ESP

Vše kolem elektroinstalace a elektronických prvků.

Příspěvekod Raven » 04.12.2007 00:05

acoLaco píše:Najdu někde snad tu studii a hodím ti sem odkaz. Trvám si na tom, že na sněhu a ledu to zastavuje déle. Jinak přímo na tom sněhu musíš vzít v úvahu už fakt, že sníh, díky tomu, že je kolo ve smyku si nějaký tlačíš před sebou a to také pomáhá....

Takze dle tebe je ABS horsi na snehu a ledu, dle jinych pramenu zase na suchu. Zrejme proto se to seriove montuje!
Raven Neuvedeno
Přispěvatel fóra
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

• Finanční podpora Kia-Club.org
    CZ: Číslo účtu / kód banky: 2600362987/2010
    SK: Příkaz zadejte jako SEPA platbu (nikoliv jako platbu do zahraničí). Pro SEPA platbu je potřeba zadat číslo účtu ve formátu IBAN. IBAN: CZ9220100000002600362987 , BIC/SWIFT: FIOBCZPPXXX

Příspěvekod Návštěvník » 04.12.2007 00:13

Raven píše:
acoLaco píše:Najdu někde snad tu studii a hodím ti sem odkaz. Trvám si na tom, že na sněhu a ledu to zastavuje déle. Jinak přímo na tom sněhu musíš vzít v úvahu už fakt, že sníh, díky tomu, že je kolo ve smyku si nějaký tlačíš před sebou a to také pomáhá....

Takze dle tebe je ABS horsi na snehu a ledu, dle jinych pramenu zase na suchu. Zrejme proto se to seriove montuje!

Já neřekl horší! Délka brzdné dráhy je delší, ale zase tam je ponechána ovladatelnost vozu....

Jinak:
http://www.autorevue.cz/default.aspx?textart=1&article=3084 obecný příspěvek…
http://www.autorevue.cz/default.aspx?textart=1&article=10322 ještě k těm 50%....

Co jsem to teď hledal, tak jsem nenašel věrohodný článek (zatím), na netu jsou informace, které dávají za pravdu všem! Tj. že ABS je výhodnější Z HLEDISKA BRZDNÉ VZDÁLENOSTI na suchu a horší na mokru, tj. to co jsem napsal, ale jsou tam i opačné příspěvky. Každopádně příspěvků, které by tvrdily, že by ABS zkrátilo brzdnou dráhu za všech okolností je tam opravdu minimum. To co jsem napsal už mimo jiné potvrdil i TEN ODKAZ KTERÝ JSEM SEM DAL. Takže asi úplné nesmysly nepíšu.

Hledám nějakou relevantní studii, která to rozlouskne, abychom nediskutovali o něčem co už někdo prakticky vyzkoumal.... Někde jsem to četl, takže si zatím PROZATÍM stojím, na tyhle věci mám pamatováka....

TAK TOHLE PÍŠE NÁŠ ÚAMK:

ABS

Mnozí se domnívají, že antiblokový systém ABS automaticky zkrátí brzdnou dráhu. To není vždy pravda. Na štěrku, kyprém sněhu, nebo na suché silnici s určitými zimními pneumatikami, může být brzdná dráha i s ABS delší. Naopak ABS zajišťuje při plném brzdění nezbytnou stabilitu a řiditelnost vozu. Vozidla bez ABS při plném brždění jsou špatně řiditelná, protože kola se zablokují. Zde pomůže jen krátké přerušované sešlapávání brzdného pedálu
.

