Čau vespolek!
Mám dotaz k diskům. (Téma jsem prolítl celé, ale přímou odpověď jsem nenašel, takže se chci ujistit a případně si nechat potvrdit mou doměnku)
Máme novou cee'd II SW z 1/2015. Auto jsem dovybavoval maličkostma a u toho narazil i na sadu zimních kol (5,5Jx15" ET47 + 185/65/15 88T, Barum Polaris 3) za rozumné peníze, tak jsem chvíli pořešil zda tam půjdou a nakonec je koupil. (Tuším, že správně by na cee'd II měly přijít ráfky 6Jx15" ET46 - drobný rozdíl v šířce a ET jsem ignoroval.)
Že tam kola padnou jsem si přirozeně 100% jistý nebyl, takže jsem se jal je vyzkoušet nasadit ... a nevejdou se tam (malinko překáží brzda) :/ Tak jsem to prokoumal důkladněji a zjistil, že na ceedy II dodané s 16" kolama nejde nasadit žádný 15" ráfek (ani se správnou šířkou J a správným ET). Toto se jen domnívám a chtěl bych to od někoho zkušenějšího potvrdit. Je to tak? To mě docela zarazilo, neb v diskuzi píše mnoho lidí, že letní kola má 16" a zimní pak 15" - to asi jsou všechny vozy, které byly dodány původně s 15" anebo se v průběhu výroby cee'dů něco změnilo (jsme laik).
Pro mě to tedy znamená, že musím koupit ocelové disky 16" a k tomu příslušné zimní pneu. Jiná možnost není, je to tak? (pokud neuvažuji o 17" na zimu, což neuvažuji

)
Díky za případné vyjasnění situace.
Tomáš