Tempomat

Vše kolem elektroinstalace a elektronických prvků.

Příspěvekod Motorsport » 08.02.2009 23:04

mdiskuze píše:Manual tam je a s nim i packa pod volant. Jde mi o to jestli pri instalaci jde neco pokakat :-), nebo fakt je to jen o zapojeni konektoru a natahani kabelu (plus prichyceni packy pod volant).

@Motorsport: dalo by se to instalovat i u vas? Uz mam pres tebe instalovane to HFko :-). Pisou v manualu, ze cas instalace je do hodiny, takze to asi problem nebude.

@mikk27: jak se projevuje to houpani o kterem je tu rec? Myslis, ze ma smysl ten tempomat instalovat?

Je to opravdu jednoduché, případně by to šlo udělat jako to HF.

Rychlostní omezení do 140 km/h píšou v manuálu, osobně jsem to nezkoušel. Podmínkou od Hyundaie při vývoji bylo aby to fungovalo i přes 140 km/h, takže buďto to měli vyzkoušené, nebo také jen přečetli manuál.
Motorsport Neuvedeno
Prodejce příslušenství
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

• Finanční podpora Kia-Club.org
    CZ: Číslo účtu / kód banky: 2600362987/2010
    SK: Příkaz zadejte jako SEPA platbu (nikoliv jako platbu do zahraničí). Pro SEPA platbu je potřeba zadat číslo účtu ve formátu IBAN. IBAN: CZ9220100000002600362987 , BIC/SWIFT: FIOBCZPPXXX

Příspěvekod mikk27 » 08.02.2009 23:13

to houpání ze kterého dělá motorsport BUBÁKA jsem pozoroval 2x (vždy při rychl.pod 50KM/h)
ale žádná hrůza auto jako mírně přidá a zase ubere ale s otáčkoměrem to nehne takže je to opravdu nepatrné
až ho bedeš mít namontovaný tak uvidíš sám já jsem spokojen až na to že ovládání néní orig.na volantu
potom pošli prosím foto jak vypadá volant stou páčkou (uvažuji o ní)

a o té 140 u dancaru jsem už psal (JE TO BLBOST)
mikk twenty-seven®
mikk27 Muž
Uživatel fóra
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

Kia Sportage III (2013)
0 km @ 0 l/100km

Příspěvekod mirat » 19.02.2009 13:11

http://picasaweb.google.cz/tvrzmira/TempomatCeed
mirat Neuvedeno
Uživatel fóra
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

Příspěvekod martin.melisek » 20.02.2009 22:27

Zdravim. Mam 1,6 CVVT a chcem sa spytat ci uz niekto isel do tempomatu v benzinovo motore a asi ako je to finančne narocne. Podla vsetkeho, je to vacsi problem ako udieslov, ale ide to. Ma niekto skusenosti, resp vie kde sa to montuje??
martin.melisek Neuvedeno
Nováček
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

Příspěvekod Beda » 21.02.2009 11:03

@Martin.melisek
odpoved mas na 2 a 3 strane tohoto tematu, originalni tam urcite nejde, protoze benzin nema elektronicky plyn :huh:
cee'd (2007), Hyundai Santa Fe II (2007), Sorento II (2010), Sorento II (2013), cee'd GT II (2017), Sorento IV (2021), Stinger (2017), Sportage IV (2017), Sorento III (2018)
Beda Muž
Administrátor

1. sraz Kia-Club.org (1) 2. sraz Kia-Club.org (1) 3. sraz Kia-Club.org (1) Mogul Safety Cup 2009 (1) 4. sraz Kia-Club.org (1) 5. sraz Kia-Club.org (1) 6. sraz Kia-Club.org (1) 7. sraz Kia-Club.org (1) 8. sraz Kia-Club.org (1)
9. sraz Kia-Club.org (1) 10. sraz Kia-Club.org (1) 11. sraz Kia-Club.org (1) 12. sraz Kia-Club.org (1) 13. sraz Kia-Club.org (1) 14. sraz Kia-Club.org (1) 15. sraz Kia-Club.org (1) 16. sraz Kia-Club.org (1) 17. sraz Kia-Club.org (1)
18. sraz Kia-Club.org (1) 10. výročí Kia Clubu (1) 19. sraz Kia-Club.org (1) 20. sraz Kia-Club.org (1) 21. sraz Kia-Club.org (1) 22. sraz Kia-Club.org (1) 23. sraz Kia-Club.org (1) 24. sraz Kia-Club.org (1) 25. sraz Kia-Club.org (1)
26. sraz Kia-Club.org (1) 27. sraz Kia-Club.org (1) 28. sraz Kia-Club.org (1) Osobnost klubu (1) Organizátor srazu (3)

Kia Stinger (2017)
86000 km @ 10.2 l/100km

Příspěvekod mirat » 27.02.2009 13:16

Tak mam prvni zkusenosti (nekolik set km na dalnici). Tempomat co mam houpe (bylo ocekavano), ale neni to nijak extra neprijemne. Da se zvyknout. Porovnavam se ceedem, ktery ma tempomat z vyroby s ovladanim na volantu. DANCAR houpe i v rychlostech, ve kterych je garantovana jeho funkcnost (tusim od 45km/h do 140km/h).

