ESP

Vše kolem elektroinstalace a elektronických prvků.

Příspěvekod vladislav » 01.11.2007 13:30

Myslím si ,že tyto doplnky jsou užitečná věc.Ale já si v poslední době více cením toho,aby auto jezdilo a nemusel jsem s ním být pořád v servisu...Svou jízdu se vždy snažím přizpůsobit..... :grin: :grin: :grin: Povaze a stavu vozovky... :grin: :grin:
vladislav Neuvedeno
Fanda vozů Kia
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

2. sraz Kia-Club.org (1) 3. sraz Kia-Club.org (1) 4. sraz Kia-Club.org (1) Osobnost klubu (1)

• Finanční podpora Kia-Club.org
    CZ: Číslo účtu / kód banky: 2600362987/2010
    SK: Příkaz zadejte jako SEPA platbu (nikoliv jako platbu do zahraničí). Pro SEPA platbu je potřeba zadat číslo účtu ve formátu IBAN. IBAN: CZ9220100000002600362987 , BIC/SWIFT: FIOBCZPPXXX

Příspěvekod Raven » 01.11.2007 13:35

snike píše:Člověk nesmí zapomenout, že i když si do auta pořídí všechny bezpečnostní prvky co existují, tak fyzikální zákony budou stále platit :!: :!: :!:

Tak tak, me vsechny tyto funkce i se svymi zkratkami pripominaji instatni kavu. :-))
Raven Neuvedeno
Přispěvatel fóra
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

Příspěvekod Kryshna » 01.11.2007 17:43

Vsechny tyto serepeticky jsou sice krasna vec, ale pouze do urcite rychlosti... jak tu rikal SNIKE, fyzikalni zakony budou platit stale i se vsemi temi radoby pomocniky.Pokud pojedes do zatacky na mokru, snehu ,ledu, bahnu atd. vysokou rychlosti.... nepomuze ti ani ESP, ani nic jineho - nevim zda mate nekdo zkusenost s autem utrzenym na ujezdenem snehu i kdyz ma ABS... ja ano a stacila na to rychlost kolem 40Km/h a drobny kopecek.Osobne zastavam nazor ze vsechny bezpecnostni prvky dnes pouzivane se hodi tak maximalne pro mestskou jizdu v mezich 50-90Km/h... samozrejme tim nechci rict, ze by nemohli, i ve vetsich rychlostech, sehrat kladnou roli pred dobrovolnym podpisem smlouvy se smrti.
Já neumírám, já takhle žiji...

Obrázek
Kryshna Muž
Fanda vozů Kia

Kia cee'd (2011)
31000 km @ 8.1 l/100km

Příspěvekod Návštěvník » 01.11.2007 17:52

rozhodujici je i podvozek, sem mel jednou horkou chvilku s accordem ve 150ti km/h a musim rict ze nebejt to honda tak sem na strese .. doufam ze pro ceed bude stejne nebo podobne stabilni ..
Návštěvník

km @ l/100km

Příspěvekod Kryshna » 02.11.2007 08:49

pro_ceed píše:rozhodujici je i podvozek, sem mel jednou horkou chvilku s accordem ve 150ti km/h a musim rict ze nebejt to honda tak sem na strese .. doufam ze pro ceed bude stejne nebo podobne stabilni ..

Joo joo Hondička.... mel jsem sen, Honda civic coupe VI. generace... :scooter: ac to auto na nikoho koho znam nepusobilo nijak zvlast pritazlive, me to zustalo do dnes... podvozek na jedničku, motory na jedničku...

Musim rict, ze ti docela zavidim toho budouciho 3dv. Ceeda... kdybych vyhral v loterii, urcite ho koupim... v cerne metalize na 17" kolech a s tim nejsilnejsim benzinakem ktery do toho budou davat... snad to bude 2.0 CVVT... slusel by mu.
Já neumírám, já takhle žiji...

Obrázek
Kryshna Muž
Fanda vozů Kia

Kia cee'd (2011)
31000 km @ 8.1 l/100km

Příspěvekod Jezevec33 » 02.11.2007 12:31

Moje řeč :-o
Quot capita, tot sensus
Jezevec33 Muž
Fanda vozů Kia

Mogul Safety Cup 2009 (1) 4. sraz Kia-Club.org (1) 5. sraz Kia-Club.org (1) 10. sraz Kia-Club.org (1) 12. sraz Kia-Club.org (1) Organizátor srazu (1)

Citroen C2 VTS (2007)
100000 km @ 9.4 l/100km

Příspěvekod Návštěvník » 04.11.2007 18:48

Dovolil jsem si sem napsat dvě citace z úst odborníků.Takže platí to co už tu někdo napsal .

