Finanční podpora Kia-Club.org CZ: Číslo účtu / kód banky: 2600362987/2010 SK: Příkaz zadejte jako SEPA platbu (nikoliv jako platbu do zahraničí). Pro SEPA platbu je potřeba zadat číslo účtu ve formátu IBAN. IBAN: CZ9220100000002600362987 , BIC/SWIFT: FIOBCZPPXXX
Tak problem bude mozna,ze uz mas moc podgalerii a vycerpal jsi limit fora,kterym si ted nejsem jist.
cee'd (2007), Hyundai Santa Fe II (2007), Sorento II (2010), Sorento II (2013), cee'd GT II (2017), Sorento IV (2021), Stinger (2017), Sportage IV (2017), Sorento III (2018)
achiles: packa je vždy z vnější strany. Přílišné páčení ničemu nepomůže. Jde o to udělat si škvíru a pak něčím zmáčknout tu packu. Jedině tak to povolí.
Přidám i svoji zkušenost s vycvaknutím krytek osvětlení SPZ u SW verze. Nejvíce se mi totiž osvědčil postup pomocí dvou nylonových kytarových trsátek . Nejde o páčení na kratších stranách krytek SPZ, ale naopak o postupné páčení na vnější delší straně směrem ke straně kratší. Celý postup spočívá v tom, že jedno z trsátek (1) zasunete uprostřed krytky a postupným páčením vytvoříte mezeru mezi černým plastem a krytkou. Je možné, že velkým páčením se vám podaří krytku vycvaknout už v této fázi, ale já jsem pro umocnění efektu použil ještě jedno trsátko (2), které jsem při páčení postupně přesouval směrem ke vnější kratší straně krytky (směrem k pacce). Po chvilce cvičení s trsátky krytka krásně povolila. Není potřeba ani "zamačkávat" packu, neboť tlakem povolí sama. Celý postup nezabere ani 2 minuty a hlavně nedochází k ožvýkání černého plastu ani samotné krytky od šroubováku apod. Celý postup jsem se pokusil zakreslit do následujícího obrázku:
Achiles ake led si pouzil prosim ta na tie spz? Ja som tam mal z ciny ale v noci svietili do modra a nechcem na seba moc upozornovat...
@pavlikxss: nazltnute svetla som riesil vymenou za: stretavacie Osram CoolBlue Intense, maju pekne biele svetlo a su schvalene na pozemnych komunikaciach (narozdiel od coolblue Hyper ktore su len na offroad ucely) a hodia sa k ledkam. A na dialkove mam Osram Nightbreaker unlimited, svietia az do.. ine som nemenil teda hmlovky nepouzivam casto a tam mi zlte svetlo nevadi, skor naopak tam patri. Cuvacky mi tiez stacia, interier mam led, uz len led spz v naozaj bielej farbe a led brzdy ale to uz objednavam cree.
Kia Pro_Ceed II. 1.6 GDI Kia Sportage III. 1.7 CRDi
No presne taketo som mal aj ja len s rezistorom. Ale nazivo sa mne osobne zdalo ze svietia viac do modra. Ked si pozries ako svietia ledky v spatnych zrkadlach to je biela a toto na spz mi prislo modraste svetlo, podobne ako ledky vpredu :/ tak som ich dal prec. Hladam take biele ako v spetakoch ))
Základním problémem všech těchto čínských ledek je, že ať chcete nebo ne, vlivem přehřívání dochází k jejich postupné ztrátě výkonu, změně teploty chromatičnosti (barvy) a vypalování plošného spoje. To je bohužel daň za nízkou cenu. V případě osvětlení interiéru toto asi nemá cenu ani řešit, neboť ledka ve většině případu svítí jen zlomek času. Oproti tomu osvětlením SPZ může svítit desítky minut až hodiny v kuse a to už je pro tyto čínské ledky docela problém. V létě si 80% dne vystačíte s denním svícením, ale teď v zimě je den sakra krátký.
Takže pokud nechcete měsíc co měsíc měnit vypálené ledky, doporučuji "zainvestovat" do kvalitních značek jako OSRAM nebo PHILIPS. Osobně jsem si pořídil W5W OSRAM 2880CW a je to neporovnatelný rozdíl oproti tomu, co najdete na eBay. Už jen fakt, že výrobce na ně poskytuje 3 letou záruku něco znamená. Teplota barvy 6000k opravdu odpovídá a ledky svítí studenou bílou barvou. Ve srovnání s originálními led ve zpětných zrcátkách mají lehký nádech do modra, ale to je dáno i tím, že ledky v zrcátkách svítí lehce nažloutle (4300k).
Pokud alespoň trochu ovládáte angličtinu, doporučuji i pěkné srovnání na YT:
Na netu se dají sehnat za 250Kč + pošta. Dělají se ve variantě 6000k nebo 6700k. Osram nabízí i podobný typ W5W v provedení 4000k (teplá bílá), což by se mohlo nejvíce blížit osvětlení ve zpětných zrcátkách, ale u toho se cena pohybuje 500Kč a výše.
Jj diky, tych 4000k by mohlo stacit. Lebo vpredu mam h7 osram cool blue a maju tiez 4000k, sranda ze tu su blue a v ledkach oznacene ako tepla biela Inac crui5er mas ich aj ty v spz? Osvetluju dostatocne? Predsa len tam je len jedna ledka a v tych cinskych ich je viac...
Svítí mnohem více než 5 čínských dohromady, možná až moc Na druhou stranu v noci vidíš kam šlapeš. Udělal jsem rychlé foto mobilem v garáži. Jak jsem psal, mám 6000k a řekl bych, že barva na fotce odpovídá reálu.