Výměna originálních reproduktorů

Vše kolem elektroinstalace a elektronických prvků.

Příspěvekod micronimus » 15.05.2009 14:43

ervss píše:Na tvoju otazku je jednoducha odpoved ..

mas cash ? :lol: ale myslim dost penazi :D nie ze kupis si 4 repraciky Hertz dake srajdy a supne sa to tam s menej kvalitnymi kablami bez tlmenia kvalitneho ..

vsetko kvalitne ( sound ) stoji peniaze za vybavenie .. napr mna len kabel zo subwooferu stal 50 euro :) iba 1 kabel aby sme sa chapali :) dalej nehovorim o tom ze ked uz chces kvalitnejsi zvuk tak treba menit aj radio a ak ces kvalitny zvuk tak nie hocijake radio : )

Vsetko to je o tom kolko chces penazi do toho vrazit :)
ked mas rozpocet napr 200 eur .. tak to rovno zabal ..

no ona otázka také zní, jestli je nutno do tak akusticky a prostorově nekvalitního prostoru jako je kabina auta cpát drahé kvalitní věci a vyžovat tak "kvalitní" sound ... apropo , 50eur za kabel bych nedal ani ke své poměrně kvalitní sound soupravě doma , natož do auta :wink:
Cee´d SW 1,6 CVVT 95kW EX+
najeto: 75000 km
micronimus Muž
Přispěvatel fóra
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

Kia cee'd SW (2008)
62000 km @ 8.5 l/100km

• Finanční podpora Kia-Club.org
    CZ: Číslo účtu / kód banky: 2600362987/2010
    SK: Příkaz zadejte jako SEPA platbu (nikoliv jako platbu do zahraničí). Pro SEPA platbu je potřeba zadat číslo účtu ve formátu IBAN. IBAN: CZ9220100000002600362987 , BIC/SWIFT: FIOBCZPPXXX

Příspěvekod Návštěvník » 15.05.2009 15:02

ervss píše:Na tvoju otazku je jednoducha odpoved ..

mas cash ? :lol: ale myslim dost penazi :D nie ze kupis si 4 repraciky Hertz dake srajdy a supne sa to tam s menej kvalitnymi kablami bez tlmenia kvalitneho ..

vsetko kvalitne ( sound ) stoji peniaze za vybavenie .. napr mna len kabel zo subwooferu stal 50 euro :) iba 1 kabel aby sme sa chapali :) dalej nehovorim o tom ze ked uz chces kvalitnejsi zvuk tak treba menit aj radio a ak ces kvalitny zvuk tak nie hocijake radio : )

Vsetko to je o tom kolko chces penazi do toho vrazit :)
ked mas rozpocet napr 200 eur .. tak to rovno zabal ..

Tak to myslím, že jsi mě nepochopil zcela.
Nemíním z toho dělat poslechovou místnost, auto na to ani není dobré místo, ale jen to malinko vylepšit, nesahat na dráty a místo papíráků tam dát něco s gumovým závěsem a asi dvoupásmovýho, s tím že na vejšky šahat nehodlám, ty mi celkem stačí.
Doma jsem náročný posluchač a mám odpovídající aparaturu a proto v autě mám s tím zvukem malinko problém, ale není to nic kritického.
Předpokládám jen výměnu předních repro za něco lepšího, do zadu když to nebude stačit dát basáky a vytlumit dveře asfaltovou samolepkou.
Jen takovou maličkost.
Jak se sundají ty plasty, abych to mohl udělat a změřit je, mrknout na impedanci atp ?
Návštěvník

km @ l/100km

Příspěvekod AllInOne » 15.05.2009 15:27

Radoo píše:
AllInOne píše:Přemejšlel jsem nad tím, ale chtělo by to rovnou i vytlumit dveře, ale do toho se mě moc nechce, aby pak Servis třeba při nějaké reklamaci nedělal tlaky.

To vytlumení je samolepící a nebylo by od věci. Dát to původního stavu by nebyl problém a riziko, že by se neuznala záruka na dveře je myslím plně nepravděpodobná.