ZDROJ:
http://www.uamk-cr.cz/aspRS/users/infoservis.asp?id=654&rok=2002

ABS = "Antilock Break System". Tak zní správné označení v anglickém jazyce. V překladu do češtiny ABS znamená "protiblokovací systém brzd". Jeho funkce je jednoduchá, při razantním a dlouhém brždění zamezit zablokování kol a následnému smyku. Tento jev lze pozorovat při hromadných haváriích ve vyšších rychlostech na dálnicích, kdy vozidlo bez ABS začne prudce brzdit, přetočí se a nechá do sebe narazit další vozidla. ABS funguje tím způsobem, že kola odblokuje a ve zlomku sekundy se zase vypne a tento děj zopakuje mnohokrát za sekundu. Tím se samozřejmě brzdná dráha prodlužuje a tak výrobci začali do svých aut montovat (jen někdo) systém BAS. Protože řidič se po náhlém a prudkém brždění lekne a povolí brzdový pedál. BAS to rozpozná a nechá brzdy (i ABS) jen na malou chvilku pracovat dál. ABS je stejně jako airbag, vynález od Mercedesu. První prototyp s tímto elektronickým pomocníkem se vynořil v roce 1970. V dnešní době je ABS používáno (nebo se dá připlatit) skoro u všech automobilů všech existujících značek.

Zdroj: http://auto-vynalezy.wz.cz/abs.php

Už mě to nebaví hledat. Každý kdo chce, tak si to taky může najít sám, kdo chce věřit tomu, že ABS zkracuje brzdnou dráhu třeba ve všech případech, ať si tomu věří, kdo si chce udělat názor vlastní, tak může taky hledat... Bohužel se mi nepodařilo najít tu studii, i když jsem jí četl asi na www.autorevue.cz ale už to nevím jistě. Bylo tam vše krásně a polopaticky vysvětleno, a jak jsem napsal výše, tak na ABS SAMOTNÝ byla sepsána velká kritika....

Prospěšnost systému ESP® byla prokázána mnohokrát

Do jaké míry ESP® skutečně zvyšuje bezpečnost jízdy, ukázalo dosud mnoho průzkumů a studií. Tak například DaimlerChrysler prokázal v roce 2004, že od zavedení sériového ESP® do všech osobních vozů Mercedes poklesl jejich podíl na celkovém počtu "nehod způsobených řidičem" v Německu asi o 42 procent. Nehody způsobené řidičem jsou dopravní nehody, při které řidič bez ovlivnění jinými účastníky silničního provozu ztratí kontrolu nad vozidlem. Toyota došla po vyhodnocení přibližně jednoho miliónu dopravních nehod, při kterých došlo ke zranění osob, k výsledku, že sériové zavedení systému ESP® by mohlo počet těžkých nehod způsobených řidičem zredukovat dokonce na polovinu. Studie institucí jako americký vládní úřad "National Highway Traffic Safety Administration" (NHTSA) tyto výsledky potvrzují: u osobních vozidel v USA, které byly v období mezi roky 1997 a 2002 sériově vybaveny ESP®, je počet nehod způsobených řidičem v průměru o 35 procent nižší než u srovnatelné skupiny stejných modelů vozidel před zavedením ESP®. Počet nehod způsobených řidičem se smrtelnými následky se snížil o 30 procent. Ve třídách vozů SUV (Sports Utility Vehicle) poklesl počet nehod způsobených řidičem podle studie dokonce o 67 procent, počet smrtelných nehod o 63 procent.

Zdroj: http://www.bosch.cz/press/detail.asp?f_id=394
Návštěvník

km @ l/100km

Příspěvekod snike » 04.12.2007 08:12

To acoLaco: Tohle je má poslední reakce na tvé nesmysly kterými tady zaplavuješ toto fórum. To co jsi citoval že píše ÚAMK je pravda a s tím plně souhlasím, zároveň to ale vyvrací tu tvoji teorii že ABS brzdí lépe jen na suchu ;-) Jestli jsi si dobře četl mé reakce na tvé tvrzení o kratší brzdné dráze auta bez ABS na ledu, tak jsem nikdy nenapsal, že ABS má kratší brzdnou dráhu za všech podmínek ;-) Nevím jak daleko se zajímáš o techniku automobilů, ale když s prominutím neznáš pojmy a funkci bezpečnostních systémů, tak moc asi ne (viz. třeba EDS). Tak nás prosím nepoučuj jak je prospěšné ABS, kdy zkracuje a kdy nezkracuje brzdnou dráhu, to já a mnoho dalších na tomhle fóru dobře víme ;-)

