Přirezávající brzdové destičky k brzdovým kotoučům...

Tlumiče, odpružení, řízení, brzdy a vše kolem.

Re: Přirezávající brzdové destičky k brzdovým kotoučům...

Příspěvekod vladislav » 20.12.2010 18:47

Tak to budte hoši rádi.. :thu:
mid_Prvn___z__vada____.jpg
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.
vladislav Neuvedeno
Fanda vozů Kia
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

2. sraz Kia-Club.org (1) 3. sraz Kia-Club.org (1) 4. sraz Kia-Club.org (1) Osobnost klubu (1)

• Finanční podpora Kia-Club.org
    CZ: Číslo účtu / kód banky: 2600362987/2010
    SK: Příkaz zadejte jako SEPA platbu (nikoliv jako platbu do zahraničí). Pro SEPA platbu je potřeba zadat číslo účtu ve formátu IBAN. IBAN: CZ9220100000002600362987 , BIC/SWIFT: FIOBCZPPXXX

Příspěvekod Jardys » 20.12.2010 18:59

Není to jen problém :kia: ,minulý týden jsem koukal na kotouče u zánovní A6 a vypadaly stejně jako u vladislava
Kia Ceed SW 1,4 Active
Jardys Neuvedeno
Uživatel fóra
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

Příspěvekod -drb- » 21.12.2010 15:54

vladislav píše:Tak to budte hoši rádi.. :thu:

jj, vím, čím sis prošel a rozhodně nebagatelizuju tenhle problém. Ten, koho to potrefí, je plným právem naštvaný.

Jediné, co chci říct, je, že netuším, jak moc obecný problém to je. Jestli je obvyklejší přirezávání nebo naopak je to jen výjimka.

Třeba takové reznutí pátých dveří u SW kolem světla SPZ je jev obecný a ještě jsem neviděl ceeda,, který by tam neměl vymlácený lak. Naopak třeba rosení světel tady potkalo jen velmi málo lidí.

U těch kotoučů nevím - při vlku reznou všechny a všem (bez ohledu na značku!), ale aby vyloženě přirezly destičky tak, že je bylo nutné utrhnout, to se snad tak často nestává...
-drb- Neuvedeno
Uživatel fóra
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

Kia cee'd SW (2009)
28000 km @ 7.0 l/100km

Příspěvekod kaduz » 21.12.2010 16:23

sice nemam ceeda, ale pár postřehů. Už u mojí staré sephie mi kotouče taky přirezávali a ještě horší to bylo s bubnama vzdadu. Jak jsem vlej do garáže po dešti nebo sněhu tak to bylo. U nynějšího cerata se mi to děje taky. Ale když jsem vyměnil destičky vpředu tak to přestalo, ale vzadu to na kotoučích dělá vesele dál. Nicméně po pár zabrzděních je to pryč. Takže to neřeším. Ale mít 7 let záruku, tak bych to asi řešil.
Kia Ceed SW 1.6 GDI TOP
kaduz Muž
Fanda vozů Kia
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

Kia cee'd SW (2015)
86000 km @ 7 l/100km

Příspěvekod Korejcobijec » 21.12.2010 17:40

::lol: Tak tam stojí bez zařazené rychlosti . a denně ho rozšplouchávám.zatím se drží . :-D Před rokem a půl stálo o 100litrů víc,takže někde museli ubírat. Je otázka ,zda to na některých místech nepřehnali. :kia: :thd:
Korejcobijec

km @ l/100km

Příspěvekod vladislav » 21.12.2010 18:06

@drb
Myslím,že v takové míře jako jsem to měl já moc aut nebylo...Mě to přirezávalo i po 5 hodinách stání...Je zajímavé,že vedle v baráku má soused taky Ceeda..Měl to samé co já...Taky musel na výměnu všech kotoučů..Asi tu máme na jihu vlhčí počasí.. :lol: V servisu říkali,že jsme byli u nich jenom my dva..Co se to projevilo v takové míře..Jen se modlím,aby to nedělalo i nové auto...(Dneska jsem byl v servisu..Staly tam dvě Sportage venku..Kotouče ,obě jako liška..No snad to nebude taky přirezávat.. :angry: )
vladislav Neuvedeno
Fanda vozů Kia
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

2. sraz Kia-Club.org (1) 3. sraz Kia-Club.org (1) 4. sraz Kia-Club.org (1) Osobnost klubu (1)

