samočinné vynulování průměrné spotřeby

Trápí Vás něco na voze?

Re: samočinné vynulování průměrné spotřeby

Příspěvekod Venousek » 08.08.2010 10:59

jirka.zc píše:Zdravím VENOUSKA a mám jednu technickou :!: , jak už jsem kolegy dopisovatele fora žádal, že je ku prospěchu všech , aby použili " podpis " a v něm napsali co mají za auto a motor, někdy není jasné o čem je řeč. :kia: :CZ:

Hoj už to mám, já myslel, že stačí to mít v profilu a napravo si to každý už najde. Teď už to mám teda i v popisu.
KIA VENGA 1,4 CVVT, red, comfort + keyless system
Venousek Muž
Přispěvatel fóra
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

Kia Venga (2010)
42000 km @ 6.8 l/100km

• Finanční podpora Kia-Club.org
    CZ: Číslo účtu / kód banky: 2600362987/2010
    SK: Příkaz zadejte jako SEPA platbu (nikoliv jako platbu do zahraničí). Pro SEPA platbu je potřeba zadat číslo účtu ve formátu IBAN. IBAN: CZ9220100000002600362987 , BIC/SWIFT: FIOBCZPPXXX

Příspěvekod branor » 24.08.2010 13:05

ahojte, tato tema akosi zapada prachom, nikto nema ziadne nove informacie?
KIA Venga 1,4 CRDI 66kw + panoramatická strecha...
branor Muž
Fanda vozů Kia
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

Kia Venga (2010)
199999 km @ 5.75 l/100km

Příspěvekod snowko » 27.08.2010 19:06

Mne dnes pisali zo servisu KIA, ze maju konecne informacie od importera a mam sa zastavit bud tyzden do servisu. Asi teda maju nejake riesenie....Tak pripadne napisem, co nove...ale to az vo stvrtok, vtedy mam totiz prist.

branor píše:ahojte, tato tema akosi zapada prachom, nikto nema ziadne nove informacie?
Obrázek
KIA Venga 1,6 CVVT TX
snowko Muž
Fanda vozů Kia

3. místo (2)

Kia Venga (2010)
209000 km @ 7.30 l/100km

Příspěvekod twingoman » 29.08.2010 17:51

Zdravim,
sice este :kia: nemam, dufam, ze pokial si ju kupim, bude tento problem vyrieseny.
Ked som pre 7 rokmi kupil nove Twingo, asi po 1000km sa mi takisto zacalo samo nulovat pocitadlo, nie spotreby (to Twingo nema) ale dennych kilometrov. Pri kazdom nastartovani znova a znova NULA. V servise mi vtedy v zaruke vymenili cely budik v pristrojovej doske, odvtedy je to v poriadku.
Drzim palce :thu: :thu: vsetkym VENGAcom, nech to nie je potrebne aj u nich a problem je vyrieseny co najskor a natrvalo.
:SK:
twingoman Muž
Uživatel fóra
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

Příspěvekod lub » 31.08.2010 07:41

Zdravím Vás.
Tak se nám pohnuli ledy.Servis mi oznámil,že tomto týdnu mně pozve a bude mi vyměněn plovák v nádrži za nějak modifikovaný.To by nám řešilo problém samovolného nulování,ale nebude to řešit problém nulování po každém tankování.K tomu se staví jako mrtví brouci,že je to tak nastaveno z výroby.Nemá někdo kontakt přímo na výrobce? Protože stěžovat si dovozci asi nemá smysl,ten totiž tvrdí totéž,že je to z výroby a není dostatek uživatelů co jim to vadí.Asi budeme muset zase používat blok a kalkulačku.

KIA VENGA 1,6 Active+klima,rádio a PC
Naposledy upravil lub dne 01.09.2010 07:58, celkově upraveno 1
KIA VENGA 1,6 CVVT Active + rádio a PP
lub Muž
Uživatel fóra
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

Příspěvekod runis » 31.08.2010 11:10

Re: Lub - jsem pro, sehnat kontakt na výrobce a sepsat nějaký pamflet-petici, se snahou, ať zruší ten nesmysl -,-- po natankování 6 litrů paliva.
Kia Venga 1,6 CRDi 94kW, Comfort plus, Obrázek
runis Muž
Fanda vozů Kia

