ceed 2013 - problém s brzdami?

Tlumiče, odpružení, řízení, brzdy a vše kolem.

Re: ceed 2013 - problém s brzdami?

Příspěvekod LiborJ » 09.12.2014 17:10

Moje zkušenosti s přehraným softwarem je taková, že auto při ostřejším brzdění na nerovnostech sice přestane brzdit, ale při ještě silnějším přišlápnutí brzdového pedálu sepne brzdový asistent a auto zastaví s blikajícími varovnými blikači. Zkoušeno několikkrát na stejném místě v Ostravě, Místecká ulice zastávka u dřevoprodeje. Jsou tam místo asfaltu dlažební kostky. Ford Focus r.v. 2007, najeto cca 100 000 km na stejném místě stejná rychlost (80 - 100 kmh) vždy plynule zastavil!!! Tak co je na ceedu špatně? Já to vidím snad na tlumiče, které neudrží kola v kontaktu se silnicí.
Kia Cee´d SW 1,6 GDI, Exclusive 2013
LiborJ Muž
Uživatel fóra
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

Kia cee'd SW II (2013)
35000 km @ 7 l/100km

• Finanční podpora Kia-Club.org
    CZ: Číslo účtu / kód banky: 2600362987/2010
    SK: Příkaz zadejte jako SEPA platbu (nikoliv jako platbu do zahraničí). Pro SEPA platbu je potřeba zadat číslo účtu ve formátu IBAN. IBAN: CZ9220100000002600362987 , BIC/SWIFT: FIOBCZPPXXX

Příspěvekod spacirx » 09.12.2014 22:15

Také si myslím, že kolo odskočí. Mě to dělá v místě kde je trochu hrbol a hned za ním díra, nebo spíš jen prohlubeň. Ale i když je jedno kolo chvíli ve vzduchu tak ty tři přece můžou brzdit. Nejedná se přece o žádný krizový brždění na krev.
Offtopic :
Na druhou stranu musím pochválit ASR to funguje úžasně i v kopci na ledě a ESP se zdá také dobré, možná mi dnes pomohlo, když se přede mnou roztočilo auto na ledě v zatáčce (jel jsem skoro 90km/h)
Dopravní nehoda v ulici Žabovřeská v obci Brno - Dnes v 05:50 (bylo to cca 5:30, maj to špatně)
Od 9.12.2014 05:50 do 08:55; v ulici Žabovřeská v obci Brno; za Pisáreckým tunelem směrem k ul. Žabovřeská; nehoda; 2 jízdní pruhy uzavřeny; havárie OA bez zranění
CEE'D SW II 1.6 GDI Fifa World Cup Edition
Infra red
spacirx Muž
Fanda vozů Kia
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

Kia cee'd SW (2014)
105000 km @ 6.5 l/100km

Příspěvekod Berka » 09.12.2014 23:16

Pročítal jsem zde některé příspěvky a vzhledem k tomu, že asi většina z vás zná princip systému ABS, tak dokážete posoudit zda je něco v pořádku nebo ne. Já osobně jsem se zatím s popisovaným problémem na ceedu nesetkal. Problém může být opravdu v nevhodně nastaveném systému ABS, dále v nízké přilnavosti pneu (pneu s nízkým valivým odporem) a špatné kombinaci nastavení podvozku a systému ABS.
Někdo tady psal, že mu při brzdění na dálnici ustřelil zadek. S tím jsem se také setkal, ale byla to moje chyba, protože jsem při sešlápnutí brzdy lehce ťuknul do volantu a opravdu mi to rozvlnilo na chvilku zadek. Je to dáno tím že při brzdění se přesune značná váha na přední nápravu a zadní kola se silně odlehčí. Tím ztratí přilnavost kterou běžně mají. Osobně jsem takhle viděl passata jak se na dálničním sjezdu za sucha otočil kolem své osy, protože zazmatkoval a prudce šlápnul na brzdu v momentě kdy zatočil. Bylo nádherně vidět jak se přizvednul zadek a už se točil.
Největší problém vidím v pneumatikách a jejich přilnavosti, která je díky ekologii velice špatná.
Subaru Outback 2.5i Executive
Renault Megane Grandtour GT 1.6 TCE EDC 151kw - prodáno
ceed II 1.6 GDI FIFA 99kw - prodáno
ceed SW 1.6 CRDi 85kw - prodáno
Berka Muž
KIA Family
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