Pod minimalni hranici vazne nereaguje, ale horni hranice neni podle me urcena. Zkousel jsem 170km/h a bez problemu jsem jel cca 40km.

Co se tyka ovladani - ma pamet. Cili jedu s nastavenou rychlosti, hupne mi tam kamion, brzdim a zaroven s brzdou/spojkou se deaktivuje tempomat, kamion uhne, zmacknu " - " a tempomat celkem svizne zrychluje na nastavenou hodnotu.

Celkove ovladani tohohle tempomatu mi prijde OK. Vsechny ovladaci prvky (jak je uvedeno na fotkach vyse) jsou na pacce celkem rozumne rozmisteny.

Jeho nevyhoda je houpani a vyssi cena oproti tomu co nabizi Motorsport. Cili doporucuju DANCAR nekupovat - hlavne kvuli cene. Ale pokud ho nekdo ma, tak bych ho urcite nechal. Neni to houpani vazne problem.

A jeste mi napadla spotreba - v porovnani se spotrebou, kterou ma moje noha nevidim zadne snizeni/zvyseni. Takze OK.
mirat Neuvedeno
Uživatel fóra

Tempomat

Příspěvekod Tony » 16.04.2010 11:55

ahoj ví někdo o tom jestli se dá zpětně domontovat tempomat do ceeda 1,6crdi?
nebo má někdo nějaký jiný dodělaný než origoš?
Tony aka FUCKER LUCKER in CoD World and LUCKER1984 in WoT
Kia cee´d 1,6 CRDi EX+
najeto 118 000 km

Tony Muž
Fanda vozů Kia

6. sraz Kia-Club.org (1)

Kia cee'd (2007)
118000 km @ 6 l/100km

Re: Tempomat

Příspěvekod Nikodem » 16.04.2010 12:14

Zdravím. Tempomat se do crdi domontovat dá. Měl jsem to ve svém starém ceedu. Jen si teď nevzpomenu na značku. Montoval mi jej přímo prodejce (Autobond KV, montáž netrvala ani 2 hod), ovládání bylo přišřoubované ke středu volantu a pohodlně se obsluhovalo za jízdy, elektroinstalace byla připojena k vnitřní diagnostické zásuvce. Fungoval perfektně, nehoupal. Jen cena byla myslím asi 16000,-.
Nikodem Neuvedeno
Uživatel fóra

Kia Sportage III (2012)
68000 km @ 5.9 l/100km

Re: tempomat

Příspěvekod titanus » 16.04.2010 13:24

hermenet píše:Já pochybuju, jestli má tempomat pro 1.4 CVVT vůbec smysl (při tom průběhu krouticího momentu tak leda pro 130 na dálnici).
Každopádně by měl každý při online nákupu v zahraničí zvážit, jestli ho bude bavit a vyplatí se mu se soudit se zahraničním subjektem. To jistě neplatí u etablovaných serverů, ale toto - když to nabízí něco, co pokud vím ani není standardně dostupné - to už bych si rovnou nechal přibalit rumunského soudního překladatele.

@hermenet
trochu nechapem co ma spolocne tempomat s krutiacim momentom auta :? tempomat sa pouziva pri dlhsich trasach v konstantnej rychlosti kedy nemusis drzat nohu na plyne a tym padom mas viac pohodlia a aj viac vydrzis soferovat, hlavne pri par tisic kilometrovych trasach sa krce dostanu pomerne rychlo ;) a podla mna je jedno ci si das tempomat na 90km/h alebo 130km/h...

Winston Wolfe: Že tě někdo vychoval ještě neznamená, že jsi vychovaná.

Honey Bunny: Ale co dál? Chceš pracovat?
Pumpkin: Nikdy!
titanus Muž
Fanda vozů Kia

Mogul Safety Cup 2009 (1) 4. sraz Kia-Club.org (1) 6. sraz Kia-Club.org (1) Organizátor srazu (2)

Kia cee'd SW (2008)
63636 km @ 7.5 l/100km

Příspěvekod hermenet » 16.04.2010 14:55

titanus píše:@hermenet
trochu nechapem co ma spolocne tempomat s krutiacim momentom auta :? tempomat sa pouziva pri dlhsich trasach v konstantnej rychlosti kedy nemusis drzat nohu na plyne a tym padom mas viac pohodlia a aj viac vydrzis soferovat, hlavne pri par tisic kilometrovych trasach sa krce dostanu pomerne rychlo ;) a podla mna je jedno ci si das tempomat na 90km/h alebo 130km/h...

