Alarm

Vše kolem elektroinstalace a elektronických prvků.

Příspěvekod titanus » 07.06.2009 14:12

william píše:A skuste nechať otvorené okno, zamknúť dialkovym a nasledne otvoriť z vnútra cez okno, či to bude húkať?

sice nemam vyskusane ale sedliacky rozum mi hovori, ze ked tam nemame cudliky ktorými sa da v inych autach otvorit central tak to zvnutra neotvoris...ale pisem si aj tuto mozno do zoznamu ktroru vyskusam v kempe... :-o

Winston Wolfe: Že tě někdo vychoval ještě neznamená, že jsi vychovaná.

Honey Bunny: Ale co dál? Chceš pracovat?
Pumpkin: Nikdy!
titanus Muž
Fanda vozů Kia
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

Mogul Safety Cup 2009 (1) 4. sraz Kia-Club.org (1) 6. sraz Kia-Club.org (1) Organizátor srazu (2)

Kia cee'd SW (2008)
63636 km @ 7.5 l/100km

• Finanční podpora Kia-Club.org
    CZ: Číslo účtu / kód banky: 2600362987/2010
    SK: Příkaz zadejte jako SEPA platbu (nikoliv jako platbu do zahraničí). Pro SEPA platbu je potřeba zadat číslo účtu ve formátu IBAN. IBAN: CZ9220100000002600362987 , BIC/SWIFT: FIOBCZPPXXX

Příspěvekod whilliam » 07.06.2009 14:29

mám na mysli otvoriť kľučkou, na šoférovej strane,
to je alternatíva pri rozbití skla a otvorení dverí, či to bude trúbiť
whilliam Muž
Uživatel fóra
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

Kia cee'd SW (2008)
38077 km @ 7.58 l/100km

Příspěvekod titanus » 07.06.2009 14:38

william píše:mám na mysli otvoriť kľučkou, na šoférovej strane,
to je alternatíva pri rozbití skla a otvorení dverí, či to bude trúbiť

tak som to myslel aj ja...mne sa jedna o to ze ked sa auto automaticky zamkne pri prekroceni 40km/hod tak sa dvere v zadu otvorit nedaju - v predu z bezpecnostneho hladiska ano ale podla mna po zamknuti centralom sa to dat nebude ani v predu teda ani cez okno kluckou...

Winston Wolfe: Že tě někdo vychoval ještě neznamená, že jsi vychovaná.

Honey Bunny: Ale co dál? Chceš pracovat?
Pumpkin: Nikdy!
titanus Muž
Fanda vozů Kia
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

Mogul Safety Cup 2009 (1) 4. sraz Kia-Club.org (1) 6. sraz Kia-Club.org (1) Organizátor srazu (2)

Kia cee'd SW (2008)
63636 km @ 7.5 l/100km

Příspěvekod Axel » 07.06.2009 14:54

Po zamknutí se bohužel auto dá otevřít, takle jsem zkoušel jestli funguje alarm, nechal jsem se zamknout v autě čekal těch 30 sekund a pak otevřel a auto pěkně houkalo, což mě mrzí, ve Fábce když zamknu dalkáčem, tak z auta se už nikdo nedostane, jedině by musel rozbít okýnko, pak by se dostal ven

a jinak po překročení 40km/hod se dají otevřít všechy dveře, akorát musí dvakrát zatáhnout za kličku, kromě řidiče tomu snad stačí jednou(samo z venku nejdou otevřít žádné) a k tomu s automaticky odemkne i kufr, pač auto počítá s tím, že když někdo vystupuje tak si může jít pro něco do kufru...
Fandím:
Moto GP
Tým: Ducati Marlboro Team; Jezdec: Casey Stoner (samo na prvním místě jsou naši jezdci :) )

Formule F1
Tým: Scuderia Ferrari Marlboro; Jezdec: Felipe Massa
Axel Muž
Fanda vozů Kia

