Toto je složitá otázka, každý vnímá hluk pneumatik po svém, dál po jakém povrchu jedu atd... v uvedeném rozměru jsem jezdil a byl jsem s nima spokojen Falken ale s indexem 92Y (až do 300 km/hod a větší zátěž.) držely jak čert, ale mizly před očima, dál Michelin pilot ten jsem použival 215/55-16 92W pohodové pneu., dvě sezony jsem měl zimni Continental TS810(teď je 830)jejich tichostí při jízdě na suché cestě i naší supr dálnici jsem byl překvapen, tižší než Michelin Primacy HP v stejném rozměru 225/45-17 91W ne jen, že předek šel rychle do kytek(málo přes 15000 km), viz můj. blog a podívej se i do starého fora, jednu jsem vyreklamoval

, pak sem nasadil domácí značku Barum Bravuris 2 ve vyšším zatěžovém stupni 225/45-17 94W, držej víc a na zimu jsem šel do Nexenů 205/50-17 rychlostní index V, ale zátěžovku nevím gumy jsou v servisu a na Šumavě se ukázaly jako lepší volba, od čerstvě napadaného, přes uježdený sníh , ale i v břečce a to nejsem žádný beránek spíš

, proč to píšu, pak věř testům, to ty Continetalky zde plně sklamaly, jo suché a zmrzlé odklizené cesty , ne realita od Vimperka, přes Kubovku a na Strážný a pak ještě Freyung

, dnes už nad mnohým hlukem z venku mávnu rukou, vždyť jsem si vzal jen

a někde ty ušetřené korunky vylezou