Důležité upozornění

:!: Nově je možno si pořídit klubové podložky RZ/SPZ :!:

Více se dozvíte zde https://www.kia-club.org/viewtopic.php?p=195579#p195579

samočinné vynulování průměrné spotřeby

Trápí Vás něco na voze?

Re: samočinné vynulování průměrné spotřeby

Příspěvekod palo40 » 08.04.2011 20:32

Mne keď sa vynuluje spotreba,tak za jazdy stlačím TRIP,tým ju úplne vynulujem a po nejakých 10 sekundách naskočí znovu priemerná spotreba,akú som mal pred vynulovaním.Viem je to trochu na hlavu,ale predsa lepšie ako nič....Už som si na to pomaly zvykol ... :kia: :cry:
palo40 Neuvedeno
Uživatel fóra
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

Kia Venga (2010)
1820 km @ 6.3 l/100km

• Finanční podpora Kia-Club.org
    CZ: Číslo účtu / kód banky: 2600362987/2010
    SK: Příkaz zadejte jako SEPA platbu (nikoliv jako platbu do zahraničí). Pro SEPA platbu je potřeba zadat číslo účtu ve formátu IBAN. IBAN: CZ9220100000002600362987 , BIC/SWIFT: FIOBCZPPXXX

Příspěvekod MAKU19 » 27.04.2011 15:31

:? Moja najnovšia skúsenosť s ukazateľom priemernej spotreby.
Posledne sa mi od tankovania po nové tankovanie ani jeden krát PP samočinne nevynuloval!! :!:
A keď som išiel znova natankovať tak mi ukazoval priemernú spotrebu 6,1l/100km :D čomu som sa veľmi potešil
Ale po natankovaní a vypočítaní priemernej spotreby na počet prejdených kilometrov mi vyšla hodnota 7,7 l/100km :shock:
Tak neviem či hodnoty primewrnej spotreby nie sú nejakým spôsobom skreslené a ako sa vlastne PP dopočíta k takej nízkej hodnote. :(
Obrázek
KIA Venga 1.4 CVVT 66kW
Radšej užívať život ako v klube dôchodcov spomínať na pracovné úspechy
MAKU19 Muž
Fanda vozů Kia
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

Kia Venga (2010)
75777 km @ 7.31 l/100km

Příspěvekod snowko » 27.04.2011 15:40

a nemoze to byt tym, ze sa ti raz vynuloval PP a si si to nevsimol? Mal si napriklad 6,4 l/100 km...nastrtoval si..vynulovalo sa pocitadlo....pokracoval si v ceste..a po pol minute si sa pozrel na PP a tam bolo 6,5 l... Ale musim skonstatovat ze ako mam Vengu skoro rok, tak sa to nuluje menej ako na zaciatku. Ale aj tak je to trapne, ze to KIA nevie vyriesit ani po roku predaja.

MAKU19 píše::? Moja najnovšia skúsenosť s ukazateľom priemernej spotreby.
Posledne sa mi od tankovania po nové tankovanie ani jeden krát PP samočinne nevynuloval!! :!:
A keď som išiel znova natankovať tak mi ukazoval priemernú spotrebu 6,1l/100km :D čomu som sa veľmi potešil
Ale po natankovaní a vypočítaní priemernej spotreby na počet prejdených kilometrov mi vyšla hodnota 7,7 l/100km :shock:
Tak neviem či hodnoty primewrnej spotreby nie sú nejakým spôsobom skreslené a ako sa vlastne PP dopočíta k takej nízkej hodnote. :(
Obrázek
KIA Venga 1,6 CVVT TX
snowko Muž
Fanda vozů Kia
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

3. místo (2)

Kia Venga (2010)
209000 km @ 7.30 l/100km

Příspěvekod branor » 27.04.2011 16:00

Ako som uz napisal, KIA to uz vie odstranit, (pokladam sa za uspesny dôkaz) ale snazi sa hrat mrtveho chrobaka. Ak ich budete dlho otravovat opravia to... Mna uz v servise poznaju po mene a vzdy sa tesia z cim ich prekvapim. Ma to teda aj svoje vyhody :) Takze nelamentujte uz tu na fore ze to nevedia... Oni to vedia, tak utekajte ich do servisu poriadne ponahanat nech to daju do poriadku...
KIA Venga 1,4 CRDI 66kw + panoramatická strecha...
branor Muž
Fanda vozů Kia