4. sraz Kia-Club.org (1) 6. sraz Kia-Club.org (1) 11. sraz Kia-Club.org (1) 14. sraz Kia-Club.org (1)

Subaru Outback V (2018)
0 km @ 0 l/100km

Příspěvekod LiborJ » 11.12.2014 10:21

Problém se projevuje jak s origo letními Hankook (nejsou to ty eko s květinkami). tak i se zimními Goodyear. Focus měl stejné zimní pneu a brzdil i když seplo ABS... Asi se něco korejcům z Žiliny nepovedlo a my musíme jen doufat, že to NĚJAK ubrzdíme :kia:
Kia Cee´d SW 1,6 GDI, Exclusive 2013
LiborJ Muž
Uživatel fóra
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

Kia cee'd SW II (2013)
35000 km @ 7 l/100km

Příspěvekod surf666 » 12.12.2014 00:44

mne se take problem s ABS projevoval jak s letnima (Hankook vetus prime 2), tak se zimnima pneu (Continental TS850), ale od přehrání softwaru ABS mám, díky bohu, klid....
Kia Ceed SW (2014) 1,6 GDi Exclusive
surf666 Neuvedeno
Uživatel fóra

Kia cee'd SW (2023)
12100 km @ 0 l/100km

Příspěvekod pavlikxss » 16.12.2014 12:14

Tak měl jsem tento problém taky, před kruhovým objezdem byl štěrk, začal jsme brzdit a najednou pedal zvrdl, auto nebrzdilo a zachránilo mě jen to že mezi auty co jely v kruháči byla mezera, tak jsem se do ní tak tak vešel a hned prvním výjezdem jsem doslova vyletěl ven abych nenapálil do auta předemnou. Zažitek parádní, věděl jsem o této chybě jelikož se mi to už stalo jednou na nerovném povrchu. Samozdřejmě v šoku co se stane jsem se snažil víc a víc šlapat na pedál ale nic se nedělo. Dnes jsem navštívil servis, přehrálo mi ŘJ a tak odpoledne cestou domu to zkusím na hrbolu co mám před domem zda se to bude opět tak špatně chovat. Dostal jsem od nich i papír že jsem měl starý SW. Tak uvidíme no, nechápu proč prodávají auta stále se špatným SW, auto bylo koupene před 3-4 měsíci.
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.
Kia ProCeed 2022
Hyundai Tucson 2020
Dacia Duster 2019 - 41000km
Kia Ceed 2014 - 75000km
Kia Sportage 2012 - 85000km
pavlikxss Muž
Uživatel fóra
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

Kia Ceed GT III (2022)
7500 km @ 9.5 l/100km

Příspěvekod Leitooo » 03.02.2015 10:57

Ahoj,

mám úúplně stejný problém, kterému jsem až do dnešního dne nevěnoval pozornost. Několikrát se mi stalo, že jsem vjel do křižovatky přes to, že jsem brzdil už s dostatečným předstihem. Brzda mi vždy jakoby ztvrdla a nepomohlo ani opakované prošlápnutí. :no: Naštěstí jsem tomuto problému nevěnoval pozornost a říkal jsem si, že chyba byla patrně na mé straně, že jsem najížděl do křižovatky příliš velkou rychlostí.

Dnes jsem jel z kopce po zasněžené-štěrkem posypané silnici a dvacet metrů před křižovatkou jsem začal brzdit.....auto stále pokračovalo v jízdě a brzda téměř nereagovala a ani vší silou a opakovaně nešla sešlápnout k podlaze. Vjel jsem na křižovatku kde naštěstí stačila všechna auta v obou směrech včas zastavit. NAŠTĚSTÍ se mého auta všimla i skupinka dětí na přechodu, které jsem málem (né vlastní chybou!!!!!) srazil!!!!!!!!!!!!!

Úplně vyklepaný jsem dorazil do práce a narazil tady na Vaší výžinvou diskuzi o tomto problému a s lehkou úlevou zjistil, že to není má chyba.....Zavolal jsem tedy do servisu a tam mi potvrdili, že se u Ceedu s tímto problémem setkávají velmi často a že o něm vědí. Maxímální možnou měrou mě to rozčílilo a pán mi na mojí otázku zdali mu to přijde normální... a proč nepovolají Ceedky do servisu řekl, že je na to moc malý pán.