5. sraz Kia-Club.org (1) Organizátor srazu (1)

Kia cee'd SW (2008)
34000 km @ 7.6 l/100km

Dodělaný alarm GSM, GPS

Příspěvekod marhalu » 20.10.2009 11:40

Řeším teď jestě před předáním auta od dealera zda je možné dodělat alarm s funkcí GSM, GPS. Kupuju Ceeda SW ve výbavě Comfrot plus, kde je alarm už výroby, ale nemá tyhle možnosti. Nechal si to někdo z vás dodělávat anebo si to sám zapojil. Lze použít stávající alarm a k němu dodat GSM + GPS modul?
Teď vlastním Fabii s dodělávaným alarmem Athos GSM+GPS od Jablotronu a nějak jsem si na to zvykl. Tak bych to chtěl mít i novýho auta. Tenhle alarm má hodně možností a tak bych si ho chtěl buď přehodit anebo koupit novej.
Případně pokud někdo má zkušenosti s nějakým jiným určitě se na nej mrknu.
prepared to sucCEED ;)
KIA Cee'd SW FL 1.6 CRDi Comfort Plus + něco navíc
marhalu Muž
Fanda vozů Kia
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

Kia cee'd SW (2010)
150000 km @ 5.65 l/100km

Re: Dodělaný alarm GSM, GPS

Příspěvekod Marek_Km » 20.10.2009 16:06

Beda má jeden šikovný alarm.
Kia Cee´d 1.4 EX 80kW (2007)
Marek_Km Muž
Fanda vozů Kia
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

2. sraz Kia-Club.org (1) 4. sraz Kia-Club.org (1)

Kia cee'd (2007)
167000 km @ 6.1 l/100km

Příspěvekod kolomm2 » 20.10.2009 18:07

Ten od Jablotronu je fajn, jen co se odhodlám tak do něj půjdu (už mi asi 3měsíce doma leží couvací senzory:), tak potom. Dokonce bych někde našel i nějaký schéma zapojení, takže to do něj určitě jde. Dělám domovní alarmy, a na athose bych ti sehnal i lepčejší cenu. Kdyby si chtěl tak dej SZ:).

Ohledně alarmů do auta obecně... Nemám strach o to, že by ten či onen alarm byl nepřekonatelný. Nakonec přijedou s odstíněným kamionem a jsou za půl minuty pryč. Když sem ale v léťe u vody, a jdu se koupat, tak je fajn vědět, že když mi někdo odjede s autem, tak ho jednoduše najdu. Holt příležitost dělá zloděje, někdo kopne do deky, uvidí klíček a je to....
Nevolím OranžovoRudou a nechápu jak někdo může...
kolomm2 Muž
Uživatel fóra

Kia cee'd SW (2009)
10500 km @ 6.7 l/100km

Příspěvekod marhalu » 20.10.2009 23:04

2 Marek_Km: vím, že něco tady psal, ale nevím výsledek jestli si to nechal zrelizovat nebo ne. Měl strach o vrzání palubky.

2 kolomm2: No pokud by si našlo schéma tak bych radši toho Athose. Mám s ním dobrý zkušenosti. Cena to bylo super. Až budu mít ceeda doma, tak bych se pak optal na cenu atd.. ;)

Ohledně překonatelnosti. Jo máš pravdu. Nic není neprůstřelný. Na GSM stačí rušička a GPS odstínit anténu. Další problém jsou podzemní garáže a ani nemusí být tak hluboko např. parkování ve Štěrboholích pod Sparem stačí na to aby jsem byl bez signálu - už několikrát ověřeno anebo někde v Aplách... Kamión nebo návěs je hezká věc, ale nadruhou stranu kdo by podnikal takovýhle akce aby ukradl auto v hodnote max pul mega. Když na tom prakovisti stojí i lepší a míň chráněný...
Já to spíše mám pro ten lepší pocit, že jsem proto udělal maximum. Pak se mi i líp spí. :)
prepared to sucCEED ;)
marhalu Muž
Fanda vozů Kia
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

