Matice na kola

Tlumiče, odpružení, řízení, brzdy a vše kolem.

Příspěvekod Aifell » 30.10.2008 14:24

vladislav píše:Kluci nechci se vám do té vaší diskuze moc montovat,ale Aifell mohu tě ubezpečit,že mám stejné matky jako ty a o plecháče je určitě nezničíš... :no: :no: Pokud ovšem na klíči na kola nebudeš vyloženě stát... :-o :-o Mají určitý utahovací moment ...Pokud ti mohu dát radu počkej až ty plecháče budeš mít a utáhni si je matkama co máš..Opravdu v tvém případě není co řešit.. :-o :-o

jj máš pravdu. Stahuji gatě ještě před brodem :-)) Počkám a uvidím ... Zbytečně stresuji! :grin:
Aifell Muž
Fanda vozů Kia
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

3. sraz Kia-Club.org (1) 5. sraz Kia-Club.org (1)

Kia cee'd SW (2008)
80000 km @ 6.2 l/100km

• Finanční podpora Kia-Club.org
    CZ: Číslo účtu / kód banky: 2600362987/2010
    SK: Příkaz zadejte jako SEPA platbu (nikoliv jako platbu do zahraničí). Pro SEPA platbu je potřeba zadat číslo účtu ve formátu IBAN. IBAN: CZ9220100000002600362987 , BIC/SWIFT: FIOBCZPPXXX

Příspěvekod bob17 » 30.10.2008 14:39

Já ještě doplním, že ty plecháče, co jsem koupil, jsou KFZ Stahlrad, byly označené jako přímo pro Kia Cee'd a jestli mám dobré informace, tak Kia opravdu montuje plechové disky právě od tohoto výrobce.
Jinak ten pneuservis, kde mi to montovali, byl v autorizované servisu Kia (Dolnis), takže předpokládám, že o tom mají přehled a neudělali by něco, co by mi zničilo disky.
Tohle mám: http://www.barum-pneu.cz/detail/46906/ocelova-kola/kia-ceed-ceed-sporty-wagon/
bob17 Neuvedeno
Přispěvatel fóra
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

Kia cee'd SW (2008)
21000 km @ 5.9 l/100km

Příspěvekod Aifell » 30.10.2008 15:07

bob17: Sakra koukám, že jsem objednal sice u konkurence ( http://www.pneu-servis.cz/ ) kde jsou asi o 52 korun levnější :-) ale kdybych věděl o slevě tam jak jsi poslal ty odkaz (Barum), tak bych objednával u Barumu :-(. Jelikož doba dodání u barumu je daleko kratší a hlavně se s tebou domluví kdy ti to dovezou. Já ani nevím kdy mohu na zásilku čekat, ani na mail mi neodpověděli :-(

Ale vzhledem k tomu, že cena je hodně podobná (1225/1238Kč), tak doufám, že to budou totožné plechové kola a nebudu muset řešit matice :-) A doufám, že už brzy dorazí! :shifty:
Aifell Muž
Fanda vozů Kia

Kia cee'd SW (2008)
80000 km @ 6.2 l/100km

Příspěvekod bob17 » 30.10.2008 16:12

aifell: mohu potvrdit, že dodání bylo bez problémů. Večer jsem vyklikal objednávku disků, pneu a řetězů, druhý den volali, že to posílají a přišel mail s číslem objednávky, abych to mohl sledovat na webu dopravní firmy. Další den jsem to měl v práci.
bob17 Neuvedeno
Přispěvatel fóra

Kia cee'd SW (2008)
21000 km @ 5.9 l/100km

barumpneu

Příspěvekod Návštěvník » 31.10.2008 20:37

Mohu potvrdit výše uvedené. Na zimu jsem si objednal tento komplet:
http://www.barum-pneu.cz/detail/74884/kompletace/kia-ceed/
Mohu doporučit. Cena je cca o 3 tisíce méně než při objednání v pneuservise. Měl jsem obavu o staří pneu. Dle DOT 1308, takže spokojenost.
Návštěvník

km @ l/100km

Příspěvekod Aifell » 31.10.2008 21:03

@savek:

