12:41

ty mi nabizel kamarad, ale nelibilo se mi na nich právě to provedení (ledky jsou vystouplý). Kamarad si dělal taky osvětelní a použil právě tenhle pásek. Jen to dal do dveří a vyvrtal si dirky pro průchod diod. Řešení to není špatný ale vypadalo to divně ..
prepared to sucCEED ;)
marhalu Muž
Fanda vozů Kia

Kia cee'd SW (2010)
150000 km @ 5.65 l/100km

Příspěvekod nadko » 10.04.2010 22:02

@ marhalu

Ahoj,
dnes som sa pustil do montáže toho osvetlenia kufra. Nepodarilo sa mi to dokončiť, lebo som nevedel prevliesť káble od svetla cez tú vetraciu mriežku tak aby kábel vyšiel naspodu pod tou malou bočnou odkladacou schránkou. Skúšal som zhora cez tú mriežku dole prepchať drôt, ale nikdy nevyšiel dole. Chcel som aj odmontovať ten bočný tapacírung, ale držal niekde zvnútra, tak sa mi ho nepodarilo odmontovať.
Môžeš mi poradiť, akým spôsobom si prevliekal tie káble? Všimol som si že si demontoval aj ochrannú lištu pri nakladacej hrane, je to potrebné?
Zatial tam mám provizórne namontovanú iba jednu stranu s dĺžkou 20cm a svieti to parádne.
nadko Muž
Uživatel fóra

Kia cee'd SW (2009)
11000 km @ 7.5 l/100km

PředchozíDalší

Zpět na Elektronika