Přirezávající brzdové destičky k brzdovým kotoučům...

Tlumiče, odpružení, řízení, brzdy a vše kolem.

Re: Přirezávající brzdové destičky k brzdovým kotoučům...

Příspěvekod Korejcobijec » 12.01.2011 12:12

;) Taky si myslím ,že se jedná o šmejd destičky. Takové blátíčko kdoví z čeho. ;) Pokud by mi servis nabídl ten samý paskvil ,to si raději koupím Ferodo , nebo Niparts za své a vyměním si je sám. :thu:
Korejcobijec

km @ l/100km

• Finanční podpora Kia-Club.org
    CZ: Číslo účtu / kód banky: 2600362987/2010
    SK: Příkaz zadejte jako SEPA platbu (nikoliv jako platbu do zahraničí). Pro SEPA platbu je potřeba zadat číslo účtu ve formátu IBAN. IBAN: CZ9220100000002600362987 , BIC/SWIFT: FIOBCZPPXXX

Příspěvekod Tony » 12.01.2011 13:03

hmm nebo si je koupíš a vezmeš je na garančku at ti je rovnou vymění když budou mít auto na zvedáku. tak sem se díval tak ty přední cca 800kč a zadní 1200kč (když nepočítám ruční brzdu), to je dost... jen aby to pak nebylo třeba kotoučema :shock:
Tony aka FUCKER LUCKER in CoD World and LUCKER1984 in WoT
Kia cee´d 1,6 CRDi EX+
najeto 118 000 km

Tony Muž
Fanda vozů Kia
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

6. sraz Kia-Club.org (1)

Kia cee'd (2007)
118000 km @ 6 l/100km

Příspěvekod Korejcobijec » 12.01.2011 13:18

:) Tony . pokud budou kotouče hladké bez rýh a vln , tak je to jasné.že jen destičky.Setkal jsem se už z deskama ,že byly sjeté ze šikma nerovnoměrně. A to je jasný důkaz ,že byl použitý šmajd materiál ;)Na jaře budu dávat letní alu a podívám se v jakém to je stavu . Ted moc nejzdím a v garáži je zima . Nemám s tím problém . jsem tak trochu od fochu.
Korejcobijec

km @ l/100km

Příspěvekod robertini » 12.01.2011 18:53

Cafte

Momentalne mam problem aj ja z prilepovanym brzdovych platniciek.Pocas jazdy ked idem po dialnici tak pocujem taky cinkot od zadnych kolies,ked vystupim
a idem pozriet kolesa tak smrad ako z prihoretej gumy,sroby od kolies zerave(teple),mechanik(kamarat)pozeral valceky a tie boli v poriadku.V servise povedali ze to je platnickami,lebo su to neni tie ktore predpisuje kia,ale to je blbost podla mna,v kie tiez lepsie nedavaju,uz neviem ake boli ale myslim ze nemecke.Neviem ci ich mam vymenit a ci to nebude znova robit:Co vravite?
robertini Neuvedeno
Uživatel fóra
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

Příspěvekod Stefi » 12.01.2011 21:16

:roll: Sada High Performance.kotoučů
Cena je za sadu 2 ks-objednávat jako 1ks; Tyto kotouče jsou kombinací drážkovaných a vrtaných
Dodavatel: NIP
3 168,00 CZK (3 801,60 CZK)

průměr v mm 280 mm
vyska ( v mm ) 47,7 mm
pozadovany pocet kusu 2
typ brzdoveho kotouce vnitřně ventilováno
sila brzdoveho kotouce v mm 26 mm
minimalni tloustka (v mm) 24,4 mm
Počet děr 5
Kruhový vyvrt ? 2 [mm] 114,3 mm
prumer náboje [mm] 141,6 mm
Centrovaci prumer [mm] 69 mm :twisted: a je po ptákach, přidám i destičky
Brzdové destičky
Dodavatel: NIP
1 838,00 CZK (2 205,60 CZK)
tloustka/sila( v mm) 16 mm
vyska ( v mm ) 58,1 mm
délka (v mm) 130 mm
montovací strana přední osa
Stefi Muž
KIA Family
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

6. sraz Kia-Club.org (1) 8. sraz Kia-Club.org (1) 10. sraz Kia-Club.org (1) 11. sraz Kia-Club.org (1) 12. sraz Kia-Club.org (1) 13. sraz Kia-Club.org (1) 15. sraz Kia-Club.org (1) 17. sraz Kia-Club.org (1) 18. sraz Kia-Club.org (1)
10. výročí Kia Clubu (1) 19. sraz Kia-Club.org (1) 22. sraz Kia-Club.org (1) 23. sraz Kia-Club.org (1) 24. sraz Kia-Club.org (1) 1. místo (1) 3. místo (1) Sponzor (16) TOP sponzor (3)

