ceed 2013 - problém s brzdami?

Tlumiče, odpružení, řízení, brzdy a vše kolem.

Re: ceed 2013 - problém s brzdami?

Příspěvekod syberius » 06.05.2014 07:52

A to ti řekli jen tak z patra, nebo se koukli jakou tam máš verzi?

Ó děs ráno z Huhlavej
Kia cee'd II sw 1.6 GDI exclusive
syberius Neuvedeno
Fanda vozů Kia
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

Kia cee'd SW II (2013)
0 km @ 0 l/100km

• Finanční podpora Kia-Club.org
    CZ: Číslo účtu / kód banky: 2600362987/2010
    SK: Příkaz zadejte jako SEPA platbu (nikoliv jako platbu do zahraničí). Pro SEPA platbu je potřeba zadat číslo účtu ve formátu IBAN. IBAN: CZ9220100000002600362987 , BIC/SWIFT: FIOBCZPPXXX

Příspěvekod achiles » 06.05.2014 08:39

fireman205 píše:Zdravím byl jsem v servisu a ptal jsem se na přehrání softweru ABS jelikož se mě taky stalo že zaplo zbytečne a dost mě to převapilo ale v servise KIA mě zdělili že žádný nový softwer není tak vás prosím o radu

je tvuj vuz vyroben v obdobi, ktere popisuje Beda? viewtopic.php?p=100968#p100968
Kia Cee'd SW II (2013) Casa White, 1.6 GDI 99KW, exclusive + p. Ultra 3 ... Obrázek
Kia ProCeed GT (2024) Orange Fusin, 1.6 T-GDI 150KW
achiles Muž
Fanda vozů Kia
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

Kia cee'd SW II (2013)
115000 km @ 8.1 l/100km

Příspěvekod fireman205 » 09.05.2014 19:01

Bohuzel nevim kdy presne moje auto vyrobili, kupoval jsem ho 3.7.2013 a datum vyroby jsem nikde nedohledal. Jeste teda dodam ,ze jsem ho kupoval jako nove.
fireman205 Neuvedeno
Nováček
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

Kia cee'd II (2013)
4200 km @ 7.5 l/100km

Příspěvekod spd001 » 09.05.2014 19:09

no ale ak napriklad vyberies dno tej dvojitej podlahy v kufri ako ja tak tam mozno najdes nalepky s datumom ako ja 8-) .ono datum vyroby je takmer na kazdom jednom dieli skus si pozriet stitok na bezpecnostnych pasoch aj tam je datum.ked som otvoril vodicove dvere tak mi do oci udrela mala zelena nalepka na vnutornej strane blatnika(fuga ktora vznikne po otvoreni prednych dveri mezdi blatnikom a dverami)je to nieco ako cierny plast ktory brani zaspineniu dveri v oblasti kde ide zvazok kablov do dveri.proste je vela miest kde sa datum nachadza ale po roku neviem ci ich tam este budes mat 8-)rozhodne na pasoch datum musi byt ;)
Obrázek cee´d_SW 1.6 GDI FIFA World Cup Edition
spd001 Muž
Fanda vozů Kia

Sponzor (1)

Kia cee'd SW II (2014)
120000 km @ 7 l/100km

Příspěvekod syberius » 19.05.2014 18:04

Tak s jistým časovým odstupem mohu definitivně říci, že problém s ABS je vyřešen. Ač mi v salónu tvrdily, že podle jejich zkušeností se přehráním nic nezmění, tak opak je pravdou. Mohu všem, kteří mají totožné problémy doporučit, aby neváhali a nechali si firmware přehrát. Teď mohu brzdám plně důvěřovat. :-D
Kia cee'd II sw 1.6 GDI exclusive
syberius Neuvedeno
Fanda vozů Kia

Kia cee'd SW II (2013)
0 km @ 0 l/100km

Příspěvekod matocz » 08.08.2014 19:49

taky mám software pro brzdy, přesněji řečeno ABS, přehrán novou aktualizovanou verzí a od té doby je vše OK. Přehrání provedli v Orlové v autosalónu Kudrna a po vysvětlení problému nejdříve nevěděli o ničem. Pak přišel vedoucí servisu a řekl mi, že technik odpovědný za softwarovou část byl na školení a byla vydána aktualizace SW zrovna na tento problém. Takže pokud máte tento problém, doporučuji s autem navštívit kterýkoliv autorizovaný servis KIA. A kdyby ne, tak se tato aktualizace provede při první garanční prohlídce, kdy auto vždy připojí na počítač a software řídící jednotky se aktualizuje.
matocz Muž
Uživatel fóra

