Přirezávající brzdové destičky k brzdovým kotoučům...

Tlumiče, odpružení, řízení, brzdy a vše kolem.

Příspěvekod vladislav » 18.06.2008 21:15

@aifell

Po výměně destiček to je zatím v pořádku..pokud ti to udělá tak požaduj jejich výměnu...bylo to konzultováno s Prahou a ty to doporučili.. ;-) :kia:
vladislav Neuvedeno
Fanda vozů Kia
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

2. sraz Kia-Club.org (1) 3. sraz Kia-Club.org (1) 4. sraz Kia-Club.org (1) Osobnost klubu (1)

• Finanční podpora Kia-Club.org
    CZ: Číslo účtu / kód banky: 2600362987/2010
    SK: Příkaz zadejte jako SEPA platbu (nikoliv jako platbu do zahraničí). Pro SEPA platbu je potřeba zadat číslo účtu ve formátu IBAN. IBAN: CZ9220100000002600362987 , BIC/SWIFT: FIOBCZPPXXX

Příspěvekod Aifell » 18.06.2008 21:28

vladislav píše:@aifell

Po výměně destiček to je zatím v pořádku..pokud ti to udělá tak požaduj jejich výměnu...bylo to konzultováno s Prahou a ty to doporučili.. ;-) :kia:

Ahoj, no popravdě já jsem dnes šel do garáže s obavami, že zase uslyším lupnutí. Jelikož jsem auto parkoval v neděli za deště a tak jsem už maloval čerta na zeď. Ještě ale než jsem zajel v neděli do garáže tak jsem párkrát probrzdil, aby brzdy byly zahřáté ... nevím jestli toto pomohlo, ale dnes když jsem se rozjížděl tak žádné lupnutí. I tak jsem ale vylezl z auta a koukal na kotouče ... a ani žádný otisk na disku! A tak tomu nerozumím! Ale obava ze zimy a děštivého počasí přetrvává ... Hned až budu zase stím mít problém určitě to budu řešit! Jen je mi divné, že to někdy dělá (2x se mi to již stalo) někdy ne ...
Aifell Muž
Fanda vozů Kia
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

3. sraz Kia-Club.org (1) 5. sraz Kia-Club.org (1)

Kia cee'd SW (2008)
80000 km @ 6.2 l/100km

Příspěvekod vladislav » 18.06.2008 21:36

No v garáži.. to mi nedělalo... většinou když jsem jel v dešti a pak jsem to nechal stát venku dva dny...hodně to dělalo v zimě...ale jakmile ti to takhle dělá tak to v žádném připadě nezmizí samo budeš to muset řešit... :yes: :yes:
vladislav Neuvedeno
Fanda vozů Kia

2. sraz Kia-Club.org (1) 3. sraz Kia-Club.org (1) 4. sraz Kia-Club.org (1) Osobnost klubu (1)

Příspěvekod max » 18.06.2008 21:55

Ohledně zimy: Cee´da jsem kupoval minulý rok a zimu jsem absoloval bez problémů. Auto mám garážované ale stane se, že auto stojí i nějaký ten den venku a zatím je vše OK. To že po delší době stání venku kotouče nareznou je normální věc. Měl jsem Fabii a tam nareznutí kotoučů bylo stejné jako u Cee´da (souhlasím se Snikovo názorem). S brzdami jsem spokojen, když budu hodnotit brzdný účinek.

Vím že Vladislava pohled na věc je vždy objektivní a tak jen tiše doufám že nenastane u mne. Důležité je, že KIA věc řeší a nestavíse k "problému" zády.