Tímto jsem tuhle debatu uzavřel a všem ostatním se tady za své reakce na nesmysly AcoLaca omlouvám ;-)
KIA Sportage MY25 TOP 1.6 T-GDI GPF 4x2 MHEV 7DCT 118 kW bílá Cassa (WD) 8.666 km ... Kanec klubuObrázek
snike Muž
Moderátor
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

2. sraz Kia-Club.org (1) 3. sraz Kia-Club.org (1) Mogul Safety Cup 2009 (1) 4. sraz Kia-Club.org (1) 5. sraz Kia-Club.org (1) 6. sraz Kia-Club.org (1) 7. sraz Kia-Club.org (1) 8. sraz Kia-Club.org (1) 9. sraz Kia-Club.org (1)
10. sraz Kia-Club.org (1) 11. sraz Kia-Club.org (1) 12. sraz Kia-Club.org (1) 13. sraz Kia-Club.org (1) 14. sraz Kia-Club.org (1) 15. sraz Kia-Club.org (1) 16. sraz Kia-Club.org (1) 17. sraz Kia-Club.org (1) 18. sraz Kia-Club.org (1)
10. výročí Kia Clubu (1) 19. sraz Kia-Club.org (1) 20. sraz Kia-Club.org (1) 21. sraz Kia-Club.org (1) 22. sraz Kia-Club.org (1) 23. sraz Kia-Club.org (1) 24. sraz Kia-Club.org (1) 25. sraz Kia-Club.org (1) 26. sraz Kia-Club.org (1)
27. sraz Kia-Club.org (1) 28. sraz Kia-Club.org (1) 1. místo (1) 2. místo (1) Osobnost klubu (1) Organizátor srazu (25)

Kia Sportage V (2025)
8666 km @ 0 l/100km

Příspěvekod Jakub » 04.12.2007 08:36

Na sněhu ABS skutečně může mít delší brzdnou dráhu. Je to způsobeno tím, že zablokovaná kola si před sebou ze sněhu nahrnou klín. ABS skutečně neslouží ke zkrácení brzdné dráhy, ale udržuje vůz ovladatelný i při plném brždění. To samozřejmě automaticky neznamená, že by ji vždy prodlužovalo. Záleží na konkrétních podmínkách.
Kia SPORTAGE IV 1.6T-GDI DCTexclusive + paket winter, bronzová metalíza MYB
Jakub Muž
Moderátor

2. sraz Kia-Club.org (1) 3. sraz Kia-Club.org (1) Mogul Safety Cup 2009 (1) 4. sraz Kia-Club.org (1) 5. sraz Kia-Club.org (1) 12. sraz Kia-Club.org (1) 10. výročí Kia Clubu (1) 20. sraz Kia-Club.org (1) 24. sraz Kia-Club.org (1)
Osobnost klubu (1) Organizátor srazu (5)

Kia Sportage IV (2017)
37604 km @ 7.1 l/100km

Příspěvekod Návštěvník » 04.12.2007 10:53

snike píše:To acoLaco: Tohle je má poslední reakce na tvé nesmysly kterými tady zaplavuješ toto fórum. To co jsi citoval že píše ÚAMK je pravda a s tím plně souhlasím, zároveň to ale vyvrací tu tvoji teorii že ABS brzdí lépe jen na suchu ;-) Jestli jsi si dobře četl mé reakce na tvé tvrzení o kratší brzdné dráze auta bez ABS na ledu, tak jsem nikdy nenapsal, že ABS má kratší brzdnou dráhu za všech podmínek ;-) Nevím jak daleko se zajímáš o techniku automobilů, ale když s prominutím neznáš pojmy a funkci bezpečnostních systémů, tak moc asi ne (viz. třeba EDS). Tak nás prosím nepoučuj jak je prospěšné ABS, kdy zkracuje a kdy nezkracuje brzdnou dráhu, to já a mnoho dalších na tomhle fóru dobře víme ;-)

Tímto jsem tuhle debatu uzavřel a všem ostatním se tady za své reakce na nesmysly AcoLaca omlouvám ;-)

No, narozdíl od tebe jsem uvedl zdroje, které ty mé nesmysly potvrzují. P.S.: Nerozčiluj se, tohle je diskusní fórum a ne politická debata....