Kia cee'd SW II (2013)
50000 km @ 6.8 l/100km

Příspěvekod spacirx » 24.09.2014 07:47

Tak 2014 to dělá taky! Včera jsem jel cca 60km/h z mírného kopce a dobržďoval po takové roletě (vlnitý asfalt) do pravoúhlé zatáčky (dá se jet tak 30-40km/h) a auto absolutně přestalo brzdit! Málem jsem trefil auto před sebou. Se starým se mi to v těch místech nikdy nestalo a to jsem tam jezdil mnohem ostřeji. Starý Ceed to dělal jen jedno období a na jiných místech, jak jsem už zde popisoval. Ale ten pocit je úplně stejný. Nepokouší se to brzdit přerušovaně jak ABS, ale prostě to vteřinu nebrzdí vůbec... hnus
Třeba u Octávky je cítit taky ubrání na brzdné síle, ale furt to brzdí, tady prostě ne.
Naposledy upravil spacirx dne 24.09.2014 16:30, celkově upraveno 1
CEE'D SW II 1.6 GDI Fifa World Cup Edition
Infra red
spacirx Muž
Fanda vozů Kia
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

Kia cee'd SW (2014)
105000 km @ 6.5 l/100km

Příspěvekod surf666 » 24.09.2014 16:15

Radim ihned zavolat do servisu a hned to nechat prehrat.
Poradne bych je tam za to serval ze na to nemaji davno udelanou svolavacku...ja zase pred prehranim malem trefil chodce!!!
Taky jsem je pekne serval....klidne bych to nechal medializovat at s tim konecne neco delaji!!!
Kia Ceed SW (2014) 1,6 GDi Exclusive
surf666 Neuvedeno
Uživatel fóra

Kia cee'd SW (2023)
12100 km @ 0 l/100km

Příspěvekod mv12 » 24.09.2014 19:57

No jestli do starších aut přehrávají opravený SW a do nových aut dávají pořád starý chybný, tak to je dost divný, ne?
Já se s tím nesetkal, ale nikdy jsem dosud nemusel nějak intenzivněji brzdit, natož na nerovnostech. Tak bych nerad, aby to selhalo, až jednou budu muset... Pokud to budeš reklamovat, dej vědět, u nového auta by mě to tedy zajímalo... Myslel jsem, že je to dávno ve výrobě vyřešeno.
Obrázek
KIA Cee'd 1.6 GDI
FIFA World Cup Edition
mv12 Muž
KIA Family

15. sraz Kia-Club.org (1) 20. sraz Kia-Club.org (1) 22. sraz Kia-Club.org (1) 25. sraz Kia-Club.org (1) 27. sraz Kia-Club.org (1) 28. sraz Kia-Club.org (1)

Kia cee'd II (2014)
118000 km @ 6.73 l/100km

Příspěvekod jjb » 24.09.2014 20:34

Rovnaky problem sa u mna vyskytol minuly tyzden pri miernom brzdeni z cca 40km/h pred krizovatkou, kde boli na asfalte mierne nerovnosti a zvlnenia. Kto to pozna, bolo to pri jazde po vedlajsej ceste od Priboviec na krizovatke pred panelkou Turcianske Teplice - Martin (GPS: 48.998680, 18.888495).
Auto skratka nebrzdilo. Ale neviem to uplne presne popisat, kedze sok zohral svoje. Nastastie som nejako dobrzdil, ale ako neviem. A vzapati mi hovori polovicka, ze jej sa stalo to iste na rovnakom mieste ale zabudla mi to povedat.

Hned v utorok som bol v KIA na Zvolenskej ceste v BB! Po debate s prijmacim technikom hladal nejaky TSB vztahujuci sa na VIN kod mojho auta. A nakoniec zobral auto do dielne preverit po napichnuti na pocitac, ci je k dispozicii nejaky software update pre ABS/ESP(?) Udajne nejaku aktualizaciu servisakovi "vyhodilo" takze software update bol do auta aplikovany.

Dufam, ze sa to uz nezopakuje. Auto som kupoval 10/2013 ako vozidlo importera ( vyrobene niekedy na jar 2013)
KIA c'eed II SW 1.6 GDI (predané)
2013 JD
Obrázek
jjb Muž
Uživatel fóra

Příspěvekod matocz » 24.09.2014 21:25

Nazdar pánové, tak já jezdím s přehraným SW již 4 měsíce a můžu potvrdit vyřešení problému. Minulý týden jsem trochu přepísknul zatáčku - nevěděl jsem, že asfalt bude samá díra. V díře se mi seplo ABS, ale brzdy dál fungovaly, takže jsem normálně snížil rychlost a zatáčku projel s klidem. Zadní víceprvková náprava taky OK - žádné uskočení do boku. Takže kdo si není jistý, ať skočí do servisu na upgrade řídící jednotky.
matocz Muž
Uživatel fóra

Kia cee'd SW II (2013)
50000 km @ 6.8 l/100km

Příspěvekod spacirx » 25.09.2014 06:24

mv12 píše:No jestli do starších aut přehrávají opravený SW a do nových aut dávají pořád starý chybný, tak to je dost divný, ne?
Já se s tím nesetkal, ale nikdy jsem dosud nemusel nějak intenzivněji brzdit, natož na nerovnostech. Tak bych nerad, aby to selhalo, až jednou budu muset... Pokud to budeš reklamovat, dej vědět, u nového auta by mě to tedy zajímalo... Myslel jsem, že je to dávno ve výrobě vyřešeno.