Chápete to? kdyby jsem někoho srazil...nedej bože zabil...všichni by na mě koukali, že to je má chyba...ale jedná se o zřejmou poruchovost vozidla a nechávají nás v tom bez předešlého upozornění jezdit!!

Komu se co musí stát aby KIA začla konečně povolávat vozidla do servisu?!?!?!?! Vsadim se, že televize by po tom hend skočila...... :!: :!: :!: :!: :!:
Leitooo Neuvedeno
Uživatel fóra
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

Příspěvekod spacirx » 03.02.2015 12:59

A jak vypadá v těch místech silnice? Je hrbolatá? Mě to dělá jen pokud přejedu při brždění nějaký hrbol. V servise mi řekli, že o žádném problému s brzdami nevědí u modelů 2014.
A jaké ti navrhli řešení? Přehrát soft?
CEE'D SW II 1.6 GDI Fifa World Cup Edition
Infra red
spacirx Muž
Fanda vozů Kia
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

Kia cee'd SW (2014)
105000 km @ 6.5 l/100km

Příspěvekod mv12 » 03.02.2015 13:25

...a když už sis nevyplnil auto v profilu, tak co máš za Ceeda a jaký rok výroby?
Obrázek
KIA Cee'd 1.6 GDI
FIFA World Cup Edition
mv12 Muž
KIA Family

15. sraz Kia-Club.org (1) 20. sraz Kia-Club.org (1) 22. sraz Kia-Club.org (1) 25. sraz Kia-Club.org (1) 27. sraz Kia-Club.org (1) 28. sraz Kia-Club.org (1)

Kia cee'd II (2014)
118000 km @ 6.73 l/100km

Příspěvekod Leitooo » 03.02.2015 13:58

...mám r.v. 2013 ...1.4..nemám kombíka...kupoval jsem nové v dubnu 2014...zavolal jsem do servisu a řekli mi že o těch problémech vědí.... chápete to? vědí o preblémech u těhle modelů....a nevolají nikoho do servisu? nikoho neinformují? brzdy jsou základ...co kdyby se někomu něco stalo?...boural jste atd?!! ......

řekli že mi zdarma přehrají software...že to je tím....

silnice byla posypaná štěrkem...a mírně z kopce....rychlost dvacet kiláků za hodinu..cca 20-15 metrů před křižovatkou....
bohužel tyto problémy s brzdou jsem měl i na suchu na nové hladké vozovce...

zajímavostí je...že předchozí generace Ceedů měla zas problémy s brzdami viz. článek >>> http://auto.idnes.cz/kia-svolava-56-tis ... tomoto_fdv
Naposledy upravil Leitooo dne 03.02.2015 16:19, celkově upraveno 1
Leitooo Neuvedeno
Uživatel fóra

Příspěvekod mv12 » 03.02.2015 14:12

Jenže tehdy svolávali, což je v naprostém pořádku (problémy a svolávačky má každá automobilka). Teď se evidentně rozhodli, že svolávat nebudou... asi zkoušejí, co si ještě u nás mohou dovolit a je vidět, že docela dost, protože tohle je opravdu nebezpečná záležitost. Min. už druhý rok jim to prochází, protože to evidentně nikdo z postižených nerozmáznul... Nejhorší je, že tady nejde jen o majitele vozidla, ale i všechny okolo, kdo se tam nachomýtnou, když brzdy selžou...
Obrázek
KIA Cee'd 1.6 GDI
FIFA World Cup Edition
mv12 Muž
KIA Family

15. sraz Kia-Club.org (1) 20. sraz Kia-Club.org (1) 22. sraz Kia-Club.org (1) 25. sraz Kia-Club.org (1) 27. sraz Kia-Club.org (1) 28. sraz Kia-Club.org (1)

Kia cee'd II (2014)
118000 km @ 6.73 l/100km

Příspěvekod Leitooo » 03.02.2015 14:57

ten odkaz jsem sem dal hlavně z důvodu zajímavosti.......že to není první případ, kdy mají Ceedky problémy s brzdami....a podle mě je X desítek lidí...kteří s tim mají problém....a nenrazili jen na tuhle diskuzi...nebo si řííkají, že prostě jen neumí brzdit atd......podle mě by se o tom mělo vědět....a i třeba preventivně ten software přehrát u všech modelů Ceedu....nebo to nestojí ani za jeden lidskej život kterej tahle chyba může minimálně stát?
Leitooo Neuvedeno
Uživatel fóra