Njn člověk se chybama učí ... Já stále čekám na disky od Pešíčka a doufám, že se dočkám, aleš nevím jak se stím popasuje ta přepravní firma když náhodou nikdo nebude doma (potřebu si také něco zařídit) A na stránkácjh pneu pešíček doslova bylo napsáno, že mám sedět doma od 8-16 hod a doba dodání je 3-10 dnů. Napsal jsem jim tedy mail, jestli by nebyly od té dobroty a nenapsali mi apoň kdy to budou posílat a trochu mi to neulehčili, abych odhadl, kdy to ke mě dorazí. Do dnešního dne (už jsou to 4 dny) se mi nikdo neozval :-(

Příště budu uvažovat o více nabídkách a dám si s hledáním více času, kterého jsem v poslední době právě moc neměl :-(
Aifell Muž
Fanda vozů Kia

Kia cee'd SW (2008)
80000 km @ 6.2 l/100km

Plastové krytky na matice kol

Příspěvekod Kosťa » 02.04.2009 14:39

Přátelé,
25. 10. 08 jsem psal ve "Velikost matic", že jsem si pořídil následující matky na zimu. Matice uzavřená, černé provedení AJIMEX M12x1,5 od www. autokola. cz a dal jsem za ně i s poštovným 790,- :bored: Po namontování před zimou vypadaly černé plecháče s černými matkami a grafitovými středy docela elegantně. Musím ale se smutkem na tváři zkonstatovat, že matice velice brzy dost nepravidelně zrezly :x A to jsem je pravidelně cca po 14 dnech přetíral silikonovou vazelínou. Nepomohlo to. Není to sice žádná tragedie, mám již s e-shopem autokola dojednanou reklamaci a až budu měnit kola, tak je vyměním za nové.
Proč toto vše ale píši.
Chtěl bych, aby se toto neopakovalo, na nové matice pořídit plastové krytky a nikde se mi nepodařilo najít správný odkaz a proto se zde ptám vás, přátelé, zda nemáte o něčem podobném nějakou informaci.
Díky za vaše nápady a odkazy.
Kosťa
Kosťa Muž
Přispěvatel fóra

Kia cee'd (2007)
20000 km @ 7.0 l/100km

Re: Velikost matic

Příspěvekod LUBOBUBO » 11.11.2009 23:58

Prišli mi domov nové zimné gumy a plechové disky z http://www.pneumatiky.sk . Bol som ich teda obuť. A hneď som ich dal aj založiť na auto. No po založení prvého kolesa sa nám to s mechanikom nezdalo. Koleso síce držalo, ale matica vyzerala príliš krátka. Obul mi ich všetky, no pre spokojnosť duše som to doma preveril. A čuduj sa svete, matice na oboch zadných kolesách boli síce dotiahnuté, ale o sktutku a nie o disk. Na odkrútených maticiach bolo vo vnútri vidieť ryhu, ktorá vznikla dosadnutím matice na skrutku! :shock: Preveril som to aj meraním.
Predné kolesá boli na tom o čosi lepšie. Jednoznačne originál matice, ktoré boli na AL diskoch typu C, sú na plechové disky nevhodné!
Na druhý deň som išiel pátrať do predajne KIA. Mal som smolu, bola sobota, tak som tam našiel iba jedného predajcu a skladníčku. Naštastie boli ochotní. Skladníčka mi podľa môjho čísla TP našla v katalógu maticu na kolesá. Mali ju aj na sklade, tak mi ju hneď dala do rúk.
Ako som sa čudoval, keď som meraním zistil, že táto je o celé 3mm dlhšia, ako mám ja! Nie je to veľa, ale stačilo by to na dokonalé dotiahnutie kolesa. Matice, ktoré sa dávajú na originál autá s plechovými diskami mi nevedela ukázať. Nedalo mi to a dohohol som sa s predajcom. Na dvore mali Kiu s plecháčmi, tak som zobral kľúč a išiel som jednu vykrútiť. Okrem toho, že je tvarovo iná (má okraj na uchytenie plastového krytu – puklice), je aj podstatne dlhšia!
Neviem, ako to výrobca myslel :? , kedže v aute mám rezervné koleso na plechovom disku, ktorý rozmerovo zodpovedá tým mojim. Pri defekte a jazde na rezerve upevnenej originál maticami od AL diskov, by som si prinajlepšom asi poškodil disk a skrutky! :!: :kia:
Tak som nakoniec kúpil matice, síce na kľúč č.19, ktoré mi bezpečne upevnia kolesá. Jedna stála 1,20 a oproti originálu má závit po celej dľžke (pôvodná len v časti tvarovanej na kľúč).
A ešte čosi, originál z plecháča má dosadaciu plochu kužel! :SK:
[album]874[/album] [album]875[/album] [album]876[/album]
LUBOBUBO Muž
Uživatel fóra
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