Možná nevím, o čem mluvím. V tom případě sorry. Já jsem odpůrce přílišné automatizace, takže s jízdou s tempomatem nemám žádnou zkušenost, ale představuju si to tak, že auto rozjedu, dám pětku/šestku, nastavím tmpmat a zrelaxuju nohu od plynu a jen se modlím, aby mě nezklamaly reflexy, až začne přede mnou předjíždět kamion a budu muset najít rychle brzdu. Těch situací, kdy se musí lehce zpomalit, bývá hodně (to pak znamená u tempomatu asi jedině brzdit, ne? = sbohem nízká spotřebo!). A zpomalování u slabých motorů znamená často taky podřazení. Jak se podřazuje s tempomatem? Musí se před tím vypnout? Nebo to sám pozná, a vypne plyn při dotyku spojkového pedálu? (A pak dá pochopitelně plnej, protože je to stroj a chce v nejkratší možné době splnil instrukci jet zadanou rychlostí :D ).
KIA cee'd SW 1.4 CVVT 80.2 kW Active (2009) Obrázek
hermenet Muž
Fanda vozů Kia
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

7. sraz Kia-Club.org (1)

Opel Zafira (2016)
90000 km @ 8.37 l/100km

Příspěvekod Tony » 16.04.2010 15:03

16tisíc??? fíííííííha... a ty už nemáš ceeda? nemáš aspoň fotku? a to bylo vybrané a zakoupené přímo přes prodejce jo?
Tony aka FUCKER LUCKER in CoD World and LUCKER1984 in WoT
Kia cee´d 1,6 CRDi EX+
najeto 118 000 km

Tony Muž
Fanda vozů Kia

6. sraz Kia-Club.org (1)

Kia cee'd (2007)
118000 km @ 6 l/100km

Příspěvekod Stefi » 16.04.2010 15:12

Stefi Muž
KIA Family

6. sraz Kia-Club.org (1) 8. sraz Kia-Club.org (1) 10. sraz Kia-Club.org (1) 11. sraz Kia-Club.org (1) 12. sraz Kia-Club.org (1) 13. sraz Kia-Club.org (1) 15. sraz Kia-Club.org (1) 17. sraz Kia-Club.org (1) 18. sraz Kia-Club.org (1)
10. výročí Kia Clubu (1) 19. sraz Kia-Club.org (1) 22. sraz Kia-Club.org (1) 23. sraz Kia-Club.org (1) 24. sraz Kia-Club.org (1) 1. místo (1) 3. místo (1) Sponzor (16) TOP sponzor (3)

Honda CR-V (2008)
157756 km @ 7.8 l/100km

Příspěvekod titanus » 16.04.2010 15:58

@hermenet

- tempomat sa pri pridani plynu alebo po stlaceni brzdi automaticky vypne
- automat sa nezapina v dopravnej spicke ci na plnych cestach to je jasne, ale ten kto isiel do chorvatska tak vie ako tempomat dokaze pomoct, drzat dakych 300km stale na plyne prakticky v konstantnej rychlosti tych 120 - 130km/h (predsa len sme nabaleny a ich pokuty tiez nie su ziadny sranda) da zabrat kazdemu a oddychnut si tym ze vystriem nohu aspon na 10minut je super ;)
- vacsina tempomatov ma aj znizovanie/zvysovanie rychlosti priamo na volante
- ak mas manual tak paku musis prehodit ty, ak automat tak sa nestaras s preradovanim rychlosti ;)

kazdy ma ine priority a potrebuje ine funkcie od auta, mne napriklad vobec nechybaju parkovacky no druhy si na ne neda dopustit...sme ludia kazdy je iny ;)

Winston Wolfe: Že tě někdo vychoval ještě neznamená, že jsi vychovaná.

Honey Bunny: Ale co dál? Chceš pracovat?
Pumpkin: Nikdy!
titanus Muž
Fanda vozů Kia

Mogul Safety Cup 2009 (1) 4. sraz Kia-Club.org (1) 6. sraz Kia-Club.org (1) Organizátor srazu (2)

Kia cee'd SW (2008)
63636 km @ 7.5 l/100km

Příspěvekod ddrb » 17.04.2010 00:50

titanus píše:@hermenet

- tempomat sa pri pridani plynu alebo po stlaceni brzdi automaticky vypne

Jen menší upřesnění, tempomat se při přidání plynu nevypne, zůstává aktivní na původně nastavenou rychlost, kterou začne udržovat poté co se přestane tlačit na plynový pedál.

Co se týče použití, tak pokud není totalně plná cesta a napěchovaná kolona, pak se dá použít kdekoliv, ono pak stačí udržovat dostatečný odstup od vozidla před sebou. Např. v obci na udržení 50 km/h, na dálnice přímo ideální. Ostatně tak jako s jinou elektronikou, to že zapnu tempomat neznamená, že vypnu mozek.

Mně při koupi auta nabízeli v Autobondu tempomat jako dodatečnou montáž za cca. 9000 (páčka na konzoli volantu) a nebo za 12500 (s výměnou volantu a tlačítky na něj). Doufám, že si to pamatuji správně, protože nakonec jsem volil výbovu s továrním.
Obrázek
ddrb Neuvedeno
Nováček
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

Kia PRO_cee'd (2008)
18000 km @ 6.6 l/100km

Příspěvekod cerman » 17.04.2010 18:42

Tempomat v tov.provedení znamená určitou pohodu, lehce si zvyknete a běžně používáte. :)
cerman Neuvedeno
Uživatel fóra

PředchozíDalší

Zpět na Elektronika