Příspěvekod spd001 » 03.02.2015 18:25

Mas moznost to zverejnit tak ako kazdy iny tak to urob ak chces a kludne sa odvolaj na forum ze az tu si zistil pravdu a predajca ti to vobec neoznamil.Ja som uz bol v TV ked som natankoval benzin s vodou 1:1 a aby megafirma Shell vedela ze to nenecham len tak, tak som to zverejnil a ti poviem ze potom so mnou jednali uplne inak a aby som drzal hubu tak ma odskodnili aj vysoko nadramec toho co museli podmienky odskodnenia som si diktoval priamo u generalneho pre cele :SK: (boli sme v tom viaceri ale iba mna si pozval do sidla v BA na "kavicku") Neviem ci sa tento problem s brzdami tyka aj mna, no zatial som ho nepostrehol.
Obrázek cee´d_SW 1.6 GDI FIFA World Cup Edition
spd001 Muž
Fanda vozů Kia

Sponzor (1)

Kia cee'd SW II (2014)
120000 km @ 7 l/100km

Příspěvekod ribik » 07.02.2015 00:02

Az dnes popre jsem nasel popis techto problemu s brzdami na http://www.test-kia-ceed.cz/inpage/diskuze/?1, ktery pravidelne sleduju a musim potvrdit stejne chovani meho vozidla KIA SW, vyroba 08/2014. Uz se mi asi trikrat stalo neco podobneho pred kruhovym objezdem v Brne na Slatine, kde smerem od Lisne jsou pricne hrboly. Poprve jsem se opravdu leknul, co se deje, ze auto nebrzdi, ale byla to asi vterina. Pak se mi to stalo jeste asi 2x, ne uz v tak velkem rozsahu. Vyhodnotil jsem to jako chovani auta pri brzdeni na hrbolech. Ted, kdyz to ovsem ctu, tak to zrejme nebude jen tak a signalizuje to opravdu nejaky problem s brzdami. Behem poslednich 15 let jsem jezdil asi s 10 vozidly, pomerne hodne (40-50tisic rocne),ale zadne se nechovalo takto a mnohokrat jsem brzdil, ze ABS pumpovalo. Pockam na lepsi pocasi a vyzkousim (ovsem rano je tam dost velky provoz :( )
Toyota AURIS TS, 1.6 Valvematic
KIA Cee'd SW 1.4 LPG 2014
KIA Cee'd SW 1.4 CVVT 2010
Volvo, Passat
Nissan Primera 2.0 4 modely
ribik Neuvedeno
Uživatel fóra

Příspěvekod Leitooo » 12.02.2015 10:31

dnes jsem byl tedy s problémem s přecitlivělou ABSkou v servisu..... :kia: .......bylo mi na mé otázky řečeno, že o tomto problému tedy vědí...že s tím jakožto prodejce nedokáží nic udělat......prý nedokáží určit kterých aut se to týká....oficiální prohlášení k tomuto problemu od Kia motors z Korei zní, že se ještě zřejmě nestalo žádné vážné zranění a že prý brzdy nejsou žádný problém ( :lol: :D :shock: :? )...načež se člověk, který mi to říkal, začal smát :D ......na mou otázku proč preventivně nepřehrají u skladových modelů software mi bylo sděleno, že to trvá moc dlouho a je zapotřebí podrobná diagnostika :D ....nikdo se o tom nechtěl moc podrobně bavit a bylo vidět že si o tom zaměstanci prodejce myslí svoje.......výskyt tohoto problému je malý přesto může mít fatální následky....během mého nájezdu 25 000 km za rok jsem se s tímto problémem setkal cca 6krát...tudíž lidé, kteří mají nájezd podstatně menší se s tím ještě nemuseli vůbec setkat..přesto je tento problém může potkat...70 procent vozidel která jezdí do servisů mají nájezd 10 000 až 14 000 (info od servisu).........přesto všechno ABS software byl zdarma přehrán u jiného dealera než jsem vozidlo kupoval.....což hodně oceňuju....vše by mělo být v pořádku :thu: :thu: :thu:
Leitooo Neuvedeno
Uživatel fóra

PředchozíDalší

Zpět na Podvozek / Řízení / Brzdy