samočinné vynulování průměrné spotřeby

Trápí Vás něco na voze?

Re: samočinné vynulování průměrné spotřeby

Příspěvekod runis » 03.06.2010 19:14

Re: Branor - tak ten servis teda nic moc přístup! Nemáš někde nějaký jiný? Že bys ho vyměnil.
Kia Venga 1,6 CRDi 94kW, Comfort plus, Obrázek
runis Muž
Fanda vozů Kia
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

8. sraz Kia-Club.org (1) 10. sraz Kia-Club.org (1) 12. sraz Kia-Club.org (1) 16. sraz Kia-Club.org (1) 18. sraz Kia-Club.org (1) 19. sraz Kia-Club.org (1) Organizátor srazu (1)

Kia Venga (2010)
85000 km @ 5.9 l/100km

• Finanční podpora Kia-Club.org
    CZ: Číslo účtu / kód banky: 2600362987/2010
    SK: Příkaz zadejte jako SEPA platbu (nikoliv jako platbu do zahraničí). Pro SEPA platbu je potřeba zadat číslo účtu ve formátu IBAN. IBAN: CZ9220100000002600362987 , BIC/SWIFT: FIOBCZPPXXX

Příspěvekod branor » 04.06.2010 07:32

Ano uz nad tym rozmyslam, lebo alibizmus typu "robi to aj na inych vengach tak to asi neni chyba a zvyknite si" ma uz prestava bavit...
Asi by som mal prestat pisat, lebo ak tie moje prispevky cita nejaky novy zaujemca o vengu tak ho to asi moc netesi co pisem, chcem vsak povedat ze to fakt zalezi od pristupu servisu, je to nove auto a beriem ze muchy sa musia vychytat ale v tom by mal byt servis napomocny a nerobit alibizmus... Venga je nadherne a pohodlne auto a aj napriek chybam pisanym na tomto fore urcite stoji za to a tych pozitiv je urcite viac, povedzme si vsak ze o chybach sa viac pise nez o veciach s ktorymi sme spokojny a ja (aj ked to tak podla fora nevyzera) som spokojny - ale budem bojovat aby sa veci ktore sa daju vylepsit vylepsili a ked nepomozu nam starym majitelom hadam pomozu novym nech inzinieri v :kia: nezaspia na vavrinoch :-)
KIA Venga 1,4 CRDI 66kw + panoramatická strecha...
branor Muž
Fanda vozů Kia
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

Kia Venga (2010)
199999 km @ 5.75 l/100km

Příspěvekod terqi » 04.06.2010 20:13

zafirys píše:čaute chalani,

sledujem vašu diskusiu na fóre, a cim sa blíži termín dodania mojej vengy, aj strácam to nadsenie. :( tomu to nejde, tomu torobí, inému to hrkoce...je to strašné...hoci udevomujem,že to nové aftino, a kým sa to všetko vychytá...asi budeme pokusné králiky.... :cry: no škoda toho...človek je potom taký znechutený... :thd:

Čau Pane ,máme Vengu od března a vše je super .Tak jsi nekaz to krásné čekání. Kolikrát to v životě zažiješ? :thu:
terqi Neuvedeno
Uživatel fóra

Kia Venga (2010)
100 km @ ? l/100km

Příspěvekod jirka.zc » 06.06.2010 11:48

Zdravím a mám další poznatek k nulování a sice to, že asi od půlky nádrže a méně se mi to už nenuluje. Už jsem to takto vypozoroval u 3 vyjetých nádrž. :kia: :CZ: :thu:
Zdraví Jirka KIA VENGA 1.4.CRDI 66kW
jirka.zc Muž
Uživatel fóra

Kia Venga (2010)
46000 km @ 5.4 l/100km

Příspěvekod snowko » 10.06.2010 23:02

Mne sa nulovala priemerna spotreba vzdy ked som odstavil auto na asi hodku dve na parkovisku..... Je to taka blbost, ktora nekazi dojem z krasnej jazdy, ale prave preto, ze je to blbost, obycajny čip, tak ma to netesi. Cakal by som, ze toto bude najmenej problemova vec na celom aute.
Obrázek
KIA Venga 1,6 CVVT TX
snowko Muž
Fanda vozů Kia