Elektronické systémy podvozků jsou s reakcí člověka sice neporovnatelné, kolo například dokážou přibrzdit až stočtyřicetkrát za sekundu, ale pokud styl jízdy překročí zákony fyziky, je i elektronika bezmocná.!!!!

Nespoléhejte jen na techniku !
I když bezpečnostní prvky, jako je ABS nebo ESP, usnadňují jízdu, nejsou všemocné. Fyzikální zákony nepřemohou. Proto jezděte přiměřenou rychlostí .

Takže vám přeji jízdu bez nehod a nespoléhat jen na tu elektroniku.Berme ji pouze jako doplněk,nic víc nic míň.
Návštěvník

km @ l/100km

Příspěvekod snike » 29.11.2007 13:44

První sníh a první náledí máme za sebou, už někdo pořádně otestoval jak nám to ESP v Cee´du naladili? Co jsem zatím já zkoušel na prázdné silnici, tak zasahuje tak akorát ani brzy ani pozdě ;-) Až bude příležitost zajedu někam na zasněžené volné parkoviště a prověřím ho více, abych si na jeho reakce trochu zvykl :-D
KIA Sportage MY25 TOP 1.6 T-GDI GPF 4x2 MHEV 7DCT 118 kW bílá Cassa (WD) 8.666 km ... Kanec klubuObrázek
snike Muž
Moderátor

2. sraz Kia-Club.org (1) 3. sraz Kia-Club.org (1) Mogul Safety Cup 2009 (1) 4. sraz Kia-Club.org (1) 5. sraz Kia-Club.org (1) 6. sraz Kia-Club.org (1) 7. sraz Kia-Club.org (1) 8. sraz Kia-Club.org (1) 9. sraz Kia-Club.org (1)
10. sraz Kia-Club.org (1) 11. sraz Kia-Club.org (1) 12. sraz Kia-Club.org (1) 13. sraz Kia-Club.org (1) 14. sraz Kia-Club.org (1) 15. sraz Kia-Club.org (1) 16. sraz Kia-Club.org (1) 17. sraz Kia-Club.org (1) 18. sraz Kia-Club.org (1)
10. výročí Kia Clubu (1) 19. sraz Kia-Club.org (1) 20. sraz Kia-Club.org (1) 21. sraz Kia-Club.org (1) 22. sraz Kia-Club.org (1) 23. sraz Kia-Club.org (1) 24. sraz Kia-Club.org (1) 25. sraz Kia-Club.org (1) 26. sraz Kia-Club.org (1)
27. sraz Kia-Club.org (1) 28. sraz Kia-Club.org (1) 1. místo (1) 2. místo (1) Osobnost klubu (1) Organizátor srazu (25)

Kia Sportage V (2025)
8666 km @ 0 l/100km

Příspěvekod Návštěvník » 29.11.2007 16:02

ESP tak nejak asi funguje... Prijde mi, ze se aktivuje opravdu az v krajnich situacich... Zkousel jsem na nej par veci a moc prilezitosti k zablikani ESP jsem nezaznamenal... Ale je fakt ze do smyku jsem auto nedostal...

Treba takove TCS jsem postrehl jen jednou kdyz jsem se snazil rozjet z mista v mirnem kopci na ujezdenem snehu... Jinak neni problem na asfaltu hrabat... Sice kontrolka ESP zablika, ale nejaky drasticky zasah neni poznat, funguje to asi opravdu jen na kluzkem povrchu - led, snih...
Návštěvník

km @ l/100km

Příspěvekod snike » 29.11.2007 21:07

grafix píše:ESP tak nejak asi funguje... Prijde mi, ze se aktivuje opravdu az v krajnich situacich... Zkousel jsem na nej par veci a moc prilezitosti k zablikani ESP jsem nezaznamenal... Ale je fakt ze do smyku jsem auto nedostal...

