Přirezávající brzdové destičky k brzdovým kotoučům...

Tlumiče, odpružení, řízení, brzdy a vše kolem.

Re: Přirezávající brzdové destičky k brzdovým kotoučům...

Příspěvekod vladislav » 27.10.2009 16:58

Ingdave píše:Zrovna včera jsem si všiml, když dva dny stálo auto na parkovišti a pršelo, že mi taky pěkně přirezly, neboť když jsem se chtěl rozjet, tak to nejprve cuklo a pak už to jelo, jako kdyby mě někdo držel a pak pustil. A mimochodem brzdové kotouče byly všechny čtyři rezavé jako liška :( Ale po pár metrech, než jsem vyjel z parkoviště a je třeba občas někde přibrzdit než vyjedu na hlavní, tak pak byly zase pěkné.

Chce to vše nechávat na brzdách...Žádné dojížděni na rychlosti ,neutrál atd.,...Pak u mě nastalo v tomto směru zlepšení..Mám už třetí brzdové destičky i nové kotouče ,ale tudy cesta nevede.. ;) Ted přijde zima a vlhko..Začne se to hodně projevovat.. :thd:
vladislav Neuvedeno
Fanda vozů Kia
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

2. sraz Kia-Club.org (1) 3. sraz Kia-Club.org (1) 4. sraz Kia-Club.org (1) Osobnost klubu (1)

• Finanční podpora Kia-Club.org
    CZ: Číslo účtu / kód banky: 2600362987/2010
    SK: Příkaz zadejte jako SEPA platbu (nikoliv jako platbu do zahraničí). Pro SEPA platbu je potřeba zadat číslo účtu ve formátu IBAN. IBAN: CZ9220100000002600362987 , BIC/SWIFT: FIOBCZPPXXX

Příspěvekod mbiron » 28.10.2009 09:46

Ja uz jsem se na toto tema bavil s Vladou soukrome a svuj nazor zna ale pro ostatni muj nazor na tuhle situaci je ten, ze koutouce jsou vyrobeny z materialu s mensim obsahem uhliku, neni to vyrobni vada ale nevhodne zvoleny material - asi v tomto ohledu pri vyrobe hrala hlavni slovo cena - proto se deje to co se deje. V pripade, ze by v mem pripade dochazelo k neustalemu prirezevani kotoucu, bych se pokusil dohodnout se servisem a tyto kotouce vymenit ne za original dil :kia: ale alternativni. Chtel jsem navrhnout FERODO ale bohuzel jsem kotouce v nabidce nenasel a uz vubec nic na Cee´da. Takze jestli nekdo zna jineho vyrobce kotoucu tak sem s informaci.
mbiron Muž
KIA Family
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

3. sraz Kia-Club.org (1) Mogul Safety Cup 2009 (1) 4. sraz Kia-Club.org (1) 5. sraz Kia-Club.org (1) 11. sraz Kia-Club.org (1) 15. sraz Kia-Club.org (1) 18. sraz Kia-Club.org (1) 10. výročí Kia Clubu (1) 19. sraz Kia-Club.org (1)
20. sraz Kia-Club.org (1) 21. sraz Kia-Club.org (1) 22. sraz Kia-Club.org (1) 23. sraz Kia-Club.org (1) 24. sraz Kia-Club.org (1) 25. sraz Kia-Club.org (1) 26. sraz Kia-Club.org (1) 27. sraz Kia-Club.org (1) Osobnost klubu (1)
Organizátor srazu (19)

Kia cee'd II (2013)
110000 km @ 6.4 l/100km

Příspěvekod Stefi » 28.10.2009 11:36

Stefi Muž
KIA Family

6. sraz Kia-Club.org (1) 8. sraz Kia-Club.org (1) 10. sraz Kia-Club.org (1) 11. sraz Kia-Club.org (1) 12. sraz Kia-Club.org (1) 13. sraz Kia-Club.org (1) 15. sraz Kia-Club.org (1) 17. sraz Kia-Club.org (1) 18. sraz Kia-Club.org (1)
10. výročí Kia Clubu (1) 19. sraz Kia-Club.org (1) 22. sraz Kia-Club.org (1) 23. sraz Kia-Club.org (1) 24. sraz Kia-Club.org (1) 1. místo (1) 3. místo (1) Sponzor (16) TOP sponzor (3)

