Tažné zařízení - elektrika

Vše kolem elektroinstalace a elektronických prvků.

Re: Tažné zařízení - elektrika

Příspěvekod stanix » 02.03.2012 08:13

Koho by to zajímalo tak ceny montáže tažnýho na SW FL je v Brně v Pemmu za 9200,- pevné a 10500,- bajonetové. V Autoparku je to za 8500,- pevné a za 11500,- bajonet. Je to poměrně nechutny kolik za to chtějí. Každopádně tažný potřebuju, takže to řešit musím. :angry: Asi není jiná možnost, pokud nechci přijít o záruku.

>> K.I.A. Cee´d SW 1.4 CVVT MY11 <<

" Když chcete něco udělat, udělejte to raději hned. Zítřek nemusí přijít. " S.Š.
stanix Muž
Uživatel fóra
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

Kia cee'd SW (2011)
101000 km @ 6.5 l/100km

• Finanční podpora Kia-Club.org
    CZ: Číslo účtu / kód banky: 2600362987/2010
    SK: Příkaz zadejte jako SEPA platbu (nikoliv jako platbu do zahraničí). Pro SEPA platbu je potřeba zadat číslo účtu ve formátu IBAN. IBAN: CZ9220100000002600362987 , BIC/SWIFT: FIOBCZPPXXX

Příspěvekod zdenek.r » 02.03.2012 08:43

Zdar, před 3 měsíci přímo při koupi, kolem 7 tis, napevno.
Nevýhody- 1/někomu to vadí esteticky
2/říkají, že při karambolu udělá zadnímu autu větší paseku
Výhody: 3/ říkají, že trochu víc při karambolu chrání trochu víc , než nárazník, i když se mi to nezdá, protože ta síle se nerozloží do celé plochy nárazníku, ale jde přímo na body uchycení toho závěsného zařízení
4/ montáž doplnků , tedy i koule před koupí šla na servis
5/0rovnou to mám v techníčáku, což zařizoval prodejce, nemusel jsem nikam dodatečně běhat na DI
6/ nepotřebuju parkovací senzory, o překážku se zarazím koulí, nebo ji odsunu :D , i když zatím není ani škrábnutá
7/ radši mám napevno, i když prý je to blbuvzdorné, chybu při nandávání nelze vyloučit a vozík, jedoucí samostatně po silnici už jsem viděl, jednou mi vypadla rezerva na fiestě zpod šus plechu a nikdo taky neví jak, včetně policejního technika, který potvrdil, že jinak než dobře to nelze zavřít, o tu pneumatiku se nabořilo dalších pět aut. radši bych se v prd..i viděl
8/ lidi, co jí mají i se sensorama tvrdí, že jim / sensorům/nevadí, ale že s ní sensory nepočítají, těch 10 cm někdy pomůže. možná se to dá i naštelovat??

Zajímalo by mně, co říkají znalci o bodech 2-3

Z
zdenek.r Neuvedeno
Přispěvatel fóra
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

Kia cee'd SW (2011)
12000 km @ 4.9 l/100km

Příspěvekod Beda » 02.03.2012 09:15

Je to tak tazny napevno funguje jak ochrana tak i jako parkovaci senzor :D Nedavno se znamemu povedlo nedobrzdit na prechodu pro chodce a narval to do auta s taznym, skoda na aute pred nim zadna ci zanedbatelna, ale zato on mel po narazniku, chladici, kondezatoru klimy, svetlech atd. Zdeformovalo se mu to pekne, ze mu nektere dily (svetla) praskly od tlaku ostatnich dilu. :cry:
cee'd (2007), Hyundai Santa Fe II (2007), Sorento II (2010), Sorento II (2013), cee'd GT II (2017), Sorento IV (2021), Stinger (2017), Sportage IV (2017), Sorento III (2018)
Beda Muž
Administrátor
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

1. sraz Kia-Club.org (1) 2. sraz Kia-Club.org (1) 3. sraz Kia-Club.org (1) Mogul Safety Cup 2009 (1) 4. sraz Kia-Club.org (1) 5. sraz Kia-Club.org (1) 6. sraz Kia-Club.org (1) 7. sraz Kia-Club.org (1) 8. sraz Kia-Club.org (1)
9. sraz Kia-Club.org (1) 10. sraz Kia-Club.org (1) 11. sraz Kia-Club.org (1) 12. sraz Kia-Club.org (1) 13. sraz Kia-Club.org (1) 14. sraz Kia-Club.org (1) 15. sraz Kia-Club.org (1) 16. sraz Kia-Club.org (1) 17. sraz Kia-Club.org (1)
18. sraz Kia-Club.org (1) 10. výročí Kia Clubu (1) 19. sraz Kia-Club.org (1) 20. sraz Kia-Club.org (1) 21. sraz Kia-Club.org (1) 22. sraz Kia-Club.org (1) 23. sraz Kia-Club.org (1) 24. sraz Kia-Club.org (1) 25. sraz Kia-Club.org (1)
26. sraz Kia-Club.org (1) 27. sraz Kia-Club.org (1) 28. sraz Kia-Club.org (1) Osobnost klubu (1) Organizátor srazu (3)