No, záleží čím tlumíš :shifty:) Zase bych to tak jednoduše neviděl :)

A pokud chceš, aby to něco zahrálo, tak ty dveře musej bejt udělaný, vytlumený dobře.
AllInOne Neuvedeno
Fanda vozů Kia
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

Kia cee'd (2008)
53000 km @ 5.5 l/100km

Příspěvekod ervss » 15.05.2009 18:27

Radoo : tak potom pre teba stacia uplne tie repraky ktore su vnutri hraju velmi dobre a spolu s radiom su nahodou celkom fajn vybalancovane . Ked chces iba trosku vylepsi tak to je nic to sa ti nepodari iba trosku ak ces pocut rozdiel v kvalite tak treba kupit uz kvalitne repraky.

micronimus : on hovori o kvalitnej hudbe , pri kvalitnej hudbe treba pouzit kvalitne kable a aj repraky aby si toho docielil :)

ale ten za 50 eur to nebol obycajny to bol daky specialny ale viem ze bol aj za 25 ale bral sa ten za 50 co mi povedal kamarat co mi to robil
www.audiotuning.sk tu mi to robili a vyznaju sa trosku viac a povedal mi ze aby som pocul rozdiel v reproduktoroch tak to bude aj stat daco :)
ervss Muž
Přispěvatel fóra
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

BMW 5 Series (2008)
0 km @ 8 l/100km

Příspěvekod Cores » 15.05.2009 20:24

Co se týče standart ozvučení,tak mě celkem mile překvapilo.Není to žádná libovka,ale prostě hraje.
Myslím,že ikdyž vyměníš repro za kvalitní,nebude to mít větší efekt.Vždy se začíná na rádiu a tohle je prostě slabý.Možná by nebylo od věci,vytáhnout linky do zesíku a teprve pak do repra.To by potom výměna repráků měla smysl.Třeba takový ručně dělaný FOCALy.
Dnes už jsou ceny docela příznivý a je z čeho vybírat.
Cores Neuvedeno
Nováček
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

Příspěvekod Návštěvník » 15.05.2009 20:24

ervss píše:Radoo : tak potom pre teba stacia uplne tie repraky ktore su vnutri hraju velmi dobre a spolu s radiom su nahodou celkom fajn vybalancovane . Ked chces iba trosku vylepsi tak to je nic to sa ti nepodari iba trosku ak ces pocut rozdiel v kvalite tak treba kupit uz kvalitne repraky.

micronimus : on hovori o kvalitnej hudbe , pri kvalitnej hudbe treba pouzit kvalitne kable a aj repraky aby si toho docielil :)

ale ten za 50 eur to nebol obycajny to bol daky specialny ale viem ze bol aj za 25 ale bral sa ten za 50 co mi povedal kamarat co mi to robil
www.audiotuning.sk tu mi to robili a vyznaju sa trosku viac a povedal mi ze aby som pocul rozdiel v reproduktoroch tak to bude aj stat daco :)

už něco takovýho za 130Kč musí hrát přece líp ne ?
http://www.tipa.eu/cz/produkt/05450088-reproduktor-auto-py-1310c/
Návštěvník

km @ l/100km

Příspěvekod ervss » 15.05.2009 20:31

Toto by som nedal do auta ani svokre :D :D my mame v ceedkach tak 5x lepsie repro ako je toto co si poslal :)
ervss Muž
Přispěvatel fóra

BMW 5 Series (2008)
0 km @ 8 l/100km

Příspěvekod Cores » 15.05.2009 20:31

Sice tam nemáš smajla,ale řekl bych že repro za 130 kč bude dost strašný.
Mě jsem v golfu3 všechny od pioneer a za tu cenu měly titanový vejšky zvlášť v malým repráčku.Hrály neskutečně parádně.
Tuhle značku rozhodně doporučuju.
Cores Neuvedeno
Nováček

Příspěvekod ferino » 15.05.2009 20:41

@radoo

ze si ty tam zabudol dat smilika. Betar jeden. :no:
To Be Not Faster Than Your Angel Can Fly...
ferino Muž
Fanda vozů Kia

