@Nikodem
To co popisujes nie je vada radia, ale jeho vlastnost. Zjavne mas v menu nastavene ze v pripade dopravneho vysielania sa ti ma prepnut na tuto stanicu z CD alebo flash a kym dopravne vysielanie neskonci, tak to tam skratka budes mat a zial neda sa to prepnut. Ak dopravne vysielanie skonci, automaticky sa radio vrati/prepne spat na CD alebo flash. Takto to maju nie len fabricke radia v KIAch, ale napriklad aj Kenwood, Panasonic atd.
To ci dopravne informacie su alebo nie vysielane je zabezpecene cez RDS rozhlasovej stanice. To ze ti "spikry" a technici su s prepacenim za vyraz dementi a nevedia to obsluhovat, za to uz zial to radio v aute nemoze.
Aj na slovensku je bezne, ze cez RDS je zasielane ze idu dopravne informacie a takto to maju nastavene aj niekolko hodin a ... tebe ostava len nadavat alebo nastavit radio na ignorovanie dopravneho spravodajstva.
Jedine riesenie je v nasich krajoch si vypnut prijem dopravnych informacii RDS v menu a jazdit normalne a nespoliehat sa na hlasenie radarov v rozhlasovych staniciach.
Inak napriklad na slovensku Europa 2 este neprisla na to ze odkedy vysiela posiela cez RDS aj cas a ma ho cca o 2 hodiny a 3 minuty posunuty vzad. A to som im uz pisal. Zbytocne. Hold komu neni bohem dano za penize nekoupi.