8. sraz Kia-Club.org (1) 10. sraz Kia-Club.org (1) 12. sraz Kia-Club.org (1) 16. sraz Kia-Club.org (1) 18. sraz Kia-Club.org (1) 19. sraz Kia-Club.org (1) Organizátor srazu (1)

Kia Venga (2010)
85000 km @ 5.9 l/100km

Příspěvekod runis » 31.08.2010 11:13

Tak jsem našel týdle kontakty:

-http://www.hyundai-motor.cz/hyundai/

-http://www.hyundai-motor.cz/hyundai/

že by nám mohl pomoci dotaz na pana Petra Vaněka?
runis Muž
Fanda vozů Kia

8. sraz Kia-Club.org (1) 10. sraz Kia-Club.org (1) 12. sraz Kia-Club.org (1) 16. sraz Kia-Club.org (1) 18. sraz Kia-Club.org (1) 19. sraz Kia-Club.org (1) Organizátor srazu (1)

Kia Venga (2010)
85000 km @ 5.9 l/100km

Příspěvekod vladislav » 31.08.2010 11:19

Byl jsem nedávno v servisu na garanční prohlídce.Jelikož se docela dobře znám s vedoucím servisu Kia tak jsem se ho ptal na ten problém okolo nulování průměrné spotřeby...Divil se tomu,že prý u nich si ještě nikdo na to nestěžoval....Docela mě to dost překvapilo.. :?
vladislav Neuvedeno
Fanda vozů Kia
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

2. sraz Kia-Club.org (1) 3. sraz Kia-Club.org (1) 4. sraz Kia-Club.org (1) Osobnost klubu (1)

Příspěvekod runis » 31.08.2010 11:26

To je právě to Vladislave. Tady si všichni zanadávame na fóru, ale jinak se neozveme. Tedy tam kde máme. A já když se na to někde zeptám, tak si pak připadám jako blbec, který s tím jen někoho otravuje. :-( Už to tady někdo psal, je třeba se ozvat a čím více nás bude slyšet, tím dříve to snad začne Kia řešit.
runis Muž
Fanda vozů Kia

Kia Venga (2010)
85000 km @ 5.9 l/100km

Příspěvekod vladislav » 31.08.2010 12:24

runis píše:To je právě to Vladislave. Tady si všichni zanadávame na fóru, ale jinak se neozveme. Tedy tam kde máme. A já když se na to někde zeptám, tak si pak připadám jako blbec, který s tím jen někoho otravuje. :-( Už to tady někdo psal, je třeba se ozvat a čím více nás bude slyšet, tím dříve to snad začne Kia řešit.

Já právě myslím,pokud mám dobré informace...Že to dělá i na Ceedech po FL..Tak mě toto pravě dost udivuje..Ale možná by i nemělo ..Já před časem tak trochu bojoval s přirezáváním destiček..Po debatě servisu s KMCZ to opravdu vypadlo,že jsem snad jediný komu to dělalo...Nikdo si na to oficiálně moc nestěžoval...Když jsem prohlížel auta na srazech tak stopy po přireznutí měla drtivá většina aut....Jednoho dva reklamující zákazníky lehce odbudou..Pokud jich bude ,ale více tak to už jde hůře..To si bohužel většina lidí neuvědomuje...Bohužel..
vladislav Neuvedeno
Fanda vozů Kia
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

2. sraz Kia-Club.org (1) 3. sraz Kia-Club.org (1) 4. sraz Kia-Club.org (1) Osobnost klubu (1)

Příspěvekod runis » 31.08.2010 12:40

Jj Vladislave. Přesně jak píšeš!
runis Muž
Fanda vozů Kia

Kia Venga (2010)
85000 km @ 5.9 l/100km

Příspěvekod lub » 31.08.2010 13:56

Ahoj pánové.
Děkuji za adresy.Už jsem poslal dotaz na pana Vaněka,až se něco dovím,tak dám vědět.Myslím si,že by ho mohlo bombardovat více nespokojených uživatelů.
KIA VENGA 1,6 CVVT Active + rádio a PP
lub Muž
Uživatel fóra

