"zamastene" brzdy

Tlumiče, odpružení, řízení, brzdy a vše kolem.

Re: "zamastene" brzdy

Příspěvekod Neumi » 12.01.2011 08:43

No prave ze nic ine ako KIA mi tam dat nechcu.
Cize mozem si kupit nieco ine a pridem o zaruku na brzdy, alebo zaplatim momentalne presne 630E a mozem dufat ze mi v buducnosti nieco na zaruku uznaju ak k niecomu dojde.
Kia Pro_cee'd (2009)
20000 km @ 6.7 l/100km
Neumi Muž
Uživatel fóra
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

• Finanční podpora Kia-Club.org
    CZ: Číslo účtu / kód banky: 2600362987/2010
    SK: Příkaz zadejte jako SEPA platbu (nikoliv jako platbu do zahraničí). Pro SEPA platbu je potřeba zadat číslo účtu ve formátu IBAN. IBAN: CZ9220100000002600362987 , BIC/SWIFT: FIOBCZPPXXX

Příspěvekod titanus » 12.01.2011 08:48

iny servis!!! ak ti nasilu tlacia taketo bludy tak treba ist inde...je jasne ze ked si kupis iny material tak na dany material mas zaruku od daneho predajcu nie od :kia: co si ale myslim ze je jedno, hlavne pri tej ich kvalite celych brzd...

obvolaj si ine KIA servisy v okoli a spytaj sa nato ci su ochotny...urcite sa niekto najde kto ti to spravi...a pri danych rozdieloch sum sa ti oplati aj cestovat dalej :yes:

Winston Wolfe: Že tě někdo vychoval ještě neznamená, že jsi vychovaná.

Honey Bunny: Ale co dál? Chceš pracovat?
Pumpkin: Nikdy!
titanus Muž
Fanda vozů Kia
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

Mogul Safety Cup 2009 (1) 4. sraz Kia-Club.org (1) 6. sraz Kia-Club.org (1) Organizátor srazu (2)

Kia cee'd SW (2008)
63636 km @ 7.5 l/100km

Příspěvekod Korejcobijec » 12.01.2011 10:33

:kia: Mě to spíš připadne,že je to unikající brzdovka a společně s tou rzí to dělá bordel. Ale pokud j to na všech kolech ,tak j to divné :no:
Korejcobijec

km @ l/100km

Příspěvekod roman mikus » 12.01.2011 10:36

moze to byt tym pocasim...stale je hmla, vlhko. snad to bude ok...predtym to brzdilo super. brzdy boli jemne, citlive...teraz je to ako na tanku.

titanus píše:pozeram ze bratislavcan, tym padom to moze byt zhodou pocasia a lokality lebo aj mne to spravilo v nedelu...lenze u mna sa to uz nastastie neopakuje...
roman mikus Neuvedeno
Uživatel fóra

Kia cee'd (2008)
32 km @ 5.0 l/100km

Příspěvekod Stefi » 12.01.2011 10:44

:? chlapi, to som pozoroval tiež, ale užsom to niekde písal, ja dva až tri krát pribrzdím hneď pri rozjazdoch, a potom OK, prevencia, platničky sú iné a je to stejné, inak sa tak chovali aj Bremba a potom som mal ATE u Lva...je to používaným EKO materiálom... :|
Stefi Muž
KIA Family
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

6. sraz Kia-Club.org (1) 8. sraz Kia-Club.org (1) 10. sraz Kia-Club.org (1) 11. sraz Kia-Club.org (1) 12. sraz Kia-Club.org (1) 13. sraz Kia-Club.org (1) 15. sraz Kia-Club.org (1) 17. sraz Kia-Club.org (1) 18. sraz Kia-Club.org (1)
10. výročí Kia Clubu (1) 19. sraz Kia-Club.org (1) 22. sraz Kia-Club.org (1) 23. sraz Kia-Club.org (1) 24. sraz Kia-Club.org (1) 1. místo (1) 3. místo (1) Sponzor (16) TOP sponzor (3)