Honda CR-V (2008)
157756 km @ 7.8 l/100km

Příspěvekod rehmen » 13.01.2011 12:11

Kurňa já teda nevím, ale nekupoval jsem si nový auto, abych pak hned ještě za několik tisíc měnil brzdy....brzdy poměrně dost šetřím, tak očekávám, že něco vydrží a když ne, tak to budu reklamovat. I když počítám s tím, že mě asi pošlou do háje, že je to spotřební materiál.
Bílá po FL s ochranýma lištama vypadá fakt DOBŘE.
rehmen Muž
Přispěvatel fóra
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

Kia cee'd (2010)
84500 km @ 7.0 l/100km

Příspěvekod Tony » 13.01.2011 12:40

rehmen píše:Kurňa já teda nevím, ale nekupoval jsem si nový auto, abych pak hned ještě za několik tisíc měnil brzdy....brzdy poměrně dost šetřím, tak očekávám, že něco vydrží a když ne, tak to budu reklamovat. I když počítám s tím, že mě asi pošlou do háje, že je to spotřební materiál.

jj ale i spotřební materiál má snad nějakou záruku ne? tuším že 6 měsíců + pokud má někdo zničené brzdy (ať už kotouče nebo desky) po cca 50tisících km tak to je na uváženou ne?
Tony aka FUCKER LUCKER in CoD World and LUCKER1984 in WoT
Kia cee´d 1,6 CRDi EX+
najeto 118 000 km

Tony Muž
Fanda vozů Kia

6. sraz Kia-Club.org (1)

Kia cee'd (2007)
118000 km @ 6 l/100km

Příspěvekod Korejcobijec » 13.01.2011 14:02

:lol: Zatím to beru jako zábavu .každý den drcnu do kapoty ono se to zhoupne a vím ,že nic není přilepené. Ted jsem jel a první brždění bylo takové slyšitelné šouchání . To mizla rez z kotoučů.Ale jak tady někteří píšou ,že jde pedál několikkrát na prázno . tak to už bych volal asistánc a berte si to. ;) Brzdy jsou základ na vozidle.Jednou mi selhaly a díky velmi dobré ruční se nic nestalo. Taky propadl pedál,ale po dalším našlapání zase frčel. Rozdělaný hlavní byl samá rýha. To způsobí nečistoty v kapalině a gumičky vydřou drážky . Pak utíká tlak za gumičky a je to bez tlaku ,propadne se pedál hodně nízko.
Korejcobijec

km @ l/100km

Příspěvekod rehmen » 13.01.2011 16:25

Tony píše:
rehmen píše:Kurňa já teda nevím, ale nekupoval jsem si nový auto, abych pak hned ještě za několik tisíc měnil brzdy....brzdy poměrně dost šetřím, tak očekávám, že něco vydrží a když ne, tak to budu reklamovat. I když počítám s tím, že mě asi pošlou do háje, že je to spotřební materiál.

jj ale i spotřební materiál má snad nějakou záruku ne? tuším že 6 měsíců + pokud má někdo zničené brzdy (ať už kotouče nebo desky) po cca 50tisících km tak to je na uváženou ne?

Jo tak přesně to jsem měl na mysli.
rehmen Muž
Přispěvatel fóra

Kia cee'd (2010)
84500 km @ 7.0 l/100km

Příspěvekod Korejcobijec » 15.01.2011 13:50

:) Dnes drhnoucí brzdy při výjezdu z garáže. 2x zabrždíš a je klid. ;)
Korejcobijec

km @ l/100km

Příspěvekod lebka75 » 15.01.2011 14:01

no musím říct, že ač se to zdá skoro nemožné po tom co zde čtu, tak mám ještě brzdy původní a najeto 71 000 km :!: a stále brzdí
:kia: XCeed 1.5 T-GDi Exclusive Obrázek
lebka75 Muž
Fanda vozů Kia

3. místo (1) Sponzor (2)

Kia XCeed (2021)
36500 km @ 7.2 l/100km

Příspěvekod Korejcobijec » 15.01.2011 14:08

:) Tak to jezdíš dobře. Taky bych chtěl najet aspon to. :yes:
Korejcobijec

km @ l/100km

Příspěvekod rehmen » 15.01.2011 17:58

Tak včera jsem taky po rozjezdu zaznamenal horší brždění a hlavně menší hluk při brždění...holt parkování venku tomu moc neprospívá :)
rehmen Muž
Přispěvatel fóra

Kia cee'd (2010)
84500 km @ 7.0 l/100km

Příspěvekod Korejcobijec » 15.01.2011 18:05

;) Parkuji v garáži a výjde to nastejno. Hold to první zabrždění je na otěr rzi. ;) Pikáč to nikdy neudělal . a to stál ve stejných podmínkách.
Korejcobijec

km @ l/100km

Příspěvekod tomasisko » 15.01.2011 18:58

taktiez parkujem v garazi z ktorej mam mierny kopcek a kym zidem na cestu auto pri brzdeni vydava skripajuci zvuk potom uz OK
  KIA Venga LX 1.4cvvt Caramel Gold
...jazdim ako hrusinsky, kocham sa zivotom...
tomasisko Muž
Fanda vozů Kia
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

Kia Venga (2010)
30000 km @ 7 l/100km

PředchozíDalší

Zpět na Podvozek / Řízení / Brzdy