Treba takove TCS jsem postrehl jen jednou kdyz jsem se snazil rozjet z mista v mirnem kopci na ujezdenem snehu... Jinak neni problem na asfaltu hrabat... Sice kontrolka ESP zablika, ale nejaky drasticky zasah neni poznat, funguje to asi opravdu jen na kluzkem povrchu - led, snih...

To TCS mne tak trochu překvapilo, protože dovolí dle mne docela velké protočení kol, než zasáhne. Fábie mi reagovala rychleji, ale je to také možná tím, že tam bylo součástí ASR (TCS) i EDS což je taky docela dobrá pomůcka motoristy ;-)
KIA Sportage MY25 TOP 1.6 T-GDI GPF 4x2 MHEV 7DCT 118 kW bílá Cassa (WD) 8.666 km ... Kanec klubuObrázek
snike Muž
Moderátor

2. sraz Kia-Club.org (1) 3. sraz Kia-Club.org (1) Mogul Safety Cup 2009 (1) 4. sraz Kia-Club.org (1) 5. sraz Kia-Club.org (1) 6. sraz Kia-Club.org (1) 7. sraz Kia-Club.org (1) 8. sraz Kia-Club.org (1) 9. sraz Kia-Club.org (1)
10. sraz Kia-Club.org (1) 11. sraz Kia-Club.org (1) 12. sraz Kia-Club.org (1) 13. sraz Kia-Club.org (1) 14. sraz Kia-Club.org (1) 15. sraz Kia-Club.org (1) 16. sraz Kia-Club.org (1) 17. sraz Kia-Club.org (1) 18. sraz Kia-Club.org (1)
10. výročí Kia Clubu (1) 19. sraz Kia-Club.org (1) 20. sraz Kia-Club.org (1) 21. sraz Kia-Club.org (1) 22. sraz Kia-Club.org (1) 23. sraz Kia-Club.org (1) 24. sraz Kia-Club.org (1) 25. sraz Kia-Club.org (1) 26. sraz Kia-Club.org (1)
27. sraz Kia-Club.org (1) 28. sraz Kia-Club.org (1) 1. místo (1) 2. místo (1) Osobnost klubu (1) Organizátor srazu (25)

Kia Sportage V (2025)
8666 km @ 0 l/100km

Příspěvekod Návštěvník » 29.11.2007 22:26

Na druhou stranu je to fajn, ze elektronika tolik nezasahuje a tim padem prilis neomezuje zazitek z jizdy... 8-)

Jen at si hezky hrabne :lol:
Návštěvník

km @ l/100km

Příspěvekod snike » 29.11.2007 23:49

grafix píše:Na druhou stranu je to fajn, ze elektronika tolik nezasahuje a tim padem prilis neomezuje zazitek z jizdy... 8-)

Jen at si hezky hrabne :lol:

Přesně tak, některá auta mají ESP dvoustupňové pro sportovní jízdu, my v už to máme rovnou :-D ;-)
snike Muž
Moderátor

Kia Sportage V (2025)
8666 km @ 0 l/100km

Příspěvekod Jakub » 30.11.2007 08:42

Já nevím, já mám z ESP smíšené (odborně řečeno "ambivalentní") pocity. Do svého auta jsem ho nakonec neobjednal. Přeci jenom je lepší vědět, co se s autem děje. ESP porovnává zamýšlenou dráhu vozidla se skutečnou a podle toho zasahuje. Pokud při smyku jen hamtnete na brzdu a zavřete oči, pak elektronika možná ještě něco zvládne zachránit, i když fyzikální zákony nepřemůže. Pokud však začnete smyk řešit sami (třeba pomocí kontra), tak tím většinou elektroniku dokonale zblbnete. Jednou v televizi dělali test auta s a bez ESP - slalom na kluzké vozovce. Řídil profesionální závodník. Při nižší rychlosti projelo auto s ESP v pohodě, auto bez trochu hůře. Pak zkoušeli vyšší rychlost. Auto bez ESP začalo jít do smyku, ten však profesionál zvládl a zůstal na trati - smyk nastával pozvolna. Auto s ESP bylo pořád v pohodě, ale pak z ničeho nic vylétlo z dráhy - smyk přišel náhle a řidič neměl šanci reagovat. To je důvod, proč zatím k těmto computerům nemám příliš důvěry, přestože bych vzhledem ke svému povolání měl mít :huh:
Kia SPORTAGE IV 1.6T-GDI DCTexclusive + paket winter, bronzová metalíza MYB
Jakub Muž
Moderátor

