Automatické zamykání dvěří

Vše kolem elektroinstalace a elektronických prvků.

Re: Automatické zamykání dvěří

Příspěvekod marhalu » 16.09.2010 21:49

rehmen píše:...
Chtěl bych proto poprosit všechny, kdo mají předFL ceeda, jestli by mohli napasat jak to funguje u nich - tj. jestli se toto chování zavedlo až pro FL verzi.

Jo a kromě toho byl servisák trochu překvapenej, že po zamčení dveří stačí, když spolujzdec jednou zatáhne za kličku a dveře se mu otevřou - u testovaného nového auta jsem musel zatáhnout 2x. ...

Funguje presne podle popisu. tzn otevreni dveri drive nez vytazeni klicku necha po vytazeni klicku zamceny neotevreny dvere ... :( taky me to stve ale co uz ..
Zatahnout za klicku staci jednou. Mam jeden z prvnich FL ...
prepared to sucCEED ;)
KIA Cee'd SW FL 1.6 CRDi Comfort Plus + něco navíc
marhalu Muž
Fanda vozů Kia
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

Kia cee'd SW (2010)
150000 km @ 5.65 l/100km

• Finanční podpora Kia-Club.org
    CZ: Číslo účtu / kód banky: 2600362987/2010
    SK: Příkaz zadejte jako SEPA platbu (nikoliv jako platbu do zahraničí). Pro SEPA platbu je potřeba zadat číslo účtu ve formátu IBAN. IBAN: CZ9220100000002600362987 , BIC/SWIFT: FIOBCZPPXXX

Příspěvekod vladislav » 16.09.2010 22:37

Tak to tady čtu a koukám ,že vedle nulování spotřeby se jim povedla další specialita u FL .. :( :help:
vladislav Neuvedeno
Fanda vozů Kia
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

2. sraz Kia-Club.org (1) 3. sraz Kia-Club.org (1) 4. sraz Kia-Club.org (1) Osobnost klubu (1)

Příspěvekod rehmen » 17.09.2010 06:20

vladislav píše:Tak to tady čtu a koukám ,že vedle nulování spotřeby se jim povedla další specialita u FL .. :( :help:

specialia..já bych řekl, že je to prostě chyba ... jenže to asi těžko přiznají, když by pak museli řešit reklamaci komplet celé výroby :(
Bílá po FL s ochranýma lištama vypadá fakt DOBŘE.
rehmen Muž
Přispěvatel fóra
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

Kia cee'd (2010)
84500 km @ 7.0 l/100km

Příspěvekod formis » 18.09.2010 09:12

Automatické zamykání byla jedna z prvních věcí, co jsem si nechal v servise zablokovat. Po zkušenostech, když mi pár lidí málem utrhlo kliku u spolujezdce.
Kia Ceed SW 1,6 benzin * barva 8Q * model 2010
formis Muž
Uživatel fóra

Kia cee'd SW (2009)
16000 km @ 7.3 l/100km

Příspěvekod titanus » 18.09.2010 09:26

ku mne si raz v noci v meste chceli dvaja ozraty chlapy nastupit lebo si mysleli ze som taxi :lol: chvalabohu sa dnu nedostali lebo by tam boli este do dnes...ja si tuto vychytavku - ked pracuje tak ako ma neviem vynachvalit a aj ked o nej iny nevedia tak vzdy skusia normalne otvorit - nic, spytaju sa preco a len im poviem aby este raz otvorili ze uz to pojde...nastastie je to u mna tak ako ma byt, cize aj ked niekto otvori dvere kym mam nastartovane a bolo automaticky zamknute, po vypnuti motoru a vytiahnut kluca sa ostatne dvere otvoria...

pripada mi to ako keby v :kia: prijali noveho veduceho a ten sa musi uvies novymi "vychytavkami" ktore ale v praxi dehonestuju pocit z auta (povazujem to ako to iste ked kazdy rok menia vlaky hoci len o dve minuty ale zmenia a to len preto aby par uradnikov vykazalo cinnost...) a najhorsie je to ze vacsina ludi na zaklade tychto skusenosti odpise auto hned hoci nevedia ze napr. pred FL to fungovalo normalne (spotreba, zamykanie dveri...)

Winston Wolfe: Že tě někdo vychoval ještě neznamená, že jsi vychovaná.

