Důležité upozornění

:!: Nově je možno si pořídit klubové podložky RZ/SPZ :!:

Více se dozvíte zde https://www.kia-club.org/viewtopic.php?p=195579#p195579

Kryt pod motorem Cee´da

Tlumiče, odpružení, řízení, brzdy a vše kolem.

Re: Kryt pod motorem Cee´da

Příspěvekod Korejcobijec » 15.01.2011 17:33

:) Já bych to tam nedával. Myslím si ,že to zhorší odvod tepla a proudění vzduchu. :) Ale kdo chce. je to jeho věc.
Korejcobijec

km @ l/100km

• Finanční podpora Kia-Club.org
    CZ: Číslo účtu / kód banky: 2600362987/2010
    SK: Příkaz zadejte jako SEPA platbu (nikoliv jako platbu do zahraničí). Pro SEPA platbu je potřeba zadat číslo účtu ve formátu IBAN. IBAN: CZ9220100000002600362987 , BIC/SWIFT: FIOBCZPPXXX

Příspěvekod zulyk » 15.01.2011 20:46

:D o akom odvode tepla to rozpravas kolega? si myslis, ze mas vysokovykonny sportovy motor? s tym krytom sa nic nemoze pokazit, je to kryt a primarne sluzi na ochranu motoroveho priestoru, ochranu olejovej vane atd. samozrejme so zretelom na to, ze je to plastovy kryt ;)
Hyundai I30 Fastback
1,4 TGDI
zulyk Muž
Fanda vozů Kia
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

Sponzor (2)

Příspěvekod Korejcobijec » 15.01.2011 21:43

;) Kolega klidně si ho tam dej . Já to beru jako zbytečnou věc. Kdyby byla tak dobrá ,tak by jí tam dávali z výroby. :)
Korejcobijec

km @ l/100km

Příspěvekod zulyk » 15.01.2011 22:20

ja ti tvoj nazor neberiem :) ale zbytocna vec, no neviem, je to na diskusiu :) kazdopadne, to ze to tam nedavaju z vyroby, neznamena, ze ten kryt je nanic, skor to znamena ze sudruhovia korejski (a nielen oni) setria kde sa len da 8-)
Hyundai I30 Fastback
1,4 TGDI
zulyk Muž
Fanda vozů Kia
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

Sponzor (2)

Příspěvekod KamZehr » 15.01.2011 23:02

No já jsem měl plastový kryt spodku u Audi 80, samozřejmě už z výroby. Motor byl chráněný a tolik se nešpinil, hlavně v zimě. U jiných auťáků, který jsem vlastnil po r.1990 (Ford Mondeo, Honda Accord), jsem to neměl.
KIA Sportage III 1,6 GDi - 6/2011 - prodáno
Hyundai Tucson 1,6 T-GDi - 09/2020
KamZehr Muž
Fanda vozů Kia
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

Hyundai Tucson (2020)
0 km @ 0 l/100km

Příspěvekod Mikalo » 16.01.2011 13:20

Já jsem měl kryt na FORD MONDEU kombi GHIA 97´taky z výroby a motor se tak i tak špinil. Kryt slouží jenom k částečné ochraně spodní části motoru. Já osobně bych kryt bral. :kia: :CZ:
Když už nevíš kudy kam, tak si zakřič: Nejsem sám!
Mikalo Muž
Přispěvatel fóra

Kia Sportage IV (2019)
33000 km @ 6.7 l/100km

Příspěvekod radek1910 » 28.05.2012 13:12

Ahojte kia-ci ....
tak asi pred tyzdnom som bol v kii a kupil ten plastovy kryt pod motor na moju 1,4-ku... za 53 eur... ale na moje prekvapenie som zistil ze ked otvorim prednu kapotu tak je tam viac tepla ako ked som ho nemal ... aj teplota mi stupla z 80 stupnou na necelych 90 stupnou - teplota motora...nakolko je pre mna 1,4 tichy motor s krytom este trosku stichol :D uvidime ako to bude vyzerat dlsie pod kapotou ci vplyvom teploty sa nieco neroztavy... :?: je tam dost teplo na moje prekvapenie... a vy ste to zbadali?
radek1910 Neuvedeno
Fanda vozů Kia

Kia cee'd (2009)
150000 km @ 6.5 l/100km

Příspěvekod djtomy1 » 28.05.2012 15:07

Ja mam auto vyrobene 11.2011 a kryt tam mam od vyroby.Jsem rad ze ho tam mam,aspon mi chrani motor.
Škoda 110,Škoda 105L,Oldcit club1.1,Vectra A 2.0i 85KW,Vectra B 2.0i 100KW

KIA CEED SW 1.6 CRDI 85KW SPORT

Obrázek
djtomy1 Muž
KIA Family
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

10. sraz Kia-Club.org (1) 11. sraz Kia-Club.org (1) 12. sraz Kia-Club.org (1) Sponzor (1) Nejvzdálenější účastník srazu (2)