Všem přeji bezproblémový provoz.
MAX
max Muž
Přispěvatel fóra

Kia cee'd (2007)
118000 km @ 6.5 l/100km

Příspěvekod Aifell » 18.06.2008 22:01

@MAX: Ahoj, ale mě nejde o reznutí kotoučů! Řeším tady to, že mi přireznou destičky ke kotoučům a pak když se chci po pouhém dni rozjet tak to u brzd lupne. Když se pak ihned podívám na kotouče, tak je tam znatelný otisk od destiček. Ale je fakt že už mi to dlouho neudělalo a že vždy když se mi to stalo stačilo parkrát zabrzdit a otisky od destiček z kotoučů zmizeli. A tak to zatím netlačím nikam, ale mám jen obavu ze zimy toť vše :-)
Aifell Muž
Fanda vozů Kia

Kia cee'd SW (2008)
80000 km @ 6.2 l/100km

Příspěvekod max » 18.06.2008 22:07

for Aifell - Jasně, chápu Tě. Však dej zase vědět až problém nastane.
MAX
max Muž
Přispěvatel fóra

Kia cee'd (2007)
118000 km @ 6.5 l/100km

Hluk od brzd

Příspěvekod Návštěvník » 03.02.2009 12:38

nedavno jsem si konecne poridil wapku, abych brouka umyl,poradne jsem vystrikal podbehy i disky a od te doby mi zacly brzdy pri seslapnuti hrozne hlucet. Ma s tim nekdo zkusenosti? Je lepsi to nechat zkontrolovat? Chapu, ze je to rzi nebo spinou, ale prijde mi ze tak rychle a porad se to nemuze obnovovat.
:kia:
Návštěvník

km @ l/100km

Příspěvekod Happy » 03.02.2009 13:08

Mně se teĎ v zimě stává, že se mi po delším stání brzdy přilepí a když je odtrhnu a jedu - i bez brždění, tak mám občas pocit, že za sebou pár metrů táhnu železářství. Po několik sešlápnutích brzdového pedálu to zmizí, ale je to nepříjemné. Jinak kdyby někdo radil nezatahovat ruční brzdu, tak tu v zimě nezatahuji nikdy, takže to od ní není. Prostě jak to pár dnů stojí, tak to dělá příšernej kravál.
Happy Neuvedeno
Přispěvatel fóra
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

Příspěvekod vladislav » 03.02.2009 13:38

Měl jsem tyto problémy už minulý rok viz můj deníček http://old.kia-club.org/viewtopic.php?t=104&postdays=0&postorder=asc&start=15 Po výměně brzdových destíček jsem měl půl roku pokoj.....No asi před měsícem to začalo dělat znovu...i když v menší míře než loni.....mám velké podezřeni na materiál brzdových kotoučů...Do měsíce jdu na garančku takže to chci znovu řešit....

Jinak tento problém se už řešil tady... http://old.kia-club.org/viewtopic.php?t=1393&highlight=brzdove+desti%C4%8Dky

A proto ty témata sloučím... ;-)
vladislav Neuvedeno
Fanda vozů Kia

Příspěvekod Návštěvník » 03.02.2009 15:48

:whistling: nesnesou se se solí ty Tvoje kotouče... :| asi
Návštěvník

km @ l/100km

Příspěvekod Aifell » 03.02.2009 18:40

@Happy: Zdravím, to co popisuješ ty i Vladislav se mě také občas stane ... A hlavně je to, když dávám auto do garáže za mokra a pak tam ceed několik dní stojí. Vždy pak cítím lupnutí a je tam znatelný otisk na kotoučích. naštěstí po pár probržděních se to očistí a tak to neřeším. navíc jsem se již za mokra naučil, když uklízím auto, že destičky trochu zahřeji (probrzdím) :-) aby se vysušili, někdy se mě to povede, že se pak následující dny rozjedu bez lupnutí :-) Myslím, že to bude jak píše Vladislav a sice materiálem kotoučů či destiček, ale mám tak trochu obavu, že toto se jentak nevyřeší. Sám Vladislav vidí, že i po výměně to pokračuje ikdyž mírněji dál. :-o
Aifell Muž
Fanda vozů Kia