Honda CR-V (2008)
157756 km @ 7.8 l/100km

Příspěvekod vladislav » 28.10.2009 13:11

Ono to zase v tom alternativním náhradním dílu není tak jednoduché.Hlavně v záruce.To bych snad musel ten servis vlastnit...Můj servis i po menších strkanicích v této věci pro mě udělal asi vše co mohl. Taky jsem tuto možnost už zvažoval..Ale abych investoval své vlastní finance na nákup alternativních dílů tak daleko nejsem..Kupoval jsem to auto i kvůli délce záruky tak asi jako každý z nás..
Ale například firma Brembo náš Ceed vůbec nezná..aspon co jsem dohledal ...http://www.elit.cz/cz/sortiment-a-sluzb ... bubny.aspx
Jak jsem koukal na odkaz od Stefiho firma nipparts dodává originální náhradní díly...Ted jde o to ,když už člověk do toho investuje,aby také byl nějaký výsledek.Asi bych těžko reklamoval pak u této firmy přirezávání kotoučů..
http://www.proautohk.cz/nipparts-nahrad ... pparts.php
Všichni kdo jste byli na exkurzi v Žilině jste byli svědci odpovědi na můj dotaz ohledně přirezávání brzd..Určitě tento člověk na to nebyl přímo kompetentní..Ale vědí o tom ..A nic se neděje..Dost mě tam tenkrát pobavil... :)
Ale jak už jsem psal u mě je v této době oproti minulému roku o hodně lepší situace..Uvidíme po zimě..
vladislav Neuvedeno
Fanda vozů Kia

2. sraz Kia-Club.org (1) 3. sraz Kia-Club.org (1) 4. sraz Kia-Club.org (1) Osobnost klubu (1)

Příspěvekod mbiron » 30.10.2009 10:16

Pokud je to dodavatel originalnich nahradnich dilu tak dodava ty same kotouce co montuji na lince, takze si vlastne nepomuzes. Bohuzel je skoda, ze ani Feredo ani Brembo kotouce a desticky na Cee´da nedela.
mbiron Muž
KIA Family

3. sraz Kia-Club.org (1) Mogul Safety Cup 2009 (1) 4. sraz Kia-Club.org (1) 5. sraz Kia-Club.org (1) 11. sraz Kia-Club.org (1) 15. sraz Kia-Club.org (1) 18. sraz Kia-Club.org (1) 10. výročí Kia Clubu (1) 19. sraz Kia-Club.org (1)
20. sraz Kia-Club.org (1) 21. sraz Kia-Club.org (1) 22. sraz Kia-Club.org (1) 23. sraz Kia-Club.org (1) 24. sraz Kia-Club.org (1) 25. sraz Kia-Club.org (1) 26. sraz Kia-Club.org (1) 27. sraz Kia-Club.org (1) Osobnost klubu (1)
Organizátor srazu (19)

Kia cee'd II (2013)
110000 km @ 6.4 l/100km

Příspěvekod anybody.else » 30.10.2009 13:49

Dneska jsem prehazoval auto na zimni pneu a pri te prilezitosti jsem si prohledl kotouce. Neni na nich ani stopa po prireznuti desticek. Tak snad to tak vydrzi.

Najeto cca 9600km
anybody.else Neuvedeno
Uživatel fóra
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

Příspěvekod vladislav » 02.11.2009 17:08

Dnes po 3 .garančce jsem koukal ...Brzdy vyčištěné.. :thu: Vedení brzdových destiček namazáno specialní vazelínou... :) Jelikož jsem to viděl asi před měsícem u souseda co má taky Ceeda....Tak bud Kia to začala trochu řešit a nebo se snaží náš servis...a nebo je to v rozpisu prací v rámci garanční prohlídky...Tak jako tak..Je to určitě krok kupředu.. :D
vladislav Neuvedeno
Fanda vozů Kia