Kia Stinger (2017)
86000 km @ 10.2 l/100km

Příspěvekod MiKo » 31.03.2012 15:15

Jaká je vzdálenost nejnižšího bodu tažněho zařízení od země? U seata jsem při zajíždění do garáže škrtal o zem. Pořád váhám mezi pevným a bajonetem. Mám parkovací senzory, tak aby to pořád nepípalo. Ta cena originálu se mi taky moc nezdá,tak jak je to s tou zárukou když ho namontuju jinde? :?
MiKo Muž
Uživatel fóra
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

Kia cee'd (2011)
4500 km @ 0 l/100km

Příspěvekod -Petr- » 01.04.2012 15:17

Když ho namontuješ jinde, pokud budou mít od :kia: autorizaci tak by se nemělo se zárukou dít nic. Pokud to bude dělat neautorizovaný servis, tak máš po záruce. Nejlépe je zeptat se prodejce, jestli vybraná firma, která by to montovala má autorizaci a jak to bude se zárukou. To je největší jistota, nejlépe písemně.
Pokud by ti padla záruka, mají, alespoň u nás, v :kia: servise takové móresy, že ti neuznají pak opravu laku na zadku (mohlo dojít k poškození při montáži v neaut. serv), pokud ti bude haprovat elektroinstalace, došlo k zásahu do ní taky v neaut. servise = máš smůlu, bude ti to někde hnít? Zase výmluvy. Takže....asi tak.

Tu výšku od země ti změřím a večer to sem připíšu.
Kia Ceed 1.4 SW, 66Kw. Béžový ďábel (LPG/benzín)
-Petr- Muž
Fanda vozů Kia

Příspěvekod snike » 01.04.2012 15:22

MiKo píše:... Pořád váhám mezi pevným a bajonetem...

Vyhláška MD ČR 102/95 v § 74, odst. b.) říká:
Spojovací tažná zařízení, určená pro provoz vozidel kategorií M1 a N1 podle písmene b) tohoto paragrafu, jejichž technická způsobilost jako typ bude schvalována ode dne účinnosti této vyhlášky, musí mít odnímatelnou spojovací kouli ISO 50, jejíž upevnění k nosné části spojovacího zařízení může být provedeno s nejvýše dvěma rozebíratelnými spoji. Při provozu automobilu bez přívěsu tato spojovací koule musí být demontována a nosná část spojovacího zařízení bez spojovací koule nesmí přesahovat obrys vozidla. Použití spojovacího zařízení s koulí ISO 50 se připouští i u motorových vozidel ostatních kategorií M a N k připojení jednonápravových přívěsů kategorií O1 nebo O2. Pokud spojovací koule u vozidel těchto kategorií přesahuje vnější obrys vozidla, pak tato koule musí být demontovatelného provedení a při provozu tohoto vozidla bez přívěsu musí být demontována.
KIA Sportage MY25 TOP 1.6 T-GDI GPF 4x2 MHEV 7DCT 118 kW bílá Cassa (WD) 10.777 km ... Kanec klubuObrázek
snike Muž
Moderátor
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

2. sraz Kia-Club.org (1) 3. sraz Kia-Club.org (1) Mogul Safety Cup 2009 (1) 4. sraz Kia-Club.org (1) 5. sraz Kia-Club.org (1) 6. sraz Kia-Club.org (1) 7. sraz Kia-Club.org (1) 8. sraz Kia-Club.org (1) 9. sraz Kia-Club.org (1)
10. sraz Kia-Club.org (1) 11. sraz Kia-Club.org (1) 12. sraz Kia-Club.org (1) 13. sraz Kia-Club.org (1) 14. sraz Kia-Club.org (1) 15. sraz Kia-Club.org (1) 16. sraz Kia-Club.org (1) 17. sraz Kia-Club.org (1) 18. sraz Kia-Club.org (1)
10. výročí Kia Clubu (1) 19. sraz Kia-Club.org (1) 20. sraz Kia-Club.org (1) 21. sraz Kia-Club.org (1) 22. sraz Kia-Club.org (1) 23. sraz Kia-Club.org (1) 24. sraz Kia-Club.org (1) 25. sraz Kia-Club.org (1) 26. sraz Kia-Club.org (1)
27. sraz Kia-Club.org (1) 28. sraz Kia-Club.org (1) 1. místo (1) 2. místo (1) Osobnost klubu (1) Organizátor srazu (25)