Honda CR-V (2008)
157756 km @ 7.8 l/100km

Příspěvekod titanus » 12.01.2011 10:50

len su dva resp. try rozne "nebrzdenia" ktore rozoberame:
1. slabsia ucinost brzd sposobona koroziou
2. absolutne ziadna brzdna sila na 4-5 zosliapnuti brzdoveho pedalu v suseku asi 100m :!:
3. prilepenie brzd ku kotucom a ich nasledne "odtrhnutie"

1 a 3 bod vsetci pozname a vieme o nom...lenze bod 2 je podla mna nico nove lebo aby mi auto vobec nebrzdilo na cca 100metroch je extremne nepripustne a akakolvek prevencia je len znizenie rizika no ked mi na parkovisku pri "zabehavani" brzd zbehne dieta pred auto a nebudu brzdy reagovat bude to uz o niecom inom ako "sila zvyku"....

titanus Muž
Fanda vozů Kia

Mogul Safety Cup 2009 (1) 4. sraz Kia-Club.org (1) 6. sraz Kia-Club.org (1) Organizátor srazu (2)

Kia cee'd SW (2008)
63636 km @ 7.5 l/100km

Příspěvekod Korejcobijec » 12.01.2011 10:58

:kia: Bod 2 je jasně vadný hlavní brzdový válec :kia:Nebyla tak před rokem a půl svolávačka na tuto závadu?
Korejcobijec

km @ l/100km

Příspěvekod titanus » 12.01.2011 11:02

bola ale ak sa nemylim tykalo sa to len dieslov s ESP a iba v urcitom intervale VINu...mam auto 2,5 roka a stalo sa mi to 1. krat a zatial posledny, paniku nerobim no ak sa mi to zopakuje este raz urcite to budem reklamovat, ze niekoho zrazim si na triko brat nebudem...ak to nebudem moct dokazat v servise lebo ako je zname co neukaze PC nie je zavada tak ked sa mi to rano stane znova hned zastavim a zavola KIA asistenc nech si ho hned beru do servisu...

titanus Muž
Fanda vozů Kia

Kia cee'd SW (2008)
63636 km @ 7.5 l/100km

Příspěvekod Korejcobijec » 12.01.2011 11:24

:kia: Vadný brzdový válec se může objevit v kde jaké sérií.,Ale chod pedálu na prázdno je jasný vadný válec.Kdsysi u škodovek se rozebral a daly se nové gumičky. pokud nebyl vydřený. Ted je vše lisované a snad to nejde ani udělat. Dnes se mění kus za kus.Ty gumičky jsou konusové a vyvíjejí tlak,ten pak znásobí posilovač.Proto zabere až třeba na počtvrté.S takovým autem bych na cestu ani nevyjel a jak píšeš Kia asistanc a berte si to do servisu. :thu:
Korejcobijec

km @ l/100km

Příspěvekod titanus » 12.01.2011 11:27

lenze pedal nebol "makky" a nedal sa ani vytlaci az na podlahu, mozno bol o nieco maksi ako zvycajne ale to neviem potvrdit na 100%...v brzdovom valci by som to tento krat nevidel aj ked kto vie...

titanus Muž
Fanda vozů Kia

Kia cee'd SW (2008)
63636 km @ 7.5 l/100km

Příspěvekod Korejcobijec » 12.01.2011 11:51

:kia: :kia: Taky bych se jako první podíval ,zda není někde na zemi brzdová kapalina a neutíká tlak třeba přes nějaký spoj, prasátko atd.Pokud je pod autem sucho je to jasně bzd. válec Ale i tak ,kdyby se to stalo mi,tak nechám provést kontrolu servisem a doklad bych měl v autě. To pro případ havárie zaviněné brzdama.
Korejcobijec

km @ l/100km

Příspěvekod roman mikus » 12.01.2011 12:32

mne to vychadza na 2.typ. som zvedavy, co to spravi vecer. zatial som isiel 3x ako keby bez brzd...tych cca 100m. potom uz brzdy brzdili...