2. sraz Kia-Club.org (1) 3. sraz Kia-Club.org (1) Mogul Safety Cup 2009 (1) 4. sraz Kia-Club.org (1) 5. sraz Kia-Club.org (1) 12. sraz Kia-Club.org (1) 10. výročí Kia Clubu (1) 20. sraz Kia-Club.org (1) 24. sraz Kia-Club.org (1)
Osobnost klubu (1) Organizátor srazu (5)

Kia Sportage IV (2017)
37604 km @ 7.1 l/100km

Příspěvekod Raven » 30.11.2007 09:40

jakub píše:Já nevím, já mám z ESP smíšené (odborně řečeno "ambivalentní") pocity. Do svého auta jsem ho nakonec neobjednal. Přeci jenom je lepší vědět, co se s autem děje. ESP porovnává zamýšlenou dráhu vozidla se skutečnou a podle toho zasahuje. Pokud při smyku jen hamtnete na brzdu a zavřete oči, pak elektronika možná ještě něco zvládne zachránit, i když fyzikální zákony nepřemůže. Pokud však začnete smyk řešit sami (třeba pomocí kontra), tak tím většinou elektroniku dokonale zblbnete. Jednou v televizi dělali test auta s a bez ESP - slalom na kluzké vozovce. Řídil profesionální závodník. Při nižší rychlosti projelo auto s ESP v pohodě, auto bez trochu hůře. Pak zkoušeli vyšší rychlost. Auto bez ESP začalo jít do smyku, ten však profesionál zvládl a zůstal na trati - smyk nastával pozvolna. Auto s ESP bylo pořád v pohodě, ale pak z ničeho nic vylétlo z dráhy - smyk přišel náhle a řidič neměl šanci reagovat. To je důvod, proč zatím k těmto computerům nemám příliš důvěry, přestože bych vzhledem ke svému povolání měl mít :huh:

Moje rec. Jedinou zkratku, kterou povazuji za smysluplnou je ABS (a snad jeste RUM) :D
To ostatni je pro blondyny.
Raven Neuvedeno
Přispěvatel fóra

Příspěvekod snike » 30.11.2007 10:57

jakub píše:Já nevím, já mám z ESP smíšené (odborně řečeno "ambivalentní") pocity. Do svého auta jsem ho nakonec neobjednal. Přeci jenom je lepší vědět, co se s autem děje. ESP porovnává zamýšlenou dráhu vozidla se skutečnou a podle toho zasahuje. Pokud při smyku jen hamtnete na brzdu a zavřete oči, pak elektronika možná ještě něco zvládne zachránit, i když fyzikální zákony nepřemůže. Pokud však začnete smyk řešit sami (třeba pomocí kontra), tak tím většinou elektroniku dokonale zblbnete. Jednou v televizi dělali test auta s a bez ESP - slalom na kluzké vozovce. Řídil profesionální závodník. Při nižší rychlosti projelo auto s ESP v pohodě, auto bez trochu hůře. Pak zkoušeli vyšší rychlost. Auto bez ESP začalo jít do smyku, ten však profesionál zvládl a zůstal na trati - smyk nastával pozvolna. Auto s ESP bylo pořád v pohodě, ale pak z ničeho nic vylétlo z dráhy - smyk přišel náhle a řidič neměl šanci reagovat. To je důvod, proč zatím k těmto computerům nemám příliš důvěry, přestože bych vzhledem ke svému povolání měl mít :huh:

Určitě s tebou v něčem souhlasím ;-) Jenže si musíš uvědomit, že profesionální závodník reaguje trochu jinak a hlavně rychleji než my "normální" řidiči. ESP zasahuje mnohem dříve než si "normální" řidič uvědomí, že auto je v začínajícím smyku. A když se zeptáš profesionálního závodníka jak se mu jezdí se všemi bezpečnostními asistenty, tak od něj uslyšíš všechno ven a nebo odpojit :lol: :lol: :lol: Několikrát jsem se o tomhle bavil v servisu s Adámkem ;-)
snike Muž
Moderátor

Kia Sportage V (2025)
8666 km @ 0 l/100km

PředchozíDalší

Zpět na Elektronika