Příspěvekod Mirek28 » 23.02.2010 22:18

:x :x :x Hmmm tak za 6000 km se mi ani jednou nestalo, že by mi přirezli destičky. Ve čtvrtek jsem přivezl auto z garančky (cca 1 km od servisu) a odstavil ho na parkoviště. Dnes jsem do něj nasedl, zařadil zpátečku, rozjel se a rána jako hrom, potom jsem slyšel za jízdy zvuk jako když jede vlak šššššššššš a při brzdění no hrůza, ani popsat se to nedá. Trvalo to asi dva kilometry a několik zabrždění a bylo to v pohodě. Ihned návštěva servisu, bylo to po cestě, a vysvětlení bylo, že jak myli auto při garančce vapem a já potom ujel jen kousek domů, zůstalo to mokré a jak je večer mráz a ve dne teplo a děsivé vlhko, přirezli destičky, což je prý zcela normální jev. No uvidím až pojedu v sobotu, ale jestli to udělá zase, nevím co budu dělat. Do teď mi to nikdy neudělalo, jen nevím co by byl důvod k tomu, aby to začalo dělat, přece na garančce nezmenšili vůli mezi destičkama a kotoučem... :x :x :x
KIA CEED SW 1.4 CVVT (8Q)
Hlavně mít kola dole, anténu nahoře a gumové patníky !
Mirek28 Muž
Fanda vozů Kia
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

Kia cee'd SW (2009)
46000 km @ 7.3 l/100km

Příspěvekod luboss » 23.02.2010 23:13

U mňa bol tiež asi do 18 000 km klud, ale tuto zimu to začalo prihrdzavievať aj mne. Stopy po dostičkach sice po par zabrzdeniach zmiznú, ale obrysy odtlačku prednej a zadnej strany doštičky su tam stale. Dokonca som koli tomu vybehol aj na dialnicu kde som to rozbehol na 170 a pred zjazdom z dialnice som dupol na brzdy čo to len šlo (samozrejme že s ohľadom na okolitú premávku - nikto nebol na blízku) ale tie stopy tam sú stále :huh:
2. garančku mám za 3 mesiace tak im to predhodím
luboss Muž
Fanda vozů Kia

1. místo (1)

Kia cee'd SW (2013)
121000 km @ 5.9 l/100km

Příspěvekod hermenet » 24.02.2010 10:09

Mně přirezly destičky za půl roku a 14000 km asi jen dvakrát. Poprvé jsem nevěděl, co to, podruhé už jsem to tušil, protože už jsem měl přečtené tohle vlákno. Ale teď v zimě mi brzdy pokaždé po vyjetí prvních pár zabrždění hučí. Kotouče jsou vždycky zřejmě zrezlé celé.
KIA cee'd SW 1.4 CVVT 80.2 kW Active (2009) Obrázek
hermenet Muž
Fanda vozů Kia
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

7. sraz Kia-Club.org (1)

Opel Zafira (2016)
90000 km @ 8.37 l/100km

Příspěvekod Mirek28 » 24.02.2010 11:32

hermenet píše:Mně přirezly destičky za půl roku a 14000 km asi jen dvakrát. Poprvé jsem nevěděl, co to, podruhé už jsem to tušil, protože už jsem měl přečtené tohle vlákno. Ale teď v zimě mi brzdy pokaždé po vyjetí prvních pár zabrždění hučí. Kotouče jsou vždycky zřejmě zrezlé celé.

To jo, hučení při brždění znám, to mi dělá chvilku často taky, hlavně proto, že málo jezdím, ale ta rána při rozjezdu a to, že to šoupalo i za jízdy, to bylo nové a překvapivé :o No naštěstí to za chvilku přestalo, tak uvidíme co bude příště.
KIA CEED SW 1.4 CVVT (8Q)
Hlavně mít kola dole, anténu nahoře a gumové patníky !
Mirek28 Muž
Fanda vozů Kia

Kia cee'd SW (2009)
46000 km @ 7.3 l/100km

Příspěvekod pivecko » 13.07.2010 21:58

Mne to tiez prilepuje. Nemam sice ceed ,mam rio ,ale to co som tu cital robi prene aj mne. Tak poporiadku: Kupil som nove rio a asi po dvoch mesiacoch mi to zacalo lepit vzdy po dazdi- a to parkujem v garazi :x . Ked sa mi to stalo prvi krat nevedel som co sa deje -najprv rana ,zastavil som ,potom ked som isiel dalej jemne to suchalo a pri brzdeni suchalo viac .Auto som odstavil isiel do servisu a oznamil problem . Odpoved skuseneho mechanika bola na moje stastie dobra, povedal ze sa to stava casto aj na inych znackach aut. Spytal sa ma kde mam to auto ,vravim dvesto metrou od mojej garazi odstavne :D .Povedal mi ze je to normalne a ze sa nemam bat, kludne nastartovat par krat pocas jazdy pobrzdit a jeto. Tak som isiel spravil to a jeto :) .
Este sa ma pytal ako auto zaparkujem v garazi, povedal som mu normalne ,nacuvam dnu stlacim spojku brzdu vipnem motor hodim tam jednotku a jeto. Poradil mi aby som skusil zaparkovat po dazdi len z jemnim brzdenim skoro az nebrzdit (mne sa to da,lebo mam v garazi doraz na zadne koleso tak len pomalu nacuvam). A cuduj sa svete ,ked to tak spravim po dazdi tak to uz nerobi. Ale hocikedy si nedam pozor normalne zosliapnem bzdu a na druhy znova to co prvi krat (ano ,rana ako z dela a asi pol kilometra sssss nic sssss nic ...,pokial to nerozbzdim).