titanus píše:len su dva resp. try rozne "nebrzdenia" ktore rozoberame:
1. slabsia ucinost brzd sposobona koroziou
2. absolutne ziadna brzdna sila na 4-5 zosliapnuti brzdoveho pedalu v suseku asi 100m :!:
3. prilepenie brzd ku kotucom a ich nasledne "odtrhnutie"

1 a 3 bod vsetci pozname a vieme o nom...lenze bod 2 je podla mna nico nove lebo aby mi auto vobec nebrzdilo na cca 100metroch je extremne nepripustne a akakolvek prevencia je len znizenie rizika no ked mi na parkovisku pri "zabehavani" brzd zbehne dieta pred auto a nebudu brzdy reagovat bude to uz o niecom inom ako "sila zvyku"....
roman mikus Neuvedeno
Uživatel fóra

Kia cee'd (2008)
32 km @ 5.0 l/100km

Příspěvekod Korejcobijec » 12.01.2011 13:12

:kia: Každé auto musí zabrzdit na 1x :thu: Pokud né ,tak je tam chyba.Brzdy jsou jedny z nejdůležitějších článků na vozidle. Mě s to stalo na Fiatu Ritmo ,ale duchpřítomě jsem šáhl na ruční brzdu.Z ničeho nic po naprostém bezproblémovém brždění najedno kix. A byl to hl. válec . měl rýhy jako prase a jen výměna to opět zprovoznila. Neexistuje nějaké pumpování ,nebo až na potřetí. Tyto moderní vozy musí zabrzdit hned napoprvé. :thu:Tenkrát pasoval z Polského Malucha a stál asi 550 korun
Korejcobijec

km @ l/100km

Příspěvekod Tony » 12.01.2011 13:16

víte co je třeba zvláštní normálně když šlápneš na brzdu tak cítíš odpor ale když já ráno stanu na brzdě tak se ten pedál propadne jak do másla! asi zavolám do servisu i ohledně toho přilepování destiček a že to chci nějak řešit. co se týká kolegy kde ho chtějí natáhnout na nějakou vazelínu tak je pošli pěkně někam. zavolej poldy a at se to nahlásí pokud nebudou chtít tak zavolej do centrály kia a nahlaš je. smrdí to tím že ti to udělali sami aby měli kšefty (ta cena je totálně směšná!!!). ty jsi snad viděl ty brzdy hned po sundání kola? pochybuju... to je to co mě u kie sere. nemožnost být přítomen kontrole! pak ti můžou říkat co chtějí, vymění ti 5 dílu a přitom byl potřeba jen jeden, ale jak to zjistíš že???

a to že si tam dáš destičky od jiného výrobce než je kia a příjdeš o záruku je kravina, pokud kia uznává tohoto výrobce jako možného dodavatele dílů na ceeda. to samé jsme měl se sníženými pružinami. kia je měla 2x dražší než Weitec...
Tony aka FUCKER LUCKER in CoD World and LUCKER1984 in WoT
Kia cee´d 1,6 CRDi EX+
najeto 118 000 km

Tony Muž
Fanda vozů Kia
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

6. sraz Kia-Club.org (1)

Kia cee'd (2007)
118000 km @ 6 l/100km

Příspěvekod Korejcobijec » 12.01.2011 13:23

;) Proto má Kia 7 let aby uživila ty své servisy.Pak se jen handrkuji co kdo a jak. Předražený olej , výměna ještě dobrých dílů ,ale když se vesměs jedná o závadu tak za to můžeš ty. :lol:
Korejcobijec

km @ l/100km

PředchozíDalší

Zpět na Podvozek / Řízení / Brzdy