Důležité upozornění

:!: Nově je možno si pořídit klubové podložky RZ/SPZ :!:

Více se dozvíte zde https://www.kia-club.org/viewtopic.php?p=195579#p195579

Přirezávající brzdové destičky k brzdovým kotoučům...

Tlumiče, odpružení, řízení, brzdy a vše kolem.

Příspěvekod papra » 05.02.2009 08:53

Problém s přilepením mám taky :mad: někdy hned druhý den někdy později,smůlu mám,že domů dojíždím teď v zimě vetšinou za mokra a hlavně 3km do kopce a to špatně brzdí,abych to prohřál a vysušil,no vyzkouším to třeba najdu nějaký recept :idea:
papra Muž
Uživatel fóra
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

5. sraz Kia-Club.org (1)

Kia cee'd SW (2008)
45000 km @ 6.5 l/100km

• Finanční podpora Kia-Club.org
    CZ: Číslo účtu / kód banky: 2600362987/2010
    SK: Příkaz zadejte jako SEPA platbu (nikoliv jako platbu do zahraničí). Pro SEPA platbu je potřeba zadat číslo účtu ve formátu IBAN. IBAN: CZ9220100000002600362987 , BIC/SWIFT: FIOBCZPPXXX

Příspěvekod Návštěvník » 05.02.2009 10:14

vladislav píše:Tony má pravdu mě tam stopy zůstávají......pokud by to bylo na zadních kotoučích tak to ani neřeším,ale na předních je to na pováženou... :evil: Obrázek

Na buduci tyzden idem presne to iste ako mas ty nahlasit do servisu. Po dvoch dnoch v garazi a za vlhka sa predne kotuce prilepia a ked chcem vyjst z garaze, tak akoby som isiel cez rucnu. Az prilis velke lupnutie prednych brzd a samozrejme otisk na kotuci. O tych hrdzavych kotucoch radsej ani nehovorim
Návštěvník

km @ l/100km

Příspěvekod tomri » 05.02.2009 10:42

Tony píše:
tomri píše:Já bych tento problém až tak neřešil. Pokud nezůstávají na kotoučích stopy po destičkách po několikerém silnějším probrždění, tak bych se na to úplně vyprdnul. Pokaždé, když auto umyju (a věnuji se důkladně poklicím), tak ráno bych auto určitě neodtlačil. Vždycky to pořádně lupne a zpočátku to při brždění dělá hrozný rachot, ale za chvilku to přejde a je klid. To samé mi dělalo už i u předchozích aut, takže jsem úplně v klidu.
Něco jiného je, jestliže zůstávají stopy na kotoučích.....

no tusim ze vladislavovi zustavaly stopy na kotoucich...

Já vím, proto říkám, že to už je něco jiného. V tomto případě si myslím, že je problém v kotoučích a že bude nejlepší je nechat vyměnit
Bílý šíp KIA Cee´d 1,4 CVVT
Biela jej pristane
tomri Muž
Uživatel fóra
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

Kia Ceed III (2021)
16000 km @ 5.9 l/100km

Příspěvekod forrester » 06.02.2009 00:38

no tak ja idem s tymto problemom zajtra do servisu,lebo mi teraz auto stalo 20 dni v garazi a idem sa pohnut a straasna rana,a ked brzdim tak ako keby nieco suchalo na kotucoch,strasny zvuk to vydava,som zvedavy co mi na to povedia a ci to zvladne asi 500km ,lebo o 14ej musim byt v brne
Ceed EX CRDi predane
CEED crdi 2014
forrester Muž
Fanda vozů Kia
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

Příspěvekod Návštěvník » 06.02.2009 11:05

Tak pánové asi mám stejný problém, párkrát jsem to trhnutí nebo lupnutí na začátku zaznamenal... Nikdy jsem, ale nekontroloval jestli je to rezavé či nikoliv... Posledně, když jsem tátovi půjčil auto tak mi po jízdě říkal, že brzdy vydávají divný zvuk, takový hluk, a že to rozhodně u nového auta není normální... Já jsem to moc nezaznamenal, protože obvykle poslouchám hudbu docela nahlas. No potom jsem si na to dal pozor a fakt bylo takové hučení slyšet...
Takže to tedy bude asi tím co tady píšete...
Jaký je tedy postup? Zajet do servisu? Je ta oprava na dlouho? Už o tom v servise vědí nebo se budou tvářit, že to slyší prvně?
Návštěvník

km @ l/100km

Příspěvekod vladislav » 06.02.2009 12:09

Záleží na tobě jaký budeš mít postup.....Koukni se napřed na kotouče jestli tam máš stopy...Tvářit se budou,že to slyší poprvé... 8-) Nejlepší bude když jim ukážeš toto vlákno v servisu ,aby viděli,že nejsi sám i já to tak udělám...U mě se to snažili řešit ....dokonce se vždy na to informovali jestli to dělá nebo ne....po výměně destiček byl půl roku klid..ted mi to začalo dělat znovu... :-?
vladislav Neuvedeno
Fanda vozů Kia
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

2. sraz Kia-Club.org (1) 3. sraz Kia-Club.org (1) 4. sraz Kia-Club.org (1) Osobnost klubu (1)

Příspěvekod Návštěvník » 06.02.2009 12:19

Myslíš, že to nějakým způsobem může ohrozit bezpečnost?
Návštěvník

km @ l/100km

Příspěvekod vladislav » 06.02.2009 12:23

lys036 píše:Myslíš, že to nějakým způsobem může ohrozit bezpečnost?