3. místo (2)

Kia Venga (2010)
209000 km @ 7.30 l/100km

Příspěvekod Tomík » 11.06.2010 06:28

snowko píše:Mne sa nulovala priemerna spotreba vzdy ked som odstavil auto na asi hodku dve na parkovisku..... Je to taka blbost, ktora nekazi dojem z krasnej jazdy, ale prave preto, ze je to blbost, obycajny čip, tak ma to netesi. Cakal by som, ze toto bude najmenej problemova vec na celom aute.

zdar,
pánové... je to tím, že máte špatnou barvu auta :P :P :P :P :P :P . Samozřejmě pokus o vtip. Je to fakt hrůza kolik lidí má s tím problém. Mně se to stalo nečekaně, když jsem zajel na svah z boku. Tím se změnila hladina a plovák reagoval. Jinak nemám s vynulováním problém (zatím). Takže hodně trpělivosti-snad něco :kia: domyslí.
čus
Tomík
Venga 1,6 CRDi, 94kW, stav 67 000km, 5,8l/100
K čertu s tímhle středním věkem!Důchod mi nedají,protože jsem příliš mladý a ženy mi nedají,protože jsem příliš starý..
Tomík Muž
Fanda vozů Kia

Sponzor (2)

Kia Venga (2010)
22400 km @ 5.8 l/100km

Příspěvekod snowko » 15.06.2010 08:35

Nemate niekto nieco nove s nulovanim priem spotreby?

milan79 píše:Ja som pisal vcera importerovi do Bratislavy. Dneska som dostal mail, ze ma bude kontaktovat nejaky ich clovek, ktory by to mal riesit. Ak budem mat nieco nove, tak dam vediet.
Obrázek
KIA Venga 1,6 CVVT TX
snowko Muž
Fanda vozů Kia

3. místo (2)

Kia Venga (2010)
209000 km @ 7.30 l/100km

Příspěvekod milan79 » 15.06.2010 09:38

Kontaktoval ma dostal som mail, ze sa to nuluje po natankovani 6litrov a viac a ze je to v poriadku. Samozrejme som im napisal znova a odvtedy sa mi nikto neozval. Teraz som mal trosku ine povinnosti a malo casu, ale ked sa uvolnim, tak to skusim znova preverit. mozno by bolo dobre, keby im napisal aj niekto iny.
Venga 1,6CRDi 85kW, výbava TX (exclusive) solid white predané prešiel som ku konkurencii VW
milan79 Neuvedeno
Fanda vozů Kia

Kia Venga (2010)
63000 km @ 6.0 l/100km

Příspěvekod snowko » 15.06.2010 09:52

Ja som uz napisal importerovi - bez odpovede. Jeden moj znamy, predajca KIa, mi povedal, ze keby som mu o danom probleme nepovedal, ani by si ho nevsimol a ze nikto ho nebol u nich reklamovat. Asi zajdem do servisu. Po telefone to je o nicom. Keby sa to nulovalo po natankovani, tak este ok..ale to nefunguje! Po kazdom odstaveni auta mi to vynuluje. Ked nieco zitsim, napisem.

milan79 píše:Kontaktoval ma dostal som mail, ze sa to nuluje po natankovani 6litrov a viac a ze je to v poriadku. Samozrejme som im napisal znova a odvtedy sa mi nikto neozval. Teraz som mal trosku ine povinnosti a malo casu, ale ked sa uvolnim, tak to skusim znova preverit. mozno by bolo dobre, keby im napisal aj niekto iny.
Obrázek
KIA Venga 1,6 CVVT TX
snowko Muž
Fanda vozů Kia

3. místo (2)

Kia Venga (2010)
209000 km @ 7.30 l/100km

Příspěvekod runis » 15.06.2010 13:14

Zdravím kluci. Musí nás být více, co se ozveme! Jinak se na nás víte co! Já už v servise byl a také o tom nevěděli. Pak někam volali a prý jsem třetí kdo si na to v ČR stěžuje. Dokonce jsem psal na Kiu na technickou porporu. Mám kontaktovat servis. Ale o tom jsem tady na fóru už také psal. Takže nám nezbude nic jiného, než otravovat servis a ten zase bude otravovat Kiu. Jen nás musí být více, aby konečně něco udělali. Prosím zapojte se i vy ostatní, co jste to ještě nikam nehlásili! Mimo servisu bych otravoval i zastoupení Kia. Čím nás bude více, tím nás bude více slyšet. :-) Děkuji za všechny.
Kia Venga 1,6 CRDi 94kW, Comfort plus, Obrázek
runis Muž
Fanda vozů Kia