P.S.: Nebo si myslíš, že ten článek, na který jsem mimochodem také uvedl odkaz, zní že je nějaký brzdný systém, který dokáže zkrátit brzdnou dráhu o polovinu proti tomu nic nemít, tak bych ho opravdu chtěl.... No to je jedno... Odborník nejsem, proto jsem vždy zdroje ze kterých jsem čerpal uvedl, tys asi všechny ty systémy vymyslel, tak jim rozumíš jistě nejlíp....

Nejlepší by bylo, kdyby někdo dokázal najít nějakou tabulku, než se tady dohadovat..... Já jsem jí nikde nenašel, ale v angličtině jsem nehledal, ani nemám náladu, protože jsou lidi, kteří vše ví, a kteří v tom už mají dávno jasno (zřejmě ještě dříve, než byl ten systém vymyšlen)...

Jinak ještě speciálně pro tebe, ještě tabulku. Na základě té reakce že na suchém asfaltu je brzdná dráha delší. Jestli chceš oponovat, tak laskavě také nějakou tabulkou, kterou někde najdeš a dej sem i odkaz. Ten můj je: http://jenikovo.misto.cz/_MAIL_/zajimavosti/zajimavosti_01.htm

Je to z motorek, tak doufám že nebudeš oponovat tím, že na motorky platí odlišné fyzikální zákony (je to pochopitelně na suchém asfaltu, ale to je snad z těch G jasné).

Tabulka:
Čili z měření vyplývá:

zpomalení to odpovídá jezdci typu tj. brzdění je výhodnější než vyhnutí do...
5,8 m.s-2 začátečník 43 km/h
7,0 m.s-2 trénovaný řidič 53 km/h
8,1 m.s-2 profesionální jezdec 61 km/h
8,53 m.s-2 (s ABS) profesionální jezdec 64 km/h

Ta tabulka se mi při vkládání sem rozpadla, ale kdo si to chce verifikovat, tak má možnost díky tomu mému odkazu. Tímto jsem snad definitivně vyvrátil odborníkovi to, že na asfaltu je brzdná dráha delší... Ten led a sníh hledat nehodlám...

P.S.: Vím že u motorky je nereálné zablokovat přední kolo do smyku, ale vesměs zde je tabulka na popření toho, že ABS na suchu je delší. Tabulku s autama jsem nenašel....
Návštěvník

km @ l/100km

Příspěvekod snike » 04.12.2007 12:20

To acoLaco: Sice jsem napsal, že už reagovat nebudu, ale bohužel nešlo to vydržet a zapátral jsem na netu. Ty už ani v tom tvém amoku nečteš příspěvky druhých ;-) Sice jsi uvedl, kde jsi čerpal vědomosti, jak sám jsi ale napsal jsou to neověřené zdroje, kterým se dle mne nedá věřit vše co tam píšou. Také jsem uvedl tři zdroje, které potvrzují má slova a myslím, že mají blíže k autům než ty tvoje www.kidsland.cz a jiné ;-) Ale tím zase odbočuji od výsledku mého hledání.

http://www.fce.vutbr.cz/veda/JUNIORSTAV2007/Sekce_2.3/Halaskova_Jaroslava_CL.pdf

Pročti si to celé, ale asi tomu nebudeš rozumět, tak stačí když se koukneš na stránku 6 kde máš názorné obrázky ;-) Myslím, že když se za to podepsal Doc. Ing. Jan Kudrna, CSc. z Vysokého učení technické v Brně, Fakulta stavební (vedoucí ústavu pozemních komunikací), tak o jeho odbornosti nebudeš polemizovat.