Honey Bunny: Ale co dál? Chceš pracovat?
Pumpkin: Nikdy!
titanus Muž
Fanda vozů Kia
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

Mogul Safety Cup 2009 (1) 4. sraz Kia-Club.org (1) 6. sraz Kia-Club.org (1) Organizátor srazu (2)

Kia cee'd SW (2008)
63636 km @ 7.5 l/100km

Příspěvekod Mirek28 » 18.09.2010 12:57

Mám 2009 a funguje to super, po vytáhnutí klíčku se všechny dveře odemknou ať se před tím dělo cokoliv. Pokud si někdo chce otevřít sám tak musí dvakrát vzít za páčku (řidič jen jednou) nebo mooooc poprosit, abych mu zmáčkl tlačítko. Dveře se zamknou při 40km/h.
Jen by mě zajímalo, jestli se to fakt odemkne při vystřelení airbacku, ale zkoušet to nehodlám.
Ještě mi to ani jednou nezazlobilo ( ťuk ťuk na dřevo)
KIA CEED SW 1.4 CVVT (8Q)
Hlavně mít kola dole, anténu nahoře a gumové patníky !
Mirek28 Muž
Fanda vozů Kia
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

Kia cee'd SW (2009)
46000 km @ 7.3 l/100km

Příspěvekod rehmen » 19.09.2010 14:35

Zkusím napsat mail do Kia a zavolat mému prodejci a zjistit proč to předělali...i když pochybuju, že něco zjistím :)
rehmen Muž
Přispěvatel fóra

Kia cee'd (2010)
84500 km @ 7.0 l/100km

Příspěvekod cerman » 19.09.2010 17:56

MartinP.
Já mám to samý auto a pořád mě to zamykání sr..o, tak mi to servis zrušil. Všechny dveře mohu přece zajistit tlačítkem u řidiče... :)
cerman Neuvedeno
Uživatel fóra

Příspěvekod souk69 » 19.09.2010 18:37

;) nu a proč rušit automatické zamykání a pak zamykat tlačítkem? Mě to naopak vyhovuje :yes: Kolegovi se například stalo, že když zastavil na červenou, tak mu nějakej chlap otevřel zadní dveře a vzal ze sedadla aktovku. A než se odpoutal a vylezl z auta....................... :cry: A po vytažení klíčku ze zapalování se dveře odemknou :thu:
červená Kia Ceed sw 1,6 CRDI
souk69 Muž
Fanda vozů Kia

Kia cee'd SW (2009)
0 km @ 0 l/100km

Příspěvekod titanus » 19.09.2010 18:51

:lol: to je tak ked niekto necita cely topic :lol: oni maju prave ten problem ze ked im to zamkne a niekto otvori dvere kym vytiahne kluc zo zapalovania tak sa im to tautomaticky neodomkne...preto tieto "opatrenia" ;)

Winston Wolfe: Že tě někdo vychoval ještě neznamená, že jsi vychovaná.

Honey Bunny: Ale co dál? Chceš pracovat?
Pumpkin: Nikdy!
titanus Muž
Fanda vozů Kia

Mogul Safety Cup 2009 (1) 4. sraz Kia-Club.org (1) 6. sraz Kia-Club.org (1) Organizátor srazu (2)

Kia cee'd SW (2008)
63636 km @ 7.5 l/100km

Příspěvekod souk69 » 19.09.2010 20:00

cerman píše:MartinP.
Já mám to samý auto a pořád mě to zamykání sr..o, tak mi to servis zrušil. Všechny dveře mohu přece zajistit tlačítkem u řidiče... :)

:yes: Četl jsem to celý skoro a tady zrovna píše že ho to sr.lo a že si to nechal zrušit .A například FORMIS si to nechal zrušit proto že se bál o kliku. :roll:
červená Kia Ceed sw 1,6 CRDI
souk69 Muž
Fanda vozů Kia

Kia cee'd SW (2009)
0 km @ 0 l/100km

Příspěvekod rehmen » 19.09.2010 22:07

souk69 píše:

:yes: Četl jsem to celý skoro a tady zrovna píše že ho to sr.lo a že si to nechal zrušit .A například FORMIS si to nechal zrušit proto že se bál o kliku. :roll:

No mě to taky občas dost na* - když doma zajíždím, tak nevypnu motor, vylezu z auta, odemknu vrata, zajedu a vytáhnu klíček ze zaplování. A když si nevzpomenu, že musím zmáčnout tlačítko, tak vylezu a nedostanu se do kufru. No a jelikož nemám dálkově ovládaný centrál, tak musím znovu k předním dveřím a odemknout auto....a to mě nebaví a nevím, proč bych na to měl pořád myslet. :x
rehmen Muž
Přispěvatel fóra