Pokud kotouč má prasklinu tak určitě.....navíc to brzdění v těch prvnich metrech než se ten kotouč ošoupe je hodně slabé..na to si musi člověk dát pozor...a brzdy jsou na autě hodně důležitá součást... :shifty: :shifty:
vladislav Neuvedeno
Fanda vozů Kia

2. sraz Kia-Club.org (1) 3. sraz Kia-Club.org (1) 4. sraz Kia-Club.org (1) Osobnost klubu (1)

Příspěvekod Návštěvník » 06.02.2009 12:40

no to každopádně to je fakt... Jak dlouho trvala oprava toho tvého? A co si dostal za náhradu?
Návštěvník

km @ l/100km

Příspěvekod forrester » 07.02.2009 12:08

no ja som bol s tym vcera v servise,a mal som prihrdzavenu rucnu brzdu,tak som ju pri pomalej jazde zatahoval,a obrusil hrdzu,a uz je to ok,a rada od technika pri parkovani v tomto pocasi nezatahovat rucnu,sice je to pri tej cene auta smiesne ale co uz :D
Ceed EX CRDi predane
CEED crdi 2014
forrester Muž
Fanda vozů Kia

Příspěvekod Tony » 07.02.2009 15:24

forrester píše:no ja som bol s tym vcera v servise,a mal som prihrdzavenu rucnu brzdu,tak som ju pri pomalej jazde zatahoval,a obrusil hrdzu,a uz je to ok,a rada od technika pri parkovani v tomto pocasi nezatahovat rucnu,sice je to pri tej cene auta smiesne ale co uz :D

tak v mrazech se ručka nezatahuje u všech aut. protože ti může přimrznout. problém ale je že u ceeda tak jako u jiných aut s kotouči vzadu je ručka klasická čelistní. nemá to nic společného s kotouči, které se lepí... takže tudy cesta nevede
Tony aka FUCKER LUCKER in CoD World and LUCKER1984 in WoT
Kia cee´d 1,6 CRDi EX+
najeto 118 000 km

Tony Muž
Fanda vozů Kia

6. sraz Kia-Club.org (1)

Kia cee'd (2007)
118000 km @ 6 l/100km

Příspěvekod vladislav » 16.02.2009 12:20

Tak dnes při předávání auta k opravě byla přislíbena výměna kotoučú a brzdových destiček...myslím,že toto už byl dost dostačující argument....Obrázek
vladislav Neuvedeno
Fanda vozů Kia

Příspěvekod Syr » 16.02.2009 14:10

Z brzdami mam problem aj ja ... byvam v podstate na kopci ... a davam auto do spolocnej garaze ... ked chcem co len na druhy den odist .. vzdy to troska lupne a ked brzdim tak to vydava strasny zvuk ... presne tak ako ked hrdza skrie o hrdzu :( ... ale nastastie cestou z kopca to pekne obrusim :) ... takze potom - cca 500 m je to uz ok ... samozrejme aj to troska horsie brzdi na zaciatku .. ale na kotuce som sa nepozral ci tam zostava stopa ... niekdey tak musim spravit ... cize sa tym az tak nezaoberam - aj ked kazda nepresnost ci zadrhel na aute serie ... tak ako piate dvere na kufry .. celkom nelicuju so strechou auta ... a v servise iba nad tym mavli rukou a povedali ze to je kia ... hmmm :((( ....
Syr Muž
Uživatel fóra

Kia cee'd SW (2008)
25000 km @ 0 l/100km

Příspěvekod vladislav » 16.02.2009 14:22

Tak přesně co popisuješ mám i já....ale můj servis nad tím rukou nemává.. :no: :no: Už minulý rok byla provedena výměna destiček..pak byl půl roku klid...ted to začalo znovu..už jsem byl objednán do dílny ..bohužel jsem nestihl dojet domů z práce díky shodě okolností jsem nedobrzdil..toto je dost závažná závada pokud nechceš dopadnout jako já tak bych ti doporučoval to řešit co nejdříve... http://old.kia-club.org/viewtopic.php?t=104&postdays=0&postorder=asc&start=15
vladislav Neuvedeno
Fanda vozů Kia

Příspěvekod luboss » 16.02.2009 14:25

vladislav píše:Tak přesně co popisuješ mám i já....ale můj servis nad tím rukou nemává.. :no: :no: Už minulý rok byla provedena výměna destiček..pak byl půl roku klid...ted to začalo znovu..už jsem byl objednán do dílny ..bohužel jsem nestihl dojet domů z práce díky shodě okolností jsem nedobrzdil..toto je dost závažná závada pokud nechceš dopadnout jako já tak bych ti doporučoval to řešit co nejdříve... http://old.kia-club.org/viewtopic.php?t=104&postdays=0&postorder=asc&start=15

syr asi myslel, ze mavli rukou nad tym, ze mu nelicuje kufor so strechou.
luboss Muž
Fanda vozů Kia

1. místo (1)

Kia cee'd SW (2013)
121000 km @ 5.9 l/100km

PředchozíDalší

Zpět na Podvozek / Řízení / Brzdy