Příspěvekod KamZehr » 21.12.2010 18:34

Já si myslím, že pokud stojí auto dlouhodobě v mokru a vlhku, tak ty koutouče reznou asi u všech auťáků. Něco jiného je však tzv. přireznutí destiček ke kotoučům. Nejsem odborník, ale tady asi je problém v materiálu destiček, nevím, je to jenom můj selský rozum.
KIA Sportage III 1,6 GDi - 6/2011 - prodáno
Hyundai Tucson 1,6 T-GDi - 09/2020
KamZehr Muž
Fanda vozů Kia
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

Hyundai Tucson (2020)
0 km @ 0 l/100km

Příspěvekod vladislav » 21.12.2010 18:56

To máš naprostou pravdu..Reznou u všech :thu: ...Já už to nechci nijak rozebírat..Všechno je v tomto tématu..Jen bych se opakoval..Já měl v reklamaci troje nové destičky..A stále stejný problém..Nakonec jsem musel nasadit svou metodu...Vždy na jaře a na podzim destičky vyndat vyčistit kompletně celé uložení destiček..Kotouče pokud jsou tam stopy po přireznutí tak jemným šmirklem vyčistit,ale opravdu jen jemně..Dát vyčistěné destičky zpátky ..Musí chodit naprosto volně...Pak mám relativní klid..Ovšem pokud je vlhké počasí tak do auta sem tam strčím pro jistotu.. :drink: :kia:Ovšem ted už bych investoval do jiné značky destiček a kotoučů..Výběr je už dost velký..Ale auto jde pryč tak už to neřeším.. 8-)
vladislav Neuvedeno
Fanda vozů Kia

Příspěvekod Tony » 22.12.2010 09:45

já co sem začal stát pod přístřeškem je to relativně v poho.
Tony aka FUCKER LUCKER in CoD World and LUCKER1984 in WoT
Kia cee´d 1,6 CRDi EX+
najeto 118 000 km

Tony Muž
Fanda vozů Kia

6. sraz Kia-Club.org (1)

Kia cee'd (2007)
118000 km @ 6 l/100km

Příspěvekod Beda » 22.12.2010 11:26

Az se dokopu do garaze s fotakem :D a vyfotim desticky od prednich kotoucu, ktere lezely pulroku (pres leto) vyndane v garazi v papirove krabicce. Tak vam bude jasne, ze za problem prirezavani desticek ke kotoucum muzou prave originalni desticky :kia: a to pravdepodobne nejaka vyrobni serie :idea: Kdyz jsem na jare prezouval na letni, tak jsem menil prave predni desticky za nove, ale od Nipparts a od te doby se mi nestalo, ze bych mel na kotoucich mapy a to mi kotouce ve vlhku vzdy zrezly (coz je normalni jev), ale desticky se k nim neprichytily. Problem pretrvaval jen na zadnich kotoucich a to jsem vyresil tak, ze jsem na zimu dal taky nove desticky opet Nipparts a opet je po problemu :tongue:
cee'd (2007), Hyundai Santa Fe II (2007), Sorento II (2010), Sorento II (2013), cee'd GT II (2017), Sorento IV (2021), Stinger (2017), Sportage IV (2017), Sorento III (2018)
Beda Muž
Administrátor

1. sraz Kia-Club.org (1) 2. sraz Kia-Club.org (1) 3. sraz Kia-Club.org (1) Mogul Safety Cup 2009 (1) 4. sraz Kia-Club.org (1) 5. sraz Kia-Club.org (1) 6. sraz Kia-Club.org (1) 7. sraz Kia-Club.org (1) 8. sraz Kia-Club.org (1)
9. sraz Kia-Club.org (1) 10. sraz Kia-Club.org (1) 11. sraz Kia-Club.org (1) 12. sraz Kia-Club.org (1) 13. sraz Kia-Club.org (1) 14. sraz Kia-Club.org (1) 15. sraz Kia-Club.org (1) 16. sraz Kia-Club.org (1) 17. sraz Kia-Club.org (1)
18. sraz Kia-Club.org (1) 10. výročí Kia Clubu (1) 19. sraz Kia-Club.org (1) 20. sraz Kia-Club.org (1) 21. sraz Kia-Club.org (1) 22. sraz Kia-Club.org (1) 23. sraz Kia-Club.org (1) 24. sraz Kia-Club.org (1) 25. sraz Kia-Club.org (1)
26. sraz Kia-Club.org (1) 27. sraz Kia-Club.org (1) 28. sraz Kia-Club.org (1) Osobnost klubu (1) Organizátor srazu (3)