Kia cee'd SW (2009)
62500 km @ 6.7 l/100km

Příspěvekod tonyp » 12.11.2009 11:35

LUBOBUBO:
Tak to si mam moc nepotesil !

tiez mam AL disky typ C, daval som pred tyzdnom plechace a ako som tu niekde na fore cital tak s tymi matkami nemal byt problem. Ani chlapik v pneuservise sa netvaril, ze by bolo nieco v neporiadku.

Ale tiez sa mi to moc nezda tak idem radsej zhant dlhsie matice.
Len som nepochopil, co si kupil ty, su to tie na plechovy disk, alebo tie co ti nasli ze patria na tvoje auto a su o 3 mm dlhsie ? ci ak oto mam pytat ?
kupil si to v KII ?

A orginal matice na AL su na 21 kluc tie co si kupil su na 19 kluc ?
Kia CEED SW 1,6 CRDI 85kW 2009, najazdene 245000 km
Kia Sportage NQ5 1,6 1.6 T-GDI benzin, 2024 MY25
tonyp Neuvedeno
Uživatel fóra
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

Kia cee'd SW (2009)
127000 km @ 5.8 l/100km

Příspěvekod Beda » 12.11.2009 19:05

Tak aby tu moje komentare nekoho nematly, pridavam foto mych matic, ktere mam k dispozici i s merenou hloubkou pro sroub. Vsemi tremi jsem schopny utahnout plechove disky. Akorat na Enzo R se musi pouzit ty s mensi hlavou, protoze klic c.21 se nevejde do otvoru disku :!:

[album]879[/album]

Z leva
  1. matice dodana pro plechove disky, klic 21, hloubka pro sroub ~30mm
  2. matice dodana pro 15" elektrony Enzo R, klic 19, hloubka pro sroub ~31mm
  3. matice dodana pro 16" elektrony OZ", klic 21, hloubka pro sroub ~32mm
cee'd (2007), Hyundai Santa Fe II (2007), Sorento II (2010), Sorento II (2013), cee'd GT II (2017), Sorento IV (2021), Stinger (2017), Sportage IV (2017), Sorento III (2018)
Beda Muž
Administrátor

1. sraz Kia-Club.org (1) 2. sraz Kia-Club.org (1) 3. sraz Kia-Club.org (1) Mogul Safety Cup 2009 (1) 4. sraz Kia-Club.org (1) 5. sraz Kia-Club.org (1) 6. sraz Kia-Club.org (1) 7. sraz Kia-Club.org (1) 8. sraz Kia-Club.org (1)
9. sraz Kia-Club.org (1) 10. sraz Kia-Club.org (1) 11. sraz Kia-Club.org (1) 12. sraz Kia-Club.org (1) 13. sraz Kia-Club.org (1) 14. sraz Kia-Club.org (1) 15. sraz Kia-Club.org (1) 16. sraz Kia-Club.org (1) 17. sraz Kia-Club.org (1)
18. sraz Kia-Club.org (1) 10. výročí Kia Clubu (1) 19. sraz Kia-Club.org (1) 20. sraz Kia-Club.org (1) 21. sraz Kia-Club.org (1) 22. sraz Kia-Club.org (1) 23. sraz Kia-Club.org (1) 24. sraz Kia-Club.org (1) 25. sraz Kia-Club.org (1)
26. sraz Kia-Club.org (1) 27. sraz Kia-Club.org (1) 28. sraz Kia-Club.org (1) Osobnost klubu (1) Organizátor srazu (3)

Kia Stinger (2017)
86000 km @ 10.2 l/100km

Příspěvekod LUBOBUBO » 12.11.2009 21:13

tonyp píše:LUBOBUBO:
Tak to si mam moc nepotesil !

tiez mam AL disky typ C, daval som pred tyzdnom plechace a ako som tu niekde na fore cital tak s tymi matkami nemal byt problem. Ani chlapik v pneuservise sa netvaril, ze by bolo nieco v neporiadku.

