od paul.danek » 01.11.2009 23:49
Ahoj,
originální dálkový ovladač lze využít, dle vyjádření dovozce má plovouicí kód, takže je to bezpečné. Můžeš k tomu připojit Athose, nebo jako já pouze GSM bránu. Dále jsem si dodělal ještě náklonový detektor (taky od Jablotronu), který jsem připojil na dveřní vstup (přes relé), takže jej hlídá originál alarm.
K originálnímu alarmu mám tedy připojený náklonový detektor v ceně cca 1000Kč, GSM bránu v ceně cca 5000Kč a náhradní baterku za cca 450Kč.
- Po prozvonění auta mi přijde SMS o stavu vstupů a napětí baterky,
- jednou týdně chodí automatická SMS - test přenosu,
- pokud napětí hlavní baterie klesne na 11V, posílá mi to SMS (může se to hodit v zimě, nebo jako kontrola v servisu),
- pokud napětí hlavní baterie stoupne nad 15V, posílá to varovnou SMS (možný problém s přebíjením),
- v případě poplachu přijde SMS a prozvonění.
Celkové náklady tohoto řešení jsou cca 8000 vč. instalace. Pokud použiješ Athose, s náklonem je to cca 12500Kč. Líbí se mě hlavně to, že nemám další ovladač.
Mám to vyzkoušené na svém autě (Ceed SW, 1,6CVVT), žádné problémy s tím nejsou, náklonový detektor je super citlivý, ale nedělá žádné plané poplachy. Nevím jestli si tu můžu udělat reklamu, ale zabývám se instalacemi těchto věcí, v případě zájmu mi nechte vzkaz. Pokud je to proti pravidlům fóra, prosím o upozornění, už to dělat nebudu.