Kia cee'd SW (2010)
150000 km @ 5.65 l/100km

Příspěvekod Beda » 22.10.2009 08:18

Tovarni alarm nelze pouzit (nema vstupy na jednotlive senzory a nedokaze vyuzivat jejich signalu), musi se koupit pridavny alarm na ktery se tyto senzory pripoji a pak neni problem vse nainstalovat na vuz ze zachovanim i tovarniho alarmu, ktery funguje i nadale. Akorat uz vuz nebudes odemykat dalkovym ovladacem na klici, ale primo pagerem ci dalkacem od alarmu v opacnem pripade by se ti totiz pustil jeden z alarmu :)

Instalaci mi provadel servis, abych neprisel o zaruku po zasahu do elektroinstalace :oops: Informace najdes u meho vozu garage_modification.php?mode=view_modification&VID=1&MID=38
cee'd (2007), Hyundai Santa Fe II (2007), Sorento II (2010), Sorento II (2013), cee'd GT II (2017), Sorento IV (2021), Stinger (2017), Sportage IV (2017), Sorento III (2018)
Beda Muž
Administrátor

1. sraz Kia-Club.org (1) 2. sraz Kia-Club.org (1) 3. sraz Kia-Club.org (1) Mogul Safety Cup 2009 (1) 4. sraz Kia-Club.org (1) 5. sraz Kia-Club.org (1) 6. sraz Kia-Club.org (1) 7. sraz Kia-Club.org (1) 8. sraz Kia-Club.org (1)
9. sraz Kia-Club.org (1) 10. sraz Kia-Club.org (1) 11. sraz Kia-Club.org (1) 12. sraz Kia-Club.org (1) 13. sraz Kia-Club.org (1) 14. sraz Kia-Club.org (1) 15. sraz Kia-Club.org (1) 16. sraz Kia-Club.org (1) 17. sraz Kia-Club.org (1)
18. sraz Kia-Club.org (1) 10. výročí Kia Clubu (1) 19. sraz Kia-Club.org (1) 20. sraz Kia-Club.org (1) 21. sraz Kia-Club.org (1) 22. sraz Kia-Club.org (1) 23. sraz Kia-Club.org (1) 24. sraz Kia-Club.org (1) 25. sraz Kia-Club.org (1)
26. sraz Kia-Club.org (1) 27. sraz Kia-Club.org (1) 28. sraz Kia-Club.org (1) Osobnost klubu (1) Organizátor srazu (3)

Kia Stinger (2017)
86000 km @ 10.2 l/100km

Příspěvekod kolomm2 » 22.10.2009 10:01

Beda píše:Tovarni alarm nelze pouzit (nema vstupy na jednotlive senzory a nedokaze vyuzivat jejich signalu), musi se koupit pridavny alarm na ktery se tyto senzory pripoji a pak neni problem vse nainstalovat na vuz ze zachovanim i tovarniho alarmu, ktery funguje i nadale. Akorat uz vuz nebudes odemykat dalkovym ovladacem na klici, ale primo pagerem ci dalkacem od alarmu v opacnem pripade by se ti totiz pustil jeden z alarmu :)

Instalaci mi provadel servis, abych neprisel o zaruku po zasahu do elektroinstalace :oops: Informace najdes u meho vozu garage_modification.php?mode=view_modification&VID=1&MID=38