Kia Stinger (2017)
86000 km @ 10.2 l/100km

Příspěvekod Tony » 22.12.2010 12:15

a to sis tam dával sám nebo jak?
Tony aka FUCKER LUCKER in CoD World and LUCKER1984 in WoT
Kia cee´d 1,6 CRDi EX+
najeto 118 000 km

Tony Muž
Fanda vozů Kia

6. sraz Kia-Club.org (1)

Kia cee'd (2007)
118000 km @ 6 l/100km

Příspěvekod Korejcobijec » 22.12.2010 18:32

Dnes jízda v pohodě. Asi se musí opravdu každý den do Kyjáka ždouchnout.Hold před upotřebením zatřepat. Já to řikám furt ,že je to zábavné auto. :yes:
Korejcobijec

km @ l/100km

Příspěvekod Beda » 22.12.2010 18:50

Zde jsou ty slibene fotky, desticky dokonce prirezly k sobe a je na nich hezky videt, jak se osypaly rzi :oops:
desticky1.jpg

desticky2.jpg

Drzel jsem je ve vzduchu pri foceni a ani vlastni vahou od sebe neodpadnou :| Instalace neni nejak slozita, takze kdo si zvladne nalakovat brzdice, tak si urcite zvladne vymenit i desticky :) Akorat jsem musel flexou trosku pribrousit ty vystupky, ktere je vodi ve trmenech, protoze se tam moc nehybaly :idea: A taky je treba zamacknout zpet pritlacne pisty, aby se tam ty nove vetsi vesly :yes:
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.
cee'd (2007), Hyundai Santa Fe II (2007), Sorento II (2010), Sorento II (2013), cee'd GT II (2017), Sorento IV (2021), Stinger (2017), Sportage IV (2017), Sorento III (2018)
Beda Muž
Administrátor

1. sraz Kia-Club.org (1) 2. sraz Kia-Club.org (1) 3. sraz Kia-Club.org (1) Mogul Safety Cup 2009 (1) 4. sraz Kia-Club.org (1) 5. sraz Kia-Club.org (1) 6. sraz Kia-Club.org (1) 7. sraz Kia-Club.org (1) 8. sraz Kia-Club.org (1)
9. sraz Kia-Club.org (1) 10. sraz Kia-Club.org (1) 11. sraz Kia-Club.org (1) 12. sraz Kia-Club.org (1) 13. sraz Kia-Club.org (1) 14. sraz Kia-Club.org (1) 15. sraz Kia-Club.org (1) 16. sraz Kia-Club.org (1) 17. sraz Kia-Club.org (1)
18. sraz Kia-Club.org (1) 10. výročí Kia Clubu (1) 19. sraz Kia-Club.org (1) 20. sraz Kia-Club.org (1) 21. sraz Kia-Club.org (1) 22. sraz Kia-Club.org (1) 23. sraz Kia-Club.org (1) 24. sraz Kia-Club.org (1) 25. sraz Kia-Club.org (1)
26. sraz Kia-Club.org (1) 27. sraz Kia-Club.org (1) 28. sraz Kia-Club.org (1) Osobnost klubu (1) Organizátor srazu (3)

Kia Stinger (2017)
86000 km @ 10.2 l/100km

Příspěvekod Korejcobijec » 22.12.2010 18:55

:yes: Na jaře ,až budu házet alučka ,tak to rozberu . Tá flexa je dobrý nápad. Mě se taky zdá ,že tam jsou jak narvané kladivem.CHce to profouknout, lehce obroudit,přimážnout a lehce vsadit zpět. :thu:
Korejcobijec

km @ l/100km

Přilepující se brzdové destičky

Příspěvekod brtník » 28.12.2010 18:25

Po příjezdu do garáže v dešti mi přireznou brzdové destičky na předních kolech. Při rozjezdu je cítit škubnutí, při jedné ze servisních prohlídek mi kvůli jedné silně poškozené destičce museli měnit vpředu všechny a nebylo to uznáno jako reklamace. Co s tím? :?
brtník Neuvedeno
Nováček
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

PředchozíDalší

Zpět na Podvozek / Řízení / Brzdy