To nebylo nějaký intenzivní brždění, vezl jsem dva kolegy z práce a normálně jsme si vykládali, když se auto na těch hrbolech zatřepalo a pak nás to zamáčklo do sedačky, jak to z toho kopce přestalo brzdit. Zítra jedu na týden do Chorvatska, tak se do servisu dostanu až po dovči.

Dělám ve fabrice co vyrábí CNC stroje a taky se nám na nových strojích s novým software objevují chyby v minulých verzích vyřešené.
Dokonce na to máme kód: 66 - Opakující se závada v softwaru (problém byl již v minulých verzích vyřešen)
U nás je to většinou tím, že programátoři pracují na software o několik verzí vyšších, než ve kterých se na tu chybu přijde, a pak je jen na nich jak jsou důslední a kde všude to opraví. Protože si tu špatnou část programu někdy znovu s jinou dobrou částí zase klidně zkopírujou. Na první pohled nepochopitelné, ale přesto se to děje stále dokola.
CEE'D SW II 1.6 GDI Fifa World Cup Edition
Infra red
spacirx Muž
Fanda vozů Kia

Kia cee'd SW (2014)
105000 km @ 6.5 l/100km

Příspěvekod Beda » 25.09.2014 08:59

On stary software nemusi byt chybny jen v nejake kombinaci s urcitymi dily proste u nekterych vozu se chova divne, proto ho Kia ani nemusi davat do aut nove vyrobenych a dava tam stary soft :idea: Je na to vydane TSB a pise se tam, ze to neni svolavacka, ale jen oprava na zadost zakaznika, takze pocitaji s tim, ze se to projevuje jen v male mire, a proto nepristoupili k hromadnemu prehravani, i kdyz zrovna spravna funkcnost brzdoveho systemu je docela dulezita vec a v Americe by je hned donutili udelat svolavacku :twisted:
cee'd (2007), Hyundai Santa Fe II (2007), Sorento II (2010), Sorento II (2013), cee'd GT II (2017), Sorento IV (2021), Stinger (2017), Sportage IV (2017), Sorento III (2018)
Beda Muž
Administrátor
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

1. sraz Kia-Club.org (1) 2. sraz Kia-Club.org (1) 3. sraz Kia-Club.org (1) Mogul Safety Cup 2009 (1) 4. sraz Kia-Club.org (1) 5. sraz Kia-Club.org (1) 6. sraz Kia-Club.org (1) 7. sraz Kia-Club.org (1) 8. sraz Kia-Club.org (1)
9. sraz Kia-Club.org (1) 10. sraz Kia-Club.org (1) 11. sraz Kia-Club.org (1) 12. sraz Kia-Club.org (1) 13. sraz Kia-Club.org (1) 14. sraz Kia-Club.org (1) 15. sraz Kia-Club.org (1) 16. sraz Kia-Club.org (1) 17. sraz Kia-Club.org (1)
18. sraz Kia-Club.org (1) 10. výročí Kia Clubu (1) 19. sraz Kia-Club.org (1) 20. sraz Kia-Club.org (1) 21. sraz Kia-Club.org (1) 22. sraz Kia-Club.org (1) 23. sraz Kia-Club.org (1) 24. sraz Kia-Club.org (1) 25. sraz Kia-Club.org (1)
26. sraz Kia-Club.org (1) 27. sraz Kia-Club.org (1) 28. sraz Kia-Club.org (1) Osobnost klubu (1) Organizátor srazu (3)

Kia Stinger (2017)
86000 km @ 10.2 l/100km

Příspěvekod pražák » 04.12.2014 09:41

Dnes na dálnici při brždění ustřelení zadku :no: mate pravdu že si ABS dělá co chce . Zajedu do servisu a dám vědět .
Kia ceed 1.4 SW s LPG Exclusive hurá prodáno :D
pražák Muž
Přispěvatel fóra

Sponzor (1)

Příspěvekod pražák » 04.12.2014 13:28

Hlásím návrat ze servisu :kia: .Servis nahrál jen diagnostiku ta nic nehlásí tak mám opraveno :x zaplaceno se slevou 250 kč . No nic pojištění mám :) . Je divné že tu o problému víme a oni ne :(
Kia ceed 1.4 SW s LPG Exclusive hurá prodáno :D
pražák Muž
Přispěvatel fóra

Sponzor (1)

PředchozíDalší

Zpět na Podvozek / Řízení / Brzdy