Tímhle pádným a nezvratným důkazem, který jsi chtěl aby ti někdo předložil, naší debatu končím. A doufám, že budeš natolik čestný, že svoji mýlku uznáš ;-)
KIA Sportage MY25 TOP 1.6 T-GDI GPF 4x2 MHEV 7DCT 118 kW bílá Cassa (WD) 8.666 km ... Kanec klubuObrázek
snike Muž
Moderátor

2. sraz Kia-Club.org (1) 3. sraz Kia-Club.org (1) Mogul Safety Cup 2009 (1) 4. sraz Kia-Club.org (1) 5. sraz Kia-Club.org (1) 6. sraz Kia-Club.org (1) 7. sraz Kia-Club.org (1) 8. sraz Kia-Club.org (1) 9. sraz Kia-Club.org (1)
10. sraz Kia-Club.org (1) 11. sraz Kia-Club.org (1) 12. sraz Kia-Club.org (1) 13. sraz Kia-Club.org (1) 14. sraz Kia-Club.org (1) 15. sraz Kia-Club.org (1) 16. sraz Kia-Club.org (1) 17. sraz Kia-Club.org (1) 18. sraz Kia-Club.org (1)
10. výročí Kia Clubu (1) 19. sraz Kia-Club.org (1) 20. sraz Kia-Club.org (1) 21. sraz Kia-Club.org (1) 22. sraz Kia-Club.org (1) 23. sraz Kia-Club.org (1) 24. sraz Kia-Club.org (1) 25. sraz Kia-Club.org (1) 26. sraz Kia-Club.org (1)
27. sraz Kia-Club.org (1) 28. sraz Kia-Club.org (1) 1. místo (1) 2. místo (1) Osobnost klubu (1) Organizátor srazu (25)

Kia Sportage V (2025)
8666 km @ 0 l/100km

Příspěvekod Beda » 04.12.2007 12:55

@acoLaco
@snike

Ukoncete prosim Vasi vzajemnou dokazovaci diskusi :? u nekterych veci se clovek nidky nedozvi, co je spravna a co je spatne nebo co je lepsi a co je horsi :huh: Hlavni je, ze to auto brzdi a brzdi treba lepe nes vas stary vuz, at uz s ABS nebo bez nej ;)
cee'd (2007), Hyundai Santa Fe II (2007), Sorento II (2010), Sorento II (2013), cee'd GT II (2017), Sorento IV (2021), Stinger (2017), Sportage IV (2017), Sorento III (2018)
Beda Muž
Administrátor

1. sraz Kia-Club.org (1) 2. sraz Kia-Club.org (1) 3. sraz Kia-Club.org (1) Mogul Safety Cup 2009 (1) 4. sraz Kia-Club.org (1) 5. sraz Kia-Club.org (1) 6. sraz Kia-Club.org (1) 7. sraz Kia-Club.org (1) 8. sraz Kia-Club.org (1)
9. sraz Kia-Club.org (1) 10. sraz Kia-Club.org (1) 11. sraz Kia-Club.org (1) 12. sraz Kia-Club.org (1) 13. sraz Kia-Club.org (1) 14. sraz Kia-Club.org (1) 15. sraz Kia-Club.org (1) 16. sraz Kia-Club.org (1) 17. sraz Kia-Club.org (1)
18. sraz Kia-Club.org (1) 10. výročí Kia Clubu (1) 19. sraz Kia-Club.org (1) 20. sraz Kia-Club.org (1) 21. sraz Kia-Club.org (1) 22. sraz Kia-Club.org (1) 23. sraz Kia-Club.org (1) 24. sraz Kia-Club.org (1) 25. sraz Kia-Club.org (1)
26. sraz Kia-Club.org (1) 27. sraz Kia-Club.org (1) 28. sraz Kia-Club.org (1) Osobnost klubu (1) Organizátor srazu (3)