Kia Venga (2010)
199999 km @ 5.75 l/100km

Příspěvekod vladislav » 27.04.2011 22:37

Branor má naprostou pravdu :thu: A nejedná se to jen u tuhle specifickou závadu.. ;) Na auto je záruka tak se nebát jí uplatnovat.. :)
vladislav Neuvedeno
Fanda vozů Kia
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

2. sraz Kia-Club.org (1) 3. sraz Kia-Club.org (1) 4. sraz Kia-Club.org (1) Osobnost klubu (1)

Příspěvekod snowko » 27.04.2011 23:06

Nuz ja som reklamoval konkretne palubny pocitac asi 5x v 4 roznych servisoch v BA a v ZA. V dvoch mi potvrdili, ze naozaj nejake uspesne vymeny boli vykonane, ale ze len na otestovanie a sleduju to. Ze vsetkym to menit este nebudu. Udajne problem s PP sa vyskytuje v 90% Veng vyrobenych v r. 2010 ale len 20% majitelov to reklamovalo. Zmenil som uz aj servis - ak sa niekto rozhoduje o KIA Lamac v BA, nech na tento servis zabudne. Venuju sa hlavne Mercedesom, co mi potvrdilo viacero ludi z "fachu" Ale o tom este neskor.

vladislav píše:Branor má naprostou pravdu :thu: A nejedná se to jen u tuhle specifickou závadu.. ;) Na auto je záruka tak se nebát jí uplatnovat.. :)
Obrázek
KIA Venga 1,6 CVVT TX
snowko Muž
Fanda vozů Kia

3. místo (2)

Kia Venga (2010)
209000 km @ 7.30 l/100km

Příspěvekod Umbram » 28.04.2011 00:54

Taky jsem to reklamoval asi 4x . Servis o problému ví, ale je to tak jak píše „snowko“, zatím to pořád testují. V servise kde jezdím já budou měnit teťkom někdy jeden PP (tuším , že „runisovi“ jestli se nepletu) ,a až mu to vymění a otestují, tak se mám ozvat a uvidíme jestli to budou měnit i mě. Doufám, že to „runisovi“bude fungovat, a vymění to i mě.
Kia Venga 1.4CVVT 66kW Fresh (09/2010)
Umbram Muž
Uživatel fóra
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

Bydliště: okres Frydek-Místek,Dolní Domaslavice  Czech Republic (cz)

Kia Venga (2010)
43000 km @ 6.5 l/100km

Příspěvekod runis » 28.04.2011 09:31

Mas pravdu. Mi uz volali a jsme domluveni. Akorat jsem netusil, ze se ceka az to odzkousim. Jeste to nemam a chtel jsem to udelat az na garance koncem kvetna. Musim si to nejak vse preorganizovat a co nejdrive auto odvezt do servisu. Pokusim se ho tam dat pristi tyden. At dlouho necekate. I kdyz vzhledem k tomu, ze uz cekame cely rok. Ale i tak se omlouvam a hned jak si vyresim sve zalezitosti a nebudu tolik potrebovat auto, tak Vengu odvezu do servisu. Omluva.
Kia Venga 1,6 CRDi 94kW, Comfort plus, Obrázek
runis Muž
Fanda vozů Kia

8. sraz Kia-Club.org (1) 10. sraz Kia-Club.org (1) 12. sraz Kia-Club.org (1) 16. sraz Kia-Club.org (1) 18. sraz Kia-Club.org (1) 19. sraz Kia-Club.org (1) Organizátor srazu (1)

Kia Venga (2010)
85000 km @ 5.9 l/100km

Příspěvekod tomasisko » 28.04.2011 09:51

mne vymenili PP pred dvoma dnami a musim zaklepat na celo ze zatial sa neresetol

auto som zatial nechal 2 noci v garazi s klucmi v starteri
a taktiez som skusal cestou do prace 2 krat stat nad 2 minuty s klucmi v zapalovani a zapnutym radiom
  KIA Venga LX 1.4cvvt Caramel Gold
...jazdim ako hrusinsky, kocham sa zivotom...
tomasisko Muž
Fanda vozů Kia