8. sraz Kia-Club.org (1) 10. sraz Kia-Club.org (1) 12. sraz Kia-Club.org (1) 16. sraz Kia-Club.org (1) 18. sraz Kia-Club.org (1) 19. sraz Kia-Club.org (1) Organizátor srazu (1)

Kia Venga (2010)
85000 km @ 5.9 l/100km

Příspěvekod snowko » 18.06.2010 14:10

Dnes som bol v KIA servise v BA - Lamac s nulovanim priemernej spotreby. Technik mi tvrdil, ze som prvy, kto ma takyto problem a ze on sam ma Vengu 1,4 ku a nic podobne sa nedeje. Mne sa PP vynuloval vcera, ako som stal hodinu pred pizzeriou. Ale dnes, ked som bol v servise, tak ako naschval sa nic neudialo. Stale mi to odvcera vecera pocita aj napriek tomu, ze som celu noc stal v garazi a kazde rano sa mi to bezne vynulovalo. Niekto mi poradil, ze ked odparkujem auto, mam nechat PP v polohe "priemerna spotreba" a vtedy by sa to nemalo vynulovat. Urobil som to a nevynulovalo sa to zatial. Uvidim, ked dnes pojdem z prace. Kazdopadne sa mi v KIA Lamac ponukli, ze mozu vykonat diagnostiku ak na tom trvam. Zatial budem este tyzden sledovat spravanie sa auta a zapisem si vsetky udalosti, po ktorych sa PP vynuloval.
Ak ste niekto z Bratislavy, tak skuste tiez zajst do servisu. Inak uz maju od importera original prislusenstvo a doplnky. Bocne ochranne listy dveri zatial nie, ale daju mi vediet v pondelok.

milan79 píše:Kontaktoval ma dostal som mail, ze sa to nuluje po natankovani 6litrov a viac a ze je to v poriadku. Samozrejme som im napisal znova a odvtedy sa mi nikto neozval. Teraz som mal trosku ine povinnosti a malo casu, ale ked sa uvolnim, tak to skusim znova preverit. mozno by bolo dobre, keby im napisal aj niekto iny.
Obrázek
KIA Venga 1,6 CVVT TX
snowko Muž
Fanda vozů Kia

3. místo (2)

Kia Venga (2010)
209000 km @ 7.30 l/100km

Příspěvekod milan79 » 18.06.2010 14:59

No, ono to tak byva. Aj ked ides k zubarovi s bolavym zubom, tak zvycajne ta pred tym prestane boliet. Mne sa uz tiez davno ten pocitac nevynuloval, ale aj tak mam pocit, ze si to ukazuje co chce. Ja mam dojem, ze cim mam menej paliva v nadrzi, tak tym mi ukazuje vyssiu priemernu spotrebu, lebo po natankovani mam priemer okolo 5,6 a ked koncim s nadrzou, tak uz tam je 6,0 a pritom jazdim takmer rovnake trasy.
Venga 1,6CRDi 85kW, výbava TX (exclusive) solid white predané prešiel som ku konkurencii VW
milan79 Neuvedeno
Fanda vozů Kia