Kia cee'd SW (2011)
2300 km @ 5.9 l/100km

Příspěvekod radek1910 » 28.05.2012 16:43

diesel auta maju vsetke od vyroby kryt pod motorom aj taku plachtu-koberec pod kapotou ,aby tlmila hluk ...
naftaky su hlucnejsie ako benzinaky tak preto maju tie ochrany - kryt aj koberec ,benzinaky nie .... a ja som si kupoval spodny kryt preto aby som nemal spinavy motor ak pojdem do nejakej mlaky na ceste... popripade aby mi v zime neprisla macka na navstevu... sa zohriat na motor....
radek1910 Neuvedeno
Fanda vozů Kia

Kia cee'd (2009)
150000 km @ 6.5 l/100km

Příspěvekod Jardo » 04.06.2012 00:37

Ahoj Rado, kde si kupil ten kryt? Mas ceedku po FL? K teme : ten kryt pod motorom spolu s tym matracom na spodnej casti prednej kapoty je v crdi z dolezitejsieho dovodu, ako kvoli hluku. Je tam preto, aby sa motor rychlejsie zohrial. Na mojej 1.6 benzine sa sice motor rychlo zohreje :twisted: , ale kedze nemam ani kryt pod motorom, ani "matrac" pod kapotou aj rychlo vychladne, co tiez nie je idealne. Je znova potrebne jazdit setrne, nevytacat motor, kym sa motor nezohreje. Casto autom jazdim po meste, obieham klientelu, parkujem cca 20min. Ked nastartujem je uz motor studeny co sa odzrkadli na vyssej spotrebe, kym sa motor znova zahreje na prevadzkovu teplotu. Preto si ja osobne kryt urcite zadovazim, spolu aj s matracom, ktory urcite bude pasovat z crdi-cka :thu:
Jardo Neuvedeno
Nováček
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

Kia cee'd (2010)
2229 km @ 6.8 l/100km

Příspěvekod radek1910 » 04.06.2012 07:24

Ja mam CeeD - a ... r.v.2009 este pred FL fotku auta mam v albume :) kryt som kupoval v :kia: servisu - predajne v Michalovciach za cca 53 euro a je na celu spodnu cast ...takze auto mi dali hore na zdvihaku a tie mensie 2 kryty odmontovali a dali tam ten velky... rozmery ma cca 85 cm na cca 65 cm proste na cely spodok ....a ten koberec pod prednu kapotu stoji cca 100 euro aj s uchytmi.... ale koberec som nebral...mozno neskor...auto parkujem vonku tak ako si pisal uz aj ty ...kvoli tomu som ho bral aby som ho v zime ak bude pekne pod 0 :) trosku setril... ale aj pre spinu v motorovom priestore od blata alebo od spinavej vody z mlaky som mal motor otrepany od spiny a teraz je pekny ako novy :))))) :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: ale este predajca v :kia: mi nukal nejaky plastovy kryt na vrch motora... aj ked kryt mam ale je to taky co ti zakryje tu cast co je od stieracov po stredok motora ...nieco ako ma diesel CRDi - kryt nad celym motorom aj po stranach....ja na benzinaku mam len taky mensi kryt nad motorom...ten kryt sa srubuje ako je znak :kia: na motore ako je na fotke v mojom albume....
radek1910 Neuvedeno
Fanda vozů Kia

Kia cee'd (2009)
150000 km @ 6.5 l/100km

Příspěvekod jjiri » 07.10.2012 11:46

Moc rád bych kryt motoru na 1.6 cvvt, ale nemohu sehnat a to jsem se ptal na několika místech prý se dělá jen pro diesel a to nemají vyzkoušené zda lze na benzín namontovat. Prosím, víte o místě (kolem Praha, Varů, Plzně), kde ho prodávají a případně montují nebo kde ho objednat na netu? Co jsem koukal tak jsem našel také jen pro diesel. Případně zda víte jestli se jedná o stejný kryt jako na crdi jen ho někde normálně montují i na benzín? Pro úplnost dodám, že mám ceed po fl.
jjiri Neuvedeno
Uživatel fóra
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

Příspěvekod radek1910 » 07.10.2012 12:27

zabehni do :kia: a opytaj sa ich ale ako som uz pisal vyssie tak mne namontovali taky isty kryt pod 1,4-ku benzin ako je namontovany pod 1,6 -tku CRDi :yes: :yes: :yes: :yes:
radek1910 Neuvedeno
Fanda vozů Kia

Kia cee'd (2009)
150000 km @ 6.5 l/100km

Příspěvekod jjiri » 08.10.2012 14:00

Díky za info., tohle mi právě ve dvou servisech nedokázali říct, jestli tam normálně pasuje ten na 1.6 crdi, jestli by se našel ještě někdo s verzí po fl, který má kryt pod motor a potvrdil tuto informaci?
jjiri Neuvedeno
Uživatel fóra

Příspěvekod PeterZM » 08.10.2012 17:35

Potvrdzujem ;)
VW Passat B7 2.0TDi 125kw DSG Bluemotion
Kia Ceed SW 1,6 CVVT Lpg Phoenix silver r.v.09 Predané
PeterZM Muž
Přispěvatel fóra

PředchozíDalší

Zpět na Podvozek / Řízení / Brzdy