Určitě to jde udělat i tak, aby ti zůstalo původní ovládání:). Co se týká záruky tak nakonec stejně vždycky záleží na tom servisu, kde ti auto prodávali. Nejdůležitější je, aby ten nový alarm měl nějaké to CE ISO bo tak něco, co říká že je to schváleno pro použití v automobilu (a na tom alarmu to stojí nejvíc:). Instalace je druhá věc, asi by na to měl taky být člověk s "oprávněním". Každopádně nakonec se stejně budeš dohadovat s svým prodejcem/servisem. Já sem se ptal ve svém Auto Pavlů Liberec, a můžu si dělat co chci. Vyjma Tažního, tam je prý problém při neoriginal elektroinstalaci s praskáním žárovek ve světlech. Ovšem i originál se dá sehnat v "neoriginál" obchodech.
Nevolím OranžovoRudou a nechápu jak někdo může...
kolomm2 Muž
Uživatel fóra

Kia cee'd SW (2009)
10500 km @ 6.7 l/100km

Příspěvekod marhalu » 22.10.2009 12:50

jo tak jsem si to predstavoval, ze bude orignïnal ovladani. Co vim Athos od Jablotronu jde pouzit v rezimu posluchace valstne jen rozsiri puvodni alarm o dalsi vstupy. Ale i smirim se s neoriginal ovladanim
prepared to sucCEED ;)
marhalu Muž
Fanda vozů Kia

Kia cee'd SW (2010)
150000 km @ 5.65 l/100km

Příspěvekod marhalu » 22.10.2009 12:50

Beda píše:Tovarni alarm nelze pouzit (nema vstupy na jednotlive senzory a nedokaze vyuzivat jejich signalu), musi se koupit pridavny alarm na ktery se tyto senzory pripoji a pak neni problem vse nainstalovat na vuz ze zachovanim i tovarniho alarmu, ktery funguje i nadale. Akorat uz vuz nebudes odemykat dalkovym ovladacem na klici, ale primo pagerem ci dalkacem od alarmu v opacnem pripade by se ti totiz pustil jeden z alarmu :)

Jsem doufal, ze bude mit tovarni alarm aspon nejakej vstup pro pripojeni dalsich funci. Skoda, nevadi.
Zatim chci koupit alarm od Jablotronu. Dat ho tam v podstate paraelne k tomu co tam je. Pokud se nebudou tlouct tak to neni problem.

Montaz je jasna. Dostal jsem taky doporuceni z autosalonu abych si to nechal namontovat u nich sprizneny firmy kvuli zaruce. Bude novej tak bych nerad o ni prisel :(
prepared to sucCEED ;)
marhalu Muž
Fanda vozů Kia

Kia cee'd SW (2010)
150000 km @ 5.65 l/100km

Příspěvekod Beda » 23.10.2009 10:13

Ja primo pozadoval, abych to mohl ovladat pagerem z pridaneho alarmu, pak by mi byl graficky pager docela naprd :| Zpusob zapojeni mam takovy, ze pridany alarm vzdy deaktivuje i ten tovarni. V pripade zamknuti auta z ovladace na klicich a odemknuti pagerem od alarmu se mi pak pusti tovarni alarm, takze je opravdu vse nutne ovladat tim dalkacem od alarmu. Reseni by bylo vyradit z provozu uplne ten tovarni, protoze stejne se jedna jen o "panic" typ, ktery funguje na spinacich na dverich :idea: Pokavad budes kupovat alarm, ktery nema pager a je jen rozsirenim tovarniho, tak urcite nebude problem ho nainstalovat jako posluchace, ale urcite musi mit vlastni ridici jednotku, protoze do toho tovarniho nic navic nezapojis (otres, ultrazvuk, mikrovlny, GPS/GSM atd.)
cee'd (2007), Hyundai Santa Fe II (2007), Sorento II (2010), Sorento II (2013), cee'd GT II (2017), Sorento IV (2021), Stinger (2017), Sportage IV (2017), Sorento III (2018)
Beda Muž
Administrátor