Kia Sportage IV (2018)
129000 km @ 5.8 l/100km

Příspěvekod ervss » 15.05.2009 21:21

http://www.autoaudio.sk/product_info.php?cPath=122&products_id=1019

: ) a mozes mat kvalitnu hudbu :D tak ako ja ;o
ervss Muž
Přispěvatel fóra

BMW 5 Series (2008)
0 km @ 8 l/100km

Příspěvekod Návštěvník » 15.05.2009 21:41

cokoliv s gumovým závěsem musí hrát líp, než papírák, i kdyby to prodávali za 50kč ... ;)
tady pár opravdových rad pro ty co chtějí vědět jak na to - jedno z možných řešení
http://ceedclub.ru/forums/index.php/topic,8025.0.html
http://cars.pdfki.com/kia/ceed/en/articles/acoustics/acoustics_front.html
http://shop.carandsound.cz/dls-rs6a.html
Návštěvník

km @ l/100km

Příspěvekod kofejn » 15.05.2009 23:11

Čéče, ty hýříš vtipem :lol: . V tom srovnávacím obrazku to vypadá, že origo má závěs taky z gumy. Membrány mají stejnou plochu, obě vypadají že jsou z papíru. Bohužel z obrázku nezjistim, jaký mají zdvih bez deformace membrány a kdy dojde ke zkreslení zvuku. Pokud si vyznavačem bum cink hluku, tak si kup repro s větší povolenou zátěží as kovovou či kompozitní membránou, která zvládá bez deformace velký zdvih. Bude to sice na úkor plochy membrány (závěs musí být větší), ale budeš mít něco jinýho, než origo :wink: .
Tvrdit, že papírák musí mít horší zvuk je krátkozraké :smile: .
kofejn Muž
Přispěvatel fóra

Kia Carens III (2007)
0 km @ 6.8 l/100km

Příspěvekod mbiron » 16.05.2009 07:14

kofejn píše:Čéče, ty hýříš vtipem :lol: . V tom srovnávacím obrazku to vypadá, že origo má závěs taky z gumy. Membrány mají stejnou plochu, obě vypadají že jsou z papíru. Bohužel z obrázku nezjistim, jaký mají zdvih bez deformace membrány a kdy dojde ke zkreslení zvuku. Pokud si vyznavačem bum cink hluku, tak si kup repro s větší povolenou zátěží as kovovou či kompozitní membránou, která zvládá bez deformace velký zdvih. Bude to sice na úkor plochy membrány (závěs musí být větší), ale budeš mít něco jinýho, než origo :wink: .
Tvrdit, že papírák musí mít horší zvuk je krátkozraké :smile: .

Jdu trochu od tematu, nedalo si nevsimnout toho modelu letadla, litas dlouho?
mbiron Muž
KIA Family

3. sraz Kia-Club.org (1) Mogul Safety Cup 2009 (1) 4. sraz Kia-Club.org (1) 5. sraz Kia-Club.org (1) 11. sraz Kia-Club.org (1) 15. sraz Kia-Club.org (1) 18. sraz Kia-Club.org (1) 10. výročí Kia Clubu (1) 19. sraz Kia-Club.org (1)
20. sraz Kia-Club.org (1) 21. sraz Kia-Club.org (1) 22. sraz Kia-Club.org (1) 23. sraz Kia-Club.org (1) 24. sraz Kia-Club.org (1) 25. sraz Kia-Club.org (1) 26. sraz Kia-Club.org (1) 27. sraz Kia-Club.org (1) Osobnost klubu (1)
Organizátor srazu (19)

Kia cee'd II (2013)
110000 km @ 6.4 l/100km

Příspěvekod kofejn » 16.05.2009 08:51

Asi pět let.
kofejn Muž
Přispěvatel fóra

Kia Carens III (2007)
0 km @ 6.8 l/100km

Příspěvekod Návštěvník » 16.05.2009 09:17

kofejn píše:...V tom srovnávacím obrazku to vypadá, že origo má závěs taky z gumy. ....

To tak asi fakt jen vypadá :) Mi to příjde, že je to jen a jen papír ...
Až budou venku tak dám vědět.
Návštěvník

km @ l/100km

PředchozíDalší

Zpět na Elektronika