Kia Venga (2010)
30000 km @ 7 l/100km

Příspěvekod Umbram » 28.04.2011 10:02

"Runis" nemusíš se vůbec omlouvat za tu vadu PP přece nemůžeš, a jak píšeš čekáme už skoro rok(ja sice jen "7 měsíců ") ,tak nějaký ten pátek už vydržíme, aspoň ja jo i vzhledem k tomu ,že Vengu jsem přenechal manželce(tu PP vůbec nezajímá- to je ten typ zákazníků kteří si neštěžují :angry: ) a já jezdím jinym autem ,kde PP funguje :thu:
Ale i tak se těším ,až ti to vymění a držím palce ať to funguje :thu:
Kia Venga 1.4CVVT 66kW Fresh (09/2010)
Umbram Muž
Uživatel fóra

Bydliště: okres Frydek-Místek,Dolní Domaslavice  Czech Republic (cz)

Kia Venga (2010)
43000 km @ 6.5 l/100km

Příspěvekod branor » 28.04.2011 22:40

runis píše:Mas pravdu. Mi uz volali a jsme domluveni. Akorat jsem netusil, ze se ceka az to odzkousim. Jeste to nemam a chtel jsem to udelat az na garance koncem kvetna. Musim si to nejak vse preorganizovat a co nejdrive auto odvezt do servisu. Pokusim se ho tam dat pristi tyden. At dlouho necekate. I kdyz vzhledem k tomu, ze uz cekame cely rok. Ale i tak se omlouvam a hned jak si vyresim sve zalezitosti a nebudu tolik potrebovat auto, tak Vengu odvezu do servisu. Omluva.

Mne to vymenili na pockanie do 20min, vobec som im to tam nechcel nechavat... :-)
KIA Venga 1,4 CRDI 66kw + panoramatická strecha...
branor Muž
Fanda vozů Kia

Kia Venga (2010)
199999 km @ 5.75 l/100km

Příspěvekod runis » 29.04.2011 09:13

Ja to spojim se serviskou a lakovanim ramu predniho okna, kde mam rezave puchyrky. :-(
runis Muž
Fanda vozů Kia

8. sraz Kia-Club.org (1) 10. sraz Kia-Club.org (1) 12. sraz Kia-Club.org (1) 16. sraz Kia-Club.org (1) 18. sraz Kia-Club.org (1) 19. sraz Kia-Club.org (1) Organizátor srazu (1)

Kia Venga (2010)
85000 km @ 5.9 l/100km

Příspěvekod Tomík » 29.04.2011 09:30

runis píše:Ja to spojim se serviskou a lakovanim ramu predniho okna, kde mam rezave puchyrky. :-(

No neříkej, že už tam máš rez :shock: :shock: . To je teda ranec :thd: :thd:
čus
Tomík
Venga 1,6 CRDi, 94kW, stav 67 000km, 5,8l/100
K čertu s tímhle středním věkem!Důchod mi nedají,protože jsem příliš mladý a ženy mi nedají,protože jsem příliš starý..
Tomík Muž
Fanda vozů Kia

Sponzor (2)

Kia Venga (2010)
22400 km @ 5.8 l/100km

Příspěvekod runis » 29.04.2011 18:14

Jj..i proto jsem k Venze tak kriticky. Mam na mysli kvalitu. Psal jsem to do tusim vady laku. Tak tam muzes kouknout. Kazdopadne pry jde o ojedinelou zavadu. To ale myslim bylo i u PP, ze?
runis Muž
Fanda vozů Kia

Kia Venga (2010)
85000 km @ 5.9 l/100km

Příspěvekod monitor » 02.05.2011 15:06

Mne vymenili palubný počítač pred týždňom a zatiaľ sa mi ani raz nevynuloval :thu: . (Servis Košice - Dopravná 5) Dúfam, že to tak ostane.
Ceed 1,4 T-GDi A7 DCT GT-Line 2019 Blue Flame :SK:
monitor Muž
Uživatel fóra

Kia Venga (2011)
5000 km @ 5.5 l/100km

PředchozíDalší

Zpět na Závady