Od prveho zlepenia brzdovych dosticiek po dazdi ubehlo uz dva a pol roka. Pocas tohto obdobia sa mi to stalo asi 15 mozno 20 krat. Ziadny rozdiel v brzdeni som nespozoroval. Brzdy brzdia stale dobre ako na zaciatku pri kupe. Na brzdach sa mi nic nepovoluje, nic nepiska ,nic nebucha. Mam najazdenych cca 30.000 kilometrou. Asi polovicu z toho som najazdil cez horske prechodi a ine kopce,dlhocizne klesania 12% ,takze brzdim dost. Takze ja to uz za problem nepovazujem. :drink:
pivecko Neuvedeno
Uživatel fóra
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

Kia Rio II (2008)
30000 km @ 0 l/100km

Příspěvekod penek » 24.07.2010 10:18

Mám kolem 60t, byl jsem předevčírem na třetí garančce a zmínil jsem jev posledních cca 2t km, kdy mi při silnějším brždění z větší rychlosti brzdy hučej a klepou do řízení. Jel jsem z Berlína a průměrný cestovní rychlosti 160-180kmh a když jsem potřeboval silně zabrzdit, měl jsem až nepříjemný pocity. Myslel jsem, že to budou destičky, už by měly nárok, ale technik říkal, že jsou ok, takže to budou asi zvlněný kotouče. Někam zavolali a po dotazu toho člověka na typ mýho ceeda I či II mě hned na pondělí bez řečí objednali na záruční výměnu. Takže kvalita kotoučů u prvních ceedů asi nebude valná. Uvidíme, jestli ty nový kotouče budou lepší.
Keine Panik auf der Titanic!
penek Neuvedeno
Uživatel fóra

Kia cee'd SW (2008)
245000 km @ 5.3 l/100km

Příspěvekod Most » 24.07.2010 12:23

penek píše:Mám kolem 60t, byl jsem předevčírem na třetí garančce a zmínil jsem jev posledních cca 2t km, kdy mi při silnějším brždění z větší rychlosti brzdy hučej a klepou do řízení. Jel jsem z Berlína a průměrný cestovní rychlosti 160-180kmh a když jsem potřeboval silně zabrzdit, měl jsem až nepříjemný pocity. Myslel jsem, že to budou destičky, už by měly nárok, ale technik říkal, že jsou ok, takže to budou asi zvlněný kotouče. Někam zavolali a po dotazu toho člověka na typ mýho ceeda I či II mě hned na pondělí bez řečí objednali na záruční výměnu. Takže kvalita kotoučů u prvních ceedů asi nebude valná. Uvidíme, jestli ty nový kotouče budou lepší.

To same jsem pozoroval posledni pulrok, bylo to neprijemne. Nyni jsem po GP a zaroven po vymene v ramci svolavaci akce (vadny brzd. valec) a brzdy nepoznavam ;) .
Most Neuvedeno
Uživatel fóra

Kia cee'd SW (2008)
97000 km @ 7.4 l/100km

Příspěvekod penek » 24.07.2010 15:51

Já ale nemám ESP a ty projevy bych laicky přisuzoval zvlněným kotoučům, protože třeba i při pomalým dobržďování na světlech mám pocit mírnýho "houpání", tzn. jakoby pravidelným slábnutím a zesilováním brzdnýho účinku. No nic, nebudu se tím teď trápit, v pondělí uvidím a dám vědět.
Keine Panik auf der Titanic!
penek Neuvedeno
Uživatel fóra

Kia cee'd SW (2008)
245000 km @ 5.3 l/100km

PředchozíDalší

Zpět na Podvozek / Řízení / Brzdy