Kia cee'd (2010)
84500 km @ 7.0 l/100km

Příspěvekod figaro » 20.09.2010 16:46

rehmen píše:No mě to taky občas dost na* - když doma zajíždím, tak nevypnu motor, vylezu z auta, odemknu vrata, zajedu a vytáhnu klíček ze zaplování. A když si nevzpomenu, že musím zmáčnout tlačítko, tak vylezu a nedostanu se do kufru. No a jelikož nemám dálkově ovládaný centrál, tak musím znovu k předním dveřím a odemknout auto....a to mě nebaví a nevím, proč bych na to měl pořád myslet. :x

rehmen: si mi to zobral z jazyka. Presne táto vec (vjazd do garáže) ma ser** najviac. Rovnaké skúsenosti. Zastanem pred garážou, motor ostáva bežať, a ostatné trojo dverí sú zamknuté, odomknem garáž, nasadnem do auta, urobím pár metrov v nízkej rýchlosti a preto sa dvere automaticky nestihnú zamknúť, v garáži vypnem motor a vytiahnem kľúč zo zapaľovania, vystúpim a problém je tu..... Chcem si zobrať zo zadného sedadla aktovku a dvere ZAMKNUTÉ. Poviem škaredé slovo (niekedy aj viac), chvalabohu mán dialkový ovládač, takže otváram tým a konečne sa dopracujem k aktovke na zadnom sedadle.

Potom, aby ma zlosť prešla, nalejem si poldeci slivovice, ktorú mám v garáži pre takéto prípady a spokojný odchádzam domov. Asi bude zo mňa zachvíľu alkoholik. Ďakujem ti :kia: :lol:
Kia XCeed (2024), 1.5 T-GDi, A 7DCT, 118 kW/160 hp, GT-Line, zelená Celadon Spirit Green (CE6), MY2024
Kia Ceed III (2018), 1.4 T-GDi, A 7DCT, 103 kW/140 hp, First Edition, modrá Blue Flame (B3L), MY2019
figaro Muž
Fanda vozů Kia

Kia XCeed (2024)
12000 km @ 7.0 l/100km

Příspěvekod mike73 » 01.10.2010 20:27

souk69 píše:;) nu a proč rušit automatické zamykání a pak zamykat tlačítkem? Mě to naopak vyhovuje :yes: Kolegovi se například stalo, že když zastavil na červenou, tak mu nějakej chlap otevřel zadní dveře a vzal ze sedadla aktovku. A než se odpoutal a vylezl z auta....................... :cry: A po vytažení klíčku ze zapalování se dveře odemknou :thu:

Taky jsem to nechal zrusit, az budu zastavovat v Plzni tak stisknu tlacitko.
SW 1.6 CRDi 85kW , cerveny, rv. 2008
mike73 Neuvedeno
Uživatel fóra

Příspěvekod ferdam » 05.10.2010 17:31

rehmen píše:
souk69 píše:

No mě to taky občas dost na* - když doma zajíždím, tak nevypnu motor, vylezu z auta, odemknu vrata, zajedu a vytáhnu klíček ze zaplování. A když si nevzpomenu, že musím zmáčnout tlačítko, tak vylezu a nedostanu se do kufru. No a jelikož nemám dálkově ovládaný centrál, tak musím znovu k předním dveřím a odemknout auto....a to mě nebaví a nevím, proč bych na to měl pořád myslet. :x

Já mám model 2009 - pokud někdo otevře před vytažením klíčku, tak po vytažení ostatní dveře zůstávají zamčené, zamykání při 40. Takže se mi běžně stává, že jdu vytáhnout kluka ze sedačky, obejdu auto a ono zamknuto :-) Ale co se týká kufru, tak pokud zastavím a nechám třeba běžet motor a otevřu si u řidiče, že jdu do kufru, tak ten je odemčený. To samé, pokud někdo otevřel dveře dřív než jsem vytáhl klíček, tak některé dveře zamčené, ale kufr odemčený. Myslel jsem, že se automaticky odemkne, když otevřu dveře, ale teď mne napadá, jestli se vůbec zamyká. Budu muset odzkoušet. Jak to máte s kufrem vy?
ferdam Muž
Nováček

Kia cee'd SW (2009)
20000 km @ 7.1 l/100km

PředchozíDalší

Zpět na Elektronika