Kia cee'd SW (2008)
80000 km @ 6.2 l/100km

Příspěvekod Happy » 03.02.2009 18:56

aifell píše:@Happy: Zdravím, to co popisuješ ty i Vladislav se mě také občas stane ... A hlavně je to, když dávám auto do garáže za mokra a pak tam ceed několik dní stojí. Vždy pak cítím lupnutí a je tam znatelný otisk na kotoučích. naštěstí po pár probržděních se to očistí a tak to neřeším. navíc jsem se již za mokra naučil, když uklízím auto, že destičky trochu zahřeji (probrzdím) :-) aby se vysušili, někdy se mě to povede, že se pak následující dny rozjedu bez lupnutí :-) Myslím, že to bude jak píše Vladislav a sice materiálem kotoučů či destiček, ale mám tak trochu obavu, že toto se jentak nevyřeší. Sám Vladislav vidí, že i po výměně to pokračuje ikdyž mírněji dál. :-o

Jasné, já to mám stějna jako ty také v garáží a také se snažím nejdřív probrzdit , aby se zahřály, než to zhasnu, To děláme stejně. Ale i přesto se to občas přilepí - během tří, čtyř dnů. A někdy ani po týdnu ne. Na otisky jsem se nedíval, neb mám plecháče a poklice, takže to naštěstí nevidím, hrůza na mě bude čekat asi až na jaře. Jinak už když jdu do garáže k autu, tak se o něj opřu a hned je mi jasné, jestli se to přichytilo nebo ne. Víc mi ale vadí ten hrubý zvuk od kol, než se to trochu odře. Je to brutus. Třeba na Mazdě3 mi to dělalo taky - teda nikdy nic nepřirezrlo, a nikdy jsem brzdy nezahříval, ale ten hluk se cca po 15 000km od brzd po delším stání šířil taky, takže jsem docela zvyklý. Ale zase třeba na Opelech, které jsem předtím měl to neudělalo ani jednou a ten hnusný zvuk tam taky nikdy nebyl. Mno, každé auto má to své. A jestli se Korejci nechali inspirovat Japoncema, tak to okopírovali i s chlupama - vadama.
Happy Neuvedeno
Přispěvatel fóra
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

Příspěvekod tomri » 05.02.2009 00:01

Já bych tento problém až tak neřešil. Pokud nezůstávají na kotoučích stopy po destičkách po několikerém silnějším probrždění, tak bych se na to úplně vyprdnul. Pokaždé, když auto umyju (a věnuji se důkladně poklicím), tak ráno bych auto určitě neodtlačil. Vždycky to pořádně lupne a zpočátku to při brždění dělá hrozný rachot, ale za chvilku to přejde a je klid. To samé mi dělalo už i u předchozích aut, takže jsem úplně v klidu.
Něco jiného je, jestliže zůstávají stopy na kotoučích.....
Bílý šíp KIA Cee´d 1,4 CVVT
Biela jej pristane
tomri Muž
Uživatel fóra

Kia Ceed III (2021)
16000 km @ 5.9 l/100km

Příspěvekod Tony » 05.02.2009 00:48

tomri píše:Já bych tento problém až tak neřešil. Pokud nezůstávají na kotoučích stopy po destičkách po několikerém silnějším probrždění, tak bych se na to úplně vyprdnul. Pokaždé, když auto umyju (a věnuji se důkladně poklicím), tak ráno bych auto určitě neodtlačil. Vždycky to pořádně lupne a zpočátku to při brždění dělá hrozný rachot, ale za chvilku to přejde a je klid. To samé mi dělalo už i u předchozích aut, takže jsem úplně v klidu.
Něco jiného je, jestliže zůstávají stopy na kotoučích.....

no tusim ze vladislavovi zustavaly stopy na kotoucich...
Tony aka FUCKER LUCKER in CoD World and LUCKER1984 in WoT
Kia cee´d 1,6 CRDi EX+
najeto 118 000 km

Tony Muž
Fanda vozů Kia

6. sraz Kia-Club.org (1)

Kia cee'd (2007)
118000 km @ 6 l/100km

Příspěvekod vladislav » 05.02.2009 01:19

Tony má pravdu mě tam stopy zůstávají......pokud by to bylo na zadních kotoučích tak to ani neřeším,ale na předních je to na pováženou... :evil: Obrázek
vladislav Neuvedeno
Fanda vozů Kia

PředchozíDalší

Zpět na Podvozek / Řízení / Brzdy