Kia Sportage V (2025)
10777 km @ 0 l/100km

Příspěvekod souk69 » 01.04.2012 16:18

Já jsem zas našel toto :?: Konkrétně uvedeno ve Vyhlášce 341/2002 Sb. Ministerstva dopravy a spojů ze dne 11. července 2002 o schvalování technické způsobilosti a o technických podmínkách provozu vozidel na pozemních komunikacích ve znění vyhlášek č. 100/2003 Sb., č. 197/2006 Sb., č. 388/2008 Sb., č. 283/2009 Sb. a č. 216/2010 Sb. :31. Spojovací zařízení třídy A50-X namontované na vozidle nesmí zakrývat místo pro zadní registrační tabulku nebo zhoršovat čitelnost zadní registrační tabulky nebo zakrývat předepsané osvětlení vozidla. Jestliže tomu tak není, musí být část se spojovací koulí odmontovatelná bez použití nářadí případně s nářadím umístěným povinně ve vozidle. Vozidlo vybavené tažným zařízením schváleným s odnímatelnou spojovací koulí bez použití nářadí, musí mít tuto kouli odejmutou, pokud není využívána ke spojení s přípojným vozidlem nebo s jiným zařízením. :yes:
Naposledy upravil souk69 dne 03.04.2012 19:02, celkově upraveno 1
červená Kia Ceed sw 1,6 CRDI
souk69 Muž
Fanda vozů Kia
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

Kia cee'd SW (2009)
0 km @ 0 l/100km

Příspěvekod -Petr- » 03.04.2012 16:17

MiKo píše:Jaká je vzdálenost nejnižšího bodu tažněho zařízení od země? U seata jsem při zajíždění do garáže škrtal o zem. Pořád váhám mezi pevným a bajonetem. Mám parkovací senzory, tak aby to pořád nepípalo. Ta cena originálu se mi taky moc nezdá,tak jak je to s tou zárukou když ho namontuju jinde? :?

Omlouvám se za zpoždění, jak jsem slíbil, změřil jsem, nejnižší bod vlečného je plech se zásuvkou vedle koule, je to 22 cm od země.
Kia Ceed 1.4 SW, 66Kw. Béžový ďábel (LPG/benzín)
-Petr- Muž
Fanda vozů Kia

Příspěvekod MiKo » 04.04.2012 12:40

Petře díky moc :thu: . To by mělo být dobrý. Seat má závěs níž a ještě delší přesah kufru. Teď ještě jak je to s těma senzorama? Kdo s tím má nějaké zkušenosti. V nabídce mají elektroinstalaci která senzory odpojuje, ale funguje to jenom když se připojí vlek? Jde mi o to, kdybych tam dal ten pevný, jestli ho senzory nevidí jako překážku a při couvání bez vleku pořád nepípaly.
MiKo Muž
Uživatel fóra

Kia cee'd (2011)
4500 km @ 0 l/100km

Příspěvekod Globtrotero » 19.06.2012 07:20

Mne nabídli senzory, které (prý) tu zadní kouli eliminují ... používám půl roku a zatím vše OK

Jedinné co teď řeším a po pravdě nevím zda je to v elektroinstalaci, nebo ve vozíku či nosiči je to, že když zapojím vlek či nosič do zásuvky, tak je vše OK, jakmile najedu na nějaký ten výmol (tak se mi dle nerovnosti) rozbliká na palubce kontrolka zadní mlhovky (zadní mlhovka však nesvítí) .... po nějakém tom čase a přejetí x nerovností, to pak svítí stále. Podle mne bude problém na zásuvce, jelikož pokaždé pomůže, když zastavím, vypnu motor, vytáhnu to ze zásuvky a zase to pořádně zarazím ... :x
Kia Cee´d SW 1.6 CVVT (Snowbitch) and Kia Picanto 1.0 CVVT (Froggie)

R.I.P.: Ford Fiesta 1,1 (88), Ford Mondeo combi 2.0 (98), Kia Sportage 2.0 (02)
Globtrotero Neuvedeno
Uživatel fóra
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

Kia cee'd SW (2011)
22200 km @ 7.3 l/100km

Příspěvekod MiKo » 24.04.2013 14:18

Včera jsem se stavil u prodejce objednat na druhou garančku a zeptat se na tažné zařízení a ceny při jarní akci ( slevu na orig. příslušenství). Rozdíl ceny mezi pevným a bajonetem je 1000kč.. S vlekem nijak často nejezdím, tak pořád váhám co si nechám namontovat. Zatím jsem nikde ceeda s bajonetem neviděl,tak ani nevím jak moc je vidět a jestli se musí dělat nějaká díra do nárazníku. dík za radu nebo za foto.
MiKo Muž
Uživatel fóra

Kia cee'd (2011)
4500 km @ 0 l/100km

Předchozí

Zpět na Elektronika