Kia Stinger (2017)
86000 km @ 10.2 l/100km

Příspěvekod Návštěvník » 04.12.2007 20:28

@snike
Souhlasím s Bedou a musím se zatím omluvit jen Bédovi, že na to reaguji. Chtěl jsem se už omluvit i tobě, protože odkaz který jsi jsem dal je opravdu už kvalitní a vypovídající a tak jsem se pustil do čtení (na tvou radu rovnou na stranu 6, abych to pochopil :no: ). Děkuji ti za projev důvěry v mou inteligenci, ale sám by sis měl jištak pročíst na co se odkazuješ, obzvláště když mě odkazuješ na stránku č.6, kde nejsou žádné srovnání (polopaticky-ty srovnání jsou tam na různých površích, a když už se tam našel stejný povrch, tak to bylo zase z jiných rychlostí). Zkus si přečíst co tam ty zkratky jako ABS, AKMS, ABJ znamenají). Sám sis ale nalétl tímto tvým odkazem, protože já tobě doporučuji kouknout na stranu číslo 5, tabulka 4 kde je konstatováno, že za *sucha zastaví auto s ABS rychleji*. Takže ti děkuji za příspěvek a vylíčení tvých pocitů při oponování (to tys psal že za sucha bez ABS zastaví auto rychleji???). Ten led a sníh o který mi šlo tam není. Co se těch tvých příspěvků týče, tak ty jsem přečetl, ale nikde se tam o ledu a sněhu nemluvilo. Byly to příspěvky o funkci ABS, apod. jako že tam asi ÚAMK tvrdí to co ty. Je potřeba si uvědomit, že to vychází z praxe, kdy je nereálné brzdit v 95% po celou dobu smykem, protože auto se také musí ovládat, tj. nutno přestat brzdit. Pokud pak sekundu brzdím a sekundu řídím, tak brzdná dráha vzroste o 100% a ne o těch 60%, které ti tak leží v žaludku. Ty vycházeli z toho, že se auto nebude muset ovládat, tj. modelový příklad a nebylo to z mé hlavy, ale to jsem už několikrát uvedl, vycházelo to také z nějaké studie. Věř mi, že když jsi sem dal tento odkaz, že jsem měl v plánu se ti omluvit, ale to by znamenalo uznat svou chybu. Uznávám, že jsem se spletl, jestli jsem tam někde napsal, že i na mokru ABS je horší, ale zatím nemohu potvrdit, že jsem se spletl že i na ledě a sněhu..... Pokud už ti jde o omluvy, tak bys měl prozatím začít ty (viz. * v textu). Já tu omluvu dokončím až po nějakém doplnění toho tvého odkazu ve prospěch fakt. Bohužel nejsem schopen dohledat tu studii, ze které ten můj původní článek vycházel, takže to nejde. Jinak stačí se zamyslet nad tím, když už tvrdíš že mluvím totální nesmysly, jak je možné, že nejsem jediný kdo to tvrdí. Asi na tom něco bude…. Mohl jsem sem dát také odkazy na jiné diskuze, kde jsou lidé stejného názoru jako já, ale to právě není to oč mi jde. To je furt dokola o tom „Jedna paní povídala“. Jeden snike povídal, že auto bez abs zastaví na suchu rychleji a on tvrdí, že tomu rozumí… A už to vzniká….
Návštěvník

km @ l/100km

Příspěvekod Raven » 04.12.2007 20:38

acolaco: to uz snad staci. Nam vsem ostatnim je jasne, ze to mas zmaknute, neda se nic delat.
Pro jistotu jsem dal Kimirsena do garaze a pres zimu budu jezdit jen Faboritem, pac nema ABS, jen RUM v kastliku. :-D
Raven Neuvedeno
Přispěvatel fóra

Příspěvekod vladislav » 04.12.2007 20:42

Hoši,hoši... :love: :love: Já jsem rád,že tu ABS mám ..ale popravdě jsem ještě radši,když dobrzdím všude své auto tak abych nemusel opravovat :grin: ....dejte si remízu...je to fifty fifty..oba si jí plně zasloužíte,už za to úsilí co jste tu vynaložili při prosazování svého názoru...klobouk dolů... :grin:
vladislav Neuvedeno
Fanda vozů Kia

2. sraz Kia-Club.org (1) 3. sraz Kia-Club.org (1) 4. sraz Kia-Club.org (1) Osobnost klubu (1)

Příspěvekod nocnik511 » 05.12.2007 00:33

Beda píše:@acoLaco
@snike

Ukoncete prosim Vasi vzajemnou dokazovaci diskusi :? u nekterych veci se clovek nidky nedozvi, co je spravna a co je spatne nebo co je lepsi a co je horsi :huh: Hlavni je, ze to auto brzdi a brzdi treba lepe nes vas stary vuz, at uz s ABS nebo bez nej ;)

..a Bedo..na :kia: slezíně je posaď vedle sebe... :D
:kia: picanto 1.1 CRDi VGT LX+
Najeto 99.600 km
nocnik511 Muž
Fanda vozů Kia