Kia Venga (2010)
63000 km @ 6.0 l/100km

Příspěvekod Tomík » 18.06.2010 20:58

snowko píše:Dnes som bol v KIA servise v BA - Lamac s nulovanim priemernej spotreby. Technik mi tvrdil, ze som prvy, kto ma takyto problem a ze on sam ma Vengu 1,4 ku a nic podobne sa nedeje. Mne sa PP vynuloval vcera, ako som stal hodinu pred pizzeriou. Ale dnes, ked som bol v servise, tak ako naschval sa nic neudialo. Stale mi to odvcera vecera pocita aj napriek tomu, ze som celu noc stal v garazi a kazde rano sa mi to bezne vynulovalo. Niekto mi poradil, ze ked odparkujem auto, mam nechat PP v polohe "priemerna spotreba" a vtedy by sa to nemalo vynulovat. Urobil som to a nevynulovalo sa to zatial. Uvidim, ked dnes pojdem z prace. Kazdopadne sa mi v KIA Lamac ponukli, ze mozu vykonat diagnostiku ak na tom trvam. Zatial budem este tyzden sledovat spravanie sa auta a zapisem si vsetky udalosti, po ktorych sa PP vynuloval.
Ak ste niekto z Bratislavy, tak skuste tiez zajst do servisu. Inak uz maju od importera original prislusenstvo a doplnky. Bocne ochranne listy dveri zatial nie, ale daju mi vediet v pondelok.

Zdar,
dneska jsem byl v :kia: a nabídli mi taky možnost objednat doplňky, ale myslím si že to bude ještě palba za dodání.
čus

Tomík
Venga 1,6 CRDi, 94kW, stav 67 000km, 5,8l/100
K čertu s tímhle středním věkem!Důchod mi nedají,protože jsem příliš mladý a ženy mi nedají,protože jsem příliš starý..
Tomík Muž
Fanda vozů Kia

Sponzor (2)

Kia Venga (2010)
22400 km @ 5.8 l/100km

Příspěvekod snowko » 21.06.2010 16:56

Ahojte. Dnes mi odpisali z KIA servisu ohladom samocinneho nulovania priemernej spotreby. Postupili moju staznost importerovi. Kamarat, ktory robi v servise mi ale povedal, ze najlepsie je ist so servisnym technikom v aute, zastavit a ukazat mu na vlastne oci, ze PP sa naozaj nuluje sam a nie nejakym "zasahom". Az vtedy sa to bude posudzovat ako opravnena reklamacia.
V manuali som nasiel takuto poznamku: Ak sa vozidlo nepohybuje na rovnom teréne alebo bolo napájanie akumulátora prerušené, zobrazenie dojazdovej vzdialenosti nemusí byť správne. Palubný počítač nemusí zaregistrovať doplnenie paliva, ak ste do nádrže doplnili menej ako 6 litrov.
Nuz, zda sa mi, ze akonahle sa dostanem na ceste do kopca, PP zacina mat problem. Ale ani to nie je vzdy. Nenasiel niekto uz "zelezne pravidlo" nulovania priem spotreby?

runis píše:Zdravím kluci. Musí nás být více, co se ozveme! Jinak se na nás víte co! Já už v servise byl a také o tom nevěděli. Pak někam volali a prý jsem třetí kdo si na to v ČR stěžuje. Dokonce jsem psal na Kiu na technickou porporu. Mám kontaktovat servis. Ale o tom jsem tady na fóru už také psal. Takže nám nezbude nic jiného, než otravovat servis a ten zase bude otravovat Kiu. Jen nás musí být více, aby konečně něco udělali. Prosím zapojte se i vy ostatní, co jste to ještě nikam nehlásili! Mimo servisu bych otravoval i zastoupení Kia. Čím nás bude více, tím nás bude více slyšet. :-) Děkuji za všechny.
Obrázek
KIA Venga 1,6 CVVT TX
snowko Muž
Fanda vozů Kia

3. místo (2)

Kia Venga (2010)
209000 km @ 7.30 l/100km

Příspěvekod snowko » 25.06.2010 18:40

mne sa nuluje priem spotreba presne naopak. Pri plnej nadrzi, krasne aj dva dni sa drzi a ked klesnem pod polovicu, tak smola...pri kazdom vypnuti motora idem odznova. Zatial to bolo len teraz, pri poslednom tankovani. Budem to dalej sledovat.

jirka.zc píše:Zdravím a mám další poznatek k nulování a sice to, že asi od půlky nádrže a méně se mi to už nenuluje. Už jsem to takto vypozoroval u 3 vyjetých nádrž. :kia: :CZ: :thu:
Obrázek
KIA Venga 1,6 CVVT TX
snowko Muž
Fanda vozů Kia

3. místo (2)

Kia Venga (2010)
209000 km @ 7.30 l/100km

PředchozíDalší

Zpět na Závady