Ale tiez sa mi to moc nezda tak idem radsej zhant dlhsie matice.
Len som nepochopil, co si kupil ty, su to tie na plechovy disk, alebo tie co ti nasli ze patria na tvoje auto a su o 3 mm dlhsie ? ci ak oto mam pytat ?
kupil si to v KII ?

A orginal matice na AL su na 21 kluc tie co si kupil su na 19 kluc ?

Originál na Al disky sú na kľúč č.21, tie kúpené sú na kľúč č.19. Kúpil som ich v Autotechne, rozmer závitu 12x1,5mm. Sú to tie dlhšie na obrázku.
Originál :kia: na plecháče sú ešte dlhšie a majú také osadenie, pretože držia plastovú puklicu.
LUBOBUBO Muž
Uživatel fóra
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

Kia cee'd SW (2009)
62500 km @ 6.7 l/100km

Příspěvekod SelfMan » 12.11.2009 23:49

Hmm zaujimave veci...
Ja mam 16" hliniky a na zimu som dak plechy. Utiahnute su maticami z hlinikacov a ziadny problem som nespozoroval...
SelfMan Muž
Přispěvatel fóra
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

Kia cee'd SW (2009)
9500 km @ 7.8 l/100km

Příspěvekod tonyp » 27.11.2009 11:16

Tak ja som nahadzoval zasterky, takze som mal kolesa zlozene a dokladne som pozeral ako to sedi. Mam pouzite matice z AL diskov typu C a na zimu tam mam ocelove disky. Bez problemov som disky dotiahol, matica nerobila problem, ani som nenarazil na to zeby som mal na maticiach ryhy ked som to znova odsroboval.
Kia CEED SW 1,6 CRDI 85kW 2009, najazdene 245000 km
Kia Sportage NQ5 1,6 1.6 T-GDI benzin, 2024 MY25
tonyp Neuvedeno
Uživatel fóra

Kia cee'd SW (2009)
127000 km @ 5.8 l/100km

Re: Matice na kola

Příspěvekod nadko » 01.04.2010 15:26

Ahojte,
vela ludí tu kupovalo bezpečnostné matice, tiež som ich mal na predchadzajucom aute (Fiat Punto) na plechovych 14-kach, ale teraz sa mi to zdá ako zbytočnosť aj keď mám EL 16-ky.
Počuli ste o niekom že by mu ukradli kolesá? Jeden prípad som tu na fóre našiel, ale bol to jeden prípad aboli to drahšie disky.
Ak áno boli to nejaké špeciálne, alebo štandardné od výroby?
Kde bolo auto zaparkované?
nadko Muž
Uživatel fóra

Kia cee'd SW (2009)
11000 km @ 7.5 l/100km

Re: Matice na kola

Příspěvekod Stefi » 03.04.2010 21:58

@ Kosťa Mám představu o uzavřených a nejraději černých nebo nerezových (nikoli jen pochromovaných či jen kadmionovaných!!!) maticích, ale nedaří se mi nic podobného nikde najít. Nemáte někdo zkušenost, či kontakt na nějaké pěkné matice ? :roll: jukni zde http://prislusenstvi.elektrony.cz/?&kat=matky , anebo http://www.autokola.cz/prislusenstvi.php?sk=15, a je to u každého prodejce kol :D
Stefi Muž
KIA Family

6. sraz Kia-Club.org (1) 8. sraz Kia-Club.org (1) 10. sraz Kia-Club.org (1) 11. sraz Kia-Club.org (1) 12. sraz Kia-Club.org (1) 13. sraz Kia-Club.org (1) 15. sraz Kia-Club.org (1) 17. sraz Kia-Club.org (1) 18. sraz Kia-Club.org (1)
10. výročí Kia Clubu (1) 19. sraz Kia-Club.org (1) 22. sraz Kia-Club.org (1) 23. sraz Kia-Club.org (1) 24. sraz Kia-Club.org (1) 1. místo (1) 3. místo (1) Sponzor (16) TOP sponzor (3)

Honda CR-V (2008)
157756 km @ 7.8 l/100km

PředchozíDalší

Zpět na Podvozek / Řízení / Brzdy