2. sraz Kia-Club.org (1) 3. sraz Kia-Club.org (1) Mogul Safety Cup 2009 (1) 4. sraz Kia-Club.org (1) 5. sraz Kia-Club.org (1) 7. sraz Kia-Club.org (1) Sponzor (2)

Kia Picanto (2007)
115000 km @ 4.1 l/100km

Příspěvekod Beda » 05.12.2007 09:08

Docasne uzamykam tento prispevek a doporucuji se jit odreagovat viz. prispevek: http://old.kia-club.org/viewtopic.php?t=308

:shifty:
cee'd (2007), Hyundai Santa Fe II (2007), Sorento II (2010), Sorento II (2013), cee'd GT II (2017), Sorento IV (2021), Stinger (2017), Sportage IV (2017), Sorento III (2018)
Beda Muž
Administrátor

1. sraz Kia-Club.org (1) 2. sraz Kia-Club.org (1) 3. sraz Kia-Club.org (1) Mogul Safety Cup 2009 (1) 4. sraz Kia-Club.org (1) 5. sraz Kia-Club.org (1) 6. sraz Kia-Club.org (1) 7. sraz Kia-Club.org (1) 8. sraz Kia-Club.org (1)
9. sraz Kia-Club.org (1) 10. sraz Kia-Club.org (1) 11. sraz Kia-Club.org (1) 12. sraz Kia-Club.org (1) 13. sraz Kia-Club.org (1) 14. sraz Kia-Club.org (1) 15. sraz Kia-Club.org (1) 16. sraz Kia-Club.org (1) 17. sraz Kia-Club.org (1)
18. sraz Kia-Club.org (1) 10. výročí Kia Clubu (1) 19. sraz Kia-Club.org (1) 20. sraz Kia-Club.org (1) 21. sraz Kia-Club.org (1) 22. sraz Kia-Club.org (1) 23. sraz Kia-Club.org (1) 24. sraz Kia-Club.org (1) 25. sraz Kia-Club.org (1)
26. sraz Kia-Club.org (1) 27. sraz Kia-Club.org (1) 28. sraz Kia-Club.org (1) Osobnost klubu (1) Organizátor srazu (3)

Kia Stinger (2017)
86000 km @ 10.2 l/100km

ESP ano alebo nie ?

Příspěvekod Návštěvník » 18.01.2008 21:22

Ahojte,

rozmyslam nad kupou noveho auta a bude to asi ceed. Myslite si, ze sa oplati zaplatit 21000SK za ESP ?
Alebo je to zbytocnost ktoru vyuziju iba ludia ktory jazdia nezodpovedne.

dik
Návštěvník

km @ l/100km

Re: ESP ano alebo nie ?

Příspěvekod snike » 18.01.2008 21:29

majo88 píše:Ahojte,

rozmyslam nad kupou noveho auta a bude to asi ceed. Myslite si, ze sa oplati zaplatit 21000SK za ESP ?

dik

Přesunul jsem tvůj příspěvek, kde již o ESP proběhla debata.
snike Muž
Moderátor

Kia Sportage V (2025)
8666 km @ 0 l/100km

Re: ESP ano alebo nie ?

Příspěvekod MP1 » 18.01.2008 22:13

majo88 píše:Ahojte,

dik

No je to predsa len 21000. Ja som ho pôvodne nechcel. Ale skladovka ho mala, nechcel som čakať, tak som vzal.

Samozrejme, že teraz neľutujem. V lete ho neplánujem využiť, ale v zime to má niečo do seba.
Nebudem sa rozpisovať, písal som už v inom príspevku, hľadaj.

Marián
ED 1.6 CVVT automat / JD SW 1.6 GDI automat / JD FL 1.4 CVVT / CD 1.4 T-GDi/ Proceed 1.4 T-GDi / XCeed 1.5 T-GDi Gold / Xceed 1.5 T-GDi GT-Line a Proceed GT
MP1 Muž
Fanda vozů Kia

Kia XCeed (2023)
18000 km @ 6.5 l/100km

PředchozíDalší

Zpět na Elektronika