1. sraz Kia-Club.org (1) 2. sraz Kia-Club.org (1) 3. sraz Kia-Club.org (1) Mogul Safety Cup 2009 (1) 4. sraz Kia-Club.org (1) 5. sraz Kia-Club.org (1) 6. sraz Kia-Club.org (1) 7. sraz Kia-Club.org (1) 8. sraz Kia-Club.org (1)
9. sraz Kia-Club.org (1) 10. sraz Kia-Club.org (1) 11. sraz Kia-Club.org (1) 12. sraz Kia-Club.org (1) 13. sraz Kia-Club.org (1) 14. sraz Kia-Club.org (1) 15. sraz Kia-Club.org (1) 16. sraz Kia-Club.org (1) 17. sraz Kia-Club.org (1)
18. sraz Kia-Club.org (1) 10. výročí Kia Clubu (1) 19. sraz Kia-Club.org (1) 20. sraz Kia-Club.org (1) 21. sraz Kia-Club.org (1) 22. sraz Kia-Club.org (1) 23. sraz Kia-Club.org (1) 24. sraz Kia-Club.org (1) 25. sraz Kia-Club.org (1)
26. sraz Kia-Club.org (1) 27. sraz Kia-Club.org (1) 28. sraz Kia-Club.org (1) Osobnost klubu (1) Organizátor srazu (3)

Kia Stinger (2017)
86000 km @ 10.2 l/100km

Příspěvekod paul.danek » 01.11.2009 23:49

Ahoj,
originální dálkový ovladač lze využít, dle vyjádření dovozce má plovouicí kód, takže je to bezpečné. Můžeš k tomu připojit Athose, nebo jako já pouze GSM bránu. Dále jsem si dodělal ještě náklonový detektor (taky od Jablotronu), který jsem připojil na dveřní vstup (přes relé), takže jej hlídá originál alarm.

K originálnímu alarmu mám tedy připojený náklonový detektor v ceně cca 1000Kč, GSM bránu v ceně cca 5000Kč a náhradní baterku za cca 450Kč.
- Po prozvonění auta mi přijde SMS o stavu vstupů a napětí baterky,
- jednou týdně chodí automatická SMS - test přenosu,
- pokud napětí hlavní baterie klesne na 11V, posílá mi to SMS (může se to hodit v zimě, nebo jako kontrola v servisu),
- pokud napětí hlavní baterie stoupne nad 15V, posílá to varovnou SMS (možný problém s přebíjením),
- v případě poplachu přijde SMS a prozvonění.

Celkové náklady tohoto řešení jsou cca 8000 vč. instalace. Pokud použiješ Athose, s náklonem je to cca 12500Kč. Líbí se mě hlavně to, že nemám další ovladač.

Mám to vyzkoušené na svém autě (Ceed SW, 1,6CVVT), žádné problémy s tím nejsou, náklonový detektor je super citlivý, ale nedělá žádné plané poplachy. Nevím jestli si tu můžu udělat reklamu, ale zabývám se instalacemi těchto věcí, v případě zájmu mi nechte vzkaz. Pokud je to proti pravidlům fóra, prosím o upozornění, už to dělat nebudu.
paul.danek Neuvedeno
Nováček

Příspěvekod marhalu » 02.11.2009 12:53

díky za pěknou odpověď :) pěkný porovnání s Athosem, kterej je pro mě zatím jako favorit

Chtel jsem nainstalovat Athose v rezimu 3 tedy - original alarm, original ovladac. Navic by jsem tedy ziskal GSM, GPS, naklonovy cidlo, cidlo rozbiti okna. Je pravda ze tohle reseni je drazsi ale mam ho overeny a byl jsem s nim spokojeny.

GSM brana mi prijde jako ze je to malo. Nedozvim se kde mi pripadne auto stoji, kdyby se nejak zatoulalo.

Instalace samo-doma asi nebude ok pro zaruku ? ;)
prepared to sucCEED ;)
marhalu Muž
Fanda vozů Kia

Kia cee'd SW (2010)
150000 km @ 5.65 l/100km

PředchozíDalší

Zpět na Elektronika