Příspěvekod runis » 31.08.2010 14:39

Nejprve bych počkal, co ti napíšou. Navíc není jisté, že na těch adresách je někdo, kdo v tom může něco dělat. A už to tady jednou bylo, že jsem způsobil menší lavinu na Českém zastoupení a od té doby mě asi moc rádi mít nebudou. I když jsem to nezpůsobil úmyslně. Takže konejte také Vy pánové. Ať nejsem na černé listině jenom já a nemusí mě Vladislav tahat z bryndy. :-)
runis Muž
Fanda vozů Kia

Kia Venga (2010)
85000 km @ 5.9 l/100km

Příspěvekod Venousek » 31.08.2010 21:48

No mi se teda zdá, že měnit plovák je naprosto kravina a že to nepomůže. Nevím který inteligent z KIE toto vymyslel. Preferovat raději mechanický zásah nad pouhým přeprogramováním řídící jednotky. Stačí tam přece odstranit tuto podmínku ne? No možná si to představuji moc jednoduše. Ale proč měnit plovák, když tady už několik lidí psalo, že to třebas udělá přes noc, kdy je auto zaparkované na rovince. Mi se to stalo už taky. Večer jsem dojel a byla tam na displeji nějaká průměrka ve spotřebě a ráno po nastartování už -/-- :x
No jinak jsem se taky zase ptal toho kamaráda, co dělá přímo v autosalonu a říkal, že na každém školení, které mají v KII je tam s tímhle bombardují, ale jak vidím to nestačí.
A takové ty řeči, že je to normální věc, že se při dotankování více jak 6l paliva vynuluje průměrná spotřeba je taky lehce napadnutelná, protože to nikde není napsáno. Ať nám někdo z KIE ukáže, kde se o tom píše, takže možná bychom mohli se ubrat i touto cestou, ať to odstraní, protože to oficiálně nikde popsáno není tak jak všichni tvrdí. Už jsem to vyhledával v manuálu hodněkrát a jediné co tam je ohledně těch 6l paliva je informace, že počítač nemusí ukazovat správnou hodnotu dojezdu (nezaktualizuje se) pokud se natankuje méně jak 6l paliva. NIC už tam není o tom vynulování, tak až vám někomu budou psát nebo říkat , že to je OK, že to tak dělá, tak se zeptejte, kde je to uvedeno a nikdo při koupi mi také tuto informaci neřekl, protože to samozřejmě ani nemohli vědět, takže tak.
Zítra napíšu také na KIU dopis něco v tom smyslu, že ta neochota odstranit tento problém vrhá špatnou pověst a odrazuje potencionální zákazníky, kteří se to dozví na fóru a koupi si rozmyslí.
Jo a ještě ten můj známý říkal, že to už dělá i unového RIA!!!!
KIA VENGA 1,4 CVVT, red, comfort + keyless system
Venousek Muž
Přispěvatel fóra

Kia Venga (2010)
42000 km @ 6.8 l/100km

Příspěvekod jirka.zc » 01.09.2010 17:17

lub píše:Zdravím Vás.
Tak se nám pohnuli ledy.Servis mi oznámil,že tomto týdnu mně pozve a bude mi vyměněn plovák v nádrži za nějak modifikovaný.To by nám řešilo problém samovolného nulování,ale nebude to řešit problém nulování po každém tankování.K tomu se staví jako mrtví brouci,že je to tak nastaveno z výroby.Nemá někdo kontakt přímo na výrobce? Protože stěžovat si dovozci asi nemá smysl,ten totiž tvrdí totéž,že je to z výroby a není dostatek uživatelů co jim to vadí.Asi budeme muset zase používat blok a kalkulačku.

KIA VENGA 1,6 Active+klima,rádio a PC

:CZ: Zdravím "luba" , jsem zvědav co se bude dít s tím plovákem, protože jsem dnes byl na základě tvojeho příspěvku ve svém servisu KIA a tam vůbec nic nového nevědí a ihned přede mnou volali do centrály, proč jim nikdo nic neposlal na vědomí a tam jim řekli, že je to s tím plovákem nesmysl, že se nic nového neděje a že to řeší stále ještě ve výrobě. Tak jsem zvědav co ti budo dělat. :kia: :CZ:
Zdraví Jirka KIA VENGA 1.4.CRDI 66kW
jirka.zc Muž
Uživatel fóra

Kia Venga (2010)
46000 km @ 5.4 l/100